merhabalar arkadaşlar, a100-847 kullanıcısıyım, parmak izi okuyucusu kullanarak dosya şifrelemek istiyorum ama bulamadım nasıl yapıldığını. bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
parmak izi kullanan program var adı omnipass mı? lenovo kullandığım için omnipass programı iile çalışıyor eğer seninki omnipass ile çalışıorsa yardımcı olabilirim
iyi günler
teşekkürler cevabınız için fakat omnipass ya da lenovo hakkında en ufak bi bilgim yok. nedir onlar? cahilim bi miktar da...
omnipass programı parmak izi aygıtının çalıştıran programdır. ona girip windows açma şeklini değiştiriyorsun mesela ayarlarından girip oturum açarken pazmak izi ile aç dion her açılışta senden parmak izi istiyo sen gösteriyon açıyo fakat şifre ve parmak izi özelliğini açmanı öneririm çünkü parmak izi aygıtı bozulursa bilgisayarı açamazsın parmak izi yerine ana şifreyi girip açıyon. sadece dosyaları parmak iziyle açıyo şifre istemeden. sen omnipass varsa yardımcı olurum biraz kurcala pc yi bulursun yoksa parmak izi aygıtını çalıştıramazsın .
iyi günler
:) yok çalıştırmayla ilgili bi problemim yok, açarken ister şifre ister parmakiziyle girebiliyorum. çalışıyor yani. ama mesela bazı dosyalarımı şifrelemek istesem nasıl şifreleyebiliyorum onu bilmiyorum. toshiba a100-847 kullanıyorum. yazılımını çalıştırınca aktifleşti zaten alındığı gün. ama dosya şifreleyemiyorum işte. teşekkürler vtecpower
parmak izini çalıştıran programı aç orada yazar. bende dosyaları şifrele adlı sekme var oraya giriyom tekrar parmak izi okumak istiyo nese oradan dosyalar çıkıcak mesela masaüstünde ise masaüstüne tıklayıp mesela önemli bilgiler adlı klasör var sayalım onu seçip şifrele ye tıklıon hemen şifreliyo baya güvenli arama da gözükmüyo bulamıyon. o laptopu biliom bende alıcaktım lenovo ile toshiba arasında düşündüm kararımı lenovoya verdim sebebi ise toshibanın ekranı 1280 pixel olması lenovonun 1680 pixel olması fotograf çektiğim için ekranın çözürlüğü yüksek olması birinci tercihimdir.
güle güle eskit
ben medion kullanıcısıyım ve omnipass kullanıyor benim makinamın aynısını kullananlar.ama ben omnipass ı yeni kurdum kullanıcı adı şifre istiyor ne yazsam kabul etmiyor.daha en başta kitlendim kaldım bir adım ilerledim yardım eder misiniz?
vtecpower arkadaşım sana özel mesajda yazdım ama burdanda yazayım dedim lenovo 3000 n100 0768 fgg model laptop kullanıyorum yukarıda anlatmışsın ama ben bir türlü yapamadım windows başlarken ve dosya açarken parmak izi kullanamıyorum omnipass kurdum lenovonun sitesinden yamasınıda indirip kurdum ama yapamıyorum ayarını nasıl yapıyoruz bulamadım sürekli şifreyle açılıyor biraz açık anlatırsan sevinirim hatta resimli anlatabilirsen çok daha güzel olur şimdiden teşekkür ediyorum umarım yardımcı olursun.......