Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
2007 Yılında Yaşamak
1. Şifrenizi yanlışlıkla mikro dalga fırınınıza girmeye çalışıyorsanız
2. Gerçek iskambil kâğıtlarıyla yıllardır fal bakmadığınızı fark ettiyseniz
3. 3 kişilik ailenize ait 15 adet telefon numaranız varsa
4. Yan masada çalışan arkadaşınıza e-mail gönderiyorsanız
5. Arkadaşlarını ve yakınlarını arayamama sebebin e-mail adreslerinin olmamasıysa
6. Alışverişten dönerken evinizde aldıklarınıza taşımaya yardım edecek birinin olup olmadığını anlamak için cep telefonunuzu kullanıyorsanız
7. Televizyondaki her reklâm, ekranın altında bir web adresi içeriyorsa
8. Hayatınızın ilk 20, 30 belki de 60 yılında sahip olmamanıza karşın, bugün evinizden cep telefonunuzu almadan çıkmak sizde paniğe yol açıyor ve almak için geri döndürüyorsa
10. Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce online oluyorsanız
11. Gülümserken başınızı yana yatırıyorsanız :)
12. Bu yazıyı okuyorsanız, başınızı sallıyor ve gülümsüyorsanız
13. Daha da kötüsü, bu maili kimlere forward edeceğinizi şimdiden biliyorsanız
14. Listede 9. maddenin olmadığını fark edemeyecek kadar meşgulseniz
15. Yukarı çıkıp listede 9. maddenin olup olmadığını kontrol ettiyseniz
ve şu an kendi kendinize gülüyorsanız
2007 Yılında yaşıyorsunuz demektir.
Paylaş:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stigmata_ -- 21 Eylül 2007; 15:05:17 >
Ey Türk Gençliği İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
2007 yılında yaşıyorum
Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
buna benzer bişey olmuştu, halamın oğlu umumi helanın birine giriyo, tam karşısında "sağa bak" yazıyo sağına bakıyo orda da "sola bak" yazıyo sola bakıyo solunda da "yukarı bak" yazıyo yukarı bakıyo tavanda "arkana bak" yazıyo arkasında kapıda da "sağa sola bakmada işine bak" yazıyo
tuvaletin içinde aptal aptal sağa sola bakıyo
Fotoğraf, kişinin kendine yakışanı giymesidir. Fotoğraf, sanatçının anlatmak istediği bir konuyu, yazarak okuyucuya iletmek istediği bir kompozisyonu, bir öyküyü, bir düşünceyi, kelimelere başvurmadan, Yaradan'ın insanoğluna bahşetiği hârikulade bir nimet olan camın işlenmesi, metalin uygun şekle sokulması, gümüş tuzları ve bromürle yahutta sayısal algılayıcıyla şekillenerek, kelimeler kullanılmadan anlatılmak istenen duygu ve düşünceyi kareler halinde izleyiciye aktarması demektir...
quote:
Orjinalden alıntı: tuintu
buna benzer bişey olmuştu, halamın oğlu umumi helanın birine giriyo, tam karşısında "sağa bak" yazıyo sağına bakıyo orda da "sola bak" yazıyo sola bakıyo solunda da "yukarı bak" yazıyo yukarı bakıyo tavanda "arkana bak" yazıyo arkasında kapıda da "sağa sola bakmada işine bak" yazıyo
quote:
Orjinalden alıntı: _Agwe_
uyku tutmadı dımı seni fareyi yakaladın mı bak bak actıgın konuya bak sen çözüm yazdım sana işine yarar umarım yemedim 9. maddeyi ama 2007 yılında yaşadıgımız belli
quote:
Orjinalden alıntı: stigmata_
2007 Yılında Yaşamak
1. Şifrenizi yanlışlıkla mikro dalga fırınınıza girmeye çalışıyorsanız
2. Gerçek iskambil kâğıtlarıyla yıllardır fal bakmadığınızı fark ettiyseniz
3. 3 kişilik ailenize ait 15 adet telefon numaranız varsa
4. Yan masada çalışan arkadaşınıza e-mail gönderiyorsanız
5. Arkadaşlarını ve yakınlarını arayamama sebebin e-mail adreslerinin olmamasıysa
6. Alışverişten dönerken evinizde aldıklarınıza taşımaya yardım edecek birinin olup olmadığını anlamak için cep telefonunuzu kullanıyorsanız
7. Televizyondaki her reklâm, ekranın altında bir web adresi içeriyorsa
8. Hayatınızın ilk 20, 30 belki de 60 yılında sahip olmamanıza karşın, bugün evinizden cep telefonunuzu almadan çıkmak sizde paniğe yol açıyor ve almak için geri döndürüyorsa
10. Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce online oluyorsanız
11. Gülümserken başınızı yana yatırıyorsanız :)
12. Bu yazıyı okuyorsanız, başınızı sallıyor ve gülümsüyorsanız
13. Daha da kötüsü, bu maili kimlere forward edeceğinizi şimdiden biliyorsanız
14. Listede 9. maddenin olmadığını fark edemeyecek kadar meşgulseniz
15. Yukarı çıkıp listede 9. maddenin olup olmadığını kontrol ettiyseniz
ve şu an kendi kendinize gülüyorsanız
2007 Yılında yaşıyorsunuz demektir.
9. Maddenin olmadıgını farketmedim... Ve olup olmadıgını kontrol etmek için yukarı çıktım.İçimi okuyorsun vallaha.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaSe® -- 22 Eylül 2007; 13:13:55 >
Valla 9. maddenin olmadığını en başta farketmiştim, neden olmadığını da sonraki maddelerde anladım.
Çünkü yazıyı baştan itibaren okurken madde numaralarını da okuyordum, sanki yeni anayasanın maddeleri halka teker teker üstüne basa basa duyuruluyormuş gibi kafamda canlandırırım hep.
14e kadar iyi geldim hiçbirini kendimde görmemiştim 14 ü okuyunca hemen 9a baktım aa hakkatten yokmuş dedim aşşa indim baktım gülümsedim bi okudum koptum
quote:
Orjinalden alıntı: SaikaZede
14e kadar iyi geldim hiçbirini kendimde görmemiştim 14 ü okuyunca hemen 9a baktım aa hakkatten yokmuş dedim aşşa indim baktım gülümsedim bi okudum koptum