Şimdi Ara

DVI ile analog giriş arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DVI ile analog giriş arasındaki görüntü kalitesinde gözle görülür bir fark var mıdır?

• quote:

Orjinalden alıntı: ALLEIN

Valla ben fark olarak sadece direk ekranın oturmasını gördüm başka bir fark göremedim.

Anlayamadım kardeş biraz daha açıklayıcı olurmusun?

Orjinalden alıntı: selodonanımhaber

quote:

Valla ben fark olarak sadece direk ekranın oturmasını gördüm başka bir fark göremedim.

ekrana oturması yani otomatik olarak sağa sola yukarı aiağı ayarı yapıyo demek istedi herhalde...

Orjinalden alıntı: STRIPES

quote:

quote:

ekrana oturması yani otomatik olarak sağa sola yukarı aiağı ayarı yapıyo demek istedi herhalde...

aynen öyle analog taktığımda ekran kayık başlamıştı ama dvi takınca direk sağ-sol aşağı-yukarı ayarlarını yaptı.

> > < <
  • aradaki farkın boyut büyüdükçe ortaya çıkacağı söylenmiş
    22" lcd monitörü analog çıkış ile kulllandığımızda kalitesiz bir görüntümü elde ederiz?
  • herhalde fark eder kardeş sorman bile hata.

Televizyondaki analog yayın ile

Bilgisayardaki HD DVD Görüntü kalitesi aynı mı ?

> > < <
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sérd@r

22"lcd var analog digital ikisinide denedimde ben fark edemedim pek bişey görüntü olarak ne bulanıktı ne bişeydi analogta yada gözlük vakti yaklaştı.

harbiden fark etmiyormu

19" alacağım dvi ile analog fark etmiyorsa analog bir lcd alacğım çünki fiyatı cazip

Belki yardımcı olur... Yalnız fotoğraflar açıldıktan sonra internet browser'ınız fotoğrafları ekrana sığdırabilir; siz o şekilde bakmayın, tam boyuta getirin...

İşte yorumdaki ilgili bölüm:

D-SUB & DVI-D farklıkları;
    D-SUB (15 iğne) dalgalanma durumu;
    http://img223.imageshack.us/img223/2934/dsc044023pi.jpg
    DVI-D (Dalgalanma ortadan kalktı)
    http://img100.imageshack.us/img100/7184/dsc043895xv.jpg
    D-SUB (15 iğne)
    http://img100.imageshack.us/img100/6849/dsc043915xs.jpg
    DVI-D
    http://img114.imageshack.us/img114/396/dsc044048gb.jpg
    D-SUB (15 iğne)
    http://img96.imageshack.us/img96/7745/dsc043948ge.jpg
    DVI-D
    http://img80.imageshack.us/img80/180/dsc044069ll.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 20 Aralık 2007; 12:39:22 >

• *Not:Arkadasım bu yazıyı başka konu başlıgında da yazdım o yuzden buraya copy paste yapıyorum.Hertz, bir görüntünün 1 saniyede ekrandaki yinelenme sayısıdır.Bunlar bilgisayarlardaki ve ekran kartlarındaki bazı ceviricilerle elektrik akımının mont.lere ve lcd ekranlara yansımış halidir.Eger bir lcd mont. kullanıyorsan ve bunu dvi (Digital Video Interface - Sayısal Video Arabirimi) girişle bilgisayara baglarsan bu sana standart olarak 60 hertz lik bir goruntu verecektir ama analog baglantıda 60 hertz genelde ekran kalitesinde düşme ve titreşime neden olur o yuzden analog baglantı yapılan mont.lerde 60 hertz üstü secenekler secilir.Yani digital baglantıdaki 60 hertz çokda fazla onemli degildir.Lcd ekranlarda dvi baglantı şeklinin onerilmesinin nedenide budur digital baglantıda bu tip ayarlar istenmez cunku bu ayarlar otomatik olarak yapılır zaten.
    Düşük çözünürlüklerde dvi ve analog baglantı arasındaki fark çok da fazla belli olmaz ama çözünürlük arttıkça bu fark gozle gorulur şekilde artar yani 1280 x 1024 pixels bir goruntude bu fark rahatlıkla belli olur.Analog her zaman için goruntuden bir kayıp demektir hız ve goruntu kaybı olarak.Yani sonuç olarak lcd ekran bir defa alınıyor tabiki butçe onemli ama kalitede onemli lcd ekran alma mantıgının her anlamdaki kalite oldugunu düşünürsek bence dvi çıkışlı bir ekran kartı ve dvi girişli bir lcd onem taşıyor.

quote:

DVI ile analog giriş arasındaki görüntü kalitesinde gözle görülür bir fark var mıdır?

• dalgalnmayı farkettim ama netlik aynı herhalde

çünki analog çalışan lcd lere dikkat ettim kalite iyi

ama hafif dalgalanma var o da ancak siyah renge dikkatli bakarsan belli oluyor...
  • Bazı durumlarda fark edemeyebilirsin ama bir de sunu dusun 4ms lik ile 2 ms tepkime suresi olan iki ekranında ilk bakışta tepkime sureleri sana aynı gelir ancak bu farkı zamanla anlarsın o da her uygulamada degil.Demek istedigim ikiside goruntu veriyor dvi ve analog ama bir tanesi daha iyi,kaliteli ve performans bakımdan daha ustun bir goruntu saglıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: keskinbalta

dalgalnmayı farkettim ama netlik aynı herhalde

çünki analog çalışan lcd lere dikkat ettim kalite iyi

ama hafif dalgalanma var o da ancak siyah renge dikkatli bakarsan belli oluyor...
  • kullandım biliyorum fark yok.Aslında dvi olayı da şuradan çıktı sanki biraz daha doğrusu yaygınlaştı.Adamlar 20.1 lerin çözünürlüğünü 22 lere koydular doğal olarak da pixel doygunluğu azaldı ve kalitede düşmeler yaşandı bunu da böyle dvi ile kapatmaya çalıştılar.Dvi de analog da gördüm fark yok kalite de en son sırada olması gereken bir detay.Bazı arkadaşlar dvinin fiyatları çok değiştirdiğini söylüyor ama o dvi ile başka birsürü şey değişiyor.Analog hpleri tavsiye ederim çoğu dvi samsunglardan iyiler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.