Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bioshock'ta AA'yi Etkinlestirme (CALISIYOR)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> FPS/TPS >> Bioshock'ta AA'yi Etkinlestirme (CALISIYOR) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Bethrezen

Sisteme Gözat

15 Eylül 2007; 23:42:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selamlar

Burda vericegim bilgiyi diger Bioshock konusunda vermek istemedim cunku arada kaynayabilir (45 sayfa olmus).

Sizin de bildiginiz gibi Bioshock'ta oyun icinden herhangi bir sekilde AA acamak icin bir opsiyon yok. Surucu ayarlarinizdan AA acmanizda olumlu bir sonuc vermiyor.

Bu sorunun ustesinden gelmek icin Nhancer adli programi buradan yukleyip kurmaniz gerekiyor.

Nhancer esasinda nvidia suruculeriyle beraber gelen profil ayarlarini daha da ozellestirmenize yarayan bir program. Bu program sayesinde oyundaki AA, AF, Vsync ve daha birsuru ozelligi bu program vasitasiyla degistirebilirsiniz.

Bizim konumuz suan Bioshock oldugu icin sadece onu anlatacagim. Oncelikle nvidia'nin 163.44 surucusunu yukleyin. Bu surucuyu yuklememizin sebebi surucuyle beraber Bioshock profilinin bu surucuyle beraber gelmesi.

Nhancer'i calistirdiktan sonra hemen solda ki oyun profillerinden Bioshock'i seciyoruz. Programin sag tarafindan Enhancements menusunu seciyoruz ve AA'yi aktif hale getiriyoruz. AA'yi aktif hale getirdikten sonra zevkinize gore Coverage Sample, Multisampling, Supersampling veya SLI AA seceneklerinden birini secin. Ayrica yine isterseniz bu menuden AF'yi aktif hale getirebilir ve Vsync'i kapatabilirsiniz. Istediginiz degisiklikleri yaptiktan sonra yukaridaki menuden Tools>Active Profile>Bioshock'u aktif hale getiriyoruz. (eger dogru yapmissaniz Active Profile menusunun altinda Bioshock profilinin yaninda bir "Tick" isareti goreceksiniz).

Eger takildiginiz yer varsa elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya calisicagim. Daha fazla bilgi icin Nhancer'in kendi web adresine bakabilirsiniz.

Saygilarimla

EDIT : Imla hatalari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 15 Eylül 2007; 23:47:28 >

http://www.boincstats.com/signature/user_1305716.gif
SuperDuDe
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Eylül 2007; 23:45:09 

atilerde aa veya af açabileceğimiz bi program varmı bioshock için?
Bethrezen

Sisteme Gözat

15 Eylül 2007; 23:47:38 

quote:

Orjinalden alıntı: SuperDuDe

atilerde aa veya af açabileceğimiz bi program varmı bioshock için?

Ne yazik ki Ati ekran kartlari icin herhangi bir program bilmiyorum.

Saygilarimla

thedrama
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Eylül 2007; 23:54:10 

quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen

Selamlar

Burda vericegim bilgiyi diger Bioshock konusunda vermek istemedim cunku arada kaynayabilir (45 sayfa olmus).

Sizin de bildiginiz gibi Bioshock'ta oyun icinden herhangi bir sekilde AA acamak icin bir opsiyon yok. Surucu ayarlarinizdan AA acmanizda olumlu bir sonuc vermiyor.

Bu sorunun ustesinden gelmek icin Nhancer adli programi buradan yukleyip kurmaniz gerekiyor.

Nhancer esasinda nvidia suruculeriyle beraber gelen profil ayarlarini daha da ozellestirmenize yarayan bir program. Bu program sayesinde oyundaki AA, AF, Vsync ve daha birsuru ozelligi bu program vasitasiyla degistirebilirsiniz.

Bizim konumuz suan Bioshock oldugu icin sadece onu anlatacagim. Oncelikle nvidia'nin 163.44 surucusunu yukleyin. Bu surucuyu yuklememizin sebebi surucuyle beraber Bioshock profilinin bu surucuyle beraber gelmesi.

Nhancer'i calistirdiktan sonra hemen solda ki oyun profillerinden Bioshock'i seciyoruz. Programin sag tarafindan Enhancements menusunu seciyoruz ve AA'yi aktif hale getiriyoruz. AA'yi aktif hale getirdikten sonra zevkinize Coverage Sample, Multisampling, Supersampling veya SLI AA seceneklerinden birini secin. Ayrica yine isterseniz bu menuden AF'yi aktif hale getirebilir ve Vsync'i kapatabilirsiniz. Istediginiz degisiklikleri yaptiktan sonra yukaridaki menuden Tools>Active Profile>Bioshock'u aktif hale getiriyoruz. (eger dogru yapmissaniz Active Profile menusunun altinda Bioshock profilinin yaninda bir "Tick" isareti goreceksiniz).

Eger takildiginiz yer varsa elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya calisicagim. Daha fazla bilgi icin Nhancer'in kendi web adresine bakabilirsiniz.

Saygilarimla

BUNA GEREK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM , EKRAN KARTI
AYARLARINDAN AA AÇILABİLİR
SuperDuDe
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Eylül 2007; 23:57:55 

control panelden açtığın zaman oyuna etki etmiyor...
Bethrezen

Sisteme Gözat

15 Eylül 2007; 23:59:44 

quote:

Orjinalden alıntı: thedrama

quote:

Selamlar

Nhancer'i calistirdiktan sonra hemen solda ki oyun profillerinden Bioshock'i seciyoruz. Programin sag tarafindan Enhancements menusunu seciyoruz ve AA'yi aktif hale getiriyoruz. AA'yi aktif hale getirdikten sonra zevkinize Coverage Sample, Multisampling, Supersampling veya SLI AA seceneklerinden birini secin. Ayrica yine isterseniz bu menuden AF'yi aktif hale getirebilir ve Vsync'i kapatabilirsiniz. Istediginiz degisiklikleri yaptiktan sonra yukaridaki menuden Tools>Active Profile>Bioshock'u aktif hale getiriyoruz. (eger dogru yapmissaniz Active Profile menusunun altinda Bioshock profilinin yaninda bir "Tick" isareti goreceksiniz).

Saygilarimla

AA'nin kontrol panelinden acildigini bizde biliyoruz ama sorun Bioshock oyununu AA aktif bir halde oynayabilmek ve bu ne yazik ki kontrol panelden mumkun degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 15 Eylül 2007; 19:02:30 >

thedrama
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 0:12:06 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: thedrama

quote:

Selamlar

Saygilarimla

AA'nin kontrol panelinden acildigini bizde biliyoruz ama sorun Bioshock oyununu AA aktif bir halde oynayabilmek ve bu ne yazik ki kontrol panelden mumkun degil.

ilginç
BeyzadeM
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 0:24:01 

evet hep merak ettiğim ve bir türlü soramadım soruyu soruyorum.

AA ve AF ne demek.Ne işe yarar oyunda
thedrama
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 0:28:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Wepis

evet hep merak ettiğim ve bir türlü soramadım soruyu soruyorum.

AA ve AF ne demek.Ne işe yarar oyunda

BEKLE GELİYOR ?

Anti-aliasing

Bu teknik de gözü aldatarak görüntünün doğal görünmesini amaçlar. Dijital görüntü sistemleri aşağıya ve yukarıya doğru düz çizgiler çizmekte son derece başarılıdırlar fakat iş eğrilere ve çapraz çizgileri çizmeye gelince basamak efekti oluşur ve çizgilerin kenarları yumuşak değil de daha çok bir merdiven gibi gözükür. İşte bu nokada devreye anti-aliasing girer ve çizginin kenarlarındaki piksellere onlara yakın gir tonlardaki renklerle shading uygulayarak kenarları biraz bulanıklaştırır. Bu sayede basamak efekti ortadan kaybolmuş gibi gözükür. Anti-aliasingde doğru pikselelleri çin doğru renkleri seçmek de başka bir karmaşık işlemdir ve sisteme oldukça yük bindirir.

dur öbürünü de bulacam şimdi
thedrama
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 0:41:05 

Anisoptric Filtering, when activated, makes some details in graphic, for
example water reflections, shadows, lightning effects etc., looking more
realistic then they already are.
BeyzadeM
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 0:53:05 

bi nevı göz boyama sayılır anladıgım kadarıyla.aldıgım oyunun orjınal halından keyf almayı yeğlerim AA ve AF olayı bana uzak dursun o zaman ne dıyım
P.R.O.O.F

Sisteme Gözat

16 Eylül 2007; 0:57:33 

quote:

Orjinalden alıntı: Wepis

bi nevı göz boyama sayılır anladıgım kadarıyla.aldıgım oyunun orjınal halından keyf almayı yeğlerim AA ve AF olayı bana uzak dursun o zaman ne dıyım

Bu özellikler oyunların tuzu biberi yahu.
Kim daha tırtıksız ve yumşak kenarlar istemez ki?(Slogan gibi oldu ha )

Nitrogliserin
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 1:02:48 

AAsız olur ama AFsiz olmaz HQ AF 16x'i hiç bir zaman kapatmam

kapattığınız zaman tekstürlerde bozulma olur sanki miyop olmuşunuzda ileriyi bulanık görüyor gibi olursunuz o yüzden mümkünse minumum 8x Af'de takılın olmadı trilinearda hatırı sayılır hala
Fetih

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

16 Eylül 2007; 1:23:14 

pek fark göremedim

AA ve AF siz

http://img471.imageshack.us/img471/4972/aakapalirr0.jpg

AA 4x

http://img522.imageshack.us/img522/9432/4aa1ag3.jpg

AF 8X

http://img159.imageshack.us/img159/3606/af8xai3.jpg

J.Jonah Jameson

Sisteme Gözat

16 Eylül 2007; 1:29:16 

quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

pek fark göremedim

AA ve AF siz

http://img471.imageshack.us/img471/4972/aakapalirr0.jpg

AA 4x

http://img522.imageshack.us/img522/9432/4aa1ag3.jpg

AF 8X

http://img159.imageshack.us/img159/3606/af8xai3.jpg

çünkü işe yaramıyor..
Ne kadar denediysem deneyim bioshock, moh ve stranglehold da aa açamadım
Bu yöntemler de hiçbir işe yaramıyor cisimlerin kenarları yine tırtıklı

Nitrogliserin
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Eylül 2007; 1:39:40 

oyun xboxdan port edildiği için işlemiyor olabilir normaldir
Bethrezen

Sisteme Gözat