Şimdi Ara

->Intel Celeron 420 Conroe-L Çekirdek İle Ufak Bir İnceleme >Gerçekten x2 Katili Mi?<-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğunuz hatırlayacaksınız forumumuzun overclock kısmında bir arkadaş "x2 katili" başlığı ile açtığı konuda Conroe-L çekirdekli celeron işlemcisini 3ghz e overclock edip süper pi sonuçlarını koymuştu.21-22 saniye civarı aldığı süper pi sonucu ile bu işlemcinin x2lerden daha iyi olduğunu idda ediyordu.Bugün bir akrabaya ucuz yollu bir sistem topladım ve işlemci olarak ta Intelin Conroe-L çekirdeli 1.6ghz lik celeronunu kullandım.Standart hızlarında bir kaç test yaptım.Bakalım bu işlemci gerçekten de x2 katili mi?

Sistem detayları:

Intel Celeron 420 1.6ghz işlemci
    Biostar 945gz micro 775se anakart
    Kingston 1gb ddr2 533mhz cl4 bellek
    Dandik 300watt power

->Intel Celeron 420 Conroe-L Çekirdek İle Ufak Bir İnceleme >Gerçekten x2 Katili Mi?<-

SüperPi 1m @ Celeron 420 1.6ghz

1.6ghz ve 533mhz lik bir ram için bu sonuç gerçekten mükemmel.Şu anda sistemi o/c edemiyorum çünkü anakart fazlasıyla overclock özürlü.Basit bir bağıntı kurunca 1.6ghz celeron 40saniye ise 3ghz lik bir celeronun 21-22 saniye civarında sonuç vereceği çıkıyor ki "x2 katili" başlığında da 3ghz de gerçekten 21-22 saniyelik bir değer çıkmıştı.Sadece süper pi sonucuna bakınca işlemci gerçekten bir x2 katili gibi duruyor ama testlere devam edince bizim bildiğimiz celeron ortaya çıkıyor...

Pc Mark 05 Cpu Test @ Celeron 420 1.6ghz

Celeronumuzun bu testten aldığı skor 2ghz lik orleans çekirdeğe sahip bir AMD Sempron 3600+ ile aşağı yukarı aynı.AMD nin en düşük x2 lerinden 1.9ghz lik brisbane çekirdekli Athlon x2 be-2300 ün pcmark05 cpu skoru ise 3884 olarak gözüküyor.Yine basit bir bağıntı ile 1.6ghz lik celeron 2920 puan alıyor ise 3ghz lik celeron 5500 civarı bir puan almalı ki buda ancak windsor çekirdekli 2.6ghzlik bir x2 5000in puanına tekabül ediyor.Celeron, overclocksuz bir hiç gibi görünse de, yüksek overclock potansiyeli ile işe yarar hale geliyor. Celeronumuz bakalım 3dmark06 cpu testinde nasıl?

3dmark06 Cpu Test @ Celeron 420 1.6ghz

Bu testten alınan skor 1.8ghz lik manila çekirdekli AMD Sempron 3200+ ile aynı.Yine basit bir mantık kuruyoruz ve 3ghzlik bir celeronun 1300-1400 arası bir puan alabileceğini hesaplıyoruz ki bu değer AMD nin en düşük x2sinden yani Athlon x2 be-2300 den bile düşük ancak 3.0-3.2 ghz lik bir Pentium D serisi işlemci ile aynı.

Sonuç olarak bu işlemciyi alıp ta standart hızlarda fazla bir şey beklemeyin.Eğer 3ghz civarı bir hıza çıkarsanız, işlemcinizi yoracak uygulamalar için gayet yeterli bir seviyeye geliyor.Ama 3ghz de bile -sentetik testlerden aldığım sonuçlara bakarak söylüyorum- oyunlarda fazla bir şey beklemeyin...

Dipnot: Sürekli olarak amd ile bir karşılaştırma yaptım çünkü "x2 katili" başlığında kafası karışan insanları karışıklıktan çıkarmak istedim
    Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 17 Eylül 2007; 19:51:19 >

• Bu konuyu O/C bölümüne açsaydın keşke daha yararlı olurdu, gönderme yaptığın konuda orda zaten bilindiği üzere. E2140'dan aşağı düşmemek lazım, bu bir kere daha ortaya çıkmış oluyor. Emeğine sağlık bu arada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Bu konuyu O/C bölümüne açsaydın keşke daha yararlı olurdu, gönderme yaptığın konuda orda zaten bilindiği üzere. E2140'dan aşağı düşmemek lazım, bu bir kere daha ortaya çıkmış oluyor. Emeğine sağlık bu arada.

o başlığa da linki attım.Bizim x2 katilinin sahibi de bakar inşallah
  • Desene uzak durulması gereken bir işlemci.

70 dolara çift çekirdek varken kim alır bunları merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rebellion!

Desene uzak durulması gereken bir işlemci.

biz aldık ya işte sırf bizim akrabanın cimriliğinden.Adam 10 kuruş fazla vermiyor ya hayret
  • testler ,incelemeler hoş olmuş ancak 1.6 ghz lik celerondan mantıkla 3.0ghz olsa ne olurdu diye yaptığın çıkarımlar malesef fazla iyimser. aynı sistemde 1.6ghz ile 40sn olan işlemci 3.0 olduğunda mümkün değil 21-22saniyeye inmez.3.0ghz'lik öteki arkadaşın sistemi sizinkinden efektif çalışıyormuş o skoru almış.Diğer testler için de aynı durum söz konusu , simetrik bir artış kaydetmek mümkün değil Yani x2'ler celeronu haydi haydi ezer istenildiği kadar oc basılsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

testler ,incelemeler hoş olmuş ancak 1.6 ghz lik celerondan mantıkla 3.0ghz olsa ne olurdu diye yaptığın çıkarımlar malesef fazla iyimser. aynı sistemde 1.6ghz ile 40sn olan işlemci 3.0 olduğunda mümkün değil 21-22saniyeye inmez.3.0ghz'lik öteki arkadaşın sistemi sizinkinden efektif çalışıyormuş o skoru almış.Diğer testler için de aynı durum söz konusu , simetrik bir artış kaydetmek mümkün değil Yani x2'ler celeronu haydi haydi ezer istenildiği kadar oc basılsın

kurduğum bağıntılar gerçeğe en yakın olanlarıdır çünkü sistemimde 533mhz rem var.İşlemci 3ghz olsaydı ram 750 civarı olacaktı ama diğer arkadaşın sistemin de sanırım 667mhz lik ramler vardı onun sisteminde işlemci 3 ghz olunca ramler 900 civarı olacak.Arada ki ram hızı farkını kapatmak için orantılardan çıkan sonuç biraz fazlaca

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

quote:

Orjinalden alıntı: Rebellion!

Desene uzak durulması gereken bir işlemci.

biz aldık ya işte sırf bizim akrabanın cimriliğinden.Adam 10 kuruş fazla vermiyor ya hayret

• quote:

quote:

testler ,incelemeler hoş olmuş ancak 1.6 ghz lik celerondan mantıkla 3.0ghz olsa ne olurdu diye yaptığın çıkarımlar malesef fazla iyimser. aynı sistemde 1.6ghz ile 40sn olan işlemci 3.0 olduğunda mümkün değil 21-22saniyeye inmez.3.0ghz'lik öteki arkadaşın sistemi sizinkinden efektif çalışıyormuş o skoru almış.Diğer testler için de aynı durum söz konusu , simetrik bir artış kaydetmek mümkün değil Yani x2'ler celeronu haydi haydi ezer istenildiği kadar oc basılsın

kurduğum bağıntılar gerçeğe en yakın olanlarıdır çünkü sistemimde 533mhz rem var.İşlemci 3ghz olsaydı ram 750 civarı olacaktı ama diğer arkadaşın sistemin de sanırım 667mhz lik ramler vardı onun sisteminde işlemci 3 ghz olunca ramler 900 civarı olacak.Arada ki ram hızı farkını kapatmak için orantılardan çıkan sonuç biraz fazlaca

diğer sistemde ramler 1000i vurmuş nerdeyse, ayrıca susayım dedim ama anakart da dandik hocam öteki testte p35 chipsetli sağlam bi anakart kullanılmış ,biostar 945gz ile aynı performans vermesin dimi, emin ol o anakarta taksan default 37s falan alırdı.Aynı işlemcileri farklı anakartlarda da denediğim için biliyorum,farkediyor epey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikazeden -- 15 Eylül 2007; 22:58:11 >

• quote:

quote:

quote:

diğer sistemde ramler 1000i vurmuş nerdeyse, ayrıca susayım dedim ama anakart da dandik hocam öteki testte p35 chipsetli sağlam bi anakart kullanılmış ,biostar 945gz ile aynı performans vermesin dimi, emin ol o anakarta taksan default 37s falan alırdı.Aynı işlemcileri farklı anakartlarda da denediğim için biliyorum,farkediyor epey

işte o yüzden test sonuçlarının simetrik olarak arttığını varsaydım.Ayrıca sistemi 12 yaşlarında bir kız çocuğu kullanacak. p35 chipsetli sağlam bir anakart istemedi benden

• quote:

quote:

quote:

quote:

işte o yüzden test sonuçlarının simetrik olarak arttığını varsaydım.Ayrıca sistemi 12 yaşlarında bir kız çocuğu kullanacak. p35 chipsetli sağlam bir anakart istemedi benden

hala simetri diyosun hocam pekala , güle güle kullansın deyip kapatalım madem

• tek çekirdek degilmi dostum bunlar.
    hersey spi mi x2 katili denilior.

multitastingde x2 ler cok rahat harcar bu işlemciyi

3ghz de 22 sn görebilir bence

ama dedigim gibi spi çokta önemli deil
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

tek çekirdek degilmi dostum bunlar.

benim de açıklamak istediğim şey bu
  • o.c. li celeron doğan görünümlü şahin işte ne beklersin celerona nos taksan yinede hava cıva
  • quote:

Orjinalden alıntı: robertobaggio6208

o.c. li celeron doğan görünümlü şahin işte ne beklersin celerona nos taksan yinede hava cıva

Ben bitane bundan alıp 2900xt crossfire yapcam rekorlar kırcam.

• arkadaşımda 4.6 celly var o 1100 alıo 3dmark 2006 cpu skorundan ( 30 küsür sniye pi skoru var 1 milyonfda )
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

tek çekirdek degilmi dostum bunlar.

benim de açıklamak istediğim şey bu

Millet sırf spi için bile c2d alıyor ne iş anlamadım sırf millete benim işlemcim pi sayısını şu saniyede alıyor demek için.

• quote:

Orjinalden alıntı: tub1s

arkadaşımda 4.6 celly var o 1100 alıo 3dmark 2006 cpu skorundan ( 30 küsür sniye pi skoru var 1 milyonfda )

arkadaşın daki büyük ihtimal 3xx serisi celeronlardandır...
  • x2 katili değil süper pi ile insanı avutan işlemci başlığı daha uygun olurdu zaten bu celeron için
  • Yine söylüyorum bu işlemci E2140'ın yarısı;

E2140; 2 çekirdek 1024K L2
    C420 ; 1 çekirdek 521 K L2
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.