Giriş | |
|
|
|
15 Eylül 2007; 9:44:47
|
|
|
Hocalar bu clear bass nedir ne degildir?... Bi aciklayin benim attrac vs umurumda degil de. Su clear bass olayi aklima takiliyor... Clear Bass olan ile olmayan arasinda bass kalitesi olarak aradaki 60YTL ye degecek kadar fark midir?... rock/metal/klasik dinlerim bu arada...
|
|
|
15 Eylül 2007; 10:13:24
|
|
|
Clear Bass güzel bir özellik aslında bu özellik direkt basslara mudahele etmiyo bass,tiz ve midlerin birbirinden olabildiğince iyi ayrılmasını sağlıyo ki böyle olunca hem basslar hemde düiğer sesler en azından daha temiz çıkıyo düşük bit değerlerindeki mp3lerde seste boğulma olmuyo ama yinede hiç bir şey i-river mp3 çalarların yanından bile geçemez.şu an i-river imp 700t diskmanim var taşıması zor sadece o kadar ses açısından en iyi mp3 player olarak gösterilen ödül üstüne ödül alan trekstör vibez den bile i-river diskmanimden aldığım sesi alamadım onu hiç bir şeye değişmem.
|
|
|
15 Eylül 2007; 12:56:45
|
|
|
Dostum bende seninle aynı arada kalmıştım ya pil ömrü daha kısa clear bass'ız ama daha yeni ve daha ucuz modeli alacaktım yada ikisini barındıran ama daha pahallı olanı alacaktım. Bir dükkanda malzeme kalitesini görünce almaktan vazgeçtim.
|
|
15 Eylül 2007; 13:39:47
|
|
|
malzeme kalitesinden bahseder misin?... Nasildi hangisi iyi hangisi kotu.....
|
|
|
15 Eylül 2007; 13:48:05
|
|
|
Hoca ben bakalı 2 hafta falan oldu o atracsız model çıkmamıştı ama %90 aynı malzeme olacak. Birkere tuşlar yumuşak plastik dandik silgiler gibi duruyor. Ekran renkli ama renkli olarak görebileceğin albüm kapakları var sadece. Bence hiç bulaşma forumdan kullanılmışta olsa başka bir mp3 player al. Ben creative zen v plus aldım çokta memnunum.
|
|
16 Eylül 2007; 9:25:48
|
|
|
sony'ye hiç bakmayın bile.paranıza yazık.
|
|
|
19 Eylül 2007; 1:46:37
|
|
|
benim mp3 dede var o olay ama ne işe yarar bilmem.. baslar daha iyi çıkıyor herhal..
|
|
19 Eylül 2007; 19:03:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: SOUND BLASTER sony'ye hiç bakmayın bile.paranıza yazık. dikakt et derim kardeşim konuşmalarına neye dayanarak bunu söylüyorsun ? sana gelince kardeşim clear bass dendimiydi ne amrka olursa al tabi sonyden başka bulabilirsen basslar mükemmel bende nw- A806 var mükemmel bi cihaz hem silgi gibiymiş ne demek mükammel bi cihaz ekran manyak bişey ses çıkışı mükemmel onun dışında vpt surroun efeki clear stereo 5 band eko DSEE ve buna benzer bi kaç özellik daha hepsi de full ve açık 20 saat çalıyor mp3 hemde takma kafana 60 değil 160 bile veririm mükemmel bas avr hele 13.5 mm EX serisi kulaklırı taktımı (piyasa fiaytı 165 lira ) arabada dinlermişsin gibi tatı ve yumuşak bass var güven bana sesçi benim
|
|
|
27 Ekim 2007; 19:22:22
|
|
|
++++++++++++++++++++++++++++++++1111111111 çok haklısın kardeşimm...
|
|
28 Ekim 2007; 21:19:17
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mtelektro quote:
Orjinalden alıntı: SOUND BLASTER sony'ye hiç bakmayın bile.paranıza yazık. dikakt et derim kardeşim konuşmalarına neye dayanarak bunu söylüyorsun ? sana gelince kardeşim clear bass dendimiydi ne amrka olursa al tabi sonyden başka bulabilirsen basslar mükemmel bende nw- A806 var mükemmel bi cihaz hem silgi gibiymiş ne demek mükammel bi cihaz ekran manyak bişey ses çıkışı mükemmel onun dışında vpt surroun efeki clear stereo 5 band eko DSEE ve buna benzer bi kaç özellik daha hepsi de full ve açık 20 saat çalıyor mp3 hemde takma kafana 60 değil 160 bile veririm mükemmel bas avr hele 13.5 mm EX serisi kulaklırı taktımı (piyasa fiaytı 165 lira ) arabada dinlermişsin gibi tatı ve yumuşak bass var güven bana sesçi benim güzel yorum.. bende s203 var ama basslar ex90lp ile sanki biraz odunsu geliyo? yada kulaklık düşük frekansı daha iyi çalıyo.. acaba bu aletten alsam sesler araba subwoferi gibi çalarmı? ya bu ses olayı kafamı bozuyo sonyde neden çin malı 50 tl lik sonyler daha fazla gürültü yapamıyor ki? sonylerde ses db, güç nedir bi fikri olan var mı? cowonlarda 60mw güç var.95 db sınırlı. bende s203 var ama sesi açıkça bana yetmiyo,acaba benimki 80bd ses veriyomu? bende mi sorun var? kualklıklarım ex90lp sony.. ses kalite olabilir ama birazda yüksek olsa ne olurdu sanki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GnRh -- 28 Ekim 2007; 22:40:31 >
|
|
|
24 Kasım 2007; 9:28:20
|
|
|
sony den vazgeçmeyin beyler. bende nw-s203 vardı.Sesin yüksekliğini beğenmedim gittim t60 aldım.hemen sattım! ben sonynin sesini 70db fln vardır diye tahmin ediyordum ama iriver t60 90db ve sony ondan çok daha fazla ses çıkartıyor. ayrıca sony bass ve tizleri mükemmel çıkartıyor! iriverde tizi açınca sony mdrex90lp ile çok rahatsız oldum. srs wow efektleri ise hiçbir işe yaramıyor iriverin. oysaki sony hiçbir ses efektti vermeden çok daha iyi çalıyor.. sony sesi çok yumuşak ve bütün sesleri net veriyor.tüm seslerde. kesinlikle benimgibi başkasının sözüne kanarak ve daha iyisini arıyarak paranızı sokoğa atmayın! paranızın hakkı bence sony dir. ( ltfn bana trekstor vibes, organix , clix2 yi dinledin mi demeyin! dinlemedim bilmiyorum. ben fiyat performans konuşuyorum.) sonynin hafif bi marka olmadığını vurgulamak istedim. ve mw-815 i inceleme fırsatım oldu ses geliştirmeleri ile gerçekten sese ve sesten anlayanlara çok şey sunan bi alet. ilk fırsatta t60 ı sattıktan sonra hemen alacağım. kalite=sony ( ses yüksekliği benimde hoşuma gitmezdi ama meğer kalite herşeymiş) sony yi ilk aldığımda hiç memnun kalmamıştım ve çin mallarından ayırt edememiştim.ama şimdi anladım,kopamıyorum.kalite bırakmıyo sizi. son olaydan sonra iyice bağlandım ve değerine anladım. yani olan benim 100tl me oldu! ses görecelidir.Alın bi alet kullanın,gerisi hikaye.En iyisi diye bişeyde yok. ben bunu anladım sizde hata yapmayın diye yazıyorum http://www.trustedreviews.com/multimedia/review/2006/11/28/Sony-Network-Walkman-NW-S203F/p1 http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/06/27/iRiver-T60-4GB-/p1 http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/10/06/Sony-Walkman-NWZ-A815/p1 http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/05/04/Iriver-clix-2-4GB-MP3-Media-Player/p1 ltfn bu siteyi kullanın içiniz yanmasın! edit: yazılmaması gereken 1 cümle kaldırıldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GnRh -- 24 Kasım 2007; 12:42:02 >
|
|
|
25 Kasım 2007; 13:36:24
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mtelektro quote:
Orjinalden alıntı: SOUND BLASTER sony'ye hiç bakmayın bile.paranıza yazık. dikakt et derim kardeşim konuşmalarına neye dayanarak bunu söylüyorsun ? sana gelince kardeşim clear bass dendimiydi ne amrka olursa al tabi sonyden başka bulabilirsen basslar mükemmel bende nw- A806 var mükemmel bi cihaz hem silgi gibiymiş ne demek mükammel bi cihaz ekran manyak bişey ses çıkışı mükemmel onun dışında vpt surroun efeki clear stereo 5 band eko DSEE ve buna benzer bi kaç özellik daha hepsi de full ve açık 20 saat çalıyor mp3 hemde takma kafana 60 değil 160 bile veririm mükemmel bas avr hele 13.5 mm EX serisi kulaklırı taktımı (piyasa fiaytı 165 lira ) arabada dinlermişsin gibi tatı ve yumuşak bass var güven bana sesçi benim arkadaşım nwz-a810 serileriyle verilen kulaklıklar piyasada bulunan mdr-ex90 ile eşdeğer kalitede değildir.sen 165 ytl demişken bu kulaklığı mdr-ex90 la eşdeğer tuttun galiba.nwz-a810 la beraber verilen kulaklıklar mdr-ex082 adlı kulaklıklardır.amerikada bu kulaklığın benzeri mdr-ex85 70 dolara az önce söylediğim mdr-ex90 ise 100 dolara satılmaktadır.mdr-ex90 ise türkiyede 165-200ytl arası bir fiyat aralığında satılmaktadır.ben şu an mdr-ex90 kullanıyorum.nwz-a810 serisiyle verilen kulaklıklar gibi baslarda boğulmuyo ve de tizleri öldürmüyo.çok daha dengeli bir kulaklık.tizler daha net.son seste sesler bozulmuyo,deyim yerindeyse tizler patlayıp saçılmıyor ortalığa.o yüzden bu modelle verilen kulaklıkları gözünüzde çok büyütmeyin.ama bu onların kötü olduğu anlamına gelmez.piyasada böyle kulaklık veren marka yok.
|
|
6 Aralık 2007; 3:27:22
|
|
|
arkadaşlar bende sony nwz a816 var bu kleyır bas olayı iyi hoş ama çok açınca şarkıda bassların olduğu yerde sesi otomatik ksıyo açıuo gibi bi ses dalgalanması olyor o yüzden de bu zımbırtıyı ya 1. kademede yada hiç kullanmıyorum ben şahsen.....
|
|
6 Aralık 2007; 21:03:58
|
|
|
aslında clearbass diye bişey yok. eq ayarı 5 birimden 6 ya çıkmış.. bass sesleri ayarladığımız sol son ayar çubuğu clearbass şeklinde başka biryerde duruyor.hepsi bu. eq a bakıldığında diğer bass sesler daha orta frekansa kaydırılmış.tabiki benim şuan kullandığım s203den daha net ve "clear" bass ses sunuyor. sadece elektronik müzikteki uyumsuzluğu halletmişler, en hoş bass ı eqda ayrı koymuşlar.Böylece yabancı hareketli parçalarda daha zevkli dinlenilir hale gelmiş. ben bunu anladım.yeni bass sesler gerçekten çok iyi.yeni vpt ve ses dalgalanması dediğiniz düzeltilmiş sesler gerçekten çok hoşuma gitti.sony sese hakim bence.
|
|
|
7 Aralık 2007; 0:51:19
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: GnRh aslında clearbass diye bişey yok. eq ayarı 5 birimden 6 ya çıkmış.. bass sesleri ayarladığımız sol son ayar çubuğu clearbass şeklinde başka biryerde duruyor.hepsi bu. eq a bakıldığında diğer bass sesler daha orta frekansa kaydırılmış.tabiki benim şuan kullandığım s203den daha net ve "clear" bass ses sunuyor. sadece elektronik müzikteki uyumsuzl | | | |