Arkadaşlar bu konuda bilgim yok yardıııııııım. Epox i845D anakartım var ve AGP 1x,2x ve 4x destekli. Şu an üzerinde 64 MB geforce MX400 var. Ben bunu 128 MB lık ve TV çıkışlı bir kartla yenilemek istiyorum ama genelde bu yeni ekran kartları 8x destekli. Alıp taksam çalışır mı? Çalışırsa en uygun hangisi olur sizce? Teşekkürler.
ÇALIŞIR
EKRAN KARTINDA 4X OLARAK ÇALIŞIR
Performans olarak çok fazla etkilenmez zannedersem Doğru mu?
4x ile 8x arasında fazla fark yoq
birde PCIex 5200 ler falan kopuyorum zaten onlara
çalışır ama 10 günde bir görüntüyü keser tgüvenli kipte tekrar driveri kurmalısın... performans olarak elde var 0
Yani özet olarak Ana kartımı değiştirmem gerekiyor.
benimki de 4x fakat 8x ekran kartı aldım ve çok güzel çalışıyor
quote:
Orjinalden alıntı: youngottoman
benimki de 4x fakat 8x ekran kartı aldım ve çok güzel çalışıyor
Marka ve modelin nedir?
%10 etkiler
Ekran kartının performansını tam olarak alamazsIn okadar.
çalışır hiçbir şey olmaz.
çalışır hiçbirşey olmaz performans olarak yuzde 5-10 arası birşey kaybedersin. bazılarının dediği gibi 10 günde felan driver yüklersin bunlar hikaye al kullan bende 4xagp li kartta asus 9550 kullanıyorum
Ben de 9200 SE düşünüyorum herhalde uyar. Teşekkür ederim.
Çalışıyor!!! Fakat 4X performansı verir...
Aralarında ne kadar bir fark oluyor bilemem ama , ufakta olsa fark oluyordur tabii..
quote:
Orjinalden alıntı: drony
4x ile 8x arasında fazla fark yoq
birde PCIex 5200 ler falan kopuyorum zaten onlara
nası fazla fark yok ? 2 kat veri aktarım hızı farkı var daha ne olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: keysmart
çalışır ama 10 günde bir görüntüyü keser tgüvenli kipte tekrar driveri kurmalısın... performans olarak elde var 0
bende agp4x anakart var (diğer PC de) ve agp8x fx5200 var. Senin dediğin gibi bir problem yaşamıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: otuzbeşbuçuk
Ben de 9200 SE düşünüyorum herhalde uyar. Teşekkür ederim.
Öyle bir hata yapmanı tavsiye etmem. Git onun yerine Ti4200 al babalar gibi kullan ve daha iyi performans alırsın. Hatta bir arkadaşım ti 200 satıyor. 9200SE alma.
Onların söylediklerine aldırma anakartın gayet iyi EPOX genel olarak iyidir. Ekran kartı olarak Winfast Leadtek GeforceFX 5200 128mb alırsan hiç bir sorun yaşamazsın. Denildiği gibi performans kaybınada uğramazsın merak etme temelde 8x zaten 8x değil bunlara inanmayın, 8x de 4x desteği mevcut yani aralarında fark yok. Ekran kartlarındaki tek fark bilindiği gibi 4x 8x değil, mb farkıdır yani 8,16,32,64,128,256mb farkıdır. Düşünmeden ekran kartı alabilirsin... Örnk olarak benim anakartım ASUS TUV4x serisi ve bu ekran kartı hiç sorunsuz çalışmakta performans kaybı diye birşey yok...
Ve ek olarak sakın gidipte ati alayım deme kesinlikle yapılan tesler sadece birer düzmece para ve reklam ilişkisi GEFORCE den şaşma bu arada şunuda hatirlatayım 128 ve 256mb arasındaki fark çok ufak yani prof olan insanlar için bu fark önemli parana yazık 128 işini rahatlıkla görür. Bunlar göz boyamadan ibaret. Ve şunuda eklemeliyim bildiğiniz gibi herkes P4 e akın etmiş durumda ama kimse P4 performansı alamıyor, çünkü P4 için üretilen anakartlar "şimdilik" tam performans veremiyor ve "işletim sistemleride" öyle örnek: "PIII" bir işlemci "XP" ile birlikte "asıl performansıyla" çalışmaya başladı yani "bugüne kadar hep olması gerektiğinin altındaydı". kendiniz bilgi edinin o aldı diye sizde gidip almayın reklamlara inanmayın :) Teşekkürler...