Şimdi Ara

LAPTOP Soğutma - FS Amilo M1420 ve ASUS A2D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
10.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam herkese.. Fujitsu-Siemens Amilo M1420 dizüstü bilgisayara sahibim. Herşeyi mükemmel ama oyun oynarken yarattığı ısı beni bir soğutucu yapmaya yöneltti..
    Soğutucu için 2Tabaka mukavva karton, 4 adet 8*8Kasa fanı, 1 Adet ATX PS (AT'de olur) , Sıcak silikon.

Kendi bilgisayarımın yapısı dikdörtgen olduğu için dikdörtgen bir kutucuk yapmıştım. Resimleri sizlerle paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbabacan -- 17 Ocak 2005, 20:14:36 >

• Ayrıca sıcaklık fanları kullanmadan önce 50-60 dereceyi rahatlıkla geçiyordu (oyun esnasında). Şimdi ise en fazla 20-25derece. Ayrıca ADSL modmeim içinde fanların alt taraflarında yer yaptım. O nu da oraya yerleştirdim ve hava sirkilasyonu sayesinde hiç ısınmıyor.

Şimdi mimar bir arkadaşımla çok daha ciddi ve güzel bir iş tasarlayıp, hayata geçireceğiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbabacan -- 17 Ocak 2005, 20:16:07 >
  • güzel sistem
    böylecene karın nerden baksan dışarıda satılan sisteme göre 50 dolar
  • evet arkadaşlar bende bu soğutma işine kendi notebook um için dizayn ettiğim soğutma sistemimle giriştim. Commandotore ile bilgi alışverişi sonucu resimdeki soğutma sistemini geliştirdim. Ufak bir uğraş , sabır ve yaklaşık 10 ytl ye gerçekten çok mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.

ayrıca asus a2d kullanıcıları sessiz çalışan bir notebook a sahip oluyorsunuz bu tasarım sonucu süperrrrrrrrrrr

• ayrıca ben voltaj ayarlı adaptör kullanıorum. yani devir ayarı yapıorum voltajlarla oynayarak
  • guzel calismalar
  • teşekkürler viper

sendeki acer içinde yapalım bir dizayn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACER TravelMate p4 2.800GHZ
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya bayağı hoşuma gitti.kaç ytl ye mal etmiştin.10 ytl yi geçermi..
  • slayerxp bana pm den yapılışını ve malzemeleri verirmisin?bende bizim ASUS A2D için yapayım.
  • malzemelri buraya yazayım bütün a2d kullanıcıları yararlansın

*4 adet fan (2 tanesi bilgisayarın altındaki hava deliklerinden içeriye üfleyecek , diğer ikiside arka taraftan hava çıkışına havayı içten dışa atacak şekilde koyulacak)

*bir adet adaptör girişi (dişi)

*bir adet adaptör (voltaj ayarlı olanlardan)

*3cm lik çita 31cm uzunluğunda (arka tarafı kaldırmak için)

*26x31 lik 2 tane kontraplak veya medefe (bunu herhangi bir marangozda kestirebilirsiniz. 1 plakayı notebookun altındaki deliklere denk gelecek şekilde fan boyutunda kestirin)

ayrıca Commandotore gibi kalın mukavvada kullanabilirsiniz ama ben kontraplak kullandım

fanları istediğiniz büyüklükte şeçebilirsiniz. ben 4 fanı 8 milyona aldım. kontraplaklara para vermedim. evdede adaptör olduğu için onada para vermedim ama 2-3 milyon zati dışarda. adaptör girişleride 500bin civarına alınabiliyor. yani yaklaşık 10 ytl ye mal ettim.

a2d kullananlar bilir game modunda cpu 54C ye geldiğinde fan çalışır ve biraz gürültülüdür. ben bu soğutucuyu kullandığım günden beri cpu fanı oyunlar dışında çalışmıyor. ve yaptığım soğutucu cpuyu 37-43C arasında tutuyor ve fanlardan neredeyse ses gelmiyor.

eğer daha detaylı bilgi isterseniz yada takıldığınız bir yer olursa bana pm den yada bu başlıktan ulaşabilirsiniz.

• peki performansı nasıl soğutmanın. kaç derece düşürüyor ac veya pilde iken.
  • anşalışmıştır.tşk.
  • birkaç resim daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayerxp -- 19 Ocak 2005, 12:12:58 >

• nerede bu forumdaki a2d ve amilo m 1420 kullanıcıları
  • Ben amilo 1425 almayı düşünüyorum.Ne diyorsun bir kullanıcı olarak
  • şahsen ben asusu almadan önce kafamdaki tek model siemens amilo 1420 idi. ama asusta kampanya var die asus aldım. benim dikkatimi çeken tek tarafı ince yapısından dolayı (sanırım) biraz fazla ısınıor olması. tabi bunuda çözmüş bulunmaktayız yukardaki fanlarla :) bence aklına takılan soru varsa Commandotore' a pm at sana daha detaylı bilgi verir
  • Birisi Fujitsu-Siemens M 1425 kullanıcıları nerde mi dedi?

Yaaa Erhan abi boş olduğun vakit bana da senin şu soğutma sisteminden yapalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eserburak

Birisi Fujitsu-Siemens M 1425 kullanıcıları nerde mi dedi?

Yaaa Erhan abi boş olduğun vakit bana da senin şu soğutma sisteminden yapalım...

evet ben dedim

yapın tabi soğutmasız notebook kalmasın forumda 20-30 c düşüş ne demek değil mi

şu anda 2 gündür açık makinem ve 32C sessiz sedasız çalışıor

• arkadaslar,..

fujitsular cok isiniyor diyorlardi,
    ancak asuslar da mi cok isiniyor?
    ozellikle de ASUS A2D modeli cok isiniyor mu?

Yeni laptoplarin cok isinma derdi var galiba, herhalde yuksek hizlarda calisiyor olmasindan kaynaklaniyordur, ancak bunu ureten muhendisler bu isiyi bertaraf edecek sogutma sistemini de unutmamislardir herhalde?

Unutmamislarsa nedir bu telas, herkes bir sekil sogutma duzenekleri gelistiriyor?

Bu konuda biraz aydinlatirsaniz sevinirim.

Unutmadan!
    IBM laptoplar icin sogutma derdi olani duymadim, acaba yanlisim var mi?

Tesekkurler
  • Beyler çok kasmıssınız en iyisi coolermasterın bir urunu war onu kullanınkı bendede amilo war am okadar ses çıkarmıyor ???
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.