Şimdi Ara

CM. STACKER MODİFİYE VE SIVI SOĞUTMA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasa ''karandiru'' rumuzlu bir kardeşimin arkadaşlar..İşleri yoğun olduğundan, fotoğrafları bana gönderdi ve onun yerine de konuyu ben açıyorum. Yani, kasa ona, işçilik ikimize aittir..
    İlk tanışmamız, kasa kapağına plexy takılması isteği ile başladı. Donanım Habere, böyle bir kardeş edinmeme vesîle olduğu için, minnettarım.
    CM. Stacker kasaya plexy kapak montajından sonra, sıvı soğutma işine geçmeye karar verdik.
    Malzemelerin siparişini verdik. Bazılarını kendim yaptım. (Bkz. 5.25lik yuvalar için yapılmış su tankları)
    Bütün herşeyi topladıktan sonra, heyecanla montaja başladık. Ve bunu da sizlerle paylaşmaktan mutluluk duymaktayız..
    Saygılar, sevgiler...

Yukarıda da belirttiğim gibi, önce yan kapakla başladık işe. Kapak, orijinaline uygun bir şekilde kesildikten sonra, plexy nin montajına geçtik. Fotoğrafta elleri görülen şahıs, kendim oluyorum..

Kapağa bir adet 80mm Zalman fan montajı ve kapağın bitmiş vaziyeti..

Sıra kasa üstüne geldi..
    Sıvı soğutma için kullanacağımız 240mm radyatörü kasa üstüne koymaya karar verdik. Bunun için de kasanın üstünün kesilmesi gerekiyordu ve biraz da özel birşey olsun istedik.

Radyatörün siyahlığını göstermemesi için, üzerine alüminyum ızgara ve sonra da grilleri yerleştirdik..

Sıvı soğutma için kullanacağımız malzemeler toplu halde..2 adet 5.25 lik su tankına dikkatinizi çekerim. Kendileri, tarafımdan yapılmıştır.

2800l/H kapasiteli, debi ayarlı pompamız..

Sıvı soğutma sistemimizi önce dışarıda kurduk ve teste aldık. Sistem, peçete testini başarı ile geçti.

Bütün sisteminkurulacağı anakart, işte budur. Burdan saygılarımı sunarım kendisine ve özellikle de ısı borularına..

Sistem kurulmuş vaziyette..

Radyatör ve fanların alttan görünüşü.

Ekrankartı radyatörü. Bu durumda, egzost fanı içeri sığmadığı için, dışarı takıldı.

Kasanın önden görünüşü..

Yan kapağa 80mm. bir Zalman daha ekledik.

Ve final..Kasanın son durumu. El emeği, göz nuru. İnsan böyle bir işin sonunda, monitörü falan bir kenara bırakıp, dakikalarca kasaya bakıyor, bu işi ben yaptım diye.

Ve arkadaşlar, sıra harcanan onca paranın ve emeğin karşılığını almaya geldi..
    İşte sıcaklık değerleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 10 Eylül 2007; 18:32:38 >

• süper abi süper hatta harika çok muthiş işçiik çok harika mod cu arkadaş..çok harika sistem daha ne diyebilirim ki ya inşallah bir gün bize de ansip olur bu sistemden
  • abi ellerine sağlık makinada sende dehşetsiniz yaa muhteşem valla
  • harbiden çok mükemmel bir çalışma harika bir görsellik daha ne olsun ellerine sağlık
  • muhetesem olmus ben kapak kesimine hayran kaldim 100 puan
  • eline sağlık süperolmuş ön panelde lcd mi var
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeon_bilis

eline sağlık süperolmuş ön panelde lcd mi var

Evet arkadaşım, fan kontrol var ön panelde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • süper olmuş be helal olsun bende yapabilsem keşke sıvı soğutuculara hayranım
  • AMFİBİ Senin Sadece Ellerden İbaret bir kişi olduğuna inanmaya başladım açıkcası.Resimde Kanıtım Oldu .Bu ne azim biraz soluklan

Çok güzel Bir işçilik elinize Sağlık.
    Su soğutmaya Zalmanları neden ekleme gereği Duydunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 23 Eylül 2007; 16:43:52 >
  • tebrik ederım çalişmalarınızn devamına......we ii forumlar bu arada paylaşım için tşk
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

quote:

Orjinalden alıntı: xeon_bilis

eline sağlık süperolmuş ön panelde lcd mi var

Evet arkadaşım, fan kontrol var ön panelde..

çok güzelmiş

• süper çalışma tek kelime ile.
  • diyecek birşey bulamıyorum gerçekten güzel olmuş kasanında plexy için kesilen bölümüde güzel olmuş kusur yok sanırım bravo gerçekten
  • tebrikler,sıcaklık değerlerini gösteren programın adı nedir
  • Dumur oldum desem yeridir nedense bu kadar çok modifiye gördüm ama sizin ki nedendir bilmem baya etkilendi. İşçilik herşey kusursuz gibi. Emeğinize elinize sağlık.
  • o sıvı borularını tutan ne
  • Arkadaşlar, iltifatlarınız için çok teşekkür ederim..
    Yan kapaktaki Zalman'ları, ekrankartına üflemesi için koymuştuk. Projemizin ilk başlangıcında, ekrankartına su soğutma düşünmüyorduk ve yan kapakta fan olursa, havayı buradan alır diye tek fan koymuştuk. daha sonra, bir fan daha ekledik. Görsel açıdan güzel oldu bence..
    Sıcaklık değerlerini gösteren programın adı Everest. Ana menünün en üst sol köşesinden sırası ile ''Dosya/ Tercihler/ OSD/ Görünmesini istediğiniz bölümlerin karşısındaki tikleri ve bir de üstte, OSD panosunu göster i'' işaretliyorsunuz. Bu kadar. Yalnız bu özellik, her sürümde olmayabilir..Ultimate Edition olmalı.
    Sıvı borularını tutan şey de bu iş için özel yapılmış, uv duyarlı bir kit..
    Saygılar, sevgiler..

• Güzel Olmuş Ellerine Sağlık
  • Brrrrrrr...Buz gibi kasa olmuş.. Ellerine sağlık...
  • Amfibi Yan kapağı tamamiyle Plexy den yapma imkanın varmı?
    Yani Gül Gibi Güzelim CM Stacker Kasanın kapağını kestirmesek sana sen oraya bir plexy ayarlasan olurmu?
    Böyle bir olayın güzel Elcağzınla yapılmasının maliyeti ne olur?
    Su soğutma toplam ne kadar maal oldu ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.