Şimdi Ara

## Blu Ray vs. HD DVD Savaşına Çin de Katıldı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Blu Ray vs. HD DVD Savaşına Çin de Katıldı ##


    HD DVD tarafında Toshiba ve Blu Ray tarafında Sony'nin bastırması ile ciddi bir format duellosu yaşanıyor ve ortaya atılan pek çok istatistik açıkçası henüz hangi formatın galip olduğu yönünde çok tutarlı verilere ulaşmamıza yardımcı olmuyor.

    HD DVD ve Blu Ray arasındaki bu rekabet devamededursun son yılların ekonomik anlamda çılgınca büyüyen ülkesi Çin de fortma duellosuna dahil olmaya hazırlanıyor. Zira Çin'in Ulusal Optik Bellek Teknolojileri Araştırma Merkezi, HD DVD tabanlı olan fakat Çin'e özgü ek teknoloji içeren CH DVD formatını hazırlıyor. Bahsi geçen Çin'e özgü teknoloji ile CH DVD'nin yüksek çözünürlüklü içeriğinin yasal olmayan yollardan çoğaltılıp dağıtılmasının önüne geçilmesini amaçladığı da bildiriliyor.

    Bu arada Çin'de yeni kurulan Yüksek Çözünürlüklü DVD Endüstrisi Birliği de CH DVD formatının yaygınlaşabilmesi için çalışacak. Ayrıca 2008 yılı içerisinde CH DVD ile uyumlu oynatıcıların da hazır olması için çalışılmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 10 Eylül 2007; 8:40:57 >







  • Aklıma gelen ilk şey Çin yapıyorsa ucuz yapar, yeni olan ve gerçekten göz alan bu teknolojide eğer ucuzsan kazanırsın. E Çin ve ucuz kelimeleri bana hiç uzak gelmiyor.
  • kendileri için yapıyorlarmış ama cidden ucuz ve işe yarar olursa ne hddvd ne bluray dayanamaz ama hiç umutlu değilim
  • Çinlilerin yaptığı ufak tefek değişikler yaparak kendi standartlarını oluşturmak başka ülkelere para vermekten kurtulmak ve uyumsuzluk yaratmaktan başka bir şey değil bu formatı sadece çinliler kullanılır.
  • Sadece Çinliler kullansa zaten gene yeter. Çünkü unutmayınki Çinin Populasyonu 1.3 milyardır. Dünyanın populasyonunun yani toplam yaşıyan insan sayısının 7,8 milyar olduğu düşünülürse bu Dünyanın 6 da 1 i demektir.

    Hem ucuz olmasıyla hemde çinlilerin japonlar gibii yerli mallarını koruma düşüncesiyle eğer çıkarsa , çinde sırf bu ürün satılır. Buda Hd dvd ve blue ray e zaten çok büyük bir çelme demektir.
  • çin katıldıysa hemen klonlar bi kaç kopyasını yapar içinede bol miktarda zararlı madde katıp atıklarını ülke dışına cıkarmak için 1ytl cilere tırlar dolusu yollar

    çin malllarından nefret ediyorum piyasa düşmanı ve cok zararlı /+yapıyorsa adam gibi yapsın
  • çin deyince ucuz mal geliyor insanın aklına...
    adamların çıkaracağı playerlar hem HD DVD yi hemde blu ray çalıştırbilecek özelliklerde olduğunu düşünsenize...
  • Blueray DVD-Wrları 50 ytlden satacağımız günler ne zaman gelecek acaba?
  • Kaçak kopyalara karşı önlem olsun diye yapıyorlarmış.. Ee çinliler aptal mı onlarda kullanmazlar bunu.. şimdi bunu çıkarıyorlar diye herkes bu formatı kullanmak zorunda değil ki... istedikleri kadar çıkarsınlar kullanan olmadıktan sonra
  • dünya nüfüsu daha 7.8 milyar olmadı abartmayalım
    6.8 desen neyse
  • Blue ray yaygınlaşıncaya kadar daha çok dvd yakarız biz şahsım adına hiç gereği yok bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.