Şimdi Ara

Intel mobil işlemcilerin fiyatlarında indirime gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İndirim meydan savaşlarında son round'ı Intel aldı. Zira 9 Nisan'da AMD'nin yaptığı indirimlere 22 Nisan indirimleri ile cevap Intel aynı şekilde AMD'nin 9 Temmuz'da yaptığı fiyat indirimlerine 22 Temmuz'da 4 çekirdekli Core 2 Quad 6600'ün fiyatını 266$'a düşürerek cevap vermişti. Tarafların yaklaşık 1,5 ay süren sessizliği Intel'in Eylül ayının hemen başında bazı işlemci modellerinde fiyatları düşürmesi ile sona ermiş oldu. Peki hangi modellerde ne kadar indirim oldu, gelin detaylara birlikte bakalım.

    Intel'in 2 Eylül itibariyle geçerli olan yeni indirimleri dizüstü bilgisayarlar için yapılan mobil işlemcileri kapsıyor. Santa Rosa temelli Centrino Duo platformu ile sektörün hakimi durumunda olan Intel, yeni fiyat indirimleri ile posizyonunu çok daha güçlendirecek. Zira mevcut mobil platformu ile rakibi Intel ile mücadele noktasında zorluk yaşayan AMD'nin yeni nesil mobşil platformu Puma ve kod adı Griffin olan yeni mobil işlemcilerinin ne zaman piyasaya sürüleceği tam olarak netlik kazanmış değil. Son olarak dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak extreme serisine dahil iki yeni işlemci Core 2 Extreme 7800 ve 7900 modellerini piyasaya süren Intel yeni yaptığı fiyat indirimleri ile gelecek aylarda olması muhtemele dizüstü bilgisayarl indirimlerinin de kapısını aralamış oldu.

    Fiyat noktasında öncelikle extreme modellerin fiyatlarına bakmakta fayda var. Intel'in şu an için en hızlı mobil işlemcisi olan Core 2 Extreme 7900'ü 827$'a 200MHz daha düşük saat hızına sahip olan Core 2 Extreme 7800 modelinin fiyatı ise 505$. Bu arada 4MB seviye 2 belleğe sahip olan ve 800MHz FSB hızı ile gelen her iki extreme işlemciden 7900 modeli 2.8GHz, 7800 modeli ise 2.6GHz'de çalışmakta. Fiyatı düşen işlemciler arasında ilk dikkat çeken model 2.4GHz'de çalışan Core 2 Duo 7700 modeli oluyor. Zira bu modelin fiyatı 515$'dan 307$'a düşmüş durumda. T7700 modelini takiben 2.2GHz'lik Core 2 Duo 7700 modelinin fiyatı da 307$'dan 234$'a düşüyor.

    Fiyatı düşen işlemcilerin yanı sıra Core 2 Duo T7300 modeli 234$'lık kendi fiyat seviyesini korurken 2GHz'de çalışan ve 2MB seviye 2 belleğe sahip olan Core 2 Duo T7250 modeli de 195$'lık fiyatı ile kullanıma sunulmuş oldu. Intel masaüstü işlemcilerinden sonra rakibi AMD adım atmadan mevcut işlemcilerinin fiyatlarını da daha uygun bir seviyeye çekerek piyasadaki dominant konumunu daha da güçlendirecek gibi gözüküyor. Fiyat indirimlerinin yanı sıra Intel dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan Celeron M serisini de genişletiyor. Firma Celeron M 550, 530 ve 523 (ULV) modellerini 134$, 86$ ve 161$ fiyat etiketleri üzerinden kullanıma sunuyor.

    Dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan mobil işlemcilere dönük fiyat indirimlerinin yanı sıra masaüstü işlemcilerini herhangi bir fiyat indirmi bekliyor mu bir de bu durumu analiz edelim. Core 2 Duo E4600 modelini hazırlayan ve 129$'lık fiyatı ile kullanıcılara sunacak olan Intel, E4600 modelini takiben Core 2 Duo E4500 modelinin fiyatını ise doğal olarak kırparak 109$ seviyesine düşürüyor. Açıkçası gelen bilgilere göre en azından son çeyreğin ilerleyen aylarına kadar Intel'den ciddi bir fiyat indirimi yapması beklenmiyor. Ancak bu durum rakip AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcileri ile yapacağı etkiye ve 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli Penryn işlemcilerinin piyasaya yayılma süratine göre de değişkenlik gösterebilir ve Intel son çeyrekte mevcut 65nm Core 2 serisi işlemcilerinde indirime de gidebilir. Bekleyip neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

    Son kullanıcı lehine olan fiyat indirim haberleri ile daha çok karşısınıza çıkmak dileğiyle...








  • intelin bu politikasını beğeniyorum yapacağım dediğini yapıyor ve çoğunlukla zamanında yapıyor bu bana göre çok doğru bir strateji
  • Bence AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcilerini piyasaya sürdüğü anda, İntelde Masaüstülerde, ciddi olmasada bir fiyat indirimine gidecektir.
  • Dört çekirdekli işlemcilerin dizüstü bilgisayarlara gelmesi epey gecikti aslında.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gündoğdu

    Bence AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcilerini piyasaya sürdüğü anda, İntelde Masaüstülerde, ciddi olmasada bir fiyat indirimine gidecektir.

    Kesinlikle haklısın.. Zaten zor zamanlar geçiren AMD nin piyasaya süreceği yeni işlemcilerinin yüksek bir fiyattan girmesi yeni işlemci almak için bekleyen çoğu kullanıcıyı intel yönünde tercih yapmasına sebep olacaktır.. AMD de bunun bildiği için böyle bir fiyat politikası izlemeyecektir.. Özellikle AMD nin Q6600 e nasıl bir cevap vereceğini çok merak ediuorum.. Hem performans hemde fiyat anlamında.. umarım iyi olur bu taktirde Q6700 ün fiyatının şimdiki Q6600 fiyatına düşmesi işten bile sayılmaz... bakalım umarım sene sonuna doğru herşey daha iyi olur...
  • İntelin indirim yapmıyacagı konusunda söylentiler var. Zaten pazar payını elinde tutan Intel, AMD nin yeni seriyle piyasada 1-2 ay sorun yaşayacagını düşünüyor olabilir.
  • Arkadaşlar bu yılladrır böyledir; firmalar piyasada değişik fiyatta işlemci bulunduruyorlar. Zamanla biraz hızlandırılmış olanlar piyasaya verilip mevcutların fiyatı düşürülüyor. Bir süre sonra en yavaşı ve ucuzu piyasadan çekiliuor. Örnek vermek gerekirse; Intel önce E4300'ü piyasaya verdi. Fiyatı 150 $ cıvarıydı. Sonra aynı fiyattan E4400, şimdilerde ise E4500 var. Bir süre sonra E4600 piyasaya verildiğinde E4300 üretimden kalkar. Rekabet olduğunda bu süreç biraz hızlı işliyor.
  • Eskiyen herşeyin kaderi bu ne yazıkki...

    İndir kardeşim indir , indirebildiğin kadar indir de yaptığın kârın yanına birazda hayır yap
  • hoş olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.