Arkadaşlar bende HP c5180 var. Bu model için CIS HP 363 ( Continuous Ink System ) DEVAMLI MÜREKKEP SİSTEMİ ALACAĞIM.
İlk önce bu cis leri araştırdım c5180 için hem 02 hemde 363 modelleri var benim kartuşlar 363 acaba 02 bunun diğer adı mı yoksa farklı ülkelerde satılan c5180 için mi bilen cevaplarsa sevinirim..
CIS (cis) NEDİR?= cis kısaca "devamlı mürekkep sistemi" anlamındadır. Bu sistemde sahte kartuşlar dıştan görülebilen boya depolarıdır. Boya bitince hemen dolduruyorsunuz yada dışarıya ince borularla ayrı depolar var hangi boya biterse o depoyu dolduruyorsunuz borularla ilgili kartuşa gidiyor. RESETLEME işini ise sahte kartuşların üzerindeki oto. reset çipi yapıyor. CİS sisteleri ile 20-50 ytl arasında aldığınız kartuşlardaki boya miktarı 0.5-1 ytl gibi hatta dahada düşük fiyata geliyor.
Boyaları Türkiye den bulmak çok kolay ama CİS sistemi bulmak çok zor, Türkiye de sadece epsonun bir kaç modeli ve hp nin eski modelleri için CİS var. Ama yurt dışından en erken olarak reset çipini yapınca hemen çıkartıyorlar. Adamlar çok hızlı.. Bu yüzden yurt dışından EBAY dan satın alacağım.. Sizlerde MUADİL kartuşmuş , yok ben elimle doldurayım resetleyeyim gibi doldurma setleri ile uğraşmayın gidin CİS sistemi alın tıkanma falan da yok, uzun yıllar kullanın istediğiniz fotoğraflarınızıda en ucuza basın.. Teşekkürler..
epson dx 5050 için bakınıyorum ama ebay da da yok sanırım... turkiyede satılanlar ise çok pahalı bu kadar mı fark olur... anlamsız... saygılar
Türkiyede satılan ne kadar ve siteyi yzarmısın.. Yalnız bu cis ler garanti olduğu için maliyet çok ucuz olduğu halde bilerek çok pahalı satıyorlar bulabilirsen boyasız olarak al derim... ebayda bu var TIKLA İNCELE...
Bu ürün kago dahil sana 90-100 ytlye mal olacak..Boyada var yanında.. Ama kartuşlara verdiğin parayı düşününce çok ucuz yinede.. 400 ml lik boyayı düşün , senin aldığın kartuşta bir tanesinde max. 8-10 ml boya vardır.. Boyalar TR de çok ucuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 13 Eylül 2007; 1:19:42 >
KArdeş,burdan ben de almayı düşünüyorum da Amerikadan getireceğine bunun Avrupa'da tedarik merkezi yok mu,birde alışveriş güvenli değil mi;yoksa sanal kredi kartı mı oluştursam?Adresine kadar getiriyorlar mı,yoksa gümrükten gidip kendimiz mi çekiyoruz?
KArdeş,burdan ben de almayı düşünüyorum da Amerikadan getireceğine bunun Avrupa'da tedarik merkezi yok mu,birde alışveriş güvenli değil mi;yoksa sanal kredi kartı mı oluştursam?Adresine kadar getiriyorlar mı,yoksa gümrükten gidip kendimiz mi çekiyoruz?
Arkadaşım TR de sıfır ve 2.el birçok siteden alışveriş yapıyorum ama yurt dışından hiç yapmamıştım. Ebay daki sistem çok farklı ve karışık ilk başta.. Bende c5180 için cis siparişi verdim ürünü almış gibi gözüküyordum ama adama para tranfersi yapılmamıştı o yüzden adam ürünü göndermiyordu. 2 gün önce ödemeyi yapabilmiştim hele şükür paypal ile yapmam gerekiyormuş. Adam bugün siparişin 1 hafta içinde gelir diye mesaj atmış anlayacağın parayı almış kargoya da vermiştir umarım..
Ürün geldiği zaman ebay dan nasıl alışveriş yapılıyor bu cis ler için detaylı foruma yazacağım...
şimdilik aklına takılanları bu site ile hallet www.iyibey.com Ebay hakkında yardımcı olmaya çalışan bir site ve forum... Bende buradaki arkadaşlardan yardım almaya çalışıyordum ebay için..
Birde ebay daki ürünler amerikan gelmiyor kayıtlı kişi hangi ülkeden ise o ülkeden sana gönderiyor yani her ülke olabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biroldh -- 13 Eylül 2007; 14:44:33 >
bu da paypal yerine westernunion lamı çalışıyor acaba...
Ben bu siteye daha önce hp için bakmıştım ama sadece eski modeller için cis var..
yok dostum ptt den gönderdim orası western ile çalışıyor,bakalım inşllh bir sorun çıkmaz,bir de kampanya yapmışlar,benim aldığım mürekkepsiz 75$ dan 34$ a düşmüş
yok dostum ptt den gönderdim orası western ile çalışıyor,bakalım inşllh bir sorun çıkmaz,bir de kampanya yapmışlar,benim aldığım mürekkepsiz 75$ dan 34$ a düşmüş