"The SAR value for the E51 is 1.4 W/kg. The last thing we would like to do in this write-up is dispel a myth about this phone’s high SAR – it is not caused by the E51’s increased transmitter power, or cutting-edge technologies for better reception quality. The real reason is the handset’s different platform and new location of the antenna (it doesn’t contribute to this SAR level as much as the platform does), which is now housed in its top part right opposite to your ear, whereas many of the today’s phones have it positioned more towards the lower end."
yukarıda yazılanların ışığında yanlış anlamadıysam, sar değerinin yüksek olmasının nedeni antenin telefonun üst kısmına tam kulağın karşısına gelecek şekilde yerleştirilmesi diyorlar... yani telefonun yaydığı maximum sar değerine sadece telefonu kulağınıza dayayıp konuşurken maruz kalıyoruz diğer zamanlarda zaten devamlı olarak 1.40 lık sar değerine maruz kalmıyoruz. uzun süre telefonla kulaklık olmadan konuşan insanlar için pek uygun değil bazı insanlar günde 4-5 saat telefonda konuşuyorlar mesela. ama benim için telefonun yaydığı radyasyondan kanser olup ölme riski trafik kazasında ölme riskinden daha az...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 21 Aralık 2007; 12:32:47 >
Öle çok deli manyak bir telefon değil her özelliği var diye öle sanmıştım. Kulaklık sesi zayıf bazı yerlerde duyma sorunu yaşıyorum berrak bir sesi yok. Mp3 çalmak için zayıf, kamera iğrenç ötesi. Bir sorunu yoktu sadece bana göre değildi her özelliği var diye gaza gelip almıştım. Daha çok bond çanta ile gezip çok teknik detaylarla meşkul olamayacak iş adamlarına yönelik bir cihazmış sadece yanlış seçim yapmışım.Yine her özelliği olan N82 ile seçimimi düzelttim.Az önce N95 kumandalı kulaklığı ile tam dev bir set oluşturdum.
valla kagıt uzerinde bence iyi duruyor radyo 130mb dahili hafıza 369 mhz falan ama kullananları dinlemek lazım yani ben cok fazla mp3 ve kamera kalitesi dusunmuyurum uygun bir ücrete alınabilir