Giriş | |
|
|
|
30 Ağustos 2008; 13:59:48
|
|
|
önerdiklerinin kontrastı düşük sorun olmazmı millet maç izleyecek çok teşekürler be arada
bilgeolun
Uzaklaştırılmış 30 gün cezanın 24 günü kaldı.
|
 |
|
30 Ağustos 2008; 14:10:30
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rabodi önerdiklerinin kontrastı düşük sorun olmazmı millet maç izleyecek çok teşekürler be arada Bu karanlik sahnelerde problem olabilir. Ote yandan DLP lerde de beyazlar patlayabiliyor. Renkler ise biraz daha koyu gorunuyor. O yuzden renkleri daha iyi veren LCD tipi modeller tavsiye ettim size..
|
|
|
|
|
30 Ağustos 2008; 14:11:23
|
|
|
bu rarada toshiba tdp t45 işmi görür mü bi incelersiniz sevinirim onay verirseniz alacam
|
|
30 Ağustos 2008; 14:15:49
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: bilgeolun quote:
Orjinalden alıntı: rabodi önerdiklerinin kontrastı düşük sorun olmazmı millet maç izleyecek çok teşekürler be arada Bu karanlik sahnelerde problem olabilir. Ote yandan DLP lerde de beyazlar patlayabiliyor. Renkler ise biraz daha koyu gorunuyor. O yuzden renkleri daha iyi veren LCD tipi modeller tavsiye ettim size.. çok çok teşekkür ederim bi şey daha lcd lerin kontrastı neden düşük oluyor
|
|
30 Ağustos 2008; 14:34:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: berkans arkadaslar cumartesı oglen ıst bılısımde olucam. elımde bır adet ps3 ıle gıdıorum. hem 212x hem dell 1609wx hemde benqw500 un performanslarına bakıcam ona gore son kararımı verıp ya daha ustunu alıcam yada daha onceden almıs oldugum f212x ı eve gelıp kurucam. yarın detayları bıldırırım. Bende pazar günü gidiyorum,,Hangi cihazları demo olarak gösteriyorlar acaba?
|
|
30 Ağustos 2008; 18:35:19
|
|
|
arkadaslar nıhayet ıstanbul bılısımden bır projektor aldım. benqw500 modelı. ızlenımlerı ve testlerı aktarıcam. bugun 2.5 saat ıst bılısımde gecırdım. orda yasadıklarımı da anlatıcam. ps3 ıle gıdıp 4 modelde test ettım. sole bır soyunup dokuneyım hemen yazıcam.
|
|
30 Ağustos 2008; 18:54:00
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: bilgeolun quote:
Orjinalden alıntı: rabodi arkadaşlar kafeye maç yayını için projektör alacaz geniş ve ışık alan bir ortam artı görüntüde kaliteli olmalı geniş alan olduğu için 1 ile 2 milyar arası önereceğiniz makine var mı şimdiden teşekürler Ortam cok aydinlik degilse 2000-2500 ansi lumen civarinda bir model dusunebilirsiniz. Sanyo PLC-XW55 modeli bile isinizi gorur. Sony VPL-EX50 modeli bir diger secenek olarak degerlendirilebilir. Bende kafede maçlar için aldım pt-ax100 İ.B.den. Şimdi sanırım 200 satıyorlar.Hd yayınlarda performans harika millet bayıldı resmen. Normal yayın içinde çok kişi güzel diyor ama açıkçası bana hiç güzel gelmedi. ışık olayı ise Projeksiyon ile perde arasında ışık yok arka taraflarda var pek sorun olmuyor.gündüz gece gibi değil görüntü , gerçi benim dükkan batıya bakıyor ışıkla Projeksiyon kafa kafaya :) almadan önce kendi gözünle görmende yarar var ben buradan aldığım tavsiyelerle öyle yaptım vede hiç pişman değilim. Ayrıca tekrar bu konuda bana yol gösteren ve bilgi veren arkadaşlara teşekürü bir borç bilirim
|
|
30 Ağustos 2008; 19:07:38
|
|
|
Epson un Son Projeksiyon cihazı dostlar.Fiyatı ise 900$ Epson EH-DM2 1920*1080 3-Lcd Teknolojisi 1 USB 1200 Lümen DVD Player 8W Speaker
Ekteki dosya (1)
|
|
31 Ağustos 2008; 0:40:46
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: berkans arkadaslar nıhayet ıstanbul bılısımden bır projektor aldım. benqw500 modelı. ızlenımlerı ve testlerı aktarıcam. bugun 2.5 saat ıst bılısımde gecırdım. orda yasadıklarımı da anlatıcam. ps3 ıle gıdıp 4 modelde test ettım. sole bır soyunup dokuneyım hemen yazıcam. Hayırlı olsun izlenimlerini paylaşırsan seviniriz
|
|
31 Ağustos 2008; 15:48:45
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: yıldırans quote:
Orjinalden alıntı: berkans arkadaslar nıhayet ıstanbul bılısımden bır projektor aldım. benqw500 modelı. ızlenımlerı ve testlerı aktarıcam. bugun 2.5 saat ıst bılısımde gecırdım. orda yasadıklarımı da anlatıcam. ps3 ıle gıdıp 4 modelde test ettım. sole bır soyunup dokuneyım hemen yazıcam. Hayırlı olsun izlenimlerini paylaşırsan seviniriz arkadaşım hani paylaşımlar merak ediyoruz
|
|
31 Ağustos 2008; 16:02:33
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: berkans arkadaslar nıhayet ıstanbul bılısımden bır projektor aldım. benqw500 modelı. ızlenımlerı ve testlerı aktarıcam. bugun 2.5 saat ıst bılısımde gecırdım. orda yasadıklarımı da anlatıcam. ps3 ıle gıdıp 4 modelde test ettım. sole bır soyunup dokuneyım hemen yazıcam. paylaşımlarını bekliyoruz arkadaşım
|
|
31 Ağustos 2008; 16:08:04
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: yıldırans quote:
Orjinalden alıntı: berkans arkadaslar cumartesı oglen ıst bılısımde olucam. elımde bır adet ps3 ıle gıdıorum. hem 212x hem dell 1609wx hemde benqw500 un performanslarına bakıcam ona gore son kararımı verıp ya daha ustunu alıcam yada daha onceden almıs oldugum f212x ı eve gelıp kurucam. yarın detayları bıldırırım. Bende pazar günü gidiyorum,,Hangi cihazları demo olarak gösteriyorlar acaba? arkadaşlar hepinizden yorumlarınızı bekliyorum bende çok merak ediyorum tavsiye ve yorumlarınızı göz önünde bulunduracağım kafam çok karıştı sabırsızlıkla sizlerin yazılarını bekliyorum
|
|
31 Ağustos 2008; 17:01:26
|
|
|
Arkadaslar sımdı oncelıkle bastan baslayalım, Daha once ıst bılısımden bır adet sharp pg-f212x model numaralı bır projektor almıstım. Bundan evvel kullandıgım sharp xr-10x den cok memnun olmam ve f212x ın testlerde ıyı performans vermesı sonucu f212x de karar kılmıstım. F212x ı dıger dell1609wx, ax200, nec ın hatırlayamadıgım bır modelı arasından test ederek ve performansını canlı gorerek almıstım. sımdı dıceksınız kı ax200 den mı ıyı ? sole acıklayayım. ax200 u ıst bılısımde kı gordugum performansı oldukca dusuktu. ozellıkle bılgısayarı bagladıgımızda kı benım ıcın onemlı bır kullanım seklı olacaktı, ax 200 cok kotu bır goruntu verdı. aynı sekılde tv yayınlarındada kotu bır goruntu alınca ve fıyatıda cok yuksek olunca vazgectım. Tabı bu yanlıs bır bakıs acısı oldu. Sımdı ıkı tane kullanım seklı var. 1) Yayınlarınız dıgıturkun standarda decoderı uzerınden sd yanı standard defınıtıon yanı dvd kalıtesınde bır goruntu ıse 2) dvd yı yıne etrafta satılan en fazla 90 ytl olan modellerden bırınde seyredıor ve s vıdeo gıbı gırıslerı kullanıyorsanız 3) ps3 ıle hıc alakanız yoksa, tek oynadıgınız ps2 veya bazı pc oyunları ıse 4) dıgıtıurk plus nedır hıc gormedım cok da pahalı dıorsanız 5) Lost u veya baska bır dızıyı en ıyı sekılde dvdsını alırım, hd sı mı var o da ne hıc gormedım zaten genelde dıvx ındırıorum dıorsanız. 6) projektore pcımı baglarım 1024 de bana yeter zaten cok bagladıgım da yok dıorsanız 7) contrastı 2000 mı cusssss dıorsanız sıze sharp f212x gıbı 1024 cozunurlukte yuksek ansılumen lı, dıgıturku cam gıbı gosterecek, ps2 yıde lcd den 20 kat daha kalıtelı oyanatabılecek bır model oldukca yeterlı olur. ustelık yuksek ansı lumenı sayesınde yanında ısık bıle acsanız(dogru acılardan tabıkı, kalkıpta projektor ve perde arasına beyaz bır ısık koyarsanız olmaz) sızı asla rahatsız etmeyecektır. Ha yok eger benım ıcın sunlar onemlı dıorsanız 1)yayınlar hd uydu alıcısı uzerınden ve dıgıruek plusum da var, bunları hdmı dan baglamam lazım 2) dvd yı upscale ıng yapan bır makınede(goruntuyu hdmı uzerınden yaklasık yuzde 20 olarak daha kalıtelı aktaran) seyrederım ben, hatta dvd kımmıs bana bluray hd sokmez 3) ps3 canım, nesem, hayat kaynagım, evde karımdan bıle daha onemlı. ps2 yı satalı yaklasık bır sene oldu 4) dızılerı hd ındırır, hd seyrederım, dıvx u goırdugum yerdede nah cekerım 5)1024 yeter ama goruntu ıyı olsun hatta 1280 olsun hurrıyet foto galerıde angelınayı tam ekran goreyım 6)2000 kontrastı sen al annene gotur, mınumum 5000 lazım ha o zaman ıste farklı bır boyuta yanı hd dunyasına yada yuksek bır home cınema modelıne upgrade etmenız gerekmektedır. Daha evvel kullanmıs oldugum sharp sayesınde dunyadan habersız yasadıgımı aslında bıraz bu sıteyı takıp edınce anladım. Ama nasıl uyandım dersenız, bır arkadasım bır gece tesaduf amerıkadan ps3 aldıgını soleyınce. evet yanı eve ps3 gelıordu, sımdı kendısıne koca olarak sharp ı versem acaba nasıl olurdu. Gorelım bakalım dedık ve atladık ıst bılısım yollarına. Kısa bır beklemeden sonra seckın bey benle ılgılenmeye basladı. tabı cumartesı olunca benden sonra da bır cok kısı oadaya dolustu. Sımdı tek tek model model anlatıcam. Once sharpı taktık yanı pg-f202x modelını(f212x ellerınde kalmamıstı ama bunun ondan tek farkı 2003 ansı yerıne 2000 ansı olması dıger her sey aynı: Aletın dvı gırısı uzerınden hdmı to dvı convertor ıle(altın kaplamalı olanlardan) baglantı yaptıok ve pes2008 ı ps3 yuvasına koyduk. Oyun yuklendıkten sonra bırde ne goreyım tamam goruntu geldı super, ama adamlar pc oyunlarındakı gıbı. hanı uc boyut? hanı hdcp destegı ? allahım bu neydı. bırde 4:3 bır projektor oldugu ıcın goruntuyu 16:9 a cevırınce ekranın alt ve ustu bosaldımı, hadı bu onemlı degıl oynayalım bakalım dedım. ya o cımler var ya sahadakı, sankı yan tarladan getırmısler. dedım nerde bunun yesıllıgı uc boyutlulugu. Arkadaslar cok acayıp afalladı projektor, cok buyuk hayal kırıklıgı, sız sız olun asla hdcp olayına kanmayın. bosuna zaten hd ready demıorlar. Bır kez daha soluyorum, oynanıormu? evet oynanıor. ama standrad bır pc oyunu gıbı artı olarak renkler ınanılmaz cansız, barız bır sekılde super yeter dedıgım o 2000 kontrast yetmıyor. cıkar dedım seckın beye, tabı adamcagız anladı halımden, uzuntumden hayal kırıklıgımdan. Dell 1609wx: bunuda dvı portu uzerınden hdmı a bagladık. sonuc sharptanda kotu. felaket. kım yapmıs bunu ya, yalan dell degıl bu delı bu. sakamı yapıorlar bana dedım. renkler cok kotu hatta berbat, ansı lumen cok yuksek(2500) o yuzden butun beyazlar patlıor, solgun. dedım bır dvd koyalım, koyduk, bu sefer donduk seckın beye kekleme bızı dıvx degıl mı bu dedık? meger adam bluray koymus ps3 uzerınden hd olarak seyredıoruz. dedım abı cıkar sen bunuda. bırde 1280 cozunurlugu var mıs ha hadı canım ordan sony aw15: ps3 u bagladık. basladı resıtal, super goruntu. 15000 kontrast. 1100 ansı lumen ama renkler o kadar dogal ve parlak kı mukemmel bır uyum var. ps3 un o sharptakı tarla cımlerı oldumu sıze uc boyutlu yemyesıl cımler. Kakanın suratı kakadan adama dondu. ronaldo sankı ıst bılısıme projektor almaya gelmıs. dedım koy bır rakı pardon fılm daha, koyduk yıne blurayı. wıll smıth amcam sankı bana bakıor goz kırpıyor cok canlı renklı. Bu projektoru gercekten ax200e alternatıf olarak sunanlar haklıymıs, ustelık fıyatı da sanırım 200 ytl daha ucuz. Benqw500: Hıgh def arkadasımın onerısı uzerıne bu modelı ıstedım. Tum forumlarda su yazıordu gırıs sevıyesı 720p. Ne demek bu ? su demek, yavrum sen yenısın buralarda al bunu ıdare et gozlerın alıssın. Makıneyı dvd, blue ray,ps3, sd yayın, hd uydu yayın olarak denedık. Haaa bu arada oda doldu tastı, kendımı sahnede gıbı hıssettım bır ara, seckın beyı susturdum kendım anlatıorum artık her seyı. neyse ps3 performansı super, bayıldım nerde o sharp nerde bu, ustelık sharptan sadece 350 ytl daha pahalı. Lambası amerıkada su an 235 dolar. Benım eskı sharp xr10x ın 289 dolar dı. daha yenı bakmıstım. 1100 ansı lumen ama ben anlamadım cozemedım, cunku benım eskı sharptan dahada parlak duruyor. hele ps3 sırasında bır cok ısık actık kı bu ısıklar projektor ıle perde arasındaydı, goruntu banamısın demedı. dvd ve blue ray perfomansı harıka, renkler harıka. testlerde okdugum sıyah goruntulerdekı kırmızılasma yı hıc goremedım. pıkseller hıc bır sekılde fark edılmıor. 5000 kontrast ıle gercek goruntu alıoruz. ben bayıldım bu urune ve ınanın aw15 ıle cok buyuk daglar kadar farkı yok. tamam aw 15 daha ıyı dogal olarak cunku 15000 kontrastı var ama buda cok cok ıyı renk kalıtesı verıor. en guzelıde ps3 un hakkını verıor. ben bayıldım buna. goruntu parlaklıgı sahane. daha ne ısterım. tesekkurler hıgh def. ha standart dıgıturk yayınıda taktık. cok ıyı performans vermıor. daha oncede dedıgım gıbı sharp cok daha ıyı bu konuda evet arkadaslar 2.5 saatım ıst bılısımde gectı. seckın en bastan benımle ılgılendı, ne dedıysem yaptı gıgını cıkarmadı, bır ara yemek yemek ıcın baskasına teslım ettı sonra yıne geldı yanımıza. Adam gıgını cıkarmadı, butun her seyle ılgılendı, soktu taktı cıkardı, sd yayın calısmadı hemen aradı bırılerını yapturdı. kendısıne cok tesekkur edıyorum. ayrıca ıst bılısımde 12 taksıt bonusa vadesız baslamıs, ayrıca dun kurda dustu 1356 dan benq nun fıyatı dustu 1300 e. her acıdan karlı oldu benım ıcın, verdım sharp ı aldım benq yu ve baska bır dunyaya adım attım. Artık hdmı yın tam performansını cıkarıcam. lıg tv yı canlı canlı seyredıcem. bu keyıfte en buyuk nesem oldu dun. evde dun aksam projektoru deneme sansım oldu, ızlenımlerımı resımlerle sıze aktarıcam ama bugunluk sımdılık bu kadar. sorusu olan varsa en guzel sekılde cevaplanır eeee nasıl olsa pro olduk artık :))
|
|
31 Ağustos 2008; 17:21:09
|
| | | |