biraz garip bir soru olacak ama neyse..buaralar bir lcd projeksiyon almayı düşünüyorum.ama kafam bu doğal çözünürlük ve desteklediği çözünürlüğe takıldı.tam olarak biri açıklayabilirmi acaba?yani doğal çözünürlüğü 800x600 olan bir makine 1600x1200 çözünürlüğünü desteklemesi nedir.bir avantajmıdır?heralde perdeye 1600x1200 çözünürlüğünü yansıtabilmesi imkansızdır.kısaca pixel sayısı 800x600 ama 1600x1200 çözünürlüğünde bir videoyu bozmadan 800x600 çözünürlüğüne oynatabilirmi demek oluyor bunlar.kafam karıştı
biraz garip bir soru olacak ama neyse..buaralar bir lcd projeksiyon almayı düşünüyorum.ama kafam bu doğal çözünürlük ve desteklediği çözünürlüğe takıldı.tam olarak biri açıklayabilirmi acaba?yani doğal çözünürlüğü 800x600 olan bir makine 1600x1200 çözünürlüğünü desteklemesi nedir.bir avantajmıdır?heralde perdeye 1600x1200 çözünürlüğünü yansıtabilmesi imkansızdır.kısaca pixel sayısı 800x600 ama 1600x1200 çözünürlüğünde bir videoyu bozmadan 800x600 çözünürlüğüne oynatabilirmi demek oluyor bunlar.kafam karıştı
1600x1200 çözünürlükteki bir görüntüyü kabul edip, doğal çözünürlüğü olan 800x600 'ye düşürüp ekrana verebilir diye ifade edebiliriz.
LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!.. SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
800x600 cozunurlukte model isterseniz asagidakileri tavsiye edebilirim. SANYO PDG-DSU20 NEC NP100 BENQ MP511+ PLUS U6-112
1024x768 cozunurlukte model isterseniz asagidakileri tavsiye edebilirim. Sanyo PLC-XW55 NEC NP200 SHARP PG-F200X BENQ MP721C
Bilgeolun Sanyo dsu20 'de USB girişi var neye yarıyor?Flash diski takıp film izleyebilir miyiz? Arkadaşa aldık.Film izledik gayet başarılı. acaba XW55 daha iyi görüntü verir mi?
1600x1200 çözünürlükteki bir görüntüyü kabul edip, doğal çözünürlüğü olan 800x600 'ye düşürüp ekrana verebilir diye ifade edebiliriz.
cevap için teşekkür ederim.yani olay sadece yuksek çözünürlüklü videoyu bozmadan yansıtabilmesi...
gencedas kardesim sen nasil aldin o cozunurlugu ben halen anlamadim...bende vga dan baglaniyorum ama 1280x800 ve 1280x1024 yapabiliyorum anca...gerisini kaldirmiyor ( ya laptob , ya projector,yada vga dan baglandigim icin olmuyor) 1280x800 yaptigimdada ekrana tam sigmiyor ve cisimler insanlar falan basik duruyor? ayari varmidir bunun?
arkadaşlar ben paraya kıyıp ax200 almaya karar verdim çok övmüşünüz! fakat tek çekincem parlaklığı yeterli gelirmi? ben cafede kullanmak için alıyorum ışıklı ortamda nasıl acaba performansı? bide tv yayınını 16/9 izleyen varsa görüntü bozuluyor mu onu merak ediyorum!!!
bir ax200 istanbulbilişim stoğunda yok herhalde!! buroteknik.com sitesi hakkında bir bilginiz var mı? izmirde nerde bulabilirim bilen var mı? yardımcı olabilir misiniz!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoscartman -- 1 Haziran 2008; 15:55:42 >
arkadaşlar cumartesi günü istanbulbilişime gittim birkaç model test ettim sanyo dsu20 ,wx55 , plus taxan toshıba t45 modelini denedim sanyonun dsu 20 modeli renk dolgunluğu iyiydi ama beyazlarda patlama vardı tabiki tv görüntüsünde ama bilgisayar bağlantısı gayet başarılı birkaç fragman denedik hd,on numara gelelim wx55 kontrastı düşük olmasına rağmen gerçekten görüntü fazlasıyla tatmin edici oradaki görevli arkadaşlar çok ilgilendiler sağolsun plus taxan a gelince u6-112 modeli tamamen uzak durun bence ben de karar verme aşamasındayım görevli bana benq u markasını tavsiye etti benimde biraz kafam karıştı incelemeye devam ediyorum wx55 düşünüyorum benq modellerini de bi görelim bakalım ondan sonra karar vericem
panasoniğin toz filtresi oldukça etkili olduğundan cihazın içine toz girmesi zor fakat filtre tozla dolarsa hava girişini azaltıp ısınmaya neden olabilir. gücü iyice kısılmış elektirikli süpürge (İNCE UÇLA) veya el süpürgesi veya minik bilgisayar süpürgeleri ile hava akımının ters yönünde vakumla temizlemekte fayda var. temizliğin sıklığı toz durumuna göre 10-30 kullanımda bir olabilir. DİKKAT: elektirik süpürgesi normal güçte filtreyi parçalayabilir ve filtre su ile yıkanmamalıdır. ayrıca filtre sigara dumanından korumak için yeterli değil aynı odada içmemek daha iyi. bunun dışında surge protector priz kullanmak şart, lambanın herzaman low modda olmasını ve kesintisiz güç kaynağı kullanmanızı da şiddetle tavsiye ederim.
Tekrar teşekkürler bilgiler için.
Kesintisiz güç kaynağına bağlamayı bende düşünmüştüm hatta bugün almaya gideceğim. Çünkü film izlerken bir kere elektrikler gitti :( umarım bir zararı olmamıştır. Fakat burdaki evlerde topraklama yok ve cihazın kullanma klavuzunda topraklama yapınız diyor :( bu ne kadar önemli bilemiyorum ? ve topraklama yapmak gibi bir şansımda yok 9.katta oturuyorum çünkü. Acaba kesintisiz güç kaynağı bunada bir çözüm olabilir mi ?
Sigara dumanının problem olabileceğini tahmin etmemiştim demekki yapılacak hareket artık projeksiyonun bulunduğu odada sigara içmemek
Birde dün akşam HDMI kablomu bağlayıp izledim bu kadar fark olacağını gerçekten tahmin etmiyordum !!!