Bizim perdeler iyi ihtimaller ile haziranın 2. haftası geliyor
gri perde benimde aklımı çok çeliyor..bende dün lost 720p izlerken siyahlar direk griye çalıyordu..keza karayip korsanları 720p bluray rip`te de durum aynıydı.. biliyorsunuz elimdeki örnek parçalar ile yaptığım testlerde gri yüzeyler direk siyahları tam siyah veriyordu..renkler daha canlıydı ama totalde herşey koyuydu..yani cinema modlarda seyretmek çok güçleşecek gibiydi..
anlayacağınız 2 uçlu değnek misali..siyah tam siyah olsun diyorsan gri ama bu vakitte parlaklık ve canlılıktan kaybın oluyor..
cam tozlu için ise.......yorum yapamıyorum hele bir burak reis test etsin göreceğiz..
arkadaşlar bişey sorucam . sımdı benım sony cs 7 yı balıcam perde gelınce daha 2000 saat var heba olmasın dıyorum , o arada da düşer fiyatlar bıraz . s vıdeo bırde d sub gırısı var . d sub 15 pin diyo . bu gırısı kullanırsam s vıdeo dan daha ıyımı sonuc alırım acaba ?,normal çözünürlük 800 3 600 fakat 1400 e 1050 kadar oluyo çözünürlük , blu ray ve hd dvd de denıcm bakalım rahatsızlık vermez ıyı performans verırse ıdare eder benı bu yaz .
Arkadaşlar birde ben şunu merak ediyorum. Progressive scan tam olarak nedir ne işe yarar?
Her türlü medya (cd,dvd...) ile işe yararmı?
Progressive scan özelliğini kullanabilmek için illaki komponent (yuv) bağlantımı kurmak gerekli yoksa hdmi vs de olurmu? Sadece yuv kablo ile mümkünse , sadece dvd ,vcd, divx izlemek için hdmi dan daha kaliteli görüntü alırmıyız?
Kullanıcı açısından faydaları nelerdir?
Bu konu haricinde şu konularda da yardımcı olursanız sevinirim.
Projektör skı aparatları standartmı?
30-40 ytl aldığım askı aparatı işe yararmı, her projektöre uyumlumudur.
Tavana bağladığımızda projektör ters döneceginden görüntüyüde ters döndermesi otomatikmi yoksa manuelmi yapılıyor.
Birde projektörden tv izlemek için ne gerekli (ara sıra kullanılacagı varsayılırsa en ucuz nasıl olur, elimde sadece anten kablosu oldgunu varsayım)? İllaki digiturk vsmi olmalı yoksa tv ye antenle görüntüyü aktarıp tv den scartla çıkış alıp projektöre aktarmak mümkünmü?
Yeni almış olduğum fakat kullanamadan servise gönderdiğim Panasonic AX-100 ümdeki kapanma sorununun iris ünitesinin değiştirilerek çözümlendiği bilgisine ulaşmış bulunuyorum. Cihazım ukraynaya geri geldiğinde umarım izleyebileceğim artık :)
Knauf diye bir Alman firması var, bunların yurt dışından getirdikleri MAGNOL adında bir sıvaları var. Sıvanın mıknatıs özelliği var. Yanı dıvara birşeyler asmak için mıknatıs kullanmak yetiyor. Ürün bilgisinde sıvanın projeksiyon perdesi olarak kullanılabileceği yazıyor. Sizce bu bilgi ne kadar doğrudur?
arkadaslar lamba değişimi hakkında bılgısı olan varmı? ve lamba fıyatları ve bulabılecegımız yer hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursanız sevınırım ve lambayı kendımız değiştirebilirmiyiz?
istanbulbilisimde var ama stokta olsuğunu kesin öğren. Olmayan malı satıyorlar bazen.Forumda yazan arkadaşlardan öğrendim. Ha bu arada Benq daha kolay bulunuyor google de arattır
Arkadaşlar progressive scan olarak komponent ile görüntü almak hdmi ile görüntü almaktan dahamı iyi görüntü verir ? Dvd, vcd ,divx için. Ona öre bugun komponent kablo alacağım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer DVD ile HDMI bağlantı seçeneğiniz var ise teorik olarak Component bağlantıya göre daha iyi görüntü alırsınız. HDMI olarak bağlantı yapamayacaksanız Component bağlantı 2. en iyi bağlantı şeklidir.
HDMI bağlantı seçeneği kullanıldığında zaten progresive tarama seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz yani 576p sinyal akacaktır TV veya projektörünüze.
Hi-Def-Man Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700 Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
Cevap için teşekkürler. Ben progressive scan sadece komponent girişle mümkün diye biliyordum. Peki ben bu 576p sinyali dvd playerıma taktıgım bütün medyada alacağım değilmi? Peki bu durumda projektörün çözünürlüğü olan 1280*720p nin faydası ne olacak bize? Birde dvd playerimda hdmi çıkışının ve 1080p desteğinin olmasının faydası nedir bana? Sonuçta dvd playerda hd-dvd veya blueray oynatamayacağımki? Bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencetas -- 13 Mayıs 2008; 13:57:29 >
herkeze merhaba ben projeksiyonumu satmak istiyorum epson tvdh1 home cinema ben bu aleti nereye satabilirim 150 saat kullandım bildiğiniz alan yerler varmı kutusu herşiyi var sıfır gibi :) temiz
Bilgeolun az önce forumda birisi SANYO XW55 ten memnun kalmadığını yazmış.Sen bu ürünü incelemiş biri olarak ne diyorsun.Çünkü bu ürünü yarın almayı düşünüyorum. Sanyo Dsu 20 aldım geri verdim.Daha iyisini alyım diye. İvo marka aldım onu da geri gönderdim.