hayırlı olsun dostum ,güle güle kullan .umarım iyi bir karar olur senin için . perde gelsin benim sony cs7 1800 ans. sanırım bakalım nasıl olcaklar .
quote:
Orjinalden alıntı: CaRaBeeN
Draper`deki yetkililerle online chat sonucunda Matt White yüzey almaya karar verdim..
2000 ansilümen için cam tozlu`da "hot spot" sorunu yaşarsınız diyor..
tek aklımda kalan cinema mode ayarlarında cihazın zaten 2000 ansilümen vermemesi..hatta cinema mode + eco fan mode ile cam tozlu uygun olmaz mı diye beynimde bir kıymık hep kalacak..
artık onu hakansolak dostumuz tecrübe edince öğreniriz..
burak dostum .. ax 200 720 p dilmi ? vaz mı geçtin yoksa full hd olayından . bazan banada geliyolar öyle ...ulan diyorum 720 p alsana ne fark var ? hem yarı yarıya ucuz . ama diyorum sona yok yok pişman olursun hemen cayıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: burak reis
quote:
Draper`deki yetkililerle online chat sonucunda Matt White yüzey almaya karar verdim..
tek aklımda kalan cinema mode ayarlarında cihazın zaten 2000 ansilümen vermemesi..hatta cinema mode + eco fan mode ile cam tozlu uygun olmaz mı diye beynimde bir kıymık hep kalacak..
ölçü: 147x264 yüzey: matt white
bende cihazlara bakıyorum hatta aklımda AX200 de var. senin dediğine göre AX200 almamak lazım bizim perdeler için?? daha düşük ışık gücü olan cihazlara bakmak lazım öylemi ??? çok egzantrik bir hal aldı bu iş,haydi hayırlısı.
ölçü: 147x264 yüzey: matt white
bende cihazlara bakıyorum hatta aklımda AX200 de var. senin dediğine göre AX200 almamak lazım bizim perdeler için?? daha düşük ışık gücü olan cihazlara bakmak lazım öylemi ??? çok egzantrik bir hal aldı bu iş,haydi hayırlısı.
Öncelikle ne aradıgınızı iyi bilmek gerekiyor sadece almak için degil işinizi görebilecek bir ürün almak gerekiyor.. Bunun içinde en mantıklı seçim görerek almaktır. deneme yapabileceginiz herhangi bir yerde ürünleri karşılastırabilirsiniz .. mesala ax200 yerine ax100 modeline bakabilirsiniz .. nedeni ise sadece 1 HDMI girişi fazlası vardır ondan da 100 veya 200€ fazladan ödeme yapılıyor ..
@ Pater_PaN ewt dostum ax100 ile 200 arasındaki fark ı biliyorum fakat ax100 hiçbir yerde yok. olanda AX200 fiyatı çekiyor. @hakansolak valla dostum AE1000 ile AX100 ü yan yana izleme imkanım oldu. ve ax100 daha başarılı. birkere çok canlı .AE1000 çok sönük kalıyor yanında.diğer kısımlarda detay zaten. ama benim cam tozlu perde ile AE1000 ışıl ışıl olurmu onu bilemiyorum ? yani kısaca ben karar veremiyorum.
anladım dostum . ae 1000 de mesela kısılmıyomu ışıklar ? yokmu öyle bir ayarı ? sn. hı def man bilir onu. o na sormak lazım
AE1000 in lümen e ihtiyacı var dostum. yani tam tersi sönük. ama biz buradaki arkadaşlarla konuşmuştuk cam tozlu perde ile iyi uyumsağlar diye. ama varsayımdan ileri gidemiyoruz malesef. o bakımdan kafam karıştı.
AE1000 ile cam tozlu bence de uyumlu olacaktır.. Hatta dediğim gibi cinema mode gibi vivid cinema gibi düşük ansilümen ortaya çıkartan modlarda cam tozlu iyi olacak gibi..
Bizde elimizdeki kaynaklara göre hareket ettik: 1- bluray yada hd player`im yok.. 2- olsa da ortada doğru dürüst film yok (ülkemizde) 3- film olsa fiyatlar pahalı..kiralama sistemi uzun iş 4- elimde 720p mkv kaynak olacak devamlı 5- bizde AE1000 ve AX100 ü test ettik aynı ortam ve koşullarda..AE1000 siyahlarda daha iyi ama onun dışında bir fark göremedik.. 6- fiyatta yarı yarıya olduğundan AX100 tercih ettik..
Ancak AX100 ile AX200 arasındaki tek fark HDMI değil arkadaşlar Light Harmonizer II özelliği eklenmiş..
valla ben geçen sayfasdaki resme takılmış durum dayım ,z 2000 ae 2000 den daha güzel görüntü sunuyor . benim ilk sıramda kendısı şu an . ya bu arada şu perdeyi satayım mı napayım ben lıte out olanı .
quote:
AE1000 ile cam tozlu bence de uyumlu olacaktır.. Hatta dediğim gibi cinema mode gibi vivid cinema gibi düşük ansilümen ortaya çıkartan modlarda cam tozlu iyi olacak gibi..
Bizde elimizdeki kaynaklara göre hareket ettik: 1- bluray yada hd player`im yok.. 2- olsa da ortada doğru dürüst film yok (ülkemizde) 3- film olsa fiyatlar pahalı..kiralama sistemi uzun iş 4- elimde 720p mkv kaynak olacak devamlı 5- bizde AE1000 ve AX100 ü test ettik aynı ortam ve koşullarda..AE1000 siyahlarda daha iyi ama onun dışında bir fark göremedik.. 6- fiyatta yarı yarıya olduğundan AX100 tercih ettik..
Ancak AX100 ile AX200 arasındaki tek fark HDMI değil arkadaşlar Light Harmonizer II özelliği eklenmiş..
arkadaşlar dün sipariş vermiş olduğum viewsonic pj513d projektörü bugün kargoya vermişler..size bişey danışayım:bizim buralarda sık sık elektrik kesintisi olur.acep makine zarar görür mü? güç kaynağıda alsam mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvolkany -- 29 Nisan 2008; 21:39:38 >
güzel koruyucular var onlardan almalısın kesinlikle dostum ..
quote:
Orjinalden alıntı: kvolkany
arkadaşlar dün sipariş vermiş olduğum viewsonic pj513d projektörü bugün kargoya vermişler..size bişey danışayım:bizim buralarda sık sık elektrik kesintisi olur.acep makine zarar görür mü? güç kaynağıda alsam mı ?
surge protector(25 tl)+ups(60tl) kullanın, her zaman eco modda çalıştırın, fan sesi kesilmeden kapatmayın/fişten çekmeyin, aksi takdirde 500 tl lık lamba yanarsa yenisini almaya değmeyeceği için cihaz çöpe gidebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: kvolkany
AX100 VE AE1000 i test ettiğimizde carabeenin bahsettiği gibi siyahların daha siyah oldugunu ve altyazılardaki keskinliğin daha fazla oldugunu gördük.Ama aradaki fiyat farkını kapatacak farklar değildi bunlar. ax100 kullanıyorum ve oldukça iyi . bugün öğrendiğim diğer bir konuda filmlerin tamamını (720p,mkv)kmplayer ile izleyeceğim. klasik mp den vazgecmiş durumdayım. Km playerda video (gelişmiş)sekmesinden öntanım:kalite 3ghz seçtiğinizde görüntüdeki keskinlik renk derinliği artmakta .işlemci kullanımı ise 12-16 bandından 22-30 bandına cıkıyor ama film izlerken baska neyapacaz ki .Zaten bendeki sistemde e8400 var herhangi bir sıkıntı olmuyor.
Gelelim perde konusuna ;deneyerek almak en doğrusu ama malesef izmirde bunu test edebileceğimiz bir yer bulamıyoruz.olsa bugün bilgisayarı ve panayı sırtlanıp götürecem neresi olursa olsun ama yok işte.Ama a100 ün 2000 lümeninin düşündügümüzde ben de mat beyazda netleşiyorum.sinema2 modu tercih ediyorum izlerken genede ama default ayarlarıyla biraz oynuyorum cont arttırıyorum biraz bright falan oldukça iyi oluyor..her arkadaş kendi göz keyfi dogrultusunda bu ayarları yapablir.Sonucta sonuna kadar default kullanmayacaz değil mi...
Bu arada bu cihazı alıp 720 p izleyeli daha önce izlediğimiz filmlere nasıl katlanıyormusuz sasıoyorum.Teknoloji bizi nereye götürecek bakalım.