Benim listemin basinda Panasonic var. simdiye kadar seri problem yasanmis bir modele rastlamadim. Tum modellerin Made in Japan dir. Digerlerini 2,3,4 diye siralamak yanlis. olur. onun yerine digerleri 2. demek daha dogru. Fakat Benq yerine Sharp'i tercih ederim.
Arkadaşım "arkası siyah" denince kastımız ışığı tamamen yüzeyde tutabilmesidir. Yoksa sizin dandik yamalama yöntemiyle yüzeyden geriye geçen ışığı arkada tekrar başka bir kumaş ile izole etmenin ve o ikinci kumaşa emdirmenin bir kıymeti harbiyesi olmaz.
Diğer taraftan bir perdeye 1500 YTL masraf etmeniz durumunda semeri eşeğinden pahalıya geleceği açıktır. Alacağınız projeksiyon cihazı kaç paralık merak ettim doğrusu.
Benim bahsettiğim ışık geçirmez orjinal marka perdenin yüzeyine özel bir madde tatbik edilmiştir. Öyle "dandik" bir şey değildir. Tecrübesi olan bilir.
Senin için en iyi yol kendi bildiğin yoldur onun için buraya görüş sormana da gerek yoktur. Tecrübemi buna değer verecek arkadaşlara saklamayı uygun görüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: daihatsu3259
Amatör mü ?
El yapımı perde ?
Arkadaşım perdeciyle görüştüm.Almış olduğum storlu perde pro serisi sinema perdesidir.Perdecilerde katalogtan bakarsan görebilirsin.Ancak arkası siyah denince tuhafıma gitti.Danışmak emin olmak istedim.Hepsi bu.
Ayrıca perdenin piyasa satış fiyatı 1500 ytl.1000 ytl sini iş karşılığı veriyoruz.
Senin önerdiğin 200-300 ytl lik perdeleri sen uzman işimi sanıyorsun ?
Uyduruktur onları çoğu.Normal kumaştan ibarettir.
Bunun yerine birebir imalatçılardan almanızı öneririm.Bir perde için cihaz parası ödemeyin derim.Profesyonel olarak bu işi yapan firmalara yaptırın.Profesyonel perdecilere.
Bununla birlikte projeksiyon cihazı üreten firmalar perde konusunda uzman değildirler.Fason yaptırıyorlar bildiğim kadarı ile.Eğer beğenirsem satışınıda yapmayı arzuluyorum.
Bu arada belirteyim bende ıso 9001 danışmanlığı yapıyorum işim gereği bir çok firmayı tanıma fırsatım var.
quote:
Orjinalden alıntı: Mr_Thunder
quote:
Walla ben mat kalın bir beyaz perde yaptırıyprum perdeciye.Altınada ışık geçirmeyen kalın kadife bir kahverengi perde.Ve tabiki eski cam perdelerini çıkarıp bunları takacağım.Şu anda ince parlak güneşlik üzerine yansıtarak izliyorum.Fena değil oldukça iyi.Üstelik ekran 260*250 cm olarak.Sanıyorum mat kalın beyaz bir perde ile daha iyi sonuç alacağım.
quote:
Daihatsu,
Perde olarak orjinal Epson perdeyi de bir araştırabilirsiniz yetkili distribütöründen.
O kadar emin olma. Böyle amatör el yapımı şeylerle uğraşmak yerine işin profesyoneline müracaat etmenizi öneririm. Cihazı yapan adam en iyi görüntüyü verecek malzemeyi de düşünmüştür.
Arkadaşım "arkası siyah" denince kastımız ışığı tamamen yüzeyde tutabilmesidir. Yoksa sizin dandik yamalama yöntemiyle yüzeyden geriye geçen ışığı arkada tekrar başka bir kumaş ile izole etmenin ve o ikinci kumaşa emdirmenin bir kıymeti harbiyesi olmaz.
Diğer taraftan bir perdeye 1500 YTL masraf etmeniz durumunda semeri eşeğinden pahalıya geleceği açıktır. Alacağınız projeksiyon cihazı kaç paralık merak ettim doğrusu.
Benim bahsettiğim ışık geçirmez orjinal marka perdenin yüzeyine özel bir madde tatbik edilmiştir. Öyle "dandik" bir şey değildir. Tecrübesi olan bilir.
Senin için en iyi yol kendi bildiğin yoldur onun için buraya görüş sormana da gerek yoktur. Tecrübemi buna değer verecek arkadaşlara saklamayı uygun görüyorum.
İyi anlamamışsınız.Çift kumaş değil bu.Arkası fabrikasyon olarak siyah.Özelliği ışık geçirmiyor olması.Malesef 8.000 ytl ye bile perde var.Pahalı bir cihaz alıp duvarlara yansıtmaktansa kaliteli bir kumaş alıp evladiyelik kullanmak daha mantıklı.Çünkü her lamba değişiminde yeni cihaz almak düşüncesindeyim.Ama her cihazla birlikte yeniden perde almaktansa perde bir kere alınır daha mantıklı.
Çünkü kaça cihaz alırsanız alın 1-2 sene sonra çıkacak teknolijilere bakarak hep eskiyecektir.Ancak kaliteli bir perde alırsanız uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Şimdi elini vicdanına koyda söyle hangisi daha mantıklı ?
1. Perde iki katlı değil.Fabrikasyon olarak arka yüzeyi siyah.
3. Evimde zaten 40 inç lcd var.Bunu sinema zevki için yapıyorum.Başlangıç cihazı olarak epson 77c aldım pazartesi.
4. Perde bir kez alınmalı.8000 ytl ye kadar sinema pardesi var.
5. Bence lamba değişimlerinde model yükseltmek daha mantıklıdır.Bu nedenle alacağınız perde yıllarca gitmeli.Zira cihaz eskiyecek ama perde evladiyelik ve kaliteli olabilir.
6. el yapımı dandik ve yamalı bir üründen söz etmiyorum.türkiyenin büyük perde imalatçılarından bir firma bu bahsettiğim.elde üretim dönemlerini aşmışlar.
Benim size önerim dandik perdelerle ucuza kaçmayıp özel olarak yaptırmanızdır.Hem kaliteli ve istediğiniz ölçülerde yaptırabilirsiniz hemde evladiyelik olur.
Senin perde diye aldığını ve eve çarşaf diye sermem.
Perde el yapımı veya iki katlı değil.Bunu nasıl uydurdun anlamadım.Bana perde iki katlı veya elyapımıdır diye yazdığım yerleri buraya yapıştır herkesin önünde özür dilerim senden.Ama yapamazsan iftiranla ayıbınla kalırsın.
dediğim gibi iki katlı ve elyapımı ifadelerini bulur ve iftiranı isbat edersen sevinirim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Üstelik perdeyi 1 kere alacaksın.Ama önümüzdeki 30 yılda 30 cihaz değiştireceksin.Bunuda hesabı kattın mı semer eşşek hesabında.
Ne mantığın varmış helal.Birde nasıl uydurdun elyapımı ve çifkatlı dandik perde olduğunu onu bana bir kopyalada görelim bakayım.
Senin perde diye aldığını ben eve çarşaf diye sermem.Aldığım cihaz 1150 ytl.evvela bunu bi çözelim sonrakinde alırız 6000 lik cihaz.Senide çağırırım beraber izleriz.
Nede olsa senin için kalitesiz perde kullanan,kaç paralık ucuz malları alabilen insalar insan sıfatında değil nede olsa sende para çok.keşke herkes herkes senin kadar zengin olsa.Duvarda bile izleyenler var.fadelerin çok ayıp.Yaşını ve mesleğini bilmiyorum ama çocukluğuna veriyorum.Yetişkin olsan bu forumda imkanı kısıtlı insanlarıda düşünür kaç paralık gibi sınıf farkı kokan ifadelerden kaçınırdın .
Seni kınıyorum.Tekrar edeyim sen kıtsın anlaşılan.Perde elyapımı değil.Yamalı değil.Kumaş değil.Çif katlıda değil.Özel projeksiyon için üretilen bir malzeme.Markalı bir ürün.İstediğin ölçülerde veriyorsun yapıyorlar.Adrese teslim.Montajlı garantili.Ayrıca tek katlı bir ürün.Işık geçirmeme garantisi var.Zaten kumaşı alırken test edip veriyorlar.Arka yüzeyi fabrika çıkışlı siyah önyüzey parlak beyaz.Çarşaf gibi yada kumaşvari bir malzeme değil.Kimyasal bir madde sanıyorum.
İyi anlamadan konuşma bence.Ben iki katlı,yamalı,elyapımı ifadeleri kullanmadım.Sipariş üzerine özel yaptırıyorsun o kadar.
Sanıyorum ya yeni yada pahalı olduğundan henüz yayılmadı.
Bak bence pişman olma gel erkenken sanada vereyim numarasını al kullan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daihatsu3259 -- 14 Mart 2008; 20:51:28 >
O kadar sayfayı, makinayı almadan önce ve aldıktan sonra okumanın farkını görmüş oldum.. Öncelikle sıralamadan bahsedelim..
Panasonic ax-100 alma gibi bir düşüncemiz varken (sadece düşünceydi), Amerika'dan bir arkadaşımızın boş bavulla geleceğini duyunca Amerikadan ax-200'ü sipariş verdik.. Bavulun içine 10 kat sarılarak getirilen aygıt, eve geldiğinde sorunsuzdu, aslında hala sorunsuz:)
İlk gece aldığımız heyecanla, elimizde bağlayabileceğimiz tek aygıt olan PS2'yi bağladık, eko modda, koyu gri duvara yansıtarak ve ağzımız yerlere düşmüş şekilde sabaha kadar çeşitli oyunlar silsilesini oynadık. Ama artık yeter, insani boyuta ulaşma zamanı, bir perdeye ihtiyacımız var.
Forumun ortalarında ax200 almaktan vazgeçip başka bir modele yönelen bir arkadaş vardı, ne şekilde devam etti, ne aldı merak ettim, burdan onuda sormak isterim..
En sonundada, kişisel atışmaların içinde perde muhabbeti geçmesi güzel olmuş, 3.5 metre civarında bir duvarımız var, 200 YTL civarlarında işimizi görebilecek bir perde arıyoruz.. İzmirdeyiz, gerekirse İstanbul'a geliriz.. Her türlü soruya, görüşe, bilgilendirmeye açığız, sadece 1 gece kapkara duvarda oyun oynadık o kadar..:)
Bana gelecek perdeyi kullanıp göreyim.Eğer görüntü olarak tatmin ederse sizede gösteririrm.Beğenirseniz buradan kargo ile gönderirler sanıyorum.Aşağı yukarı 250 ytl tuttu benimki.Tam ölçüleri verirseniz sizin içinde sorabilirim.
saygılarımla oguz3259
quote:
Orjinalden alıntı: kuduz
O kadar sayfayı, makinayı almadan önce ve aldıktan sonra okumanın farkını görmüş oldum.. Öncelikle sıralamadan bahsedelim..
Panasonic ax-100 alma gibi bir düşüncemiz varken (sadece düşünceydi), Amerika'dan bir arkadaşımızın boş bavulla geleceğini duyunca Amerikadan ax-200'ü sipariş verdik.. Bavulun içine 10 kat sarılarak getirilen aygıt, eve geldiğinde sorunsuzdu, aslında hala sorunsuz:)
İlk gece aldığımız heyecanla, elimizde bağlayabileceğimiz tek aygıt olan PS2'yi bağladık, eko modda, koyu gri duvara yansıtarak ve ağzımız yerlere düşmüş şekilde sabaha kadar çeşitli oyunlar silsilesini oynadık. Ama artık yeter, insani boyuta ulaşma zamanı, bir perdeye ihtiyacımız var.
Forumun ortalarında ax200 almaktan vazgeçip başka bir modele yönelen bir arkadaş vardı, ne şekilde devam etti, ne aldı merak ettim, burdan onuda sormak isterim..
En sonundada, kişisel atışmaların içinde perde muhabbeti geçmesi güzel olmuş, 3.5 metre civarında bir duvarımız var, 200 YTL civarlarında işimizi görebilecek bir perde arıyoruz.. İzmirdeyiz, gerekirse İstanbul'a geliriz.. Her türlü soruya, görüşe, bilgilendirmeye açığız, sadece 1 gece kapkara duvarda oyun oynadık o kadar..:)
Walla ben mat kalın bir beyaz perde yaptırıyprum perdeciye.Altınada ışık geçirmeyen kalın kadife bir kahverengi perde.Ve tabiki eski cam perdelerini çıkarıp bunları takacağım.Şu anda ince parlak güneşlik üzerine yansıtarak izliyorum.Fena değil oldukça iyi.Üstelik ekran 260*250 cm olarak.Sanıyorum mat kalın beyaz bir perde ile daha iyi sonuç alacağım.
quote:
Daihatsu,
Perde olarak orjinal Epson perdeyi de bir araştırabilirsiniz yetkili distribütöründen.
Daihatsu,
İşte burada yukarıda kalın yazılı kısımda iki kat perde kullanacağını ilan etmişsin bir de bana "iftira" suçlaması yapıyorsun. Şimdi yukarıda söylediklerinden dolayı yüzünün kızarır umarım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kardeş yine anlamamışsın.O benim alternatif aradığım zamanlarki mesajımdı.O yukarıda alıntı yaptığın mesaj ile bu mesajım arasındaki mesajlarıma bakarsan şimdi yaptırdığım perdeyi bulduğumda o alternatifi iptal ettiğimdir.
Kopyaladığın mesajdaki perde araştırması yapmadan evvelki basit bir çözümdü.Hatta o normal bir perdeydi.
Benim sana anlattığım ve bu karşılıklı tartıştığımız konuya ait mesajlara bakarsan ASIL SENİN YÜZÜN KIZARIR.
Bakın tekrar anlatayım.
Hatta madde madde anlatayım.Sende son iki sayfada yer alan bana ait mesajları lütfen sırası ile oku.Ama sırası ile oku .
1. Önce duvara yansıttım.
2. Sonra kazara güneşlik perde üzerine yansıtınca görüntü duvardakine nazaran süper oldu.
3. Buda bana kalın bir güneşlik perde yaptırma fikri verdi.Hatta bildiğiniz odanın penceresi önüne boydan boya kalın bir güneşlik yaptıralım dedik.
4. Mevcut perdem bir güneşlik ve bir tülden ibaret.Tabiki içeri ışık aldığı gibi akşam olunca güneşliğe yansıttığım görüntüyü tüm mahalle izlemeye başlamış.Ciddi ciddi sordu komşular gelip nedir o camdaki tv diye .Bende kalın güneşlik yaptıracağım ya :)) altınada ışık almaması için bildiğiniz kalın kahverengi bir perde yaptıralım dedik.
NOT : HATIRLARSANIZ 1 HAFTADIR FORUMLARDAYIM.VE BURADA DANIŞARAK PROJEKTÖR ALDIM.
5. Perdecileri gezerken bir tanesi bana stor perde yaptırmamızın daha iyi bir seçenek olacağını sinema perde kumaşı ile yapıldığını ve istediğim tüm özellikeri karşıladığını söyleyince dank etti :))
6. Ondan sonra perde işini bırakıp stor sinema perdesi ölçülerini verdik.Ve aynı günde burada yaptırdığım stor perde hakkında yazdım.Hatta önü beyaz arkası siyah olunca tuhafıma gitti ve bu forumda sordum.
7. İşte burada Mr_Thunder nickli bir arkadaş çıkıp ilk mesajları dikkate alarak (ilk mesajlara bakarak aslında haksız değil.Haksız olduğu tek nokta benim tarifini yaptığım perdenin onun sandığı gibi normal perde değil profesyonel sinema perdesi olmasıdır.Mr_Thunder ı dahada haksız yapan dün yazdığım mesajda perdeyi net olarak açıklamam rağmen halen önceki mesajlarımı alarak buraya kopyalamasıdır.
SAYIN Mr_Thunder ;
UMARIM ÜŞENMEZ VE KOPYALAMIŞ OLDUĞUN MESAJIMDAN SONRAKİ 5-6 MESAJIMI TEKRAR OKUR VE ÖZÜR DİLERSİN.
Ya forumu iyi takip et.Yada iyi okumadıysan başını ortasını alıp kişilere hakkında iftirada bulunup yorum yapma.Bu hiçte etik değil.
İllada hata ararsan 3 yıl evvelki hatta 5 yıl evvelki mesajlarımıda alır kopyalarsın.Buda polemikten öte gitmez.
Tartışma seviyeli kalsın ve foruma katkıda bulunsun.Zira perde olayı gerek fiyat gerek kalite anlamında projeksiyon sahipleri için sıkıntılı bir konu.
NOT: Hala ısrar edersen üşenmeyip sırasıyla mesajlarımı burada toplamak durumunda kalacağım.
saygılarımla oguz3259
quote:
Orjinalden alıntı:
quote:
quote:
Daihatsu,
Daihatsu,
İşte burada yukarıda kalın yazılı kısımda iki kat perde kullanacağını ilan etmişsin bir de bana "iftira" suçlaması yapıyorsun. Şimdi yukarıda söylediklerinden dolayı yüzünün kızarır umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daihatsu3259 -- 16 Mart 2008; 0:52:27 >
storlu perdelerin hazırlarıda var bende 200*200 var gayette güzel yaptırmada oluyor sanırım ama sunglass marka empati den temin edeiblirsin. Uğraşmak istemiyorsan 75ytl ye aldım
Asus M2a-vm / AMD 5600 x64 /Thermaltake Big Typ 120 Vx / 4*1Gb Kingston CL5 800Mhz / Zotac 8800 GT/ 320Gb Western Digital+ 320Gb Hitachi + Seagate Free Agent Pro 500Gb / Samsung 226Bw / Lg Dvd Writer / Logitech Z5500 / Logitech Cordless set / Zoom x4 + Tplink Wireless Router / Logitech Rumble Pad 2/Windows Vista Ultimate 64bit Eng. / Viewsonic PJ503D DLP Projeksiyon