Ben bodrumda bir sinema odası yapmıştım. Oda dikdörtgen ve projektörle görüntü yansıttığım duvarda 3 metreye yakın (diagonal 3.40m) alanı kullanabiliyorum. O boy perde çok pahalı olacağı için önce duvarı düzletip, beyaz plastik boya kullandım. Sonuç fena değildi.
Geçenlerde pazarda fazla bilinmeyen ilginç bir ürün buldum. Özetle iki katman farklı boyadan oluşuyor. Baz katman alt yapıyı oluştutuyor ve ona "kontrast arttırıcı" katarak projektör gücü ve ortam aydınlığına göre bir renk elde edebiliyorsunuz. Üst katmana ise gene hesap yaparak "parlaklık arttırıcı" katıyorsunuz; sanırım gümüşlü bir karışım. Sonunda perde kalitesine yakın bir duvarınız oluyor. Hatta ürün daha da ileri gidiyor; içinden manyetik bir boya çıkıyor. Seyredeceğiniz zaman çerçeve olarak siyah bordür yapıştırabiliyor; işiniz bitince de çıkarabiliyorsunuz.
Bence lamba almak cok mantikli degil. su an lambaya vereceginiz parayla, lamba bittigindeki yeni projeksiyon makinalari cok daha ucuz olur. bkz. 2 sene once projeksiyon+lamba alan benim üst komşum
quote:
Orjinalden alıntı: murat-i-
quote:
Orjinalden alıntı: turkuaz34
Bence simdiki fiyatlarla 2 sene sonraki fiyatlari ayni olmaz. Siz simdi mi almayi dusunuyorsunuz?
quote:
quote:
Arkadaşlar SONYO DSU20 lambası ne kadardır acaba bilgisi olan var mu acaba.Hiç bir yerde bulamadım.
Walla ben mat kalın bir beyaz perde yaptırıyprum perdeciye.Altınada ışık geçirmeyen kalın kadife bir kahverengi perde.Ve tabiki eski cam perdelerini çıkarıp bunları takacağım.Şu anda ince parlak güneşlik üzerine yansıtarak izliyorum.Fena değil oldukça iyi.Üstelik ekran 260*250 cm olarak.Sanıyorum mat kalın beyaz bir perde ile daha iyi sonuç alacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: Mr_Thunder
Daihatsu,
Perde olarak orjinal Epson perdeyi de bir araştırabilirsiniz yetkili distribütöründen.
Bu arada anladığım üzere projeksiyonlarda net görüntü çözünürlük en önemli konu.İkinci olarak bağlantıların görüntüleri gerçek kalitesi ile cihaza aktarabilmesi.Aktaramıyor ise çok net olamayacktır doğal olarak.
Kontrast daha çok 2.planda gelmekle birlikte önemli.Ama ayrıntı ve detayları belirleyen şey çözünürlük.Kontrast ise daha çok detyaların değilde özellikle karanlık sahnelerin seçiminde önem kazanıyor.
Ayrıca ekranın büyüklüğü ile sizin ekrana olan mesafenizde orantılı olmalı.Yani 3*3 metre bir ekran alıyorsanız ve çöznürlük düşükse kontrast yüksekte olsa pek birşey farketmeyecektir.
Kullandığınız perdenin geçirgen olmaması gerekiyor.Geçirgen olursa görüntüyü arkasına kaçırıyor.Ne kadar iyi yansıtırsa o kadar iyi.