Giriş | |
|
|
|
20 Haziran 2008; 18:16:04
|
|
|
Selam arkadaslar bende artik dell inspiron 1520 kullananlar kulubune girmis bulunuyorum. Ben ve iki ardasim daha 18 haziran carsamba gunu hepsiburada sitesinden bu cihazi aldik oncesi makinem dell 6400 idi zaten kasasi tuslari yapisi nedeniyle ciddi bir DELL asigiyim. Derli toplu saglam sorunsuz cihazlar uretiyor dell alir almaz media direct i iptal ettim sifirdan format atip diski bolup kendim vista premium kurdum kendime gore ayarladim su an cok memnunum bilgisayar isi yaptigim icin 10-15 kisiye bu cihazi aldirmis bulunuyorum zaten faturalarin fotokopisini alip dell e gondericem bana pay verin diye :) ama gercekten kimse sikayet etmedi simdiye kadar. Arkadaslar 3 laptop da da A04 bios yukluydu ilk is A08 bios yani son bios u yukledim sonra 3 makinede de bi sorun vardi TDK ve iOmega nin yeniden yazilabilir dvd lerinde 8 hizli yazmadi ve dvd leri bi daha gormedi TSSTcorp un 8x dvd yazicisinin firmware ini D300 versiyondan D500 son cikan versiyona guncelledim ve 3 makinede bu marka dvd leri her hizda sorunsuz yazdi ve gordu firmware olaylarini bence aksatmayin her cikan surum iyilestirmeler getiriyor demekki. Arkadaslar bu dell TSSTcorp dvd yazicilari kullandigi icin bazi insanlar bazi degisik forumlarda kalitesinden suphe etmisler ben biraz TSSTcorp u arastirdim TSST nin acilimi "Toshiba Samsung Storage Technology" demek sitesine girdim biraz inceledim optic medya konusunda iyi bir firma oldugunu dusunuyorum cesitli alanlarda cesitli odulleri var bu isi ciddi yaptiklari belli. Isim geregi her marka model laptop kullandim butun notebook lardan daha az isiniyor gibime geldi el koyma yerleri ve icindeki cd veya dvd yi cok fazla isitmiyor bazi notebook larda el koyma yerine sicaktan elimi koyamiyorum. Dell in kasa yapisi malzeme kalitesi klavye dizilimi tus yumusakligi kasa saglamligi bence oldukca iyi. Fazla uzatmiyim arkadaslar bende araniza katildim artik bende deneyimlerimi ve goruslerimi paylasirim sizlerle benim makinenin resimlerii asagi eklemeye calisacagim.
PC: Asus M2A-MVP Anakart, AMD Athlon 64 X2 4200+ CPU, 4x1GB Kingston Ram, Sapphire Ati HD 3850 1GB 256 Bit Directx 10.1 Vga, 2x250GB Seagate Barracuda Hdd, Zeotherm Nirvana 12cm Cpu Cooling, OCZ 600Watt Sli Power Supply, Nanoxia 9cm Nano Case Fan, Akasa All-In-One Multimedia LCD fan control, Aopen Deluxe Case NOTEBOOK: Dell Inspiron 1520 DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU
|
|
|
|
|
22 Haziran 2008; 1:21:39
|
|
|
arkadasım hayrlı uuuru olsun hg aramıza umarım yasadıgımız sorunları yasamazsın... gule gule kullan....
|
|
|
22 Haziran 2008; 1:37:38
|
|
|
Hayırlı uğurlu olsun. Umarım seneler boyu problemsiz kullanmak nasip olur. Vista sidebar da kullandığınız eklentilerin isimlerini rica etsem sizden. Beğendim de.
|
|
|
22 Haziran 2008; 8:45:45
|
|
|
Arkadaslar saolun hepimiz insallah sorunsuz gunler yasariz. psychoirfan arkadasim sidebar da kullandigim gadget lar sunlar; Hava Durumu: Accu Weather Wireless: iStat Wireless Batarya: Battery Vista Ses Kontrol: Volume Control Vista nin gadget galerisinde bu isimlerle aratirsan tum diller secili olsun karsina cikar.
PC: Asus M2A-MVP Anakart, AMD Athlon 64 X2 4200+ CPU, 4x1GB Kingston Ram, Sapphire Ati HD 3850 1GB 256 Bit Directx 10.1 Vga, 2x250GB Seagate Barracuda Hdd, Zeotherm Nirvana 12cm Cpu Cooling, OCZ 600Watt Sli Power Supply, Nanoxia 9cm Nano Case Fan, Akasa All-In-One Multimedia LCD fan control, Aopen Deluxe Case NOTEBOOK: Dell Inspiron 1520 DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULUBU
|
|
|
|
|
22 Haziran 2008; 20:44:11
|
|
|
Arkadaşlar 1520 ınspıron t7500 2.2ghz 2gbram 8600mgt geforce sahibiyim bilgisayarı alalı nerdeyse 6 ay oldu yurtdısında yerı geldı en ıyı dostum oldu yerı geldı tum stresımı attıgım bır alet oldu cıktı nese lafı uzatmadan 2gbram sanırım yetmıyor bana vıstada sagolsun ram canavarı 1gb ram daha ekletmek ıstıyorum bu mumkunmudur faydasını gorurmuyum ve herhangı bır ram uyumlu olurmu dıgerlerıyle hangı ramı tavsıye edersınız sımdıden tesekkurler
|
|
|
22 Haziran 2008; 21:45:35
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: KERO1planet Selam arkadaslar bende artik dell inspiron 1520 kullananlar kulubune girmis bulunuyorum. Ben ve iki ardasim daha 18 haziran carsamba gunu hepsiburada sitesinden bu cihazi aldik oncesi makinem dell 6400 idi zaten kasasi tuslari yapisi nedeniyle ciddi bir DELL asigiyim. Derli toplu saglam sorunsuz cihazlar uretiyor dell alir almaz media direct i iptal ettim sifirdan format atip diski bolup kendim vista premium kurdum kendime gore ayarladim su an cok memnunum bilgisayar isi yaptigim icin 10-15 kisiye bu cihazi aldirmis bulunuyorum zaten faturalarin fotokopisini alip dell e gondericem bana pay verin diye :) ama gercekten kimse sikayet etmedi simdiye kadar. Arkadaslar 3 laptop da da A04 bios yukluydu ilk is A08 bios yani son bios u yukledim sonra 3 makinede de bi sorun vardi TDK ve iOmega nin yeniden yazilabilir dvd lerinde 8 hizli yazmadi ve dvd leri bi daha gormedi TSSTcorp un 8x dvd yazicisinin firmware ini D300 versiyondan D500 son cikan versiyona guncelledim ve 3 makinede bu marka dvd leri her hizda sorunsuz yazdi ve gordu firmware olaylarini bence aksatmayin her cikan surum iyilestirmeler getiriyor demekki. Arkadaslar bu dell TSSTcorp dvd yazicilari kullandigi icin bazi insanlar bazi degisik forumlarda kalitesinden suphe etmisler ben biraz TSSTcorp u arastirdim TSST nin acilimi "Toshiba Samsung Storage Technology" demek sitesine girdim biraz inceledim optic medya konusunda iyi bir firma oldugunu dusunuyorum cesitli alanlarda cesitli odulleri var bu isi ciddi yaptiklari belli. Isim geregi her marka model laptop kullandim butun notebook lardan daha az isiniyor gibime geldi el koyma yerleri ve icindeki cd veya dvd yi cok fazla isitmiyor bazi notebook larda el koyma yerine sicaktan elimi koyamiyorum. Dell in kasa yapisi malzeme kalitesi klavye dizilimi tus yumusakligi kasa saglamligi bence oldukca iyi. Fazla uzatmiyim arkadaslar bende araniza katildim artik bende deneyimlerimi ve goruslerimi paylasirim sizlerle benim makinenin resimlerii asagi eklemeye calisacagim. dostum senin makinedeki intel etiketi benimkinden farkli. neden acaba?? bende intel centrino duo yazio sadece bi de windows vista var yaninda. işlemci t7250 2.0 bnm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaRaBaSaN- -- 22 Haziran 2008; 21:53:10 >
|
|
22 Haziran 2008; 21:51:40
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: psychoirfan quote:
Orjinalden alıntı: -KaRaBaSaN- quote:
Orjinalden alıntı: yawash DELL dün arayacaktı fakat yoğun olduklarından arayamamışlar. Bugün beni aradılar. Bu sesin anakarttan kaynaklandığını ve mainboard ile fanı değiştirileceğini söylediler. Carşamba veya Perşembe ye gelir. Notebooku açtırıp mainboardı değiştirmek te bi sakatlık olur mu? - Benden bilgisayarımı safe mode alıp, bu sesin tekrar çıkıp çıkmayacağını denemesi söylediler. Bu ses mekanik bir ses olduğunda Safemode da bu sesin çıkması gerektiği söylendi. - Service Tag ile veya Model no ile Beraber (support.dell.com) > Driver and Download bölümünden Bios ile ilgili appcilationun yeni versiyonunu yüklememi söylediler, Bios seri no su bilgisalar ilk açılırken DELL logolu ekranda altta olduğu söylendi. ya ben bunun icin forum acmiştim da konu buraya gelmiş. bu taa ilk baslarda bahsettigimiz ses degilmi. bi arkadas aleti acip izole elektirk bantiyla halletmişti. ya arkadaslar hard disc ten degil bu. elektiriksel bişi. bunu cok konustuk zamanında. RMCLOCK utility ile hallettmiştik bu sesi. hatta o program baya da bi işe yario aslinda. bios falan da guncelledim ben A08 yaptim. hatta su an bu mesaji yazarken RMC programindan ciktim. hatta sesi gecirmek yaptigmiz ayari da geri aldim ama sasirtici bi sekilde SES YOK. bayadir hic denememiştim. kulakliktan bile gelirdi eskiden ama simdi o da gelmio. Biraz karıştırmışsınız galiba. Arkadaşın bahsettiği ses farklı bir şey. İzole bantla sarma muhabbeti laptopta herhangi bir müzik veya ses açık değilken kulaklıktan vızır vızır acayip sesler gelmesi idi. RMClock ile çözülen ses ise işlemci boşta iken kasanın alt kısmından gelen tiz bir ses. Kulaklıktan gelen sesin kesildiğini söylemişşiniz bu arada. Bunu nasıl yaptığınız hakkında bir fikriniz var mı? Umarım A08 biosu ile değildir. ben o biosu kurduğumda sistem çökmüştü, vista kurumamıştım.Xp kurmak zorunda kalmıştım. Zar zor A07 biosa dönerek Vista kurabilmiştim tekrar. arkadasim ben o8 i kurdum ve sorunsuz.. bide ses valla gitti ya. olmazsa video cekip koyarim
|
|
23 Haziran 2008; 22:35:32
|
|
|
arkadaslar makına yapıldı geldı hdd degısmıs o cıkırt sesı felan yok ama sımdı baska bı sorun war bılgısayar a vista kuracagım sıfır hdd ye normal kuruyorum en son yukleme tamamlanıyor dıyen yere kadar normal ama sonra o yukleme tamamlanıyor dedıgı anda takılıpo kalıo makına bıtmıyor bı turlu delı olcagm yaa yardım acıll
|
|
|
24 Haziran 2008; 1:51:14
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: chazzkmnst arkadaslar makına yapıldı geldı hdd degısmıs o cıkırt sesı felan yok ama sımdı baska bı sorun war bılgısayar a vista kuracagım sıfır hdd ye normal kuruyorum en son yukleme tamamlanıyor dıyen yere kadar normal ama sonra o yukleme tamamlanıyor dedıgı anda takılıpo kalıo makına bıtmıyor bı turlu delı olcagm yaa yardım acıll İşte onun nedeni A08 bios. Beni deli etmişti. İnternette biraz araştırınca sorunun nedeninin o olduğunu öğrenmiştim. Ya bir dos disketi ile ya da Xp kurarak(xp kurulabiliyor) A07 biosa dönün problem kalmayacaktır.
|
|
|
24 Haziran 2008; 7:50:56
|
|
|
Evet ayni olay banada oldu A08 bios u yuklemeyin cunku dosya ayrintilarinda zaten "OPTIONAL" yaziyor ama A07 bios da "RECOMMENDED" yani tavsiye edilen yaziyor ben xp kurdum baska hic bise yuklemeden hemen A07 exe dosyasini calistirdim sonra vista kurarken temiz kur diski bicimlendir dedim fistik gibi kuruldu asagida Dell Inspiron 1520 icin A07 bios linkini veriyorum cek istersen dell in kendi sitesinden. A07 Bios Linki: http://ftp.us.dell.com/bios/1520_A07.EXE
|
|
|
|
|
24 Haziran 2008; 17:14:49
|
|
|
arkadaşlar merhaba ben de 10 gün kadar önce aldım "I5Q007" sırasıyla sorunlarımı yazayım, gerçekten çok enteresanlar. • sizin bahsettiğiniz ses mi bilmiyorum ama o seslerden bende de var. çınlamaya değil de ne bileyim daha değişik bişey sanki. bi cızırtı şeklinde geliyor. harddisk mi fan mı acaba. • müzik arşivimi düzenlerken dosya adlarını mp3tag programını kullanarak değiştirmeye karar verdim. mesela önceden "02 Blowin' in the Wind" yazarken; bütün arşivi, programı kullanarak "02• Blowin' in the Wind" formatına çevirdim. bundan sonra D diskindeki "My Media" klasörümü açınca "explorer çalışmayı durdurdu" şeklinde hata almaya başladım. sorun şu ki müziklerim direkt olarak "My Media" klasöründe değil. o klasörün içinde "My Music" klasörü var onun içinde. ama "My Music" klasörü sorunsuz açılıyor kısayollardan falan. ama "My Media"yı açamıyorum. screenshot aşağıda. img248.image venue.com/img.php?image=16795_screenshot_41_122_103lo.jpg (image ve venue arasındaki boşluğu kaldırın) • bir de windows media player'dan, o an çalan dosyaya sağ tıklayıp "dosya konumunu aç" dediğinizde normalde açar. ama ben dosya adlarında "•" simgesini kullandığım dosyaların bulunduğu klasörler açılmamaya başladı. • daha sonra dosya isimlerini eski hallerine getirdim ve media player kullanarak açabiliyorum artık dosyanın bulunduğu klasörü. ama "My Media" klasörünü hala açamıyorum. açınca hata verip kapatıyor. BAD SECTOR falan olmasından korkuyorum. 1000 şarkının ismini 4-5 saniyede değiştirdim sonuçta. hızlı bir işlem buna yol açabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
|
|
24 Haziran 2008; 19:32:50
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: KERO1planet Evet ayni olay banada oldu A08 bios u yuklemeyin cunk | | | |