dr.levent arkadaşımız çok güzel anlatmış.Harddiskteki partisyonları açıklamış.Media directin çalışma ve hdd deki konumunu belirtiş.Uyarısına ben de katılıyorum.Zira partisyonlarda oynama yapınca tekrar eski fonksiyonlaın kazanılması oldukça zor olabilir.Arkadaşımızın açıklamalarını okuyunca tereddütüm bir kat daha arttı ama merakımın üstesinden de gelemiyorum.
Vista çok güzel yakışıklı bir işletim sistemi.Ama ben hala eski dost XP ye devam etmek istiyorum.Diğer yandan Vistadan uzak kalmak da istemiyorum.Bu nedenle dual boot deneyeceğim.Ama Komple silinmiş bir hdd de sadece üç bölüm sınırına bir anlam veremedim.Benim bildiğim bir hdd istediğim kadar bölüme ayrılabilmeli.
Henüz vista sorunsuz.Dün öylesine elimdeki XP pro Cdsi ile boot edip yükleme girşiminde bulundım disk bulunamadı dedi.BIOStan SATA ahci özelliğini kapatıp tekrar deniycem.Ayrıca media direct kurulum cd si de aynı zamanda bootable bir CD ve HDD üzerinde bölümler oluşturmaya yardımcı.Fakat bunun özellği işletim sistemi kurulacak HDD bölümünü belirleyip oara media direct kurulumu için özel bir alan yaratması.Daha sonra işletim sistemi kuruluyor.Mediadirect kurulumu windows üzerinden normal bildiğimiz şekilde yapılıyor sistem kapatılıp media direct tuşu ile açıldıktan sonra kalan kurulum tamamlanıyor.Aslında bu media direct bir nevi işletim sistemi içinde başka bir işletim sistemi gibi birşey.
Ben Harddiskte tamamen ayrı üç bölüm oluşturcam.WİN XP için C: 40 gb VISTA için için D: 50 gb kaln da E: depo olarak üçüncü bölüm.C bölümüne media drect kurucam.Umarım Win XP ile uyumludur.Daha sonra D : bölümüne vista kurucam.Böyle ce dual boot lu çift işletim sistemine sahip olucam.İşin kilit noktası media directde.Onda sorun çıkmazsa mesele yok.Tabi bu arada diagnostic ve recovery bölümleri tarihe karışacak.Recovery bölümü nasıl oluşturlur hiç bir fikrim yok.Zaten benim pek ihtiyaç duyacağım bir özellik değil.Daima kendi kurulumumu tercih ederimVarsın uzun sürsün.Ancak diagnostik özelliği kullanışlı bir şeye benziyordu.Fakat bu da sürücü CDsinde var.Sanırm oradan bunu kullanabilmek mümkün olacak.
Bakıcaz deniycez artık.Belki de laptop elimizde kalacak öyle kabak gibi.Ama denemeden öğrenmek mümkün değil..Deneysel çalışmamın sonuçlarını bilahere anlatırım artık arkadaşlar.
Vatan bilgisayar'a gittim dün akşam, test ekibinden biri getirdi aleti. Adam başladı anlatmaya, efendim arkadaşlarımız test etmişler, recovery yapmışlar bir sorun yok dedi. Ben ya sabır çekiyorum tabi... Başladım anlatmaya, dedim kim ister dünyanın parasını verdiği bir notebook'u aldığının 2. günü servise getirmeyi. Testi yapan arkadaş sessiz bir ortamda mı test etti diye sordum, cevap olarak efendim test odası pek sessiz değil dedi! Notebook'un üzerindeki kağıtta halbuki yazdırmışız, sessiz ortamda test edilmesi lazım, başka türlü o kulak çınlaması şeklindeki yüksek frekanslı ses duyulmaz diye, ama kime söylüyoruz... Dedim ki ben bu aleti teslim almıyorum, bana yetkili birini söyleyin onla görüşeceğim. Sonra isim verdiler, toplantı'dan notebook bölümü sorumlusunu çıkarttım. Dedim test ekibiniz insan gibi test etmemiş aleti, çünkü bir insanın çıkan o rahatsız edici sesi duymaması normal şartlar altında mümkün değil ve ben bu ürünü teslim almıyorum dedim yine. Sonra kendisi de bana dedi ki, geçen gün HP notebook sahibi biri de anormal ses çıkıyor şikayetiyle müşteri hizmetlerine başvurmuş, fakat sonuç aynı olmuş: aletiniz sağlam, gelin alın! Sonra o müşteri de bu notebook bölümü yetkilisini bulmuş, ona şikayetini söylemiş. Sonuçta yetkili ürünü bizzat kendi test etmiş ve test ekibinin vermediği değişim onayını kendi vermiş ve müşteriye yeni bir notebook verilmiş. Aynı prosedürü sizin için de yapacağım dedi, kendim bizzat sessiz bir odada hem sizin notebook'u hem de teşhir'de bulunan 1520'yi yan yana koyup test edeceğim dedi. Bugün telefon edecek ve test sonucunu açıklayacak bana. Çok merak ediyorum bu işin sonu nereye gidecek acaba. Bu arada arkadaşlar, yalnız değilim ben bu problemde. Size vereceğim youtube adresindeki kullanıcılardan birisinde de bendeki problemin aynısı var ve o benden akıllı davranarak olayı kameraya çekmiş. Lütfen adrese girin ve benim notebook'tan çıkan o kulak çınlaması şeklindeki sesi bizzat dinleyin...
GeenEyes bu videoyu vermen iyi olmuş.İzledim.Buradaki ses hakikaten rahatsız edici.Bu şekilde bir ses olmaması lazım.Beni laptopda duyduğum böyle bir ses deği.Evet aynı bölgede çalışırken çok hafif kıtırtı sesi gibi belli belirsiz ses geliyor ama böyle vınlama şeklinde değil.Aynı anlattğın gibi tiz ve rahatsız edici bir ses bu.
Senin mesajın üzerine şimdi çektim.Burada rapide küçük bir video koyuyorum.Benim laptopun sesi bu.Dibine yaklaşınca duyuluyor.Hatta kameranın vınıltısıyla karışıyor.Rahatsız edici bir ses değil.Senin söylediğin ve örneğini verdiğin ses ise vınlama şeklinde farklı ve rahatsız edici
Kısacası bende pek rahatsız edici bir ses yok.Normalde duyulan ise ses videodakinden az.Bu kadar ses de gördüğüm her laptopta var zaten.Dijital hesap makinesi kadar sessizlik bekleyemeyiz değil mi bu cihazlardan.
http://ra pi ds ha re.com/files/55336097/DELL_1520.wmv.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 13 Eylül 2007; 17:14:43 >
ya arkadaslar benim simdi kullandigim hp palilion dizustu bilgisayarda ikinizin verdigi videodaki sesler bile yok. sessiz calisiyo alet. ya eger bu kadar sorunlu aletse almaktan vazgecerim ben. cunku LokmanHekim arkadasim yine de sendekinden daha az ses geliyo ama o ses bile bir sure sonra insani rahatsiz edebilir. ne zormus bilgisayar almak. her alette bi sorun oluyo. hic sorun cikarmayan alet uretmiyolar mi... valla iki gune kadar alacaktim dell1520 ama simdi vazgecme asamasina geldim( harddiski bolme sorunu, xp yukleme sorunu, bazi kisilerdeki bilgisayarda dusuk oyun performansi, bilgisayardan gelen sesler vs.) sizce de cok fazla sorun yok mu???
bir de ricam olacak sizden. yuksek performans isteyen oyunlari oynarken videoya cekip bizimle paylasabilir misiniz? cunku benim icin yazidan ziyade video daha onemli ve bu paylasimin bilgisayari alip almamam konusunda buyuk yardimi olacak.
simdiden tesekkurler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi switel -- 13 Eylül 2007; 14:12:17 >
Valla switel arkadaşım, sorunlar kişisel sorunlar genel bir sorun değil, benim dell 1520 imde ne ısınma sorunu nede ses sorunu var ben gayet memnunum neotebook umdan, xp yükleme sorunu herkesde her markada var iyi araştırma yapman lazım ozaman sorunsuz yüklersin, artı xp ye neden dönüş yapılıyor anlamıyorum vista bence sorunsuz en azından bende sorun çıkarmadı artı performans düşüklüğüde yok, millet yeniye alışamadığı için dönüyor herhalde, programlar ın çalışmaması olayı hepsinin kendine göre çözümü var ben kendiminkileri araştırarak çözdüm sonuçta, eski programlarını kullanmak istiyor insanlar bende eski sürümlerini kullanıyordum mesela grafiker olarak photoshop olsun, flash olsun vs.. ama yeni versiyonlarını yükledim vista uyumlu olarak gayet memnunum sorun yok.
Oyunlarda performans düşüklüğü diye birşey yok aksine çok performanslı şuana kadar denemek için kurupta oynuyamadığım oyun yok, bir önceki sayfaya bakarsan kurduğum ve oynadığım oyunları görürsün, bu yönden alet çok iyi...
Ben iyiki bu dell i almışım diyorum önceden bende çok araştırma yaptım kafam çok karıştı ama şimdi hiç kafa karışıklığım yok aksine beklediğimden çok iyi çıktı... kısaca DELL
Valla switel arkadaşım, sorunlar kişisel sorunlar genel bir sorun değil, benim dell 1520 imde ne ısınma sorunu nede ses sorunu var ben gayet memnunum neotebook umdan, xp yükleme sorunu herkesde her markada var iyi araştırma yapman lazım ozaman sorunsuz yüklersin, artı xp ye neden dönüş yapılıyor anlamıyorum vista bence sorunsuz en azından bende sorun çıkarmadı artı performans düşüklüğüde yok, millet yeniye alışamadığı için dönüyor herhalde, programlar ın çalışmaması olayı hepsinin kendine göre çözümü var ben kendiminkileri araştırarak çözdüm sonuçta, eski programlarını kullanmak istiyor insanlar bende eski sürümlerini kullanıyordum mesela grafiker olarak photoshop olsun, flash olsun vs.. ama yeni versiyonlarını yükledim vista uyumlu olarak gayet memnunum sorun yok.
Oyunlarda performans düşüklüğü diye birşey yok aksine çok performanslı şuana kadar denemek için kurupta oynuyamadığım oyun yok, bir önceki sayfaya bakarsan kurduğum ve oynadığım oyunları görürsün, bu yönden alet çok iyi...
Ben iyiki bu dell i almışım diyorum önceden bende çok araştırma yaptım kafam çok karıştı ama şimdi hiç kafa karışıklığım yok aksine beklediğimden çok iyi çıktı... kısaca DELL
Bence de ...Şahsen hiç bir sorunum yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 13 Eylül 2007; 17:03:23 >
Merhabalar .Arkadaşlar laptopumu alalı 3 gün oldu genel anlamıyla memnunum laptopdan .Oyun testlerime devam ediyorum bu arada .Bugün Moh Airborne u yükledim .1280x800 high details da (1-2 tanesi medium ) 20-30 fps arası oynadım .Grafikleri çok beğendiğim harika gözüküyor.İlgilenen arkadaşlar olursa fps değerlerini koyabilirim . Bu arada Geri dönüşüm kutusunu hala bulamadım silindi ,nasıl tekrar geri getirebilirim bilginiz varmı?