Şimdi Ara

Lütfen yardım,boot sorunu!(Resimler eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
7.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sistemimde işlemcimi değiştirmemle birlikte açılma sorunu yaşamaya başladım.Raid kurulu disklere kurduğum windows hdd'den açılmıyor.DISK BOOT FAILED yazıyor ve system cd'si takmamı istiyor.Şimdi ben biraz uğraştıktan sonra windowsu repair edip sistemi açabilmeyi başardım ve herşey yerli yerinde,buradan raid'de bir sorun olmadığını çıkardım.Ancak bilgisayarı yeniden başlatıp windows cd'sini çıkardığımda yine aynı hatayı veriyor,yani sadece cd içindeyken açılıyor sistem.Boot sequence'da sorun yok önce hdd ve windows kurulu olan hdd seçili.

Bunu nasıl eski haline getirebilirim? Acil yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 4 Eylül 2007; 13:48:56 >

Yani cd ile açıldığı için ve sistem sağlam olduğu için umutluyum,bir ayarı vardır gibi geliyor.

oda değilse eğer sistem boot dosyası hdd de eksik olabilir ve tanımıyor olabilir.

• Selamlar..
    Kurtarma konsolunda bootcfg /rebuild komutunu denemenizi tavsiye edecem. Konu ile alakalı Bill amca yazısı buradahttp://support.microsoft.com/kb/291980/tr
    Saygılarımla
  • andac____707,

Boot sırası kesinlikle HDD,CD-Rom şeklinde.System boot dosyası da sanırım repair yapıldığında eksik olsa bile tamamlanmıştır.Ama teşekkürler yine de...

mehmet1274,
    Size de selamlar,kurtarma konsolunu birazdan deneyeceğim teşekkürler...

fixboot komutunu kullanın. Bide böyle deneyelim. Bootcfg hdd de herhangi bir hataolabilir diye uyarı vermiş chkdsk ile kontrol et diyor. Olmadı xp kullandığınızı varsayarak xp'nin üzerine tekrar kurun.

Saygılarımla
  • chkdsk ile kontrol ettim sorun yok dedi.Şu fixboot'u da deneyeyim fakat bir sorum olacak;resimde gördüğünüz gibi D partitionda gösteriyor windowsu ama benim sistemdeki windows G'de acaba bu normal mi?

Bir de Xp'nin üzerine tekar kurun derken kasıt repair ise onu denedim,tam anlayamadım biraz açar mısınız?
    Xp cd sini takıyosun O meşhuuur onar geliyo ya ona tıklamadan devam ediyorsun.Yani kurtarma konsoluna düşmeyeceksin. Şu an tahminim sanırım Raid array bozulmuş olabilir raidler ile ilgili çok bilgim yok o konuda yardımcı olamayacam.Ama önemli bilgilerinizin mutlaka yedeğini alın ne olur ne olmaz.
    Saygılarımla
  • Şimdi raid array'de healthy yazıyor ve windows eskisi gibi açıldığına göre ben problem olduğunu düşünmüyorum.

Birkaç resim ekleyeyim ve sorun olup olmadığına birlikte bakalım;

Şimdi kurtarma konsolunda dediğim gibi D partition'ı vardı ama benim windows'um G'de ve D partition'ını backup olarak kullanıyorum resimdeki gibi;

Boot Sequence ayarı normal;

Hdd Boot Priority'de Windows'un yüklü olduğu disk ilk sırada;

Fakat bu Windows'un içinde olduğu disk BIOS System Information'da görülmüyor,sanırım eskiden burada vardı;

• arkadaşım halt on yazan yere bi baksan belki tüm hatalar yerine belirli hatalarda yüklemeyi durdurabilir.
    senin kide belki önemsiz bişey olduğundan düzelebilir

(yardımım dokunur umarım)

Orjinalden alıntı: Knuckles The Echidna

arkadaşım halt on yazan yere bi baksan belki tüm hatalar yerine belirli hatalarda yüklemeyi durdurabilir.
    senin kide belki önemsiz bişey olduğundan düzelebilir

(yardımım dokunur umarım)

Düşüncen için teşekkürler ama o seçenek disket,klavye hataları için konmuş hdd ile ilgili değil ne yazıkki.
    1st boot device HDD
    2nd boot device CDrom ve
    boot from other device'ı diasable yapıp bir denermisin..

Orjinalden alıntı: recepky

bot squence de
    1st boot device HDD
    2nd boot device CDrom ve

Olmadı yine..Böyle şeyler de hep beni bulur ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: deryck

arkadaşım boor sequencede başlangıcı hd olarak belirlesen ta 1 .çseçeneği disable yapmışsın enable yap ve hd olarak belirleee

quote:

Orjinalden alıntı: Mens Rea

quote:

Orjinalden alıntı: recepky

bot squence de
    1st boot device HDD
    2nd boot device CDrom ve

Olmadı yine..Böyle şeyler de hep beni bulur ya

• Sorun hala çözülmedi arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada yeni farkettim yukarıda belirtmemişim,kurtarma konsolunda scan ve fixboot komutları da ilk ss'deki sonucu verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 5 Eylül 2007; 15:05:51 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.