@ebvata; hepsiburada'nın bir açığını yakalamış olduk sayende;
hepsiburada pr200 modelinin başka bir versiyonunun özelliklerini yazıyor ama gönderdiği ürün farklı. bende hepsiburada'dan özelliklere bakmış ve vistabusiness; intel 4965 (draft-n) wireless chipset gibi özelliklerin olduğunu görmüştüm. ama bana vatan'dan gelen pr200 özellikleri bu şekilde değildi. aynen sendeki gibi vista home prem. ve intel 3945 wireless chipset'li ürün geldi banada. hadi vistayı geçtimde bu wireless olayı önemli; çünkü intel 4965 çok daha güçlü bir wireless bağlantısı anlamına geliyor. tabi şu anda draft-n bağlantısı çok yaygın değil ama ileride eksikliğini hissedebiliriz. istersen hepsiburada'ya bu konuda mail atıp "bana yollanan cihazın özellikleri farklı" diyip bu konuda mağdur olduğunu ifade edip zararının tazminini ve hatta cihazın eğer varsa vista business+ intel 4965'li versiyonunu talep edebilirsin. şahsen ben olsam yapardım. ama vatanın sitesinde yazılan bilgilerde bir yanlışlığa rastlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 26 Eylül 2007; 12:45:11 >
Format atarken EISA ya da WinRE (ikisi aynı kısım) kısmını da formatladığını söyledin. Bu kısmı eski vista kuruluyken önce silip sonra mı format attın yoksa yeni vistayı kururken mi formatladın. Hazırda beklet modunu bende kullanıyorum ama makine şu ana kadar hep sorunsuz geri açıldı. Bu sorun sende vistayı yeniden kurduktan sonra mı başladı yoksa hep mi vardı? Belki vistayı yeniden kurarken bir sorun olmuştur.
Recovery DVD'si herhangi bir müdahale yapmaya izin vermiyor. Çıkan seçenekler; Fail-Safe Recovery ile Factory Default olarak 2 tane. Ben Fail-Safe Recovery seçtim, diğeri o fabrikasyon yüklenen yazılımların olduğu bölüme dokunmuyor sanırım. All Data Will Be Lost vs. uyarı verdi ve Vista'yı yeniden kurdu. Tabi herşeyi silerek.
Bu açılmama sorunu ilk başta da vardı, zaten o yüzden yeniden kurdum. Cihazda sorun olsa XP stabil şekilde çalışmazdı, o olasılığı eliyorum bu yüzden. Zaten chkdsk /r ve ram testleri hata vermedi. Ama şimdi Vista açılmadı yine, dondu kaldı. 2-3 kere kapatıp-açtım yine aynı şey. Başlatma Kurtarma'yı çalıştırmadna kendine gelmez bu. Ama XP'yi başlattım, bak tıkır tıkır açıldı, sorunsuz.
Şimdi Vista'yı yeniden kurayım diyorum, yine aynı uyarıyı veriyor. D sürücüsünü de (XP ve tüm yedeklerim orada) siler diye girişemiyorum da. Kaldım öyle valla. Elimde retail Vista olsa istediğim gibi yapıcam ama yok işte.
Yalnız Vista Olay Görüntüleyici'nin Güvenlik kısmında bir dosyanın bozuk olduğunu sürekli tekrar etmiş. Her açılış sırasında vermiş bu uyarıyı. O dosyayı bana atarsanız sevinirim, bir de öyle deniycem. Dosyanın ismi: MGHwCtrl.sys
civcivx @ gmail . com adresine atarsanız sevinirim.
Vista ile yaşadığım sorunlardan sonra sıfırdan kurulum yaptım. Ama önce XP CD'si ile kafama göre partisyon belirleyip, tam bir format attım. Sonra Recovery DVD ile kurulumu yaptım, tabi hem C, hem de tahmin ettiğim gibi D uçtu, partisyonları da kendi bildiği gibi yaptı. Önemli bilgilerimi önceden almıştım neyse ki.
Ama bu sefer Vista kurulumunun sonunda sorduğu sürücü yüklemelerini yapmadım. Çünkü onları yüklerken sanırım 1-2 tanesinde problem yaşamıştım. Hatta Driver/Utility CD'sini de ellemedim. Önceden indirdiğim son sürücüleri doğrudan kurdum. Şu anda sistem gayet stabil görünüyor. O kadar kapanıp, açıldı, hazırda beklet, uyku falan yaptım, sorun görünmüyor. Umarım böyle devam eder.
evet temiz bir kurulum olmuş sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. ayrıca 1 gb rami de biraz önce taktım haliyle vista puanları yükseldi ve sistem hızlandı.
System Control Manager yazılımını yüklemen gerekiyor. CD'dekini yükleme derim, benim bundan önceki kurulumumu bozan şeylerden birisi oydu sanırım. PR300 sayfasındaki sürümde sorun yok.