herkese merhabalar bende pr200 ü alalı hafta oluyor. Okuduğum yorumlarda ortak derlerimiz olduğunu gördüm. Tuş takımının esnemesi dvd kapağı gibi.ama aletin çalışma hızı ve stabilitesi çok ii. birde neden kimse parmak izi okuyucusundan bahsetmemiş şaşırdım. herneyse bende isteyen olursa görüşlerimi bildirebilirim.
Selamlar, ben de 4 gün önce PR300 modelini satın aldım. Genelde benzer bir cihaz olduğu için ayrı bir başlık açmadan buradan sorayım dedim:
Liveupdate ile BIOS güncellemesini yapabilen oldu mu? Benim cihazın 1.20 BIOS sürümü çıkmış ve LiveUpdate bunu tespit edemiyor. Ben de kendim siteden BIOS dosyasını indirdim ama Vista altında güncelleme yapamıyorum tabii ki. Bunu nasıl hallederim acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 17 Eylül 2007; 23:06:30 >
işletim sisteminde sorun yaşıyor musunuz? Muhtemelen çoğu kullanıcı Vistayı kaldırıp XP kurmuştur diye düşünüyorum, acaba hiç işletim sistemi kurulmadan alabiliyor muyuz aleti? Ve yanında vista cd si ya da kurtarma cd si gibi birşey veriyorlar mı yoksa nasıl bir sistem uyguluyorlar?
BIOS olayını hallettim. Güncelleme yapmak isteyenler aşağıdaki linkteki programı ve hemen altındaki BIN dosyasını indirip, USB belleğe atabilirler. Sonrasında bilgisayarı USB'den açıp, içine daha önce yüklediğim ROM dosyaları ile güncelledim.
iki sorunum var: 1-yeni aldığım pr200 de kamera çalışmıyor acaba nereden yeniden yükleme yapabilirim? beraberinde gelen cdlerde kamera sürücüsünü bulamadım (bison cam bsmnt)
2-bilgisayarda c ve e dışında d NVCACHE şeklinde bir disk alanı yaratılmış bu ne işe yarar? toplam 500 mb alanı var ve ilk kullanımda disk dolu fazla dosyaları boşaltın diye mesaj vermeye başladı ne yapmam gerek?
iki sorunum var: 1-yeni aldığım pr200 de kamera çalışmıyor acaba nereden yeniden yükleme yapabilirim? beraberinde gelen cdlerde kamera sürücüsünü bulamadım (bison cam bsmnt)
2-bilgisayarda c ve e dışında d NVCACHE şeklinde bir disk alanı yaratılmış bu ne işe yarar? toplam 500 mb alanı var ve ilk kullanımda disk dolu fazla dosyaları boşaltın diye mesaj vermeye başladı ne yapmam gerek?
acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
aşağıdaki adresten vista sürümünü indirerek camera sorununu çözebilirsin
nvcache sanırım turbomemory ile alakalı. turbo memory kısmında boot ile alakalı bölümleri disable yapınca öyle bir sorun kalmıyor yanlış hatırlamıyorsam. şu an cihaz yanımda değil o yüzden kesin ifadeler kullanamıyorum
@merginmurat; cihaz sadece vistalı versiyonla satılıyor. free dos veya linux'lu satış yok (olsa bizde alırdık ). pr200 cd ile birlikte gelmiyor. vista hdd'ye yüklü olarak geliyor. istersen hdd'deki vista recovery bölümünü dvd 'ye aktarıp yedekleyebilirsin.
kamera ile ilgili, arkadaşın yardımı oldu bana. bende yeni driver indirerek denedim ama calışmadı. arkadaşım ise geldi tek tık ile olayı çözdü kafayı yedim :)
programlanabilir tuşlar vardır yukarıda, P2 tuşu kamerayı kapatıp açmak için programlanmıştır. bisoncami çalıştırmadan önce P2 ye basın sonra bisncam programını çalştırın. devices menusunden usb video device ı secin kendinizi goreceksiniz. butun sorun wireless ve bluetooth gibi kamerayı da bir tusla acıp kapatmaktan kaynaklanıyor
@merginmurat; cihaz sadece vistalı versiyonla satılıyor. free dos veya linux'lu satış yok (olsa bizde alırdık ). pr200 cd ile birlikte gelmiyor. vista hdd'ye yüklü olarak geliyor. istersen hdd'deki vista recovery bölümünü dvd 'ye aktarıp yedekleyebilirsin.
Peki hala vista mı kullanıyorsunuz yoksa uninstall edip XP ye geçtiniz mi? XP de driver sorunu yaşanıyor mu?
Peki hala vista mı kullanıyorsunuz yoksa uninstall edip XP ye geçtiniz mi? XP de driver sorunu yaşanıyor mu?
xp 64 bit versiyonunu kurdum şu anda herhangi bir driver sorunu ile karşılaşmadım. sadece microsoft hd audio bus tı sanırım driveri için internet üzerinden otomatik driver yüklemeyi sectim, xp de microsoftun sitesinden bu driverı buldu ve yükledi şu anda sorunsuz makineyi kullanıyorum
bisoncam programında device kısmında "usb 2.0 camera ve mikrofon(HD audio gibi bir ifade vardı sanırım)" kısımlarının ikisinide işaretle. ve start audio capture şeklinde başlat ve sesli video kaydını yap
bisoncam programında device kısmında "usb 2.0 camera ve mikrofon(HD audio gibi bir ifade vardı sanırım)" kısımlarının ikisinide işaretle. ve start audio capture şeklinde başlat ve sesli video kaydını yap
tamam coolfire,video kayıt olayını deneye yanıla dün nihayet buldum
ayrıca bsnmnt denen programında(sağ altta görev çubuğundaki ikon) fotoğraf çekme özelliği pasif halde ne yaptıysam düzelmedi,anlayacağın fotoğraf çekimini bulamadım.gerçi cam kalitesine bakınca fotoğraf çok da önemli değil ama merak işte(msı sitesinden driverı yeniden kurdum ama bişi değişmedi bsnmnt.exe çalışmıyor)
siteden kullanım klavuzunu da indirdim ama pek bişi yazmıyor çok temel bilgiler,pro200 cülerin deneyimlerinden yararlanmak en sağlıklısı
Selamlar, ben de 4 gün önce PR300 modelini satın aldım. Genelde benzer bir cihaz olduğu için ayrı bir başlık açmadan buradan sorayım dedim:
Liveupdate ile BIOS güncellemesini yapabilen oldu mu? Benim cihazın 1.20 BIOS sürümü çıkmış ve LiveUpdate bunu tespit edemiyor. Ben de kendim siteden BIOS dosyasını indirdim ama Vista altında güncelleme yapamıyorum tabii ki. Bunu nasıl hallederim acaba?
Selamlar. Benim aldığınız PR300 ile ilgili bir sorum olacak. PR300 acaba 4 hücreli pil ile mi geldi yoksa 8 hücreli ile mi?
İki pil de çıktı kutusundan, sürpriz oldu doğrusu benim için.
Teşekkürler bende iki pil ile beraber satıldığını duymuştum. Bir iki sorum daha olacak. Ben de almayı düşünüyorum da. Memnun musunuz ve çalışırken fan sesi durumu nasıl ? Bir de pil süresi ne kadar gidiyor ortalama bir kullanımda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lutra -- 21 Eylül 2007; 22:40:26 >