Sıradışı görünümüyle fark yaratan WinVista'ya özgü duvar kağıtları, ekran koruyucular, simgeler ve dahası..hepsi WinXp kullanıcıları için..
Görsel Değişiklikler: XP, Vista'ya dönüşüyor..
Üçüncü parti bir yazılım olarak geliştirilmiş Vista Inspirat, Windows XP üzerine kurulduğunda, bu işletim sisteminin dış görüntüsünü yenileyip Vista işletim sistemi havası verebiliyor. Bunu da son derece başarılı bir şekilde gerçekleştiren program, kurulmuş olduğu sisteme fazla yük bindirmiyor olmasının yanında, Windows XP'yi artık sıradanlaşmış görsel havasından uzaklaştırıp yepyeni bir kimliğe büründürebiliyor. Yazılım paketini http://en.crystalxp.net adresinden temin edebileceğiniz Vista Inspirat, sisteme yüklenme aşamasında herhangi bir ekstra ayar yapmayı gerektirmiyor. Kurulum bölümü tamamlanınca, işletim sisteminizi yeniden başlatmanız isteniyor ve bu işlem sonucunda yepyeni bir Windows XP giriş ekranıyla karşılaşıyorsunuz. Bu aşamadan sonra masaüstüne geçtiğinizde, bilgisayarınızın yeniden başlatılmadan önceki görüntüsü ile şimdiki arasında nasıl bir fark olduğunu görüyorsunuz. Yepyeni masaüstü simgelerinin yanında, Başlat menüsünün yeni şekli ilk olarak dikkat çekenler arasında. Üst kısma eklenen Object Dock çubuğu üzerinde Media Player, Internet Explorer ve Outlook Express gibi Windows bileşenlerini çalıştırmanızı sağlayacak, son derece şık tasarlanmış hareketli simgeler yer alıyor. Dilerseniz bu bölüme sürükle bırak yöntemiyle yeni kısayollar ekleyerek sürekli elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Görsel değişiklikler, Windows XP pencerelerinin aldığı yeni renk tonları ve tasarı m değişiklikleri ile devam ediyor. Klasik pencere görüntülerini, Vista işletim sisteminde yer alacak yeni klasör tipine benzeten yazılım, işletim sisteminde yer alan programlara da etki ederek bunlar üzerinde de görsel değişikliklere yol açı- yor. İşletim sistemi görüntüsü üzerinde değişiklik yapan bu öğelerden bazılarını iptal edebilme şansına da sahipsiniz. Başlat / Programlar / BricoPacks / Vista Inspirat menüsü altında, sisteminize yüklü Vista Inspirat bileşenleri yer alıyor. Bu bileşenlerden dilediğinizi Disable seçeneği ile devre dışı bırakabilir, isterseniz de aynı kısayol altında yer alan Remove Vista Inspirat seçeneğiyle bu yazılım paketini sisteminizden tamamen kaldırabilirsiniz. Böylece Windows XP işletim sisteminiz, bu programı kurmadan önceki en son haline herhangi bir probleme yol açmadan geri dönmüş olacak.
Ücretsiz ve birbirinden güzel duvarkağıtlarından sadece bazıları;