slm arkadaşlar ben bir cihaz buldum gayette iyi görünüyor (http://reviews.cnet.com/peripherals/plextor-px-hdtv500u-mini/4505-3132_7-32412686.html benim sorum şu bilen arkadaşlar varsa yanıtlarsa sevinirim. bende lid tv modüllü üyelik var fakat receiver hd değil diyorumki uydu kablosunu receiver e taksam onun çıkışından yukarıda link olan alete taksam laptoptan da vga kablo ile lcd full hd tv ye bağlasam acaba hd yayınları alabilirmiyim şimdi bazılarınız neden böyle birşey yapacağımı merak edebilirsiniz bildiğiniz gibi hd receiver lar şuan 800 ile 1000 ytl arası değişiyor.ama bu cihaz 90 usd yol falan 110 usd gelicek epey bir fark oluşuyor soruma yanıt verecek arkadaşlara şimdiden tşk ederim pm atarsanız tam süper olur.
yokmu cevap vercek arkadaş
sondan başa doğru gidelim öncelikli olarak notebook dan lcd tv ye vga çıkışından görüntü verirsin ben bunu işyerinde yapıyordum ve bilgisayardan codeclerle hd görüntü veriyordum sonuç süper oluyordu.ancak ben bu cihazı pek anladığımı söyleyemem ben bunda girişleri göremiyorum çünkü eğerki giriş varsa tabiki normal receverinden buna lnb out kullanarak giriş yapabilirsin.birde hangi uyduyu kullanıyorsun sadece türksat sa onda luxe tv var başka kanal yok ve bildiğim kadarıyla o da tanıtım yayınından başka birşey yayınlamıyor
bende türksat hotbird ve eutelsat var ve bu cihazda normal uydu anten bağlantısı var sadece ama mantık olarak olur gibi geliyor ama hd alabilirmiyim görüntüyü sorun orda bildiğinin gibi lig tv hd yayına başladı eutelsat üzerinden bu yayını alırsam diğer hd yayınlarıda alırım diye düşünüyorum cevap beklıyorum şimdiden saol.
Dostum, işte cevap, Şimdi senin uydu alıcın gelen yayını, kendi çıkışından HD yayını çözebilen (şifre anlamında değil HD yayın alma özelliği olan) bir cihaza gönderir bnunda sorun yok. Bu durumda tüm Şifresiz HD yayınları o link verdiğin cihaz HD alabiliyorsa izlersin. Ammmmaaa asıl sorun şu, lig tv ye gelince çok emin değilim ama uydu alıcın senin modül ile lig tv nin şifresini çözerek çıkış vermiyor lnb out dan, bu durumda lnb çıkışını direk o cihaza bağlamış gibi olursun ki bu senin lig tv yi HD izlemene çare olmaz.
Thai-Fun kardeş eminmisin bütün hayellerimi yıktın ne çok sevinmiştim bu cihazı bulduğumda başka bir yol bulama şansım varmı acaba şimdiden saol.