Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Dts müzik

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Cevap: Dts müzik Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gimmeluck

16 Mart 2008; 12:46:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

arkadaşlar canımı çok sıkan bi sorunum var...
powerdvd ile izlediğim bi filmde z5500'de dts yazısı görebilyorum, ancak windvd'de göremiyorum... windvd kullanıp da dts yazısını gören varmı??? AC3 ayarları nasıl yapılacak?? bilen varsa lütfen yardım...

windvd5 ve 8 kullandım hala kullanıyorum.
aynen spdif seçeneğini seçiyorsunuz ayarlarda..sorun olmaması lazım.

Kızıl Baron

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 11:21:20 

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

arkadaşlar canımı çok sıkan bi sorunum var...
powerdvd ile izlediğim bi filmde z5500'de dts yazısı görebilyorum, ancak windvd'de göremiyorum... windvd kullanıp da dts yazısını gören varmı??? AC3 ayarları nasıl yapılacak?? bilen varsa lütfen yardım...

windvd5 ve 8 kullandım hala kullanıyorum.
aynen spdif seçeneğini seçiyorsunuz ayarlarda..sorun olmaması lazım.

windvd8 ultra kullanıyorum bende.. ayarlar seçili zaten.. ama olmuyor...
sen windvd'yi kullanırken hoparlör setinde dts yazısını görüyormusun??

photo critic

HELL ON EARTH...
gimmeluck

17 Mart 2008; 19:43:39 

elimde şu an yok.. dts filmle değil de,
daha önce dts videodan çekip aldıgım sonra da dts audio image yaptıgım sesle deniyorum oluyor.
aynı sey diyebiliriz.

jackosman

19 Mart 2008; 0:10:00 

Sanırım sadece *.dts uzantılı dosyaları winamp'ta çalmaya yarayan bir codec . Denedim başarılı sonuç verdi ... Ama sadece *.dts uzantılılarda sonuç veriyor ...

http://www.digital-digest.com/dvd/downloads/showsoftware_dts_audio_winamp_471.html ... İyi dinlemeler

Kızıl Baron

Sisteme Gözat

19 Mart 2008; 12:18:39 

arkadaşlar bu dts müzikler anladığım kadarıyla amatörce bi miks.. profesyonel bi miksaj deil.. metallica'yı dinledim, tamam dts ama kolonlar arası geçişler falan berbat yaa.. bence bu müziklerden metallicanın bile haberi yoktur.. senin benim gibi biri orjinal cd'yi bikaç program vasıtasıyla dts sinyaline dönüştürüyordur.. sizce??

photo critic

HELL ON EARTH...
jackosman

19 Mart 2008; 19:20:55 

Upmix 'ler için dediğin doğru ... Zaten indirdiğin DTS albümde **This is NOT an official DTS release* * yazıyorsa o albüm büyük ihtimalle programlar vasıtasıyla upmix yapılmıştır . Fakat indirdiğin veya edindiğin DTS albüm sanatçıya aitse aynı şeyleri söyliyemem , çünkü o albümler o şekilde kayıt ediliyor ve satışa sunuluyor . Offical olmayan albümlerde ise stereo kaynaktan kanallara ayrılarak sunumları yapılıyor ... İyi dinlemeler .

gimmeluck

19 Mart 2008; 21:08:50 

bence de çoğu upmix.. porf da olsa official da olsa amatör de olsa UPMIX.
bende vivaldinin 4 mevsimi var, ama konser olan. çok güzel, sanırım 5 alıcı ile konser kaydedilmiş..
ayrıca yukarda bahsettiğimiz parça Nena - ses harika geliyor bunda da..

Kızıl Baron

Sisteme Gözat

20 Mart 2008; 1:30:21 

bu dts cd'leri powerdvd ile dinlemeye çalışıyorum ama ses çok kötü.. sanki aşırı derecede yankılı yada cızırtılı gibi.. hoparlörde dts sinyalı geldiğine dair yazı gözüküyor ama ses berbat... ne yapmak lazım??
spdif seçili..

photo critic

HELL ON EARTH...
wilym@n

Sisteme Gözat

20 Mart 2008; 11:29:20 

dün akşam carlos santana'nın albümünü indirdim,g500+audigy2zs+power dvd ve sesler gayet başarılı 5 kanaldanda farklı ses geliyor,çok beğendim

edit:kaynak parçalar stereo yani 2 kanal ama yinede güzel,bu sefer başka bir siteden Eagles Hotel California DTS indirdim kotalı olduğum için tek partını çekebildim

sonuç gerçek dts 5.1

özelliklerden 6 kanalın seçili olmasına dikkat edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wilym@n -- 20 Mart 2008; 15:59:38 >

hanamichi

Sisteme Gözat

24 Mart 2008; 0:02:39 

nena yı sadece vlc ile çalabiliyorum diğerlerinden cızırtı geliyor
creative media source 5 ve dts plugin ni indirdim dts uzantılı bir şarkı denedim çaldı ama nena wav hala cızırtılı
vlc den başkası neden wav uzantılıları açmıyor?(bsplayer.powerdvd.winamp.vs....)

winston-tuborg

24 Mart 2008; 2:36:58 

bende ne yaptıysam olmadı. z-5500 ile pc den dts müzik dinleyemedim. (metallica konser dvd si hariç onda bi sorun yok 6 kanal canavar gibi dts). ya cızırtı ya garip sesler. panelde dts yazıyor, ama ses cızırtı. birde creative mediasource deneyim dedim fakat creative kart yok diye kuramadım pc'ye kurmanın bi yolu varmıdır? elimizdeki dvd ile yetinmek zorunda kaldık

arkadaşlar elimdeki metallica'nın san francisco senfoni orkestrası ile verdiği konser dvd si (DTS) ile
dts müzik takaslamak isteyen olursa haberleşim. kotalıyız malum bu şekilde dts arşivimiz genişlesin. takas için dts olması şart değil konser dvdsi olsun yeter.

dvdnin tam adı: METALLICA WITH MICHAEL KAMEN CONDUCTİNG THE SAN FRANCISCO SYMPHONY ORCHESTRA
2 dvd dts-dd bu arada ben ankaradayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winston-tuborg -- 24 Mart 2008; 2:55:04 >

tahaayas

21 Mayıs 2008; 20:27:57 

Arkadaşlar bende power dvd oynatıcı programı var. Herhangi bir dts müzik açtığımda ses değil cızırtı geliyor. Bu program dts yi destekliyor halbüki. Acaba yapmam gereken ayarlar nedir. Yardımcı olursanız sevinirim.

dodi--

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 21:03:01