Arkadaşlar forumda G15 birliği ve modu çok az olduğu için böyle bir konu açmak istedim. Ben kullandığım iki tane harika Modu sizinle paylaşmak istiyorum. Genelde herzmn g15 modlarını yabancı forumlardan okuyup takip ederim çözemeyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim hemde ürünü alacak arkadaşların neler kazanabileceklerini görmelerini isterim herzmn çünkü g15 sadece bir klavye değil emin olun..
-------> 1.si Sirreal Mod
Bu mod sizin PC'de merak edebileceğiniz herşeyi sağlamaktadır hatta fazlasını bile..
öncelikle bu ufak yazılımı download etmek için BURADAN linke tıklayın gelen dosyayı açın ve sadece sirreal yazılımına tıklayıp başlatmanız yetecektir herşey otomatik olarak ekrana oturacaktır ve daha sonra ayara gerek kalmayacaktır..bu açtığınız dosyayı logitech klasörüne yada belgelerime atınki masaüstünde durmasın bir kere tıkladıktan sonra her sistem açılışında gelecektir ztn..
bu ilk resimde program başladığı anda lcd bu hali alıyor..biraz tanıtırsam ben yaklaşık 6aydır kullanıyorum ve daha iyi mod görmedim ayrıca tam bir kolaylık sağlıyor diyebilirim..
Üst kısımda günü,tarihi,saati,resimde çıkmasada emailiniz varsa okunmaya onu,CPU VE MEMory kullanımını, o anki download ve upload hızınızı göstermektedir..Ayrıca bu kısım winamp açıldığında 2.resimdeki gibi şarkıcının ve şarkının ismini yazmaktadır hareketli bir şekilde.
resimlerden görüldüğü üzere lcdnin alt kısmında 4tane bölüm vardır ve bunların hepsi klavyedeki baştaki yuvarlak tuşun yanındaki 4tane uzun tuşla yönetilebilir..
# CLK Dünya saatlerini göstermektedir bu karenin altındaki tuş ile değiştirelebilir. # STW Kronometredir bu karenin tuşuna basarsak başlamaktadır yine basarsak durmaktadır. Uzun süreli basımda sıfırlanmaktadır. # SPK Hoparlörün ses kartımızdaki tanımlamasıdır. Altındaki tuş ile geçiş yapılabilmektedir. Örnek olarak bastığımızda sistem Kulaklıktan 5.1'e geçmektedir. # NET Net geçmişidir. Toplam downloa/upload miktarını kb/mb/gb cinsinden göstermektedir. Tuşuna basarsak download veya upload grafiği inişli çıkışlı karşımıza gelecektir grafik olarak. # AMP WinAMP programında çalan parçanın kalitesini kbps olarak gösterr ve kalan süreyide altında gösterir. # TS2 mikrofonla konuşmada işe yarar. Ben hiç denemediğim için bir tecrübem yok bu panelle ilgili..- # FPS Fraps programının ölçtüğü fpsler aynen lcd ekranınızdadır. # FAN SpeedFAN programının ölçtüğü değerler aynen lcd ekranınıza yansır Cpu sıcaklığı, Fan hızları, Voltaj değerleri gibi.. # TUN iTunes yazılımıyla uyulu olan ekrandır ben hiç kullanmadığım için tecrübem yok bu paneldede.. # RIP Bu ekranda gözükmesede uzun süreli loadinglerde rip yazar ve altında uydulanama yazar. Örneğin Company Of Heroes oyunu geç loadinglenen bir oyundur bu durumda rip seçeneğini altında company of heroes yazacaktır ve oyun açıldığı gibi kapanacaktır..
yukarda yazdığım gibi bazı paneller görüldüğü üzere bazı programlar ile uyumludur ve o an o programın açık olması gerekmektedir. Örneğin SpeedFAN, FRAPS, WinAMP, TeamSpeak, iTUNes gibi. Bu yazılımların aktif olduğunda lcd panelde yerini alacaktır mesela Fraps oyun başladığında dünya saatlerini gösteren CLK yerini FPS'ye bırakacaktır. Winamp açıldığında koronometre olan STW yerini AMP'ye bırakacaktır fakat bu 2.paneli STW AMP ve FAn olmak üzere 3tane ayrı yazılım kullanmaktadır benim kronometre pek işime yaramadığı için speedfan hep açık olduğu için orası hep FAN kalıyor masaüstünde vede özellikle oyunlarda cpu sıcaklığını kontrol edip 9700ledimin hızını fan kontrolünden açıyorum yada kısıyorum..
----------> 2.si Ray Adams Winamp Plugins
Winamp ile uyumlu şimdi diyeceksinizki Sirreal ztn şarkının adını,kalitesini, kalan süresini yazıyor buna ne gerek var bu modun özelliği çok başka arkadaşlar hasta olacaksınız..
tanıtıma geçmeden önce BURADAN yazılımımızı indiriyoruz ve içindeki .dll uzantılı dosyayı winamp plugins klasörünün içine atıyoruz..
Tanıtımına gelirsek yazılım görüldüğü üzere winamp programı ile uyumludur.. Klavyedeki 4 tane geçiş tuşlarıyla program, Eko barını ve Müzik süresini görmemizi, Playlist'te ses açma tuşuyla aşağı yukarı yaparak müzik seçme ve açma imkanını, winamp-master-vawe ses kontrolünü ve bir takım özelliklerini açıp kapatmayı sağlamakta..buraya kdr herşey basit, asıl can alıcı olan nokta ise programın led modu..Bunu açmak için winampı açıyoruz ve şarkı çalışıyor sonra en baştaki yuvarlak tuş ile yazılımlar arasında geçiş yapıyoruz ve bu modun lcdsine geliyoruz, yuvarlak tuşun yanındaki 4 tuştan en sondakine basıyoruz ve seçeneklerden M-KEY VU Leds seçeneğini klavyedeki play tuşuna basarak on hale getiriyoruz(yazılımda açık geliyor gerçi) bu sayede G tuşarının üstündeki M1-M2-M3 ve MR tuşları sesin şiddetine göre m1-m2-m3 ve mr olmak üzere sırayala yanıyor, bunu M1'i taban MR'ıda tavan olarak düşünün..
en önemli özelliği ise kapalı olarak geliyor bunu açmak içinde yine M-KEY VU Leds'i on yaptığımız yerde iken yani seçenekler bölümünde iken klavyenin 2 CTRL tuşuna beraber basıp ses açma tuşuyla en alta iniyoruz burda 2seçenek beliriyor ikiside off durumda bunlardan ilki klavyenin sadece M tuşlarının değilde tüm ışığının ekoya göre dalgalanmasını sağlıyor..ikincisi ise dalgalanmasını değilde tam olarak ritme göre yanıp sönmesini sağlıyor bu çok dehşet ztn..
@Yasika hocam bu iki modu mutlaka denemeni öneririm ben yabancı forumlardaki her modu denedim neredeyse bunlar en iyisi bence..ben bunları kullanıyorum birde g15 ile gelen pop3 modunu kullanıyorum outlookta kaç mailim olduğunu görüyorum 30dkda bir ekrana geliyor..
@ToffieBoi hocam bu modlar kullanıcı modlarına göre çok üstün bence oyüzden konuya burdan devam etmek daha güzel olacaktır.
@Yasika hocam bu iki modu mutlaka denemeni öneririm ben yabancı forumlardaki her modu denedim neredeyse bunlar en iyisi bence..ben bunları kullanıyorum birde g15 ile gelen pop3 modunu kullanıyorum outlookta kaç mailim olduğunu görüyorum 30dkda bir ekrana geliyor..
@ToffieBoi hocam bu modlar kullanıcı modlarına göre çok üstün bence oyüzden konuya burdan devam etmek daha güzel olacaktır.
hocam mod her yapılan mod gşbş program destekli..Fan şeklinde yazım var yukarda orada SpeedFan programı ile uyumlu olduğunu yazmıştım..Resimlerde gözükmüyor evet..Bu arada o her panelin yerini sirreal klasörü içindeki text dosyasından değiştirebilirsiniz..ben mesela dünya saatlerini kullanmıyorum..
1.panel sppedfan, cpu sıcaklığı,cpu fan devri, cpu voltajını gösteriyor
2.panel kronometreyi gösteriyor ben emuleci olduğum için kronometreyi her pc açışımda açıp nekdr zmnda nekdr dowload yaptığma bakıyorum..ayrıca bu panelde fpsyide kullanıyorum oyunlara girdiğim anda fpsye geçiyor..ayrıca amp özelliğinide burada kulanıyorum şarkı açtığımda direk kalite ve süresi yazıyor parçanın ve hiçbiri birbiriyle çakışmıyor..
3.panel hep speaker olarak kalıyor bende ve sesi kontrol ediyorum bunun hiç değişmemesi güzel oluyor..
4.olarakta tabiki download ve upload değişmezim..
programdaki tek eksik ekran kartı için bir yazılımı desteklememesi..cpu'da 9700ledi fan kontrolü ile elle hızlandırıp yavaşlattığım için cpu sıcaklığını göstermesi çok öenmli..fakat ekran kartımı atitool ile hangi ısıda nekdr devirde çalışacağını otomatik ayarladığım için onu göstermemesi pek önemli değil benim için..
Txt'de en altta panel başına ne yazacağını gösteriyor ordan ayarlayabilirsin..ayrıca tavsiye ettiğim diğer bir olayda tarih kısmını ''dddd dd-MM-yy'' bu şekilde düzeltirsen gün tamamen yazacaktır kısaltılmış olarak değil gerçi bazı harflerle uyumsuzluk gösteriyor ama iyi genede..