Şimdi Ara

İşlemciler Arasında Kayboldum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evinden interneti takip edecek, word, excel vb. gibi dosyalar üzerinde basit işlemler yapacak, çektiği fotoğrafları, sevdiği mp3'leri kaydedecek, belki basit oyunlar oynayacak, fotoshop, nero vb. dışında ağır programlar (auto cad vb.) kullanmayacak orta yaşlı bir yakınım için bilgisayar toplamaya çalışıyorum.

Aslen ben de hiç anlamam ama iş başa düştü; elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışacağım. Araştırmalarım sonucunda işlemcinin AMD Athlon 64 3800 X2 serisinden olmasının iyi olacağını anladım. Araştırma dediysem; çevremde bu işlerden anlayanlara sordum onlar böyle dedi...

Ben de birkaç donanım satıcısına ve bol bol da internete bakarak AMD'nin ilgili donanımı hakkında bilgi edineyim dedim ama kafam acayip karıştı. Çünkü ortada bir sürü AMD Athlon 64 3800 var, hangisinin diğerlerinden farkı nedir anlayamadım. Şöyle ki;

1.) AMD ATHLON 64 BIT 3800+ 64 BIT DUAL CORE SC 940(AM2)
    (Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ / ADA3800CUBOX-A)

2.) AMD ATHLON 64 3800+ 64 BIT DUAL CORE X2 SC-940 (AM2)
    (Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ / ADUADA3800CUBOX)

3.) AMD SOCKET 940 3800 2.4 GHZ / ADA3800CNBOX

4.) AMD ATHLON 64 X2 DUAL-CORE 3800+ AM2 940 2.0 GHZ / ADA3800CUBOX

5.) AMD ATHLON 64 X2 3800+ 2000 MHZ SOCKET 940 1024K BOX

6.) AMD ATHLON 64 X2 3800+ (2.0 GHZ 1024K AM2) BOX

7.) AMD ATHLON 64 3800+ (2.4 GHZ 512K S939) BOX

8.) AMD ATHLON 64 3800+ AM2 (2.4 GHZ 512K AM2) BOX

Bunları 5 farklı internet sitesinden topladım. Her birinde kodlama farklı. Muhtemelen bunların büyük çoğunluğu birbirinin aynısı ama gel de ayır!... Diyelim ki ayırdım; nasıl bileceğim en iyisi hangisi? Soketlisi varmış, AM2 soketi olmadan çalışmayanı varmış,...

Tabii bir de daha bunun 4000, 4200, ..., 5000 olanları var. Çıkamadım işin içinden! Ne dersiniz, hangisini seçmeliyim?

• Pin sayısı ve hız değeri ile birbirlerinden ayırt edebilirsin. Çift çekirdek için AMD tavsiye etmiyorum. Çünkü bu konuda teknoloji geriden takip ediyor. Ama ucuz olsun istiyorsan AMD iyi biri seçim.
  • merhaba

yukarıya yazdığınız işlemcilerin bir çoğu 90nm üretim teknolojisinde üretilmiş. buda daha fazla enerji tüketimini beraberinde getiriyor.
    pc toplayacağınız kişi oyun oynamayacağı için size önerilerim

x24000DDBOX işlemci (65nm amd)
    biostar (ta690g) veya asus(M2A-VM) 690G chipsetli anakart
    1 veya 2 gb orta sınıf bir ddr2 800 mhz bellek

bu üç ürün yaklaşık 260 usd kdv dahil fiyatları. fiyat/performans olarak memnun olacağınız kanısındayım.

selametle...
  • intelin E2xxx serisi işlemcilerine de bakabilirsiniz.. Uygun fiyatlı ve performanslıdırlar... neyse ben daha fazla kafanızı karıştırmıyım..
  • Öncelikle, fikir beyan eden ve görüş bildiren herkese teşekkür ederim.

Bu sayede konu hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyorum. Sayenizde sadece "nasıl bir sistem toplamalıyım?" sorusunun cevabıyla birlikte "donanım dünyasında ne, ne demektir?" sorusunun cevabını da alıyorum. Benim için bir nevi eğitim oluyor yani...

Yazdıklarınızı da dikkate alarak işlemci için AMD ve Intel'den birkaç seçenek belirledim. Yakında bunları size danışacağım. Ancak takıldığım birkaç husus var, bu arada bunları da sormak isterim.Mesela, işlemcinin "box" olması ne demektir, "soket" olması ne demektir? Bu sorunun cevabını başta burası olmak üzere internette aradım ama bulamadım. Benim için ne fark eder box veya soket olması? Sıfırdan bir sistem toplayacağıma göre ne bileyim fan, ankarat vb. seçimimi mi etkileyecektir yoksa teknolojik açıdan mı fark vardır?

Bir de şu konuda tereddütüm var : Önce işlemci mi yoksa anakart mı belirlenir? Kimi "önce anakart, sonra anakarta göre işlemci belirlenir" diyor; kimi ise tam tersini...

Cehaletimi hoş görür de bu sorularıma da cevap verirseniz çok memnun olurum.

• E2140 veya E2160 serisi bir C2D ve Gigabyte 945PDS3 bir anakart sonra 667 Mhz (ocz) bir ram hiç kafanı ağrıtma eri kaln don. isteğine gore belirle (hdd. Vs) kolay gelsin box dediği kutulu ver. demektir.
  • Değerli illeg@l;

Öneriniz doğrultusunda E serisini incelemeye aldım. İlginize teşekkür ederim.

Bu vesile ile AMD hakkında kafamda belirmeye başlayan düşünceyi forum sakinlerinin değerlendirmesine sunmak isterim :

Toplayacağımız bilgisayarı kullanacak olan kişi, yukarıda da belirttiğim gibi bilgisayarın takla atmasını beklemiyor. Overclock falan ne benim ne de onun bildiği işler... Benim bildiğim overlok, terzilerin yaptığından ibaret! Bendeniz bilgisayarı alalı bir sene oldu; msn'den kameralı görüşmeyi daha geçen hafta başarabildim. Bilgisayarım daha yepyeni, ancak bilgisayardan anlayan beş adamı bir sene boyunca sorduğum sorularla çoktan perişan ettim. Yeni alınacak bilgisayarı kullanacak kişi de benden farklı değil. Evinde çocuk yok; oyun falan oynansın, genç insan yok; bilgisayarı araba gibi kullansın...

"Böyle adama kıyak işlemci ne gerek?" diye düşünerekten muhtelif AMD modellerinin içinden şu üç seçeneği belirledim :

1.) Athlon 64 X2 Dual Core 3600+65nm 65W AM2 940 1.9 Ghz (512+128)x2
    2.) Athlon 64 X2 Dual Core 3800+AM2 940 2.0 Ghz (512+128)x2
    3.) Athlon 64 X2 Dual Core 4000+65nm 65W AM2 940 2.1 Ghz 512x2+128x2

Bilmiyorum ama belki çift çekirdek bile gerekli değil... Benim geçen sene aldığım işlemci Athlon 64 3000+SC939 imiş. Şimdiye kadar bilgisayarımdan hiç şikayetçi olmadım, çünkü bir yıldan bu yana youtube'dan video seyretmek ve TV kartından maç kaydetmektan başka bir şey yapmadım. Hatta öyle ki, kaydettiğim maçları bile seyretmedim. Bir heves kaydediyorum, sonra sıkıcı geliyor seyretmiyorum. Oyun deseniz, hiç oyun yüklemiş değilim; birkaç kez basit oyun sitelerindeki araba park etme, ördek vurma oyunlarını denedim, ondan da sıkıldım.

Yeni alınacak bilgisayarda da bunlardan farklı işlemler yapılmayacak. Hatta alacağımız şahıs samimi olarak "seninkini ben alayım, sen kendine yenisi al" diyor. O da farkında benim bilgisayarın bile ona çok geleceğinin...

Benimkinin diğer bazı donanımları şöyle :

ASUS MAB SC-939 VIA K8M80
    512 MB KINGSTON DDR 3200 RAM (2 ADET)
    SAMSUNG 80 GB 7200RPM SATA2 8 M
    AOPEN MIDI ES50-E02 TOWER

Ne dersiniz? Bizim gibi kullanıcılar için yukarıda yazdığım işlemciler veya bunların INTEL'deki muadilleri yeterli olmaz mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amd 3600 110ytl
    biostar ta690g anakrt onboard ekran kartı var 116 ytl
    1gb ddr2 667 oem ram 60 ytl
    80 gb sata2 hard disk 70 ytl
    samsung dvd rw 45 ytl
    dandik bir kasa da buldun mu tamam

düzenleme:çift çekirdekte amdnin teknolojiyi geriden takip ettiğini söyleyen arkadaş sanki sen biraz teknolojiyi geriden takip ediyorsun gibi.Adam oyun oynamayacak bişey yapmayacak hala intel niye öneriyorsunuz anlamadım gitti.boşu boşuna para vermeyi çok seviyorsunuz anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 7 Eylül 2007; 16:44:10 >
  • Merhaba;

Bu başlığı açan kişi olarak tekrar huzurunuzdayım. Sorularıma cevap veren arkadaşların sayesinde işlemciler hakkında kendime yetecek kadar bilgi sahibi olmuş ve karar verme aşamasına gelmiştim. Ancak, iş hayatımda beklenmedik bazı gelişmeler oldu; bu nedenle bilgisayar konusu ile ilgilenmeyi bir süreliğine bırakmak zorunda kaldım.

Neyse ki şimdi herşey normale döndü. Bu nedenle tekrar bilgisayar işiyle ilgilenebilecek duruma geldim. Ancak bu arada bir aydan fazla vakit geçmiş. Malum teknolojik gelişim oldukça hızlı; bu bir ayda kaçırdığım birşeyler olup olmadığını merak ediyorum. Arayışım açısından son bir ayda önemli birşeyler oldu mu acaba? Ne bileyim; yeni çıkan ürünler, önceden piyasada mevcut olanlarla ilgili yeni gelişmeler vs. gibi?...

Forumda konular çok hızlı çoğalıyor ve derinleşiyor. Önceden CPU forumundaki neredeyse tüm yazıları okumuştum ama bir ayda dağ gibi yeni yazı birikmiş. Gücüm yettiğince onları da okumaya çalışacağım ama bu arada sizin değerli yorumlarınızdan da faydalanmak isterim.

Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramını kutlarım!

• seninde ramazan bayramın kutlu olsun. piyasada olan değişiklikler var ama senin toplayacağın pc için değişen bir şey yok açıkçası sadece bazı indirimler sonucu daha ucuza almak gibi bir durumun olur onun dışında da hiç bir şey değişmez. eğer isteklerinde bir değişiklik varsa onları söylersen ona göre tavsiyelerde bulunabiliriz ama onun dışında arkadaşlar zaten hem rahatlıkla işini görecek hemde ucuz sistemler önermişler sana.benim önerime gelince:

Athlon 64 X2 Dual Core 4000+65nm 65W AM2 940 2.1 Ghz 512x2+128x2 (senin verdiğin yerden direk yapıştırdım. senin için diğerleri de olur ama aralarında çok ufak fiyat farkları olduğu için bunu aldım)

asus(M2A-VM) 690G chipsetli anakart : buda epsis nickli arkadaş vermişti ve burda en iyi üründe bu diyebiliriz senin için.

kingston/twinmos markaların birinden 1 gb ddr2 667 mhz ram (800 mhz de olabilir ama fiyat farkları fazla lduğu için önermedim)

160 gb hard disk (80 likle arasında çok fark var)

ekran kartı zaten anakartın üzerinde geliyo yani almana gerek yok.

monitör olarak da 17" belirli markaların (philips,samsung gibi) ürünlerini tercih edersen sorun olmaz.

asus un ucuz kasalarından biri ve samsung dvd writer la birlikte sistem tamamlanmış olacaktır. hayırlısı olsun.

• Öncelikle hunter87'ye teşekkürler;

Hem cevap verdiği hem de gecenin şu geç saatinde beni İzmir'e götürdüğü için (Tarihi Saat Kulesinin ne de güzel fotoğrafı o öyle...) Bir ara İzmir muhabbeti yapsak ne de güzel olur...

Neyse, konumuza dönelim... Kendimce yaptığım araştırmalar ve siz değerli katılımcıların görüş ve önerileri doğrultusunda aşağıdaki işlemcileri belirledim (hepsi çift çekirdekli) :

AMD Athlon 64X2 3600
    Soket AM2, Hız 2000 MHz, Teknoloji 0.90 mikron, Pin Sayısı 940, L1 önbellek 128 KB, L2 önbellek 640 KB, Veriyolu Hızı (FSB) 2000 MHz, Fiyat 110 YTL

AMD Athlon 64X2 3800
    Soket AM2, Hız 2000 MHz, Teknoloji 0.90 mikron, Pin Sayısı 940, L1 önbellek 256 KB, L2 önbellek 1024 KB, Veriyolu Hızı (FSB) 2000 MHz, Fiyat 116 YTL

AMD Athlon 64X2 4000
    Soket AM2, Hız 2100 MHz, Teknoloji 0.65 mikron, Pin Sayısı 940, L1 önbellek 256 KB, L2 önbellek 1024 KB, Veriyolu Hızı (FSB) 2000 MHz, Fiyat 113 YTL

Intel Pentium DualCore E2140
    Soket LGA775, Hız 1600 MHz, Teknoloji 0.65 mikron, Pin Sayısı 775, L1 önbellek 64 KB, L2 önbellek 1024 KB, Veriyolu Hızı (FSB) 800 MHz, Fiyat 112 YTL

Intel Pentium DualCore E2160
    Soket LGA775, Hız 1800 MHz, Teknoloji 0.65 mikron, Pin Sayısı 775, L1 önbellek 64 KB, L2 önbellek 1024 KB, Veriyolu Hızı (FSB) 800 MHz, Fiyat 132 YTL

Intel Pentium DualCore E2180
    Soket LGA775, Hız 2000 MHz, Teknoloji 0.65 mikron, Pin Sayısı 775, L1 önbellek 64 KB, L2 önbellek 1024 KB, Veriyolu Hızı (FSB) 800 MHz, Fiyat 147 YTL

(bilgilerin alındığı satıcıların stoklarında yukarıda sayılan modellerden bazıları bulunmadığı için fiyatlar kesin tutarları göstermemektedir)

Bunların içinden en cazip seçeneğin AMD Athlon 64X2 4000 olduğunu düşünüyorum. Tabi kıt kanaat bilgimle... Hız, teknoloji ve fiyat açısından en uygunu bu modelmiş gibi geldi bana... Sizden teknik itiraz gelmez ise kararım budur!

Ne dersiniz?

• tek cümle: 4000 i al sende izmir lisin galiba, her zaman izmir muhabbeti olur sorun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 13 Ekim 2007; 2:18:53 >
  • Kardeş Performan için Keş belleği En çok yüksek olanı ve Ghz i en yüksek saat hızında olanı seç fiyatada Önem var Küçük işlemci farklarındadolayı 40 50 ytl fark vermye gerek yok... Ama benden sana tavsiye AMD alman.. Hem fitat Hem Hemde Performans OLarak... ama şu anda en iyi teknoloji Core2 du quad Q6600 de var ama onlarda çok pahalı değmez.. ama benim param var süper bişi sitiyom diyosan Core 2 duo quad q6600 3.2 ghz 8MB keş bellekli intelin işlemcisi var yanılmıyosam süper bişi ama pahalı.... Ounun yerine Amd X2 3.2 ghz al daha iyi .
  • Merhaba;

"İŞLEMCİLER ARASINDA KAYBOLDUM!" diyerek açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi ve verdiğiniz destek sayesinde işlemciler arasından çıkmayı başardığımı düşünüyorum.

Görüş ve önerilerini yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizin sayenizde nasıl bir işlemci seçmem (veya seçmemem) gerektiği konusunda aydınlanmış bulunuyorum. Her birinizin görüşünü mutlaka dikkate aldığıma, önerileriniz doğrultusunda aklımın erdiğince değerlendirme yaptığıma emin olabilirsiniz. Yazdıklarınızla büyük bir eğitim hizmeti vermiş oldunuz; tahmin ediyorum ki bu hizmetten sadece ben yararlanmış da değilim. Eminim ki her gün benim gibi çok sayıda insan bu foruma girerek bilgilenmeye, arayışlarının cevabını bulmaya çalışıyor. Dolayısıyla yazdıklarınızdan sadece benim değil daha pekçok kişinin yararlandığını düşünüyorum.

Ayrıca, bu süreç sadece işlemciler hakkında değil anakartlar hakkında da bilgi sahibi olmamı sağladı. Bilgisayar toplayacağıma göre işlemci dışında daha pekçok donanım unsuru hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyordu; bunlardan biri de anakarttı. Yorumlarınız sayesinde hem işlemciyi hem de buna uygun anakartı belirleme imkanına eriştim. Böylece -eski bir reklam sloganından esinlenecek olursak- şampuana ayrı, saç kremine ayrı zaman ayırmama gerek kalmadı.

Tabi daha bunun hardiski, belleği vs. si var. Sırayla herbiri hakkında görüşlerinize başvurmayı düşünüyorum. Zaten bir kısmınız yazılarınızda bunlarla ilgili görüş de belirtmişsiniz. Söz konusu görüşleriniz benim için çıkış (ve hatta belki de varış) noktası olacaktır.

Sonuç olarak, AMD Athlon 64X2 4000 işlemci ve ASUS M2A-VM 690G anakartta karar kılmış durumdayım. Anakartla ilgili bazı sorularım olacak ama bunları bu başlık altında değil de anakartla ilgili bölümde açacağım İŞLEMCİLER ve ANAKARTLAR ARASINDA ! adlı başlıkta soracağım. Konuyu oradan takip eder ve görüşlerinizle beni orada da yalnız bırakmazsanız çok sevinirim.

Bu vesile ile her birinize tekrardan teşekkürlerimi sunarım !

Saygılar,

• boşver haci amd alma e2160 stock fanla def voltajla 3ghz rahat görüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

boşver haci amd alma e2160 stock fanla def voltajla 3ghz rahat görüyor.

adam yazmış oraya ne ben nede alacağım vatandaş oc den anlamaz diye
  • DURUM RAPORUDUR :

Yaklaşık iki aylık bir süreden bu yana, hiç anlamadığım bir iş olan bilgisayar toplama işi için başta bu forum olmak üzere çeşitli mecralarda araştırma yapıyorum.

Hangi amaçla ve ne kapasitede bir bilgisayar toplamaya çalıştığımı başlangıçta bildirmiştim. Sağolsunlar, gerek bu bölümde gerekse buradan atladığım anakartlara ait bölümde çok sayıda arkadaş sorularıma cevap verdi, anlamadığım şeyleri izah etti.

Tabii ben de bu arada boş durmadım. Sayısız bilgisayar satıcısını dolaştım, akraba ahbap çevresinde bu işten bir nebze anlayan ne kadar adam varsa hepsinin boğazına çöktüm ve çalıştığım kurumun bilgi işlem biriminin her düzeyindeki çalışanını abuk subuk sorularımla zehirledim.

Netice itibarıyla; bizim kurumdan onlarca insan istifa etti, üç bilgisayarcı dükkanı kapatıp kebapçıya çevirdi, bu forumun üyelikleri hızal iptal ediliyormuş falan ama sonunda ben toplanacak sistemi belirledim. Yani beklenen gün geldiği için hepiniz kutsal(!) bir çile çekmiş oldunuz!

Ve işte toplamayı düşündüğüm sistem :

AMD Athlon 64 X2 4000+ 2.1 Ghz işlemci
    ASUS M2N-MX anakart
    Kingston 1GB 800 Mhz DDR2 bellek
    Samsung 7200 Rpm 80 MB SATA2 HDD

Tabii DVD-writer, monitör, klavye, mosue falan da var ama şimdi siz bu sistemi görünce "Vay beee! Adam 3000'li yılların sistemini toplamış!" diye kıskanırsınız(!), diğer parçalarda da gözünüz kalır(!) diye yazmadım.

Ne dersiniz, olmuş mu?

Bu vesile ile, süreç boyunca ilgisiin ve bilgisini esirgemeyen tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim!

• o hdd olmamış maalesef
  • Demek HDD olmamış...

Zaten bu bilgisizliğimle hepsini doğru yapabilmem mümkün değildi. Bir şeyler yanlış olduğuna göre demek ki doğru yoldayım.

Acaba HDD neden olmamış?
  • hdd ufak. özellikle medya işleri için kullnacağınız için 250gb bir hdd almanızı öneririm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.