Şimdi Ara

## AMD'den Bulldozer: 16 Çekirdek + 45nm + SSE5 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD'den Bulldozer: 16 Çekirdek + 45nm + SSE5 ##


    Yeni nesil mikroişlemci mimarisi K10'u temel alan Barcelona ve Phenom işlemcileri için gün sayan AMD, geleceğe yönelik çalışmalarına da devam ediyor. Firmanın özellikle K10'un devamı olacka kod adı Bulldozer olan K11 mimarisi de ortaya çıkan ilk bilgileri çerçevesinde ciddi merak uyandıracak gibi gözüküyor.

    2009 yılına dönük olarak çalışmaları devam eden Bulldozer mimarisi, 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek. Aynı zaman dilimi içerisinde Intel'in de 32nm üretim teknolojisine yönelik somut adımları atması bekleniyor. Zira bilindiği gibi önümüzdekii bir iki ay içerisinde Intel 45nm üretim teknolojisine sahip ilk işlemcilerini pazara sunacak.

    AMD bulldozer ile birlikte çekirdek sayısını da arttırmayı planlıyor. Gelen bilgilere göre K11 mimarisi ile birlikte AMD çekirdek sayısını 8-16 arasına yükseltebilir. Tabi geçtiğimiz sene içerisinde firmanın bazı detaylarını paylaştığı üzere firma salt çekirdek sayısını arttırmak ziyade özellikle çekirdeklere farklı görevler yüklemeyi de planlıyor. Bununla birlikte firmanın geçtiğimiz gün duyurduğu ve özellikle bilimsel çalışmaların yanı sıra çoklu ortam uygulamalarında da hız kazandırması beklenen 46 yeni kmoy setinden oluşan SSE5 komut seti paketini de içerecek.

    Bu arada AMD, 45nm üretim teknolojisine gelecek yıl içerisinde geçecek ve Intel'de de olduğu gibi Barcelona'da kullanılan mimarisi ana hatları ile kalmak üzere kod adı Shangai olan işlemciler piyasaya sürülecek.







  • Tolamda 16 çekirdek olur 8+8 yoksa direk 16 çekirdeğe geçerlerse pazarlama hatası olur. bir yıl 8 çekirdekle gider iki yıl sonra 16 ya geçerler.
    Fakat her çekirdeğe ayrı görevler ataması meselesi yazılım desteği de gerektirmezmi? Buldozer mimarisi füzyonu da barındıracak sanırım bu da demek oluyorki yakında DDR4 ram hızlarına ulaşılınca ve çoklu çekirdeğin avantajları ile ekran kartları tarihe karışacak.
  • AMD de birde ekonomik durumunu düzeltirse piyasada hakimiyetini artırır.Özellikle phenom ile arkasına rüzgar alabilirse.
  • amd yapsın bişeler artık yoksa intel aldı gidiyor ..
  • fiyatını tahmin bile edemiyorum. quadcore 6850 bile 999$ ise bunun ki kaç olur artık.
  • şehir isimlerine ne oldu,vazmı gecti amd. artık is makınalarının isimlerinimi kullanacak.
    cekirdeklere ayrı gorev vermek cok guzel bir sey.
    heber için tesekkurler elinize sağlık
  • quote:

    Buldozer mimarisi füzyonu da barındıracak sanırım bu da demek oluyorki yakında DDR4 ram hızlarına ulaşılınca ve çoklu çekirdeğin avantajları ile ekran kartları tarihe karışacak.


    Evet bu ekran kartlarının geleceği ile ilgili ince bir nokta.Sanırım bu 1-2 yıl içerisinde olacak bir iş değil ama 4-5 yıla kadar olacak gibi görünüyor.
  • vay yavrum vay manyak bişey olacak 16 thread vaşşşş
  • 16 çekirdek iyide AMD diyorki 2009 da 45nm, intel diyorki 2008 32nm :)...En azından fx57 'nin dediği gibi 32nm lerin açıklamasını INTEL yapacak.Ah AMD ah geciktin
  • AMD bu aralar cok sıkıntılı günler gecırıyor gıbıme gelıyor.Bence ınteli artık gecemez ıntel aradakı farkı cok actı cooook bundan sonra bana soyle gelıyorkı once ıntel pıyasaya surecek yenı bır teknolojıyı hemen akabındede AMD AMA bu sekılde buyuk olunmazki sadece taklıtcılık olur degılmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

    fiyatını tahmin bile edemiyorum. quadcore 6850 bile 999$ ise bunun ki kaç olur artık.


    ohaaaa ops!!
  • wayyyyyyyyyyyyyyyy beaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    işte bu amd bu yürü bea amd yürü intel fiyat kırmaz yoksa sen yerinde sayarsan
  • 32 Nm işlemcilere acaba Asus P5B'nin desteği olacakmı...
  • bu amd sadece laf. hep şu olacak bu olacak diye haberler. barcelona bile çıkmadı halen. gitsinler dantel örsünler...
  • evet amd deki bu olay gerceklesirse intel leki aradaki farkı bayagı kapatır cünkü su an intel sözünü verdiği yıl onuna kadar olan 16 cekirdek projesini bitirmek icin iyi clısıyor amd de bunu cıkarrsa güzel rekabet olur
  • 65 nm nin adam akıllsınını gördük de 45nm si kaldı amd nereye gidiyor hey amd heyy
  • yaş oldu 26 bu işlemciler çıkana kadar ta 2009 gibi gördum ;evlenir çoluk cocuğa karısırız ondan sonra da zaten bilgisyar milgisayar oynamayız :=)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 31 Ağustos 2007; 22:44:32 >
  • şimdi forumda bi yerlerde bu teknolojilerin zaten var olduğunu, pazarlama stratejisi için böyle yavaş yavaş ortaya çıkardıklarından, sanki yeni birşeymiş gibi, bahsediliyordu. merak ettiğim şu; gerçekten böyleyse amd neden hala intelin gerisinde ? amd 2009da 45nm derken intel 2008de 32 nm diyor, amd neyi bekliyor da intelin önüne geçmiyor ? bu da mı bir pazarlama stratejisi ? danışıklı dövüş ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonsuzuncu

    şimdi forumda bi yerlerde bu teknolojilerin zaten var olduğunu, pazarlama stratejisi için böyle yavaş yavaş ortaya çıkardıklarından, sanki yeni birşeymiş gibi, bahsediliyordu. merak ettiğim şu; gerçekten böyleyse amd neden hala intelin gerisinde ? amd 2009da 45nm derken intel 2008de 32 nm diyor, amd neyi bekliyor da intelin önüne geçmiyor ? bu da mı bir pazarlama stratejisi ? danışıklı dövüş ?

    Sony markasını bir düşün; rakipleri adım atmadan asla bir ileri teknolojiyi bizlere vermiyorlar. Amd ve İntel danışıklı dövüş içinde olacak en son firmalar. Sadece koşmak yerine yürüyerek bize sunum yapıyorlar. Eski intel zamanlarında ise sadece ''emekleme'' sözkonusu idi




  • AMD yıllarca Intelin önünde gitti son birbuçuk yıldır Amd için işler tersine gidiyor. bu da normaldir. Amd yok öld yok bitti gibilerinden yakınmak şehir efsaneciliğinden başka birşey değil.
    Bu teknolojilerin var olduğu çok aşikar bir durum ki duman olmayan yerden ateş çıksın. Hatta iddaa ediyorum amd füzyonu falan hazırladı ve sırasını bekliyor.
    Bir ay sonra çıkacak olan Phenomları alacak arkadaşlar kutu üzerindeki üretim tarihlerine bi baksınlar hangi zamanı gösteriyor. Teknoloji üreticileri en az 6 ay geriden gelir yani satılacak ürünü altı ay önce üretmeye başlarlar ki siparişleri yetiştirebilsinler. Bağlantıları yapıp terminlerini yetiştirmeleri için en azından 6 ay süre lazım. Yoksa ekmek değil ki bu unla suyu karıştırıp fırında ısıtıp tezgahta satasın.
    Bunu defalarca yazdım forumda. Am2 ilk çıktığında yani 2006 haziranında bi arkadaşıma Am2 sistem toladım ve 2800+ nın üretim tarihi 9/2005 di. Ondan sonra birçok kez bununla larşılaştım. Adam elinde olmayan malı nasıl pazara versin haber yaptırsın??
    Intel 45Nm çalışan işlemcilerinin vaferini aylar önce resimletmişti.
    Nm lere de çok takılıyoruz. Athlon mimarisinde Amd 1,3 Mikronluk işlemcisiyle Intelin 90 Nm lik işlemcilerine kök söktürmüştü. Bnuları da gözardı etmeyelim. Tabiki fdüşük Nm üretiminin faydaları var ama öncelik mevcut üretim bandında en iyi verimi sağlamak gerisi ilerleyen zamanlarda gelecektir.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.