Arkadaşlar ben datron TW3 kullanıcısıyım ve fan sesinden daha ciddi problemler var. Kulandığım cihazı Vista'ya yükselttiğimde wireless problemiyle karşılaştım. PC'yi her açtığınızda wireless driverini yeniden kurmanız gerekiyor ve en önemlisi nette dolaşırken sistem kilitlenip kalıyor. Ankaradaki ufotek'e götürdüm. 2 gün serviste kaldı. Cihaz bana verilirken söylenilen aynen şu: Vista hangi driveri tanırsa onu kullan, Ufotek'ten indirdiğin wireless vista driverini kurma.... Bende öyle yaptım vista ne tanıdıysa onunla devam edeyim dedim ama yine servise götürmeden önceki problemlerle karşılaştım. Yani vistayı adam akıllı, TW3 modelinde kullanamadım. Tekrar XP kurdum. Benim anladığım DATRON daha vista için donanım sürücülerini oluşturamamış.
bence senin pc de sorun forumları araştırdısan vista dan xp ye donen bir çok kişi var ve pproblem yasamamıslar ama sen xp den vistaya dönüyosan problem yasarsın ayrıca kendı drıverlerını kursan daha ı olur eger tanımıyorsa xp ye devam et vista yukleme demekkı pc sın vista için uygun deıl
http://www.datron.com.tr/datron/urundetay.php?malkodu=NB.DA-MS1724SGWHVPR1 ben bu bilgisayarı dusunuyorum aslında datron dusunmuyordum ınceleyınce alınabılır dıye dusundum casper veya asus alıcaktım aslında fıyatlar 400-500 daha fazla ama chip sette bir problem var mavide intel olarak gozukuyor fakat ufotekde Crestline olarak gozukuyor anlam veremdım mail attım bakalım ne cevap gelecek
Arkadaslar bende TW7A 2.0 Ghz Datron laptop var. XP kurarken, surucunun verilen DVD de olmadigini soylediler ve yeni wireless surucu indirip (qcom) sorunsuz bir sekilde kullandim. Gecen gun Vista Ultimate 64 bit kurmak istedim. Vista sorunsuz bir sekilde kuruldu ancak wireless driveri kurulmadi. Ufotek'i arayip web'de verdikleri "qcom - Vista 64" surucusunun aslinda 32 bit oldugunu soyledim ama ciddiye almadilar. wireless icin 64 bit driver sorunu yasayan baska kimse oldu mu?
http://www.datron.com.tr/datron/urundetay.php?malkodu=NB.DA-MS1724SGWHVPR1 ben bu bilgisayarı dusunuyorum aslında datron dusunmuyordum ınceleyınce alınabılır dıye dusundum casper veya asus alıcaktım aslında fıyatlar 400-500 daha fazla ama chip sette bir problem var mavide intel olarak gozukuyor fakat ufotekde Crestline olarak gozukuyor anlam veremdım mail attım bakalım ne cevap gelecek
arkadaşlar datron ben artık pek tavsiye etmiyorum yada bana böle dandik bişe geldi ısınma hat safada bi kre fan bakımı yapıldı şarj ünitesinin üstünde arkadaşların dediği gibi su koysan kaynar tw7a kullanıcısıyım kasalar çok dandik ısııyı toughpad ve kalveyeye verio hemde aşırı derecede toughpad ın sol yanı siyahlaştı alaalı daha 7ay oldu farkettimki santa rosa diyo ama robson yüklenmiyot ufoteke bildirdim onlarda anladı galiba sorunun büyüklüğünü ist.merkez teknk servise alalım diolar acaba versemmi kaç günde gelirki zten ist.gtmeyeyi düşünüorum ama tknk servis çok uzak yerinde servis ile göndersemmi ki gelene kadar yeni bir cihaz veriyotmusunuz diorum mailde cvp yok işlerine gelmedi herhalde bende fiyatına aldandım tavsiyem kesinlikle asus tur zten coğu sistemlerde asus parçalr kullanılır şimdi aklım olsa asus alırdım kesinlikle
Arkadaslar soylenenlere kesinlikle katiliyorum. Datron TW7A kullanicisiyim ve cihazi calistirdiktan kısa bir sure sonra o kadar cok isiniyor ki dizinizin ustune koyamiyorsunuz (laptop!!! demisler cihaza). Sarji kesinlikle 2 saati gecmiyor. Adaptorun ustunde de (batarya takili bile degilken) yumurta kırıp pisirebilirsiniz, o da inanilmaz isiniyor anliyacaginiz. Bazi bilesenlerde driver sorunu yasiyorsunuz. Fan cok ses yapiyor. Hoparlorlerinden ses kısık geliyor.
Gelelim artilarina; cihazın performansından kesinlikle tatmin oluyorsunuz. Cihazın bileşenleri kararlı calisiyor ve sonradan donanimsal herhangi bir problem cikarmiyor kolay kolay. Fiyatı cok uygun. Sahsi fikrimi sorarsanız bu kadar eksisine ragmen yine de Datron alinir derim ben. Bu arada hala 64bit Vista kurmayi deneyen olmadi mi bu TW7A modellere?
arkadasım senın laptopta sorun var kesınlıkle bende xp yuklu ve pil 2 saat 10 dakıka civarı gidiyor ve alalı 1 yıl oldu yaklasık,ısınma konusuna gelınce ısınıyor ancak bahsettıgınız kadar degıl,fan devamlı calısıyor yanlız.benım klavyede bahsettıgınız gıbı kararma vs de olmadı(makine 24 saat esasına göre çalışıp torrentten fılm dızı vs ındırıdıgı halde)
gidakontrol, benim cihaz 1 saat 50 dakika yaziyor full bataryayla. 15-20 dakika icin birbirimizi kirmayalim :) Ayrica bataryanin belirtilen sureden (1 saat 50 dakika) daha kisa surede bosaldigini dusunuyorum bazen. Belki fazla yukleniyorumdur o baska konu tabii ki. Peki sen cihazı actiktan 30 dakika sure sonra dizinin ustune almayi denedin mi? Kararma bende de olmadi bu arada.
Seninle konustuktan sonra cihazi servise goturmeye karar verdim. Goturmeden once (su anda XP SP3 var, sorunsuz calisiyor) Vista Ultimate 64bit'i yeniden kurup wireless driverda sorun yasadigimi belirticem. Cozebilirlerse cozumu buraya yazarim.
Geçtiğimiz cumartesi laptop ımı ufotek e götürdüm aşırı ısınma ve ses problemiyle ve rica ettim 1 hafta sonra şehir dışına çıkıcam biraz öne alırsanız benim işlemimi sevinirim diye ama dün aradım ve henüz bakmadıklarını söylediler. Ufotek küçücük bir yer.Bence taşıyamıyo datron un servisini.50 metre kare kadar bir ofisleri var küçücük bi bölmede sanırım 2 ya da 3 kişi çalışıyo teknik servis elemanı olarak.Sinir oldum
Burada fiyat 1330 YTL gözüküyor ancak hafta sonu indirimiyle fiyat 1034 YTL ye geliyor.
Başlığın çoğunu okudum ve kafanda bir şekil oluştu.
Datronun (+) ları:
- Fiyatı aynı özellikteki farklı markalara göre oldukça iyi. - Bileşen kombinasyonu uyumlu ve driver sıkıntısı yaşanmıyor.
Datronun (-) leri:
- Bir müddet kullanım sonrası aşırı ısınma ve fan seni oluşuyor. - Hoparlörleri tatmin edici değil.
Kararsız olduğum noktalar:
- Teknik servis. Ufotek hakkında hem iyi hemde kötü yrumlar var.
Sormak istediğim sorular:
- Kimse ekran kalitesine değimemiş. Ekran kalitesi internette gezinirken, film izlerken nasıl? Mümkünse yoğun grafiksel bir film sahnesinden fotoğraf çekip kolabilirmisiniz?
Abimde Toshiba A-200 var. 2 senelik laptopta, 1.5 sene kullanım sonrası burada bahsettiğiniz aşırı ısınma problemi oluştu. Yani tüm laptoplarda bu sorunun oluşabileceğini düşünüyorum ancak Datron buna dayanabilirmi?
Ekran kalitesi tabii ki Toshiba'yla kıyaslanamaz. Abimde Toshiba laptop var modelini bilmiyorum, alali 2 ay oldu. Goruntu ve ses kalitesi Datron'a gore muhtesem. Buna ragmen benim Datronun ortalama bir monitore sahip oldugunu soyleyebilirim. Ayrica benim driver sorunumu goz onunde tutarsak, Datron'larin driver destegini Artı(+) degil eksi olarak sunmalisin insanlara. Hala 64bit driver bekliyorum qcom icin. Linkini verdigin model benim laptop'um 250Gb'lik versiyonu. Oyun, film gibi uygulamalarda seni tatmin eder bence monitoru.
axu valla ben gecen sayfada da yazdıgım gıbı benım lepptopu 1 gunde yaptılar ama ben sıkıstırdım bıraz ayrıca servısın buyuklugu kucuklugu ben ı cokta ılgılendırmıo onmelı olan ısın ı ıyı yapan donanımlı kısılerın olması arkadaslar bence her elektronık esya bıraz sans ısı yanı hıc sorunlu baska pc yokmu var benım cogu arkadasımda hp var ve cogu sorunlu ya harddısk ya rem veya ses ıle ılgılı mutlaka sorun oldu bu arada ısınma problemı ben soyle cozdum leptopun altına 3 tane cd kabı koyuyorum koselere fanın kosesı harıç ve sabıtlıyorum leptopu ınanın ısınma ve fan problemı ortadan kalktı makınelere hava aldırmak lazım mıs aynı seyı arkadasım yaptı o sıgara kutusu koydu onunda problemı kalktı (dell)