Şimdi Ara

Intel'in masaüstüne yönelik 45nm Penryn çalışmaları sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2007 yılının son çeyreği ile birlikte özellikle işlemci arenasında tansiyon yükselecek gibi görünüyor. Yavaş yavaş ilk test sonuçları gün yüzüne çıkmaya başlayan AMD'nin yeni nesil Barcelona işlemcileri ile birlikte detayları artık iyice belirginleşmeye başlayan Phenom serisi yeni jenerasyon işlemciler ve RD790 yonga setine paralel olarak sınırın diğer yakasında yer alan Intel cephesinde de hem masaüsütü platformuna yönelik olarak hazırlanan 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn işlemciler hemde firmanın yeni amiral gemisi olması beklenen X38 yonga setinin yanı sıra özellikle overclockçular için hazırlandığı ifade edilen X48 yonga setine yönelik yeni haberler de adeta AMD'ye yönelik çıkan haberlere cevap verircesine arka arkaya süratli bir şekilde gelmeye devam ediyor.

    AMD'nin önce logosu sonra da yavaş yavaş test sonuçları çıkmaya başlayan kod adı Barcelona olan yeni jenerasyon Opteron işlemcilerine karşı Intel, kod adı Harpertown olan 45nm üretim teknolojisine sahip yeni işlemcilerini 12 Kasım itibariyle pazara sürecek. Firmanın yeni sunucu işlemcileri arasında 1600MHz FSB hzının yanı sıra 3GHz'lik frekans değerine ve 12MB tampon belleğe sahip olan modeller özellikle dikkat çekiyor. Intel'in hazırlıklarını sürdürdüğü 45nm üretim teknolojisine sahip sunucu işlemcilerine yönelik detaylı bilgilere buradan ulaşabilmeniz mümkün. Sunucu işlemcilerinin yanı sıra son kullanıcılar açısından 45nm üretim teknolojisine sahip masaüstü işlemcileri heyecan ve merakla bekleniyor. Intel masaüstü için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip modellerini Wolfdale ve Yorkfield kod adlı iki farklı gruba ayırmış durumda.

    Daha önce pek çok detayını paylaştığımız 45nm Penryn işlemcilerinin masüstü ayağını oluşturacak işlemcilerin piyasaya giriş yapacak modellerinin saat hızları da netlik kazanmaya başladı. Intel 45nm üretim teknolojisine sahip olan Yorkfield kod adlı işlemcilerini ilk etapta 3 farklı saat hızında ve iki farklı bellek boyutu ile piyasaya sürebilir.4 çekirdekli Yorkfield işlemcileri ilk olarak 2.83 GHz, 2.66 GHz ve 2.50GHz'lik saat hızları ile sunulması planlanırken her 2 işlemci de 1333MHz FSB'ye sahip olacak. İşlemcilerden 2.83GHz ve 2.66GHz'lik modellerin 12MB seviye 2 bellek ile gelmesi beklenirken 2.50GHz'lik model ise diğer iki modelin yarısı kadar yani 6MB seviye 2 bellek ile gelecek.

    Intel'in masaüstü kullanıcıları için hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin çift çekirdekli varyasyonlarını oluşturacak Wolfdale serisi işlemci ailesi ise ilk etapta 4 farklı modeli ile sahneye çıkacak gibi görünüyor. 3.16GHz, 3.00GHz, 2.83GHz ve 2.66GHz'lik 4 farklı üyesi ile varlığını hissetirecek olan Wolfdale ailesinin bahsi geçen 4 modeli de 1333MHz FSB'ye ve 6MB seviye 2 belleğe sahip olacaklar. 4 çekirdekli Yorkfield işlemci ailesinin bahsi geçen 3 modeli, Wolfdale ailesinin de 4 modeli için henüz model isimleri belirlenmiş değil ama Intel'in Core 2 markasını devam ettireceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu çerçevede Wolfdale işlemciler Core 2 Duo, Yorkfield işlemcileri ise Core 2 Quad veya Core 2 Extreme çatısı altında konumlandırılabilir. Bu arada Intel'in detayları henüz netleşmeyen iki yeni 45nm işlemcisi üzerindeki çalışmaları da devam ediyor.

    Bu arada Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri için kod adı Bearlake olan 3 serisi yeni yonga seti ailesini önermekte. Özellikle Eylül ayı içerisinde resmen duyurulacak olan X38, X48 ve G35 yonga setleri ile 45nm işlemcileri ile son derece uyumlu ikili oluşturabilecekleri ifade ediliyor. Özellikle haberleri yeni yeni çımaya başlayan X48 yonga seti en iyisini ve en yüksek performansı arzulayan kullanıcıların yeni ilacı olacak gibi görünüyor. DirectX 10 destekli GMA X3500 entegre grafik işlemcisine sahip olan yeni G35 yonga seti de özellikle bütçesi dar olan kullanıcılar için yeni ve ciddi bir alternatif olabilir. Bu arada masaüstü için hazırlanmakta olan 45nm üretim teknolojisine sahip Yorkfield ve Wolfdale işlemcilerinin fiyatları ve piyasaya çıkış tarihleri hakkında henüz Intel tarafından açıklanmış resmi bir bilgi bulunmuyor.


    Sayfanın Linki : http://www.dailytech.com/Intel+Readies+Desktop+Penryn+Models/article8657.htm








  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57
    Firmanın yeni sunucu işlemcileri arasında 1600MHz FSB hzının yanı sıra 3GHz2lik frekans değerine ve 12MB tampon belleğe sahip olan modeller özellikle dikkat çekiyor.

    ya bir şey sorucam 1600 fsb 400*4 ise 3 ghz nasıl oluyor yani 3000/400 = 7.5 çarpanlı olacak herhalde mesela pentium 3 866 mhz 6.5 çarpanlıydı bu da öle bişeymi fx57 abim merak ettim acaba 7.5 çarpanlı mı olacak
  • "Intel'in masaüstüne yönelik 45nm Penryn çalışmaları sürüyor" aslında haberin başlığı:
    "Intel'in 45nm Penryn işlemcileri hakkında yeni detaylar" olabilirdi, haber mantığıyla. Çünkü gerçek haber şu olurdu:
    "Intel'in masaüstüne yönelik 45nm Penryn çalışmalarınu durdurdu" :D
  • e hani hedef 4 ghz di
    gene 2 küsürden başlamış.

  • Asus P5B'nin, Yorkfield ve Wolfdale desteği varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: newmonarch

    Asus P5B'nin, Yorkfield ve Wolfdale desteği varmı?

    war
  • Sanırım 45 Nm P5B ve dolayısıyla 965/975 çipsetler için yolun sonu oluyor....
  • X38 chipset anakart = $300
    ilk gelecek olan islemci kac dolar olur dersiniz.. ben iddiaya giriyorum $190 dolardan assagi olmaz..
    ram ddr3 800 dual channel $160 markasina gore degisir. 100 dolara inebilirsiniz anca.. yada 60dolara 2x512 yaparsınız..
    80gb sata harddisk 51
    pci express kart 60 dolardan assagi olmaz..
    kasa adam gibi watt degeri olan bir psu ile beraber 750. tabi adam gibide sogutacak
    18 dolar klavye mouse set.
    evet durum bu sekilde...

    toplamda en az 1050 dolara sistem yapıyorsunuz.
  • 12 Kasım da çıkacak işlemciler server sistemler için değilmi?
    Normal masaüstü sistemler için 45nm işlemcilerin kesin çıkış tarihi belli mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KATADE

    12 Kasım da çıkacak işlemciler server sistemler için değilmi?
    Normal masaüstü sistemler için 45nm işlemcilerin kesin çıkış tarihi belli mi?


    Evet 12 Kasım 45nm Xeon işlemciler için olan tarih. 45'lik masaüstü işlemcilerin piyasaya giriş tarihi netleşmiş değil.
  • AMD nin hareketine göre Intel piyasaya vercek bu işlemcileri.Teknik olarak zaten bitmiştir. Güzel tarafı eski seriler daha da ucuzluyacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Towarscke

    X38 chipset anakart = $300
    ilk gelecek olan islemci kac dolar olur dersiniz.. ben iddiaya giriyorum $190 dolardan assagi olmaz..
    ram ddr3 800 dual channel $160 markasina gore degisir. 100 dolara inebilirsiniz anca.. yada 60dolara 2x512 yaparsınız..
    80gb sata harddisk 51
    pci express kart 60 dolardan assagi olmaz..
    kasa adam gibi watt degeri olan bir psu ile beraber 750. tabi adam gibide sogutacak
    18 dolar klavye mouse set.
    evet durum bu sekilde...

    toplamda en az 1050 dolara sistem yapıyorsunuz.





    Eeee ne oluyor yani. ?

    X38 en pahallı çipsetli anakart, DDR3 ram, QCore işlemci ve bir de kasaya 400$ falan mı dedin? O sistemi Centurion 534+ da çalıştırır ve OC eder.


    Mesajın ne amaçla yazıldığını anlayamadım da.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    AMD nin hareketine göre Intel piyasaya vercek bu işlemcileri.Teknik olarak zaten bitmiştir. Güzel tarafı eski seriler daha da ucuzluyacak.

    evet zaten bence gelişmelerin en güzel tarafı da bu...
  • Niye hep 2 ve 3 GHz küsur hızlar var? 4.00GHz küsur göremedik bir türlü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.