Şimdi Ara

Q6600 G0 Sonunda Tr'de(ilk testler:3900mhz )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SLACR Kodlu G0 Q6600 islemciler sonunda DFS Bilgisayara geldi..
    Sagolsun Dede gelirgelmez islemcilerden bir tanesini bana gonderdi..
    Ben de elimin tozuyla test ettim..
    İlk testler gercekten goz alıcı..
    İslemci 1.55v 3900mhz de Vistayi kolaylikla acti..
    1m Pi almayi basardi...

Donanim Bilesenleri:
    MSI P35 Platinum
    Core 2 Duo q6600 SLACR ( L720B066)
    Kingston DDR-2 667 (Micron D9 chip)
    Thermalright Ultra 120 Extreme (Air Cooling)
    ....

1.55v 9x434=3900mhz

1,45v 9*412=3700mhz

Default Voltaj (1.35v) : 3500Mhz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 4 GHZ yetmez, daha yüksek daha yüksek
  • 4 çekirdekli işlemciden bahsediyoruz herhalde eğer 4 çekirdekli ise (yada 2 farketmez) her çekirdeği için mi 4 Ghz yoksa tek bir çekirdeği için mi ?
  • Elinize sağlık . daha yüksek frekanslara çıkılabilir. Süper pi skoru çok güzel. Birde bu Q6600 G0 işlemcisi hakkında bilgi verirseniz dahada güzel olur.
    Saygılar.
  • süper pi 1m düşük geldi 3900 mhzde 12-ve 13 saniyelerde olması lazım
  • zaten 13 s
  • Testler büyük bir hararetle sürüyor anlaşılan, ilk değerlerden sonra hala ortada yeni değerler yok?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdilik test iyi bakalım 4 Ghz oldugu zaman nası olcak bekliyoruz.
  • 4 Ghz henuz olmadi.. Simdilik hava sogutma ile 1.55v un ustunde vermek istemiorum.
    Suan icin 1.5v 3800mhz; 1.45v 3700mhz günlük kullanılacak gibi..
  • Quad core bi işlemci için 1.5 3800 süper bi değer... Eline sağlık tetsler için
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

zaten 13 s

14 gibi görmüşüm
  • işlemci güzel çıkmıs hayırlı olsun. ram timingleriyl oynamanı tavsiye derim.
  • MERHABA BİR SORUM OLACAK; YURT İÇİ VE DIŞI YAPTIĞIM İNCELEMELERE GÖRE Q6600 ELİMDEKİ E6750 YE GÖRE OYUNLARDA FPS OLARAK HİÇ BİR ARTISI YOK HATTA DEF HALLERİNDE E6750 DAHA BAŞARILI GÖRÜNÜYO BU İŞLEMCİLER ŞİMDİLİK OYUNLAR TARAFINDAN KULLANILAMIYORMU YOKSA BU İŞLEMCİLER SADECE BENCH VE SKOR AMAÇLI İŞLEMCİLERMİ TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

MERHABA BİR SORUM OLACAK; YURT İÇİ VE DIŞI YAPTIĞIM İNCELEMELERE GÖRE Q6600 ELİMDEKİ E6750 YE GÖRE OYUNLARDA FPS OLARAK HİÇ BİR ARTISI YOK HATTA DEF HALLERİNDE E6750 DAHA BAŞARILI GÖRÜNÜYO BU İŞLEMCİLER ŞİMDİLİK OYUNLAR TARAFINDAN KULLANILAMIYORMU YOKSA BU İŞLEMCİLER SADECE BENCH VE SKOR AMAÇLI İŞLEMCİLERMİ TEŞEKKÜRLER

aynen oyle kullanilmiyor

bu islemcinin 3700 mhz i ile benim e4300 un stok fan gunluk 3141 mhz i ayni fps veriyor
  • 4 cekirdek ve 8mb cache nin farki masa ustu uygulamalarinda kesinlikle hissediliyor..
    Tv, internette 5-6 sayfa, adobe acrobat, office worddan baya hacimli bir yazi, resim programi, msn de goruntulu, o esnada mp3 sıkıstırma, azureus, ares vs...
    10-15 tane uygulamayi -belki de daha fazla- ayni anda calistiyorum. O esnada iki tane Super Pi aciorum.. Pilerden pc de sangi hicbir islem yapmiyormusum gibi puan aliorum. Yani islemci bana misin demior.. Gercekten cok saglam cpu...
    Oyunlarda hissedilmemesi suanki oyunlarin 4 cekirdegi desteklememesi olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: xms

4 cekirdek ve 8mb cache nin farki masa ustu uygulamalarinda kesinlikle hissediliyor..
    Tv, internette 5-6 sayfa, adobe acrobat, office worddan baya hacimli bir yazi, resim programi, msn de goruntulu, o esnada mp3 sıkıstırma, azureus, ares vs...
    10-15 tane uygulamayi -belki de daha fazla- ayni anda calistiyorum. O esnada iki tane Puper Pi aciorum.. Pilerden pc de sangi hicbir islem yapmiyormusum gibi puan aliorum. Yani islemci bana misin demior.. Gercekten cok saglam cpu...
    Oyunlarda hissedilmemesi suanki oyunlarin 4 cekirdegi desteklememesi olabilir..

zaten hocam baska ne sebebi olacak

ve size garanti verebilirim onumuzdeki 2 yil boyunca cikacak oyunlar 4 cekirdek gucune ihtiyac duymayacak

cunki su anda benim tek cekirdegim tum oyunlara yetiyor 2. cekirdek bos

• evet oyun,film internet,müzik için alanların bu işlemcilere para vermesi kesinlikle mantıksız aynı şey çünkü..bende e2160 var 3375mhzde 1.425v ile kullanıyorum günlük oyunlarda canavar,masaüstünde ben bir yavaşlığını görmedim çnkü en fazla nette gezerken müzik dinlerim birde diske defrag yaparım bunun için tek çekirdek bile yeterli ztn..yani siz c2d mimarisini satın alın 3000mhz yapın gerisi önemli değil 10yıldır pc kullanıyorum paso aynı anda 5tane KASAN program ve üstü kullanan kmseyi tanımadım..dediğim gibi firefox,winamp,emule,speedfan,fraps,defrag,winrar bunlar açık olur en fazla ki bunlarda çift çekirdekli işlemciyi asla kasmaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: losthell

evet oyun,film internet,müzik için alanların bu işlemcilere para vermesi kesinlikle mantıksız aynı şey çünkü..bende e2160 var 3375mhzde 1.425v ile kullanıyorum günlük oyunlarda canavar,masaüstünde ben bir yavaşlığını görmedim çnkü en fazla nette gezerken müzik dinlerim birde diske defrag yaparım bunun için tek çekirdek bile yeterli ztn..yani siz c2d mimarisini satın alın 3000mhz yapın gerisi önemli değil 10yıldır pc kullanıyorum paso aynı anda 5tane KASAN program ve üstü kullanan kmseyi tanımadım..dediğim gibi firefox,winamp,emule,speedfan,fraps,defrag,winrar bunlar açık olur en fazla ki bunlarda çift çekirdekli işlemciyi asla kasmaz..

+1

bilinci kullanici zaten senin gibi

firmalar ise bilincsizleri kaziklayip duruyorlar

• quote:

evet oyun,film internet,müzik için alanların bu işlemcilere para vermesi kesinlikle mantıksız aynı şey çünkü..bende e2160 var 3375mhzde 1.425v ile kullanıyorum günlük oyunlarda canavar,masaüstünde ben bir yavaşlığını görmedim çnkü en fazla nette gezerken müzik dinlerim birde diske defrag yaparım bunun için tek çekirdek bile yeterli ztn..yani siz c2d mimarisini satın alın 3000mhz yapın gerisi önemli değil 10yıldır pc kullanıyorum paso aynı anda 5tane KASAN program ve üstü kullanan kmseyi tanımadım..dediğim gibi firefox,winamp,emule,speedfan,fraps,defrag,winrar bunlar açık olur en fazla ki bunlarda çift çekirdekli işlemciyi asla kasmaz..

Bu mantıkla hareket ediyor olsaydim ilk bilgisayarim pentium 133'u kullanmaya devam etmem gerekirdi sanirim..
    Intel yarin 8 cekirdekli islemci cikaricak. Biz 4 cekirdek bize yeter demiycez. Daha yuksegini almaya calişicaz..
    İçinde bu tutkuyu tasimiyana anlamsiz gelse de, kazık yemek dense de insanlık bu tutku sayesinde yukseliyor emin olun..

• quote:

Orjinalden alıntı: xms

quote:

Bu mantıkla hareket ediyor olsaydim ilk bilgisayarim pentium 133'u kullanmaya devam etmem gerekirdi sanirim..
    Intel yarin 8 cekirdekli islemci cikaricak. Biz 4 cekirdek bize yeter demiycez. Daha yuksegini almaya calişicaz..
    İçinde bu tutkuyu tasimiyana anlamsiz gelse de, kazık yemek dense de insanlık bu tutku sayesinde yukseliyor emin olun..

hocam sen galiba yanlis anladin

biz kullanicinin ihtiyacina gore islemci secmesi tarafindaniz

ha parasi olan gider q serisi alir

ya da bench yapan gene q serisi alir

ya da gercek den de 4 cekirdegi de kullanan gene q serisi alir

amma velakin bizim gibi unide ya da lisede okuyanlar neden q serisine para versinler onun yerine dusuk model islemci alip(ki tum uygulamalarda kesinlikle yeterli) ekran kartina abanirlar ya da ram ya da harddisk

mesela ust duzey bir e serisi ya da q serisi alicagina

aradaki fiyat farki ile harddiskden 2 tane al raid 0 yap windows ucsun
    1 gbyt ekstra ram al ram problemi yasama

haksizsam sen soyle

su anda ki benim tum ihtiyaclarima e4300@3141 mzh fazlasi ile yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 30 Ağustos 2007; 2:02:19 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.