Şimdi Ara

## RivaTuner v2.03 Kullanıma Sunuldu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## RivaTuner v2.03 Kullanıma Sunuldu ##

Nvidia tabanlı ekran kartları için hazırlanmaya başlanan fakat devamında ATi tabanlı ekran kartları için de destek verilmeye başlanan ince ayar programı RivaTuner'ın yeni versiyonu çıktı. Yeni versiyon ile birlikte Nvidia'nın ForceWare 162.18, 162.22, 162.50, 163.1, 163.44 ve ATI'nin Catalyst 7.7 ile 7.8 gibi güncel sürücülerine destek sağlanmış

RivaTuner v2.03 hakkında daha fazla detay almak ve programı indirmek için,
    http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner&menu=8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 28 Ağustos 2007; 0:09:22 >

• usulca indirelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 28 Ağustos 2007; 0:08:26 >
  • tesekkurler
  • tam ekran kartını bozduğumuz zamandamı çıkarıyolar yaa :)
    3 haftadır bekliyordum neden şimdi, neden kartı bozmadan önce değilll :)
  • bi işime yaramaz zaten benim kazık x1900gt ne oc oluyor ne bişey güncel versiyon olsun neyime ? ama yinede indirdim işte :)
  • bakalım hd 2600xt ye uyum varmı
  • YA PEKİ BU PROGRAMDA SICAKLIĞA GÖRE FAN HIZI ARTTIRABİLİNİYOMU ATİ TOOLDA OLUYODU DA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

YA PEKİ BU PROGRAMDA SICAKLIĞA GÖRE FAN HIZI ARTTIRABİLİNİYOMU ATİ TOOLDA OLUYODU DA

Evet oluyor ama ayar yapması biraz karışık, bende nasıl yapıldığının pdf olarak anlatımı var istiyorsan pm at gönderirim.
  • bende bir pm istiyorum o zaman
  • Nvidia FX5700 e iyi gelir mi ne dersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339

YA PEKİ BU PROGRAMDA SICAKLIĞA GÖRE FAN HIZI ARTTIRABİLİNİYOMU ATİ TOOLDA OLUYODU DA

Evet oluyor ama ayar yapması biraz karışık, bende nasıl yapıldığının pdf olarak anlatımı var istiyorsan pm at gönderirim.

Bende Bir pm alabilirmiyim
  • e bendeki 2,02 ben bunu zaten 7,8 driver la kullanıyorum
  • e ztn otomatik artıyor hızı arkadaşlar masaüstündede %25 hızla dönüp kafa şişirmiyor fan ne güzel..
  • bende bir pm aliyim :D
  • Arkadaşlar biçok kişi sıçaklığa göre fan hızının otomatik ayarını istemiş, derme çatma anlatayım bir hatam olursa şimdiden kusura bakmayın, kaynakwww.guru3d.com dur,

Resimde görüldüğü gibi Low-level system settings e basıp ayarlara başlıyoruz.

Burda 1 numarada Enable low level fan control ü seçip altındaki Fixed e basıyoruz, ilk fan hızını ayarlıyoruz, Apply deyip şekil 2 deki disk resmine basıp şekil 3 deki gibi bir isim verip (istediğiniz isim olur size kalmış) ok diyoruz, şekil 4 te 3 adet kayıt yapılmış siz 4-5 tane yapabilirsiniz ama ben 3 tanenin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Gelelim yeni tablomuza, burda Launcher sekmesini seçip 2 deki işaretli olan Add new item tuşuna basıyoruz Regular item seçili olacak biçimde ok diyoruz karşımıza şekil 3 açılıyor, yukardaki name kısmına fan hızını belirten (karıştırmamak için) bir isim girip kırmızı işaretli yerlerdeki gibi ayarları yapıyoruz, (Assciated fan profile yazan yerin altında bir önce eklediğimiz hız değerleri gelmiş olacak), Launcher kısmına işlemi tekrarlayarak şekil 4 teki gibi, üst tabloda kaç fan hızı eklediyseniz burayada okadarını ekliyorsunuz.

Yeni tablomuzda şekil1 deki gibi hardware monitoring i seçiyoruz, şekil2 açılıyor setup a basıyoruz şekil3 açılıyor, core temparature i seçip setup a basıyoruz şekil4 açılıyor maximum 100 C ve minimum 20 C değerlerini girip aşşağıdaki kırmızı işaretli add new threshold düğmesine basıyoruz şekil5 açılıyor, burda gene sıcaklık şukadarsa hız şukadar olsun şeklinde isim verip ismin karşısında value (C) yazan yerdeki sıçaklığı ayarlıyoruz (diyelim 60 girdik), buranın hemen altında upward threshold ve downward thresholdu göreceksiniz, buraya girdiğimiz devirlere göre (60 girmiştik) sıçaklık 60 ın üzerine çıktımı fan belirttiğimiz yüksek devirde, altına indimi belirttiğimiz düşük devirde dönecek, ayarları yaptıktan sonra OK e basıyoruz.

Yeni tablomuzda deminki kaldığımız yerden devam ediyoruz, varsayalım 60 derece için ayar yapmıştık, 60 C nin üzerinde fan %100 altında %80 (yada kaç yaptıysanız) dönecekti, tablodaki şekil1 de ısı 55 in altına inerse fan hızının %80 nin de altına inmesi için bir adet daha eklenmiş, daha önce kaydettiğiniz fan hızlarının bir eksiği kadar burda ilave yapabilirsiniz, ( örneğin ilk başta 3 fan hız kaydettiniz %100-80-60 olarak, burda %100- 60C -%80 %80- 55C -%60 şeklinde 2 ayar girebiliyorsunuz).

Bütün bu ayarları yaptıktan sonra hardware monitoring de ( tablo 4 de nerde olduğu gösteriliyor ) aşşağıdaki kırmızı enable background monitoring tuşuna basıyorsunuz.
    Yanlız bu ayarların çalışabilmesi için rivatunerın açık kalması gerekmektedir, rivatunerda settings sekmesinde Send to tray on close u işaretleyin böylece ok dediğinizde rivatuner saatin yanına iner, eğer tamamen kapadıysanız her rivatuner ı yeniden açtığınızda otomatik fan ayarı için hardware monitoring-enable background monitoring tuşlarına basmalısınız, ayrıca rivatuner saatin yanındayken üzerine sağ tuşla bastığınızda Launcher kısmından fan hızlarını manuel olarakda belirtebilirsiniz.

• indirip bakalım değişikliklere
  • KanKoKan 'a emeklerinden dolayı teşekkürler
  • haber için teşekkürler fx57
  • oc nasıl yapılıyor bi anlatan varmı
  • @KanKoKan

Arkadaş anlatımın için çok saol faydalı bir konuya değinmişsin hemen denicem...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.