Şimdi Ara

Hattrick Taktiğin ABC si

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bölüm 1 :
    4-4-2 Normal :
    Çoğu kullanıcının ilk maçlarında uyguladığı diziliş biçimidir,ekstra bir talimatın olmaması,ve ortalama oyunculardan iyi verim alınması bu taktiğin göze batan en önemli noktasıdır.

    Avantajları : İyi defans,güçlü kanat atağı ve iyi göbek atak.
    Dezavantajları: Zayıf orta saha.

    En İyi karşı taktik ! : Üç iç-ortasaha oyuncusu sahaya sürmek ve bek oyuncularını defansif oynatmak bu taktiğin önünü kesebilir,ve sonrasında kanattan atak tercih edilebilir.

    4-3-3 Normal :
    Bir ortasaha oyuncusunun ekstra forvet olarak oynatılması ile oluşturulan bu taktiğin :

    Avantajları: İyi defans,çok güçlü göbek atak değeri
    Dezavantajları: Çok kötü orta saha.

    En iyi karşı taktik ! : Rakibin Güçlü orta atak değerine karşı 3 iç-ortasaha oyuncusu ile çıkmak,ve defansın ortasını sağlam tutmak.
    *Eğer rakip 4-3-3 dizilişini bir kanat oyuncusunu forvete çekerek,tek kanadını feda edip gerçekleştirmiş ise bu durumda kanattan atak sizin için iyi bir seçim olacaktır,ve ayrıca rakibin hangi kanadı feda edeceğini tahmin edebiliyorsanız ve o kadadın savunma oyuncusunu ortaya doğru oynatırsanız bu rakibin göbek ataklarını kesmek için size büyük bir şans verecektir.

    4-5-1 Normal
    Bir Forvet oyuncusunun ekstra iç ortasaha olarak oynatılması ile elde edilen bu dizilişin :

    Avantajları : İyi ortasaha oyuncuları ile çıkıldığı zaman bu taktik rakip atakların ortasahada keser ve diğer ataklar da defans oyuncuları tarafından kesilir.Defansif oynayan kullanıcıların vazgeçilmez taktiğidir.
    Dezavantajları:Çok zayıf atak değeri.Özellikle çok zayıf göbek atak değeri.

    En iyi karşı taktik ! : Bu taktiğe karşı,ortasahnızı güçlendirmek ve stoperinizi ofansif oynatmak akıllıca olacaktır.kanatlarda ve ortada üstünlüğü ele almanız gerekmektedir.Gol bulabilmek için birçok gol pozisyonuna ihtiyaç duyacaksınız.

    3-5-2 (Simetrik/Asimetrik Defans)

    Bir stoperi ekstra iç orta saha oynatarak simetrik bir defansa sahip olursunuz,eğer bek oyuncularınızından birine ekstra iç orta saha talimatı verirseniz,bu asimetrik defans dizilimi olacaktır.
    3-5-2 dizilimi hattrick'te en çok uygulanan diziliştir,güçlü atak ve orta saha değeri yanısıra bazı kullanıcılar kanat oyuncularını da ortaya doğru oynatarak mutlak ortasaha üstünlüğünü almaya yönelik sahaya çıkmaktadırlar.

    Avantajları: Çok güçlü orta saha ve çok güçlü atak
    Dezavantajları: Üç defans oyuncusu muhakkak ki bir yerde açık vereceklerdir.

    En iyi karşı taktik ! : Rakibinizin zayıf noktalara saldırmalısınız,yukarda bahsettiğimiz gibi bazı kullanıcılar kanat oyuncularını ortaya doğru oynatmaktadırlar,ve çoğu maç aynı oyuncuya bu talimatı vermektedirler rakibin zayıf kanadından saldırmak size büyük avantaj sağlayabilir.Eğer 3-5-2 ye karşı ortayı almış iseniz maçı pratikte kazanmışsınız demektir.

    5-3-2 Normal :

    Bir orta saha oyuncusunun ekstra defans oynatılması ile elde edilen bu diziliş defansif amaçlı ve kontra atak için kullanılabilir.

    Avantajları : Çok güçlü göbek defans
    Dezavantajları:Çok zayıf orta saha

    En İyi karşı taktik : rakibin zayıf ortasahasına karşın güçlü ortasahanız ile pozisyon bulmaya çalışın,rakibin göbek defansı kalabalık olacağı için kanattan atak yapmayı deneyin.

    3-4-3 Normal :
    Bir defans oyuncusunun(genelde stoperin) yerine ekstra forvet talimatıyla bir hucum oyuncusu konarak elde edilen dizilişin

    Avantajları : Çok güçlü atak değeri
    Dezavantajları :Defansta boşluk olması

    En iyi karşı taktik : Rakibinizin bu saldırgan dizilişine karşı orta saha üstünlüğünü almanız için 3-5-2 taktiği önerilir.

    5-4-1 Normal :

    Bir forvetin yerine ekstra defans oyuncusu konarak hazırlanan bu dizilişin :

    Avantajları : Kaya gibi sağlam bir defans
    Dezavantajları : Çok zayıf atak değeri,özellikle çok zayıf göbek atak değeri.

    En iyi karşı taktik : Ofansif defans oyuncuları kullanmak ve kanatlardan atak yapmak akıllıca olacaktır.

    Dizlişle ilgili önemli noktalar :

    * Diziliş tecrübesi bir taktiğin doğru işlemesi için en önemli etkendir,bildiğimiz gibi 4-4-2 diziliş tecrübesi herzaman "çok iyi" seviyesindedir ki bu da diziliş seviyesinde gelinebilecek en üst seviyedir.
    Diziliş ve bu dizilişe uygun bir taktik muhakkak uzun vadeli düşünülmelidir.Her hafta farklı bir dizilişle çıkmak size "karmaşa yemekten" başka birşey kazandırmaz.Unutulmamalıdır ki yükselen bir diziliş tecrübesi kullanılmadığı zaman düşmeye başlar.Eğer takım kaptanınızın tecrübesi yüksekse takımınız dizilişe çabuk adapte olmakta ve diziliş tecrübeniz daha hızlı yükselmektedir.Hatta takım kaptanınızın tecrübesi çok yüksek ise takımınızı karmaşa yemekten kurtarması ihtimal dahilindedir.

    * Antrenörünüz düşünce yapısı(ofansif/defansif) taktiğinize etki etmektedir,bunu dengelemek veya avantajını kullanmak sizin tercihinize kalmıştır.Ofansif düşünceli antrenör atak değerinizi artırıken,defans değerini düşürmektedir,defansif düşünceli bir antrenör ise tam tersi,defans değerini artırıp ofans değerini düşürmektedir.

    * Oyuncularınız taktiğinizdeki en önemli etkendir,elinizdeki kartları iyi kullanmaya bakın,tavsiyemiz bir taktik belirleyip o taktiğe göre kadronuzu yapılandırmanız ve buna göre kilit oyuncular transfer etmenizdir.18 dışındaki oyuncularınızı ortalama yetenekte seçmeniz (joker gibi).Size maaş yönünden avantaj sağlayacaktır.Antreman verdiğiniz mevki dışındaki oyuncularında joker olabilecek yetenekte olması daha iyi olur.

    * Takım ruhunuz da önemlidir,Sezonun maçı çıkmak takım ruhunuzu o maçtan sonra düşürecektir.Bunu sezonun en kritikmaçında kullanmalısınız.Eğer rakibiniz çok zayıfsa sakin oynamayı seçebilirsiniz.

    * Rakibinizi iyi tanırsanız en iyi taktiği seçersiniz.Muhakkak rakibinizin son maçlarına bakınız,büyük ihtimalle çoğu maça aynı diziliş ve aynı zayıf noktalar ile çıkacaktır.Bunlar taktiğinizi oluşturmanız için altın değerinde bilgiler sağlayacaktır.

    Taktik çeşitleri

    Kontra atak
    sağlam defansınız ve atağınız fakat rakibinizden zayıf orta sahanız varken kullanın. Bu taktik sadece orta sahaya hakim değilseniz etkili olacaktır.
    rakibinizin kaçırdığı pozisyon sonrası kontra atağa çıkma şansınız defansınızın defans yeteneği (1x) pas yeteneği (2x) ve tecrübesine bağlıdır. Kontra atağın gol olması forvetlerinize bağlıdır.
    dezavantaj: sizin orta sahanız ve rakibin orta sahası karşılaştıktan sonra orta sahanızın %7sini kaybedersiniz. (Bu şu demektir: eğer orta sahanın %51ine sahip olacaksanız kontra atak taktiği etkisiz hale gelir ama hala orta saha kuvvetinizin %7sini kaybedersiniz ve böylece daha zayıf orta sahanız olur =kötü)
    dizilişler: 4-3-3 Kontra Atağa uygun defanslar ile, 5-3-2 çok iyi forvetler ile

    Kanattan atak
    göbek atakları kanat ataklarına çevirmeye çalışır. Zayıf kanat defanslı rakibe karşı kullanılabilir.
    göbek atağı kanada çevirme kabiliyeti kaleci hariç tüm oyuncuların pas yetenekleri toplamıyla hesaplanır. Ayrıca tecrübe ikramiyesi de eklenir. Bu kabiliyete bağlı olarak %20 ile %40 arası kanat atağınız artar.
    dezavantaj: göbek defansı zayıflatır.
    dizilişler: 2 ofansif kanat ve 2 bek ile oynayınız

    Ortadan atak
    kanat atakları göbek ataklara çevirmeye çalışır. Zayıf göbek defanslı rakibe karşı kullanılabilir.
    kanat atağı göbeğe çevirme kabiliyeti kaleci hariç tüm oyuncuların pas yetenekleri toplamıyla hesaplanır. Ayrıca tecrübe ikramiyesi de eklenir. Bu kabiliyete bağlı olarak %20 ile %40 arası göbek atağınız artar.
    dezavantaj: kanat defansı zayıflatır..
    dizilişler: kanatlarınızı ortaya doğru oynatarak orta saha hakimiyeti kazanırsınız, 2 defansif bek bu durumda önemli rol oynayacaktır.

    Pres
    0:0 hedeflendiğinde oyundaki şans sayısı azaltılabilir.
    şansları azaltma kabiliyeti kaleci hariç tüm oyuncuların defans yetenekleri toplamıyla hesaplanır. Güçlü oyuncuların defans yetenekleri iki kat sayılır.Ayrıca oyuncuların kondisyonu da önemlidir(çok iyi olmalı ). Tecrübe de pres yeteneğine etki eder.
    dezavantaj: oyuncularınızın kondisyonu daha çabuk tüketir
    pres veya başka bir taktik oynamak sakatlanma ihtimaline herhangi etki yapmaz.
    dizilişler: 5-4-1, 4-5-1

    Ev sahibi avantajı
    bir takım kendi stadında deplasmandakinden daha iyi oynar. Bu derbi (aynı bölgeden iki takımın karşılaşması) dışında geçerlidir:
    Böyle bir maçta iki takımdan hiçbirine avantaj yoktur!
    Önceleri hattrickte daha kalabalık seyirci avantajı da vardı ama birçok kümenin sezon boyunca derbi yaşamak için bölge değiştirmesi nedeniyle kaldırıldı

    Bölüm 2 :
    Oyuncu Seçimi

    Oyuncu Pozisyonları Öneme gore sıralanmış yetenekler

    standart mevki Gereken Ana yetenek Yan yetenek
    Kaleci kalecilik
    Bek defans kanat
    Stopper defans
    Kanat kanat, oyunkuruculuk,kondisyon defans, pas
    İç ortasaha oyunkuruculuk, kondisyon pas, defans
    Forvet golcülük pas
    Kişisel talimatlar Gereken Ana Yetenek Yan Yetenek
    Ortaya doğru bek defans
    Defansif bek defans
    Ofansif bek defans,kanat oyunkuruculuk, kondisyon
    Ofansif stopper defans, oyunkuruculuk ,kondisyon
    Kanada doğru stopper defans kanat
    Defansif kanat oyunkuruculuk, kondisyon, kanat defans
    Ofansif kanat kanat, oyunkuruculuk, kondisyon pas
    Ortaya doğru kanat oyunkuruculuk, kondisyon kanat, pas, defans
    Ofansif iç ortasaha oyunkuruculuk, kondisyon pas
    Defansif iç ortasaha oyunkuruculuk, kondisyon defans
    Kanada doğru iç ortasaha kanat, oyunkuruculuk, kondisyon pas, defans
    Defansif forvet golcülük, oyunkuruculuk, kondisyon pas
    Kanada doğru forvet golcülük, kanat pas



    *Yukarıdaki tabloda gördüğünüz ana ve yan özelliklere göre oyuncularınızı belirleyiniz.

    Sürekli kafanızı kurcalayan bir diğer soru ise aynı mevkide oynayan iki oyuncudan hangisini seçmeli,olsa sanırım.

    Oyuncularınızın yeteneği kadar Form+Tecrübe de çok önemli birer etkendir.(daha detaylı bilgi için bknz--->Oyuncular )
    Şöyle basitçe bir ipucu vermek gerekirse, Tercihlerinizi yapmanız gereken sıralama
    Yetenek&Yan Yetenek-->Form-->Tecrübe olmalıdır.Bunlardan hangileri eşitse diğerlerinin önem sırasına göre kıyaslama yapınız.
    Not: yetenek hesaplama formüllerini yazıp kafanızı karıştırmak yerine.Bunu hattrick-forever Sizler için çok daha detaylı olarak yapacak.
    Türkçe olan bu programın yapımcısı Ankaralı Ophiuchus arkadaşımızdır.Emekleri için kendisine teşekkür ediyoruz.







  • up+ yeni başlayanlar için bunlar çok önemli
  • çok saol
  • beyler taktiklerinizi 3-5-2 ye getirmeye bakın. ortasayı alan maçı %90 kazanıyor. üst liglerde 442 oynayan yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eros

    beyler taktiklerinizi 3-5-2 ye getirmeye bakın. ortasayı alan maçı %90 kazanıyor. üst liglerde 442 oynayan yok

    Ya kardeş 3-5-2 ye alışmaları için zmn gerekiyo. O alışma süresinde napcaz??? Yeniliriz. Ben ligi na malup bitirmek istiyom. Şuan hiç yenilmedim ligde




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MU.ZAFFER


    quote:

    Orjinalden alıntı: eros

    beyler taktiklerinizi 3-5-2 ye getirmeye bakın. ortasayı alan maçı %90 kazanıyor. üst liglerde 442 oynayan yok

    Ya kardeş 3-5-2 ye alışmaları için zmn gerekiyo. O alışma süresinde napcaz??? Yeniliriz. Ben ligi na malup bitirmek istiyom. Şuan hiç yenilmedim ligde



    hazırlık maçında alıştıracaksın muzzy




  • Ben 4-4-2 den 3-5-2 ye geçitğimde takım 2 hafta bocaladı ama sonra adam gibi oynamaya başladı
  • Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenci ilyas -- 12 Ağustos 2010; 19:00:25 >
  • Teşekkürler.
  • 442 ye karşı ne oynanır ?
    352 nin dezavantajları nedir ?
    rakibim 343 oynuyor napmam lazım ?

    hattrickde böyle sorular olmaz mantık dışıdır.

    doğru sorular :
    rakibim ortayı alacak kesin ama benim atak değerlerim rakibin defansından iyi ne yapmam lazım ?
    3 stoperle çıkmanın dezavantajları nelerdir?
    rakibim 5-4-1 kontra oynuyor. ratingleri şu bu , ne yapmam lazım...

    e şimdi ne demek olyor bu yazdıklarım ?
    -bu topic bi işinize yaramaz.

    ayrıca şu gereksiz mesaj atma huyunuzdan vazgeçin. adam ht topiğine uğramıyor burya teşekkür yazıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=9369616&go=last

    iyi ht'ler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.