Şimdi Ara

Hattrick Altyapı ve Kulüp Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Altyapı(Eski Sistem)

    Her hafta bir genç oyuncuyu alt yapıdan A takıma yükselterek yeni bir oyuncu edinebilirsiniz. Altyapı seviyeniz ne kadar iyi ise, iyi bir oyuncu/kaleci çekme şansınız o kadar yüksektir. Misal; berbat bir altyapı ile kaliteli oyuncu çekme şansınız %0.01 ise, çok iyi bi altyapı ile bu şansı %10'a çıkarabilirsiniz. (değerler tamamen örnektir ve gerçek değildir, fikir vermesi için kullanılmıştır) Kaleci ya da oyuncu olması dışında nasıl bir genç oyuncu olacağı konusunda seçim şansınız yoktur.

    Altyapı için 3 farklı haftalık yatırım mevcuttur, 5bin, 10bin, 20bin. Eğer 0 seçerseniz, altyapıya yatırım yapmamış olursunuz. İdeal altyapı gelişimi için önerilen ''vasat'' seviyesine kadar 10bin, bu seviyeden sonra 20bin yatırmaktır. Altyapıdan yeni oyuncu çekme maliyeti 2bin'dir. Altyapı yatırımınızı keserseniz seviyesi düşecektir. ''Çok iyi'' seviyesine ulaşmış bir altyapıda yatırımı keserseniz/düşürürseniz altyapı seviyeniz düşecektir.

    Alt yapınızın aktiviteleri hakkında bilgileri "Takımınız" menüsünün altındaki "Kulüp" başlığında (club.asp?) bulabilirsiniz. Buradan ayrıca yapacağınız yatırımı belirleyebilir ve her hafta bir genç oyuncu yükseltebilirsiniz.

    Yapılan yatırıma göre, altyapının gelişim süreci örnekleri için şu

    Seviye Değişimi Süre
    Felaketten Berbata 1 hafta
    Berbattan Kötüye 1 hafta
    Kötüden Zayıfa 1-2 hafta
    Zayıftan Vasata 2 hafta
    Vasattan Yeterliye 3-4 hafta
    Yeterliden Kaliteliye 5-6 hafta
    Kaliteliden Çok İyiye 1 sezon (16 hafta)



    Altyapı Okulu(Yeni Sistem)
    Bir altyapı okuluna sahip olmak demek, paf takımınızla aktif olarak ilgilenebilmeniz demektir. Gözcü kiralayabilir; antrenman programlarını, ilk onbiri ve taktiği belirleyebilirsiniz. Paf takımınız sizin isteğiniz doğrultusunda bir ligde mücadele verebilir. Örneğin sadece kendi arkadaşlarınızla bir altyapı ligi kurabilirsiniz. Bundan böyle paf takımınız için Hattrick dünyasından herhangi bir takımla hazırlık maçı ayarlayabilirsiniz.

    Altyapı okulu kurma
    Altyapı okulunuzu takım menünüzdeki "Kulüp" bölümünden aktifleştirebilirsiniz. Birer antrenör ve gözcü hemen takımınıza atanacaktır. Aynı zamanda hemen maçlarınıza başlayabilmeniz için genç bir kadroya sahip olacaksınız. Ancak bu gençler yetenekten uzak, okul bahçesinde teneke kutuyla top oynarken apar topar getirilmiş gençler olacak.

    Paf ligi
    Altyapınızı istediğiniz hazır bir lige dahil edebilir veya kendi liginizi kurabilirsiniz. Bir altyapı ligi 4, 6, 8, 12 veya 16 takımdan oluşabilir. Ligler herkese açık olabildiği gibi özel (ancak kurucunun davetiyle katılabileceğiniz) de olabilir. Özel ligler veya 12/16 kapasiteli ligler başlatabilmek için kurucu Taraftar sahibi olmalıdır. Lig kurucusu aynı zamanda fikstürü belirleme yetkisine de sahiptir. Bir lig belirlenen takım sayısına ulaştığında maçlar başlayabilir.

    Gözcüler
    Altyapı okulunuzu aktifleştirdiğinizde ilk gözcünüz takımınıza atanacak. Kendisini, bulunduğunuz ülkedeki istediğiniz bir bölgede yetenek avına çıkmak üzere görevlendirebilirsiniz. Hangi mevkiden oyuncu bulması gerektiği yönündeki talimatlarınızı da dikkate alacaktır. Eğer özel bir mevkide (mesela kanat) oyuncu araması yönünde talimat verirseniz genellikle bu talimata uyacaktır. Ancak bulduğu oyuncular çoğu zaman daha kötü olacaktır. Öte yandan, mevki oyuncusu arama talimatıyla müthiş yetenekler bulma şansınız artabilir de.

    İsterseniz kadronuza yeni gözcüler katabilirsiniz. Ancak sahip olabileceğiniz gözcü sayısı üç ile sınırlıdır (ve birden az olamaz). Gözcüleriniz size her hafta oyuncu sunmaya çalışacaktır - eğer arama kriterlerini çok dar tutarsanız o hafta elleri boş dönebilirler.

    Gözcü sayınız birden fazla ise 2. ve hatta 3. oyuncu önerilerini alabilirsiniz (bir öncekini reddettiyseniz). Ancak unutmayın ki geri çevirdiğiniz bir oyuncuya tekrar davet gönderemezsiniz. Bir kere hayır dedikten sonra kararınızdan dönemezsiniz.

    Oyuncular
    Altyapı okulunuzda aynı anda en fazla 16 oyuncu bulundurabilirsiniz. Altyapınıza katılan oyuncular 15-17 yaş aralığında olacaktır. Yetenekleri ve karakter yapıları henüz tam keşfedilmemiş olduğundan, as takımınızda olduğu gibi yetenek ve kişiliklerini göremeyeceksiniz. Oyuncularınızın özelliklerini keşfetmeniz için onları farklı mevkilerde sahaya sürmeniz gerekebilir. Çıkardıkları yıldızlar, gözcü ve antrenör raporlarından da bu noktada büyük yardım alabilirsiniz. Ayrıca maç raporlarında da birkaç tüyo bulabilirsiniz.

    Maçlar
    Paf takımınız, haftada bir kere lig maçı yapar ve üç haftada bir de hazırlık maçı oynama fırsatına sahip olacaksınız. Tıpkı normal takımınızda olduğu gibi talimatlarınızı önceden verirsiniz ve takımınızın tam olarak oynamasını istediği taktiği belirlersiniz.

    Antrenman
    Altyapı oyuncuları genelde hızlı öğrenicilerdir, karakterlerine de bağlı olarak. Aynı anda iki antrenman türü üzerine odaklanabilirler, ana antrenman ve yan antrenman. Ana antrenman, yan antrenmana göre daha çok etkiye sahiptir. İki antrenman türünü de aynı (örneğin defans) olarak belirleyebilirsiniz fakat antrenman etkisi iki antrenmanı farklı seçmeniz durumunda daha çok olacaktır.

    Altyapı oyuncularınızın maçta oynadığı mevki antrenman için tıpkı as takımınızda olduğu gibi çok önemlidir. Altyapı oyuncuları hem lig maçından hem hazırlık maçından antrenman alırlar, dolayısıyla aynı haftada iki kez antrenman alabilirler. Ancak hazırlık maçlarının antrenman etkisi lig maçlarından daha azdır. Her maçın ertesi günü antrenörünüz size takımda neler olup bittiğiyle ilgili rapor verecek. Oyuncularınızın ilerlemesi hakkında pek çok ipucu ile birlikte elbette.

    As takıma yükseltme
    Genç takımdan as takıma yükselmek her genç yetenek için; kendilerini kaliteleriyle koça, diğer as takım oyuncularına ve taraftarlara beğendirmek zorunda hissettikleri için zordur. Bazı yetenekler bu baskı ile başa çıkmakta zorlanabilirler, özellikle de genç yaştalarsa ve kötü karakterleri varsa, ve bu yüzden tam potansiyellerine ulaşamayabilirler.

    As takıma yükseltebilmeniz için, altyapı oyuncusunun en az 17 yaşında olması ve altyapı okulunda en az bir sezonu tamamlamış olması gerekmektedir. Oyuncunuzu 19. yaş gününden önce as takıma yükseltmelisiniz, yoksa kendine yapacak başka bir iş bulacaktır.

    Masraflar
    Altyapı okulunuzda bir tane gözcü ile çalışmalar yapmak haftada 10 000 TL tutar ve ilave her gözcü ek olarak 5 000 TL tutacaktır. Altyapı okulunun uzmanı yoktur; ulaşım, yaralanma, sakatlıklar vs. gibi konularda ailelerin herhangi bir karşılık beklemeden yaptıkları desteklerle ayakta durur. Aynı zamanda altyapı okullarının gelirleri de yoktur, genelde desteklemeye gelenler altyapı okulunuzdaki gençlerin arkadaşları ve anne babalarıdır.

    Altyapı okulundan as takımınıza oyuncu yükseltmek size 2 000 TL masraf çıkarır. Bunlardan başka size masraf çıkarabilecek tek durum gözcünüze başka bölgeye gitmesi talimatını vermenizdir. Bu durumda uçak biletlerini ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    Kaynak : Hattrick Türkiye Forumu Kurallar ve Yardım Başlığı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.