Bildirim
İnternetim Neredeyse 5 Dakkada bir Kopuyor.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ara Kablolarını değiştirmeyi denemelisin,Splitterını Bir değiştir. Sanki Fiziksel Bağlantında sorun var gibi. -
Artık dakkada bir kopmaya başladı bağlandığım gibi kopuyor desem yeridir. O küçük kutucuğu artı bütün kabloları yenileyeyim bari üstünede bi format patlatırım düzelir inşallah. -
Önce telekomu ara evinin önüne kadar gelip kabloları-cihazları kontrol ederler, hattını ölçerler, eğer onlarda bi hata yoksa sonra sen kendi kablolarını değiştirirsin. Boşu boşuna masrafa girme yani. -
Sprinterden direkt bilgisayara bağlayın kabloyu birde öyle deneyin düzelmez ise 444 0 375 Alo TTnet. -
eger ayarlarda ve kablolarda sorun yoksa ttnet kaynaklı bir sorun olabilir. -
aynı sorun bendede var.sinir oluyorum -
ttnetin hatları kaldırmıyor 4mbiti 1mbit indirirlerse senı duzelıcektır aynı seyı yaptılar bana beyfendıler bu yuzden 4 mbit olamadım ben dava acıcam adamı hasta ederler -
Modemin link yada data ışığının reaksiyonu nedir? Kablosalda olabilir virüsselde. -
1 mbit im ve aynı sorun var. -
splitter (ayırıcılar) sorun çıkarabilir. hatta yanlış bağlanmış bile olabilir -
Ben o yüzden hızımı düşürttüm 2048'e geri döndüm kopmalarda kayboldu. Bakır kablolar 4 mb hızı kaldırmıyor dediler telekomdan... -
hat sesini dinleyin, parazitten de kaynaklanabilir. eğer öyleyse filtre kullanın. -
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Önce telekomu ara evinin önüne kadar gelip kabloları-cihazları kontrol ederler, hattını ölçerler, eğer onlarda bi hata yoksa sonra sen kendi kablolarını değiştirirsin. Boşu boşuna masrafa girme yani.
böyle bir hizmeti varmı lanet telekomun? ben geçen şikayet ettim. akşamları evin telefonu kesiliyor, internet 4096-1024 bağlı iken 2111 - 735 gibi saçma salak değerler gösteriyor, modemin adsl-status ekranında bir sürü hata görüyorum. 10000 filan yazıyor bazı değerler. gürültü payı 6db gönderme 6db alma , zayıflama 63db gönderme 54db alma gibi saçma sapan değerlere çıkıyor. nese telefon kutusunu görmeniz lazım. allahlık bütün kablolar. apartman zaten bok gibi. şikayet ettim apartmanca anlaşın yenisini yaptırın dediler :) bende oldu dedim. msn devamlı kopuyor. iğrenç bir durum. nasıl çözecem bilmiyorum. kafayı yemek üzeriyim. her yeni eve taşınan yaşamıştır herhalde böle sorunları.
-
Aynı sorun ya..
Sürekli kopuyor oyunlarda lag yapıyor oyundan düşüyor. Hiç bi değişiklik yapmadım sonradan böyle oldu.
1 haftaya kadar tanışınıyoruz. yeni eve tanışanların bilgisi vardır bağlantı değişiyor mu yoksa devrediyolar mı nasıl olcak bilgilendirirseniz sevinirim.
4 gb kotalı net bağlantım -
nakil ettireceksin yada kapattırıp yeniden açtıracaksın. devir işlemleri sancılı oluyormuş sanırım. gerçi yep yeni açtırdıkda sancı çekmiyormuyuz sanki :) karar senin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duna -- 30 Ağustos 2007; 2:27:37 > -
Arkadaşlar bakın şu linke de yazdım. Avrupa yakasında bazı bölgelerde TT çalışma yapıyormuş (artık düzelteceklerine iyice batırıyorlar ama neyse.)
http://forum.donanimhaber.com/m_17110153/tm.htm
İşte o mesajım.
quote:
Orjinalden alıntı: DigitalWorld
Vallaha ben bu telekoma ne diyeyim.
Daha önceki konulardan hatırlayanları bildiği üzere TTnet aboneliğimi iptal edip smile a geçtim.
Her neyse, hat açıldığı akşam çok güzel kullandım ve hız iyiydi, yan, normal olması gereken hız vardı. Önceden kotalı 1Mbir hattım ile de 120KB gibi hızlarda indirme yapabiliyordum. Yani çok yükzek ve iyi değerler.
Amaaa salı akşamı bir geldim hat bile alamıyorum. Smile ı aradım dediler böyle böyle bir hat çalışması varmış.
Bu gün gene baktım hat hala aynı. Modem gat sinyalini alıp dınk sesini veriyor ama saniyesinde gene bir dınk ile hat kopuyor.
Her neyse smile ı aradım arıza kaydı aldılar.
Bir süre sonra da TT dan aradı bir teknik kişi. Önce dedi işte splitter tak illa. (Splitter ım sorunlu. O olmadan çok değil 1 hafta önce 120K ile dosya çekiyordum. Ondan bir önceki gece de öyle)
Her neyse sonra işte hatta cızırtı var tabi olmaz. Bu ben bilmem kaç yıllık kullanıcıyım düne kadar bir şey yoktu kelimesinde ısrar edince TT hızları artırdı dedi ne alakaysa. (He hızı artırdık diye bağlantının içine ettik demek istediyse o bir bağlantı olabilir.)
Hız şu an 320Kb te (Bu seferki kilobit kilobyte değil. ). Artık bu gecelik idare ediyorum.
Anlayacağınız bu TT nin işi tam pis iş. Mis gibi hat vardı. Adam edicem diye çalışma yapmışlar ve etmişler de, ama içine etmişler.
Ya hız yükselttik dediler millet 256 yı arar oldu. Alt yapı düzenlemesi dediler çeken hat çekmez oldu.
Dünya üzerinde bu kadar kaş yaparken kafa tasını yüzme olayı var mıdır? Bu kadar da olmaz yaaa.
Bende de hat daha çevir demeye fırsat bulmadan kopuyor.
Peki soruyorum bu alamadığımız hizmet için mi para ödeyeceğiz. Bizim bu internet kullanamadığımız zamanlar ne olacak. Bu TT gerçekten işi iyice azıttı.
Artık birinin dur demesi milyar dolar faturayı bunlara kesmesi gerekiyor. Çalışanlar bile greve gitti yaaa. Hem milleti kazıkla hem de çalışana zam yapma oh ne ala.
Yukarıdan da anlaşılacağı üzere hattan dengeli ADSL hizmeti yapamıyoruz demiyor da sizde sorun var diyor. Ya ek olsa ne olur olmasa ne olur. Ben bir gün önce son sürat hızda download yapıyordum. 1 gece de ne değişti.
Yani yeni hat açtıran arkadaşlar. Eski bir ADSL kullanıcısı olarak söylüyorum. O kopmalar hattan değil TTnet in verdiği kalitesiz hizmetten geliyor.
Bakın anlattım pek çok yerde imkansız gibi gelebilen bir hızla 120K ile indirme yapıyordum. Bir gün sonra hat bile gelmez oldu. Şu an bağlantı hızı 320Kbps
TT den arayan adam hızı düşüreyim öyle deneyelim dedi. Şu an en azından nete girebiliyorum. Bu arada hızın ne kolay düşürüldüğünü görüyorsunuz sanırım. Şimdi gel de süründüren güya turbo hızlı çok nazlı internette bir kasti kısıtlama olamaz de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Ağustos 2007; 15:40:25 >
-
hocam .. modemin arızalı ..
aynısı benim başıma geldi. 2-3 hafta uğraştım..
sonunda sorunun modemde olduğunu anladım .. .
usr robotic 9107 marka idi.
gold saolsun .. garanti kapsamındaki modemimi ( 1.5 yıllık ) kendi isteğimle airtess modem ile değiştirdi.. üstüne birde para verdi :)
ben sorunun modeminde olduğuna ısrarcıyım..
sana tavsiyem bir arkadaşından hangi tip bağlantı kullanıyorsan .. (ethernet & usb )
modemini alıp denemendir..
yine söylüyorum.. modemin arızalı .. haberleşmesi kopuyor..
saatin yanında internet bağlantısını görüyorsan " sınırlı bağlantı yok felan diyor değil mi "
dediğimi yap ..
saygılarımla , -
Arkadaşım şu an 1Mbit ile bağlanıyorum ve sorun yok. Modem aynı modem, hat aynı hat.
Olunca oluyor anlaşılan.
Çoook uzun süredir bilgisayar kullanıyorum ve sorunlarında iyi anlarım.
Sorunun kaynağını anlayabilirim.
Yine de ilgin ve yardım çaban için çok teşekkürler.
Bu arada tabi konuyu açan arkadaşa demiş olma ihtimalin de var. -
ya modem arızalı bence açık yani. 5 dk bir hat gidermi
Benzer içerikler
- migros internet
- modemden cızırtı gelmesi
- millenicom modem iade
- netgsm ev interneti nasıl
- turknet müşteri numarası öğrenme
- türk telekom e-sim ücretli mi
- türk telekom port açma ücreti
- kapanan hat nasıl açılır
- turkcell abone sayısı
- gigafiber nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X