Evet Arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce almış olduğum tv kartının incelemesini şimdi yapıyorum çünkü bayağı uğraştım sizler uğraşmayın diye bildiklerimi yazacağım.
Öncelikle Ürünü weblebi.com dan 160YTL(kdv ve kargo dahil) aldım.Ama alacaksanız bence hepsiburada.com dan alın çünkü 2 saat içinde kargoya veriyorlar.
Ürünün turanlıbilgisayar tarafından dağıtımı ve garantisi verilmektedir.
Ben ilk defa bir alışverişte garanti belgesinin tam ve düzenli olarak doldurulduğunu gördüm ayrıca yazılım sorunu yaşadığımda hafta sonunda attığım mail gecikmeden cevaplandı.Bu nedenle turanlı bilgisayarın sattığı ürünler ile ilgilendiğini belirteyim.
Ürünü almadan önce internette araştırdım Pekte iyi şeyler duymamama rağmen aldım.Çünkü benim isteklerime karşılık veren en iyi üründü.Pişmanda değilim.:))))Türkiyede karasal yayın test aşamsında olduğundan karasal yayına bakamadım.
Evet şimdi ilk önce ürünü fiziki olarak inceleyelim.
Kutudan çıkanlar:
1)Kurulum Cdsi,Garanti belgesi.
2)DVB-T Anten.Bu anten çok iyi Hem dvb-t hemde analog yayınları almada kullanılmaktadır.Alttan güçlü bir mıknatısa sahip olduğundan birçok yere sabitlenebilir.
3)DVB-S için Adaptör.Sadece uydu yayınlarını izlerken takmak zorundayız.ilk aldığımda acaba usbden güç çekip buraya taksam olurmu diye düşündüm ama usb gücü yetmedi.Adaptörde 12Vdc/1.0A yazıyor.
1)Bu resim kartın laptoba takılı hali alttada başka bir resim var.Çok yer kaplamıyor şimdiden söyleyeyim.
2)Buda başka bir resim.
3)Bu PCMCIA girişi alacaksanız laptobunuzda böyle bir giriş olmalı.
4)Genel görünüm.
5)Tv kumanda alıcısı.
6)Üstten görünüm.
SIRA GELDİ YAZILIM KISMINA.
Evet öncelikle size birşey söyleyeyim ürünü aldıktan sonra kurulum cdsini hiç kullanmayın.Çünkü içindeki sürücüler ilginçtir 2005 tarihli sürücüler.Benim garibime gitti.İçinden çıkan programda iyi fakat onu incelemeyeceğiz çünkü kurulumu ve kullanımı rahat.cd içindeki program sorunsuz zaten son sürümü.
Bir çok kişi yazılımdan şikayet ediyor halbuki hiç bi sorun yok.Yapmanız gereken sürücünüzü güncellemek sonra progdvb çok iyi çalışıyor.
Burada anlatacaklarım tamamen uydu ile ilgili çünkü Radyo, analog tv ve karasal tvde sorun yok kolayca kullanabilirsiniz.
Önce linklerden başlayalım.Ürünün resmi sitesini mutlaka arasıra ziyaret edin çünkü transporter listesi gerçekten güncelleniyor.(kendi programı için) Bu linkte güncel sürücü,program ve satlist(transporter listesi) ni indirebilirsiniz.indirmelisinizde.
Not: ben aşağıdaki adımları cd den programı cd den sürücüyü yükledikten sonra yaptım siz hiç birini yüklemediyseniz Normal sürücü yüklemesi yapın.
1.Adım sürücü güncelleme.
Kartı takalım ışığın yanmasına dikkat edelim. Eğer eski sürücüleri yüklediyseniz sürücüleri kaldırmanız fayda etmiyor.Manuel olarak güncellemek daha sağlıklı. aygıt yöneticisine girelim. Görüldüğü gibi ses video oyun kumandalarının içinde FlyDVB Trio CardBus var.Buna sağ tıklayıp özellikler diyelim. Üstten srücüyü seçiyoruz ben güncellediğim için sürücü sürümü 13.35.4.1 görünüyor.Sizdede böyle görünmeli eğer böyle görünüyorsa sürücünüz güncel demektir. Devam edelim sürücüyü güncelleştir diyoruz.internetten sürücü güncellemeye hayır diyoruz.Listeden veya belirli konumdan yükle diyelim. Aşağıdan arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim seçeneğini işaretleyip ileri diyelim. Eğer karşınıza aygıt listesi çıkarsa ses video ve oyun kumadası nı işaretleyip ileri diyelim. disketi var diyip rardan çıkardığımız güncel sürücüleri bulup sürücüleri yükleyelim microsoft sürücüyü imzalamadı uyarısına devam et diyelim burada cd takın hatası verebilir hata verdiğinide gözat diyip güncel sürücüyü çıkardığımız klasörü seçersek sürücü güncelleme devam edecektir. Sonuç olarak sürücünüzün versiyonunu 13.35.4.1. yapın.
2.Adım progdvb yüklenişi.
Progdvb programı ürünün cd si ile gelen program gibi kanalları izlemeniz için.Kanallar arası geçişler daha hızlı oluyor.
Programı kurmak çok kolay bildiğimiz basit kurulum ama bikaç detay var.
setup dosyasını açıyoruz ingilizce dili seçip next diyoruz.Burda select card bölümünde life wiev flydvb seçip next diyoruz timeshift özelliğini ayarlıyıp next diyoruz next diyip yüklemeyi tamamlıyoruz.Progdvp yüklendi.
Bu kısım çok önemli. Programı açalım üst taraftan settings e tıklayıp devicelist e tıklayalım.Cardbus takılı olsun.Aşağıdaki resimdeki gibi 713x bda dvbs tuner seçelim versiyonu 1.36 apı versiyonu 1.33 olsun sağ taraftan start diyelim eğer uydu takılıysa aşağıda sinyal gelecektir. Bunu yapmazsanız görüntü alamazsınız yada görüntü kesik kesik gelir.ok diyip çıkalım.Eğer görüntüde yine donmalar yada kesilmeler olursa, yine settingsten audio and video ya girip üstten direct show u seçin tv channels kısmıyla oynayın.
Sıra geldi lnb ayarlarına. settingsten diseqc ye girin.buradaki ayarları anlatamam çünkü sizin lnb ayarlarınızı bilmiyorum:DDD Eğer ayarlarınızı doğru yaptıysanız artık kanal taramasına geçebiliriz.
Güncel tp listesi.Bu linki bana turanli bilgisayar verdi bu linki indirin rar dan çıkartıp C:\ProgDVB\Transponders klasörüne atın.eğer progamı başka yere yüklediyseniz oradakine atın.
Programda üst taraftan channel list e gelelim channel search seçelim burdan seçtiğiniz diseqc çıkar ona girip türksat yada hotbirdi seçip kanal taramasını yapabilirsiniz.
Bu arada powerinstall 7.6 kullanarak download yapabilirsiniz.Ben denedim beğenmedim.Çünkü iyi dosyalar yok çoğu dosya adult içeriğe sahip. download ile ilgili ise şunu belirtiyim önce türksat download kanalını açın sonra file grabbere girin.
Evet Yazılım kısmıda bu kadar unuttuğum şeyler olabilir.Burda sorarsınız.Sizlerinde bildiği şeyler varsa burada paylaşalım.
Sonuç olarak bu kartın yazılım problemi yok.Gerekli sürücü güncellemelerinden sonra çok iyi çalışıyor bende türksattaki tüm kanalları izleyebiliyorum şuan hotbird de izliyorum.powerinstall 7.6 iledaha çok uygulamayı kullanabilirsiniz.
FOTOLAR SONYERİCSSON W800İ İLE ÇEKİLDİ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superkene -- 27 Ağustos 2007; 10:56:58 >
Ben bişey daha sormak istiyorum belki bileniniz vardır. Şimdi uydu yayını için progdvb falan kullanıyoruzda normal analog yayın için kullanabileceğimiz yazılım yok mu? Bunun orjinal yazılımı çok hantal. Adamı kanser ediyor.
sanırım üzerinde ek bir adaptör girişi var fakat resimlerde takmamışsınız adaptörünü o şekilde çalışabiliyormu yada uydu falan takılıncamı gerekli adaptör öyleyse çok güzelde diğer türlü analog yayın izlemek içinde adaptör kötü olur
sanırım üzerinde ek bir adaptör girişi var fakat resimlerde takmamışsınız adaptörünü o şekilde çalışabiliyormu yada uydu falan takılıncamı gerekli adaptör öyleyse çok güzelde diğer türlü analog yayın izlemek içinde adaptör kötü olur