Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
FLYDVB TRİO CARDBUS İNCELEMESİ(Tüm dertler Bitti.)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> FLYDVB TRİO CARDBUS İNCELEMESİ(Tüm dertler Bitti.) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
İlker Gökmen

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2007; 14:33:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

FLYDVB TRİO CARDBUS İNCELEMESİ

Evet Arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce almış olduğum tv kartının incelemesini şimdi yapıyorum çünkü bayağı
uğraştım sizler uğraşmayın diye bildiklerimi yazacağım.

Öncelikle Ürünü weblebi.com dan 160YTL(kdv ve kargo dahil) aldım.Ama alacaksanız bence hepsiburada.com dan
alın çünkü 2 saat içinde kargoya veriyorlar.

Ürünün turanlıbilgisayar tarafından dağıtımı ve garantisi verilmektedir.

Bilgi için: www.turanli.com.tr

Telefon:02122160520
02122160525

Ben ilk defa bir alışverişte garanti belgesinin tam ve düzenli olarak doldurulduğunu gördüm ayrıca yazılım sorunu
yaşadığımda hafta sonunda attığım mail gecikmeden cevaplandı.Bu nedenle turanlı bilgisayarın sattığı ürünler ile
ilgilendiğini belirteyim.

Ürünü almadan önce internette araştırdım Pekte iyi şeyler duymamama rağmen aldım.Çünkü benim isteklerime karşılık
veren en iyi üründü.Pişmanda değilim.:))))Türkiyede karasal yayın test aşamsında olduğundan karasal yayına bakamadım.

Evet şimdi ilk önce ürünü fiziki olarak inceleyelim.

Kutudan çıkanlar:

1)Kurulum Cdsi,Garanti belgesi.

2)DVB-T Anten.Bu anten çok iyi Hem dvb-t hemde analog yayınları almada kullanılmaktadır.Alttan güçlü bir mıknatısa sahip
olduğundan birçok yere sabitlenebilir.

3)DVB-S için Adaptör.Sadece uydu yayınlarını izlerken takmak zorundayız.ilk aldığımda acaba usbden güç çekip buraya
taksam olurmu diye düşündüm ama usb gücü yetmedi.Adaptörde 12Vdc/1.0A yazıyor.

4)Radyo için Anten.

5)Kumanda + piller.

6)Ve tabiki FLYDVB TRİO CARDBUS'umuz.

ŞİMDİ KARTIN SAĞINA SOLUNA BİLGİSAYARDA DURUŞUNA FELAN BAKALIM.
Laptobumun markası Monster Hel80.

1)Bu resim kartın laptoba takılı hali alttada başka bir resim var.Çok yer kaplamıyor şimdiden söyleyeyim.

2)Buda başka bir resim.

3)Bu PCMCIA girişi alacaksanız laptobunuzda böyle bir giriş olmalı.

4)Genel görünüm.

5)Tv kumanda alıcısı.

6)Üstten görünüm.

SIRA GELDİ YAZILIM KISMINA.

Evet öncelikle size birşey söyleyeyim ürünü aldıktan sonra kurulum cdsini hiç kullanmayın.Çünkü içindeki
sürücüler ilginçtir 2005 tarihli sürücüler.Benim garibime gitti.İçinden çıkan programda iyi fakat onu
incelemeyeceğiz çünkü kurulumu ve kullanımı rahat.cd içindeki program sorunsuz zaten son sürümü.

Bir çok kişi yazılımdan şikayet ediyor halbuki hiç bi sorun yok.Yapmanız gereken sürücünüzü güncellemek sonra progdvb
çok iyi çalışıyor.

Burada anlatacaklarım tamamen uydu ile ilgili çünkü Radyo, analog tv ve karasal tvde sorun yok kolayca
kullanabilirsiniz.

Önce linklerden başlayalım.Ürünün resmi sitesini mutlaka arasıra ziyaret edin çünkü transporter listesi gerçekten
güncelleniyor.(kendi programı için)
Bu linkte güncel sürücü,program ve satlist(transporter listesi) ni indirebilirsiniz.indirmelisinizde.

-Driver http://www.lifeview.com.tw/DRIVERS/v13.35.04.001(DTM).rar
-Buradan Progdvb4.85.3full indirin. http://download.progdvb.com/ProgDVB4.85.3FullInstall.exe
-www.progdvb.com dan gerekli pluginler ve dil dosyalarını indirebilirsiniz.

Not: ben aşağıdaki adımları cd den programı cd den sürücüyü yükledikten sonra yaptım siz hiç birini yüklemediyseniz
Normal sürücü yüklemesi yapın.

1.Adım sürücü güncelleme.

Kartı takalım ışığın yanmasına dikkat edelim.
Eğer eski sürücüleri yüklediyseniz sürücüleri kaldırmanız fayda etmiyor.Manuel olarak güncellemek daha sağlıklı.
aygıt yöneticisine girelim.

Görüldüğü gibi ses video oyun kumandalarının içinde FlyDVB Trio CardBus var.Buna sağ tıklayıp özellikler diyelim.

Üstten srücüyü seçiyoruz ben güncellediğim için sürücü sürümü 13.35.4.1 görünüyor.Sizdede böyle görünmeli eğer
böyle görünüyorsa sürücünüz güncel demektir.
Devam edelim sürücüyü güncelleştir diyoruz.internetten sürücü güncellemeye hayır diyoruz.Listeden veya belirli
konumdan yükle diyelim.

Aşağıdan arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim seçeneğini işaretleyip ileri diyelim.
Eğer karşınıza aygıt listesi çıkarsa ses video ve oyun kumadası nı işaretleyip ileri diyelim.

disketi var diyip rardan çıkardığımız güncel sürücüleri bulup sürücüleri yükleyelim microsoft sürücüyü imzalamadı
uyarısına devam et diyelim burada cd takın hatası verebilir hata verdiğinide gözat diyip güncel sürücüyü çıkardığımız
klasörü seçersek sürücü güncelleme devam edecektir.
Sonuç olarak sürücünüzün versiyonunu 13.35.4.1. yapın.

2.Adım progdvb yüklenişi.

Progdvb programı ürünün cd si ile gelen program gibi kanalları izlemeniz için.Kanallar arası geçişler daha hızlı oluyor.

Programı kurmak çok kolay bildiğimiz basit kurulum ama bikaç detay var.

setup dosyasını açıyoruz ingilizce dili seçip next diyoruz.Burda select card bölümünde life wiev flydvb seçip next diyoruz
timeshift özelliğini ayarlıyıp next diyoruz next diyip yüklemeyi tamamlıyoruz.Progdvp yüklendi.

Bu kısım çok önemli.
Programı açalım üst taraftan settings e tıklayıp devicelist e tıklayalım.Cardbus takılı olsun.Aşağıdaki resimdeki gibi 713x bda dvbs tuner
seçelim versiyonu 1.36 apı versiyonu 1.33 olsun sağ taraftan start diyelim eğer uydu takılıysa aşağıda sinyal gelecektir.

Bunu yapmazsanız görüntü alamazsınız yada görüntü kesik kesik gelir.ok diyip çıkalım.Eğer görüntüde yine donmalar yada kesilmeler olursa,
yine settingsten audio and video ya girip üstten direct show u seçin tv channels kısmıyla oynayın.

Sıra geldi lnb ayarlarına.
settingsten diseqc ye girin.buradaki ayarları anlatamam çünkü sizin lnb ayarlarınızı bilmiyorum:DDD
Eğer ayarlarınızı doğru yaptıysanız artık kanal taramasına geçebiliriz.

Güncel tp listesi.Bu linki bana turanli bilgisayar verdi
bu linki indirin rar dan çıkartıp C:\ProgDVB\Transponders klasörüne atın.eğer progamı başka yere yüklediyseniz oradakine atın.

http://www.mixesoft.com/bin/Transponders.zip

Programda üst taraftan channel list e gelelim channel search seçelim burdan seçtiğiniz diseqc çıkar ona girip türksat yada
hotbirdi seçip kanal taramasını yapabilirsiniz.

Bu arada powerinstall 7.6 kullanarak download yapabilirsiniz.Ben denedim beğenmedim.Çünkü iyi dosyalar yok çoğu dosya adult içeriğe sahip.
download ile ilgili ise şunu belirtiyim önce türksat download kanalını açın sonra file grabbere girin.

Evet Yazılım kısmıda bu kadar unuttuğum şeyler olabilir.Burda sorarsınız.Sizlerinde bildiği şeyler varsa burada paylaşalım.

Sonuç olarak bu kartın yazılım problemi yok.Gerekli sürücü güncellemelerinden sonra çok iyi çalışıyor bende türksattaki tüm kanalları
izleyebiliyorum şuan hotbird de izliyorum.powerinstall 7.6 iledaha çok uygulamayı kullanabilirsiniz.

FOTOLAR SONYERİCSSON W800İ İLE ÇEKİLDİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superkene -- 27 Ağustos 2007; 10:56:58 >

lokosit

26 Ağustos 2007; 15:01:31 

arkadaşım kanal geçişleri nasıl ve bilgisayarı yavaşlatma oluyormu?
bu tarz bir tv kartı kullanmadım biraz anlatırsan memnun olurum

O BİR ROTTWEİLER
http://www.youtube.com/watch?v=affF74twlOs
İlker Gökmen

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2007; 17:27:20 

Kanal geçişleri benim için iyi ama senin için bilmem 1 ile 2 sn arasında değişiyor.Bilgisayrı yavaşlatma olmadı bende 1 gb ram var.

extra34

26 Ağustos 2007; 19:15:43 

Bende bu kartı alalı yaklaşık 20 gün oldu ama hala kutusunda duruyor. Deneme şansım olmadı.

Az önce biraz baktımda kart, çok kısa zamanda çok fazla ısınıyor. Sende de böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 26 Ağustos 2007; 19:48:24 >

lokosit

26 Ağustos 2007; 21:30:33 

quote:

Orjinalden alıntı: Superkene

Kanal geçişleri benim için iyi ama senin için bilmem 1 ile 2 sn arasında değişiyor.Bilgisayrı yavaşlatma olmadı bende 1 gb ram var.

bence makul değerler
güle güle kullan

O BİR ROTTWEİLER
http://www.youtube.com/watch?v=affF74twlOs
İlker Gökmen

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2007; 22:36:39 

quote:

Orjinalden alıntı: extra34

Bende bu kartı alalı yaklaşık 20 gün oldu ama hala kutusunda duruyor. Deneme şansım olmadı.

Az önce biraz baktımda kart, çok kısa zamanda çok fazla ısınıyor. Sende de böyle mi?

Evet ısınma oluyor fakat kart yüzeyinde değil anten girişlerinde bi ısınma var ama belirli bir düzeye gelip kalıyor orda zarar vermez yani.

sceep2000

Sisteme Gözat

26 Ağustos 2007; 22:44:14 

güzel bi paylaşım

teşekkürler

güle güle kullan

100 YIL

A Rh+
sayyadkn

27 Ağustos 2007; 10:59:52 

güzel paylaşım bendede averfmedia var buda iyiymş

extra34

27 Ağustos 2007; 12:25:08 

Ben bişey daha sormak istiyorum belki bileniniz vardır. Şimdi uydu yayını için progdvb falan kullanıyoruzda normal analog yayın için kullanabileceğimiz yazılım yok mu? Bunun orjinal yazılımı çok hantal. Adamı kanser ediyor.

gprsmania

27 Ağustos 2007; 15:22:24 

sanırım üzerinde ek bir adaptör girişi var fakat resimlerde takmamışsınız adaptörünü o şekilde çalışabiliyormu
yada uydu falan takılıncamı gerekli adaptör öyleyse çok güzelde diğer türlü analog yayın izlemek içinde adaptör kötü olur
İlker Gökmen

Sisteme Gözat

28 Ağustos 2007; 8:03:01 

quote:

Orjinalden alıntı: gprsmania

sanırım üzerinde ek bir adaptör girişi var fakat resimlerde takmamışsınız adaptörünü o şekilde çalışabiliyormu
yada uydu falan takılıncamı gerekli adaptör öyleyse çok güzelde diğer türlü analog yayın izlemek içinde adaptör kötü olur

sadece uydu için gerekli.yani dvb-s için.