arkadaşlar bende 2hafta önce ASUS F3SV240DR aldım fakat burada yazılanları okuyunca acaba benim makinada mı bi problem var yoksa benim makinayı kullanış şeklimde mi diye düşündüm. Milletin bu aletle vista puanları 4.7 4.8 çıkarken ben denediğimde 3.8 çıkıyor. kullanıcılarına bi kaç sorum olacak
1- sizinde diğer laptoplara nazaran makinanız çok geç mi açılıyor? 2- vista'dan xp'ye geçişte garanti kapsamından çıkılmadığını ancak bi kaç dosyaya dokunulmaması gerektiğini belirtmişsiniz bu dosyalar nelerdir ve xp'ye geçiş işlemi nasıl olur? 3- light scribe teknolojisi var di mi bu alette? 4- explorer'a 3-4sekme açtığım anda ve sayfalar arası hızlı geçişler yaptığımda sayfalar kitleniyor ve program yanıt vermiyor deyip kapatmak zorunda kalıyorum, bunun ne ile alakası var? 5- her 6-7 açışımda bir bilgisayarı açıyorum masa üstünü göremeden kapanıyor alet bi sonraki açılışta normal açılıyor, bu durum neye işaret? 6- istanbul içi elden teslim asus servisi nerededir, gidip gören adamları bilen var mı acaba?
ve bu vista puanımdaki rezalet nası açıklanabilir? açıkçası alet kastırıcı bi oyunda denemedim ama normal işlemlerde bile pek hız konusunda tatmin olamadım. biraz bilgisayar cahili bi adamım ama özellikler ve fiyatına göre bi şeyler ters benim bilgisayarda?
arkadaslar 3-4 ay once G old bılgısayardan aldıgım asus f3sv 240dr 2-3 saat calıstıkdan sonra speedfan ıle baktıgım zaman sıcaklıgına 83 dereceyı gosterıyo.bu sıcaklık normal mı normal degılse ne yapmalıyım...... laptopun malumunuz 2 yıl garantı ve 1 yıl sıgortası var.laptopu servıse vermem gerekırse g old bılgısarın teknık servısınemı vermeleyım.verırsem kac gune kadar alırım?
sımdıden cevaplarınız ıcın cok tesekkurler.......
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramo1905 -- 19 Mart 2008; 20:42:47 >
bu arada bende asus f3sv 240 dr. kullanıyorum . Genel problem pilin az gittiği üzerine. Yalnız arkadaşlar asus'un power4gear kullanırsanız bu sorunu aşarsınız. 4 seçenek bulunuyor. . entertainment . quiet office . battery saving . high performance
high performance modda kullandığınızda zaten fan sürekli devrede oluyor tüm özellikleri %100 kullanıyor ve pil 1.30-2 saat arası gidiyor... . quiet office modunda minimum 2 saat kullanıyorum ps gibi programlar kullanıcaksanız doğru seçenek bu. asıl konu battery saving özelliklerin en az kullanıldığı mod bu fan bile arada devreye girer. Özellikleri kısıyor dediysem öyle takılma tıkanma yawaşlama kesinlikle görülmüyor. Bu arada sistemim vista. Bence pili kullanırken interneti kullanıcaksanız, word ve benzeri programlarla işiniz varsa en ideali bu. denemek için hepsinde bi sayfa açılan 15-20 ex., msn , office programları ve müzik gibi birçok şey kullanıyorken hiç yawaşlama hissetmedim ve şaşılacak şekilde 2 saat 40 dakikaya varan sürelerde dayandı. kullanıma göre bu modda 2.30 - 3 saat arası dayanıyor. Aklınızda bulunsun... laptopla ilgili hiçbir şikayetim yok herşey normal çalışıyor ama bence tek eksisi kasası. kasa biraz sistem kalitesine göre düşük öyleki touchpad'in paralelinde elimin dayandığı yerler parlaklığını kaybetti sanki 1-2 sene içinde oradaki boyalar atabilir
arkadaşlar benim bu aletle ASUS F3SV240DR olan problemlerim hala devam ediyor, vista puanım güncellemeleri yapmama rağmen hala 3.8 ve bilgisayar her 4-5 açışta bir kendini açamıyor, power tuşuna bastıktan 20saniye sonra masaüstünü göremeden kapatılıyor diyip kapanıyor. Ve makine de bi yavaşlık seziyorum ben. Tüm bu problemler için istanbuldaki kullanıcılardan garanti için gidebileceğim bir yer söylemelerini rica ediyorum. Sanırım durumum garantilik bi durum.
krakermisin isimli kullanıcıyla hemen hemen benzer problemleri yaşıyorum 1 buçuk ay önce güvenerek aldığım asusumu an itibariyle açamamaktayım. Çok fazla da anlamadığımdan ancak pillerini çıkartıp takmakla, şarj fişini kontrol etmekle yetinebildim. Çok istesem de zzaman problemi yüzünden teknosadan almak zorunda kalmıştım. Teknosanın ve zedelerinin methini çok duymuştum.. Şimdi moralim bozuk bir şekilde bilgisayarıma bakmaktayım...Şu an aklım yok, moralim bozuk bana akıl verecek birisi olursa çok sevinirim...