Şimdi Ara

Razer Lachesis, Mobile PyhsX, PSP'ye yeni özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
    • Razer'ın 4000dpi'lık yeni oyun faresi: Lachesis

    Microsoft'un SideWinder markasını diriltip oyun donanımları pazarına tekrardan giriş yaptığını sizlere duyurmuştuk. Yeni SideWinder serisinin ilk ürünü de oyun faresi SideWinder Mouse oldu. Yüksek kaliteli oyun fareleri ile tanınan Razer firması yeni duyurduğu 4000dpi'lık Lachesis isimli faresi ile Microsoft'un ürününü gölgede bıraktı. Yeni Razer, sahip olduğu 3G Laser motoru ile 4000dpi çözünürlüğe, 60-100 IPS tarama hızına ve tam 25G'ye kadar hızlanma algılama özelliğine sahip.

    .

    Razer Lachesis anlık çözünürlük değiştirme kavramına da yeni bir boyut katıyor. Lachesis, yazılım üzerinden ara çözünürlük ayarlarını hesaplamak yerine, bütün değişimleri donanım üzerinden gerçekleştiriyor ve böylece gerçek çözünürlük değerlerinde farenizi kullanabiliyorsunuz. Tasarım olarak da, klasik Razer çizgilerini taşıyan Lachesis, tasarımında yapılan değişikler sayesinde adeta bir pençe şeklinde el tarafından kavranabiliyor.

    Razer'ın Synapse yazılımı farenin yazılımsal tarafı ile ilgileniyor. Fare üzerinde bulunan toplam 9 tuş yazılım aracılığı ile programlanabiliyor. Yaratılan oyun profilleri de, fare üzerinde bulunan 32kb'lık hafızada saklanıyor. Farenin 1ms'lik tepki süresi de oyuncular için ayrı bir nimet. Veri iletişimi 16bit ultra-geniş yoldan yapılarak farenin tepki süresi olabildiğince düşüyor. Sadece siyah gövdeye ve 2 farklı ışıklandırma rengine sahip yeni Lachesis, Ekim ayında 79.99$'lık fiyatla satışa başlanacak.

    Sayfanın Linki: http://www.dailytech.com/Razer+Announces+4000+dpi+Gaming+Mouse/article8578.htm

    • Agiea'dan mobil Physx

    Agiea firmasının Physx yongasını kullanan fizik kartı ürün yelpazesini geliştirmek istediği bir süredir biliniyordu. Bu yeni ürün yelpazesinden ilk ürün ortaya çıktı: Mobile Physx. Dizüstü bilgisayarlar için özellikle ekran kartları hedef alınarak geliştirilen MXM yuvası Agiea'nın fizik kartına ev sahipliği yapıyor. Yapı olarak ekran kartlarına oldukça benzeyen fizik kartı, bir ana çekirdek ve belleklerden oluşmakta. Bu MXMII modülünde GPU yerine PPU (physx processing unit) bulunuyor.

    Firmanın bu yeni ürünü için şu anda sadece DELL ve Medion ile anlaştı(resimde kart üzerinde DELL yazısı görünüyor.) Tahmini olarak fizik kartı DELL'in "THE BEAST" isimli yeni dizüstüsünde ilk olarak kullanılacak. Bu ihtimal oldukça kuvvetli zira "THE BEAST" için çok yüksek cpu, gpu ve fizik işlem gücüne sahip bir dizüstü bilgisayar şeklinde deniliyor.

    Leipzig'deki etkinlikler sürecinde Agiea fizik kartının en büyük probleminin sebebi de açığa çıktı. İlk prototiplerinde hem PCI hemde PCIe x1 yuvasına sahip fizik kartları, piyasaya yanlızca PCI olarak çıkmış ve bu eski teknoloji slotun hız limitlerine takılmıştı. Agiea'nın birçok eleştri almasına neden olan bu çözümün neden böyle yapıldığının sebebi yeni ortaya çıktı. Fizik kartlarının ilk duyurulduğu sırada henüz yeni olan pci express standartını kullanan anakartların bazılarının PCIe x1 slotları PCIe x1 standartına tam uyamamış, ve sinyal karmaşası yüzünden pci express fizik kartlarının çalışmasında hatalar oluşmuş. Agiea'nın prototip kartı, bazı büyük anakart üreticileri de dahil bir çok model ile sorunlar yaşamış, ve böyle bir riski almak istemeyen firma kartı PCI formatında çıkarmıştı. Bu durumu bazı kart üreticilerinin de onayladığı bilinen bir başka gerçek.

    Sayfanın Linki: http://www.theinquirer.net/?article=41877

    • PSP'ye yeni kablosuz yetenekler

    Sony her geçen gün PSP'ye yeni özellikler kazandırıyor. Oldukça iyi kablosuz özelliklere sahip olmasına rağmen PSP'nin bu yönü hep 2. plana atılmıştı. Yeni eklenecek özellikler sayesinde PSP'ler Go! Messenger uygulaması sayesinde diğer PSP kullanıcılarına anlık mesaj gönderebilecekler. Eğer mikrofon seti takılıysa sesli mesaj da buna dahil. Ek olarak yeni gelecek Go! Cam dijital kamera sayesinde PSP kullanıcıları aralarında görüntülü sohbet de yapma imkanı bulacak. Yeni eklenecek özellikler arasındaki en dikkat çekici şey ise Go! Explore. Ek GPS modülü ve yazılımı sayesinde, PSP çok fonksiyonlu bir GPS cihazına dönüşecek. UMD disklerde de, şehir haritaları gibi bilgiler oluşacak.

    Sayfanın Linki: http://www.tgdaily.com/content/view/33522/118/








  • Razer 4000dpi yeni oyun faresi ile değerleri altüst etmiş
  • Bu fizik kartlarından hiç kullanıp memnun olan yada işe yaradığını gören varmı?
  • psp'nin bi çamaşır bulaşığa el atmadığı kaldı GPS bile olucak yaws
  • 4000dpi çözünürlüğe sahip bir farenin ne gibi bir avantajı olabilir??? Benim fare 800dpi ama çok normal kullanıyorum fark ne?? yanlış anlamıyorsam çok yüksek çözünürlüklerde kullanılan bir görüntü alanında rahat kullanım alanı oluşturmasıdır diye düşünüyorum.. yani çok yüksek çözünürlükte bir görüntüde ki iki nokta arasını küçük bir fare ivmesi ile tarayıp geçebilmesi midir?? yanılıyormuyum???
  • Ageia kafayı iyimi vazgeçmiyo bu işten.Kardeşim destek yok olmuyo işte neden uğraşıyosun.Sanki masaüstü için milyonlarca sattıda mobile için çıkarıyo bide.Hey Allah'ım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuist

    4000dpi çözünürlüğe sahip bir farenin ne gibi bir avantajı olabilir??? Benim fare 800dpi ama çok normal kullanıyorum fark ne?? yanlış anlamıyorsam çok yüksek çözünürlüklerde kullanılan bir görüntü alanında rahat kullanım alanı oluşturmasıdır diye düşünüyorum.. yani çok yüksek çözünürlükte bir görüntüde ki iki nokta arasını küçük bir fare ivmesi ile tarayıp geçebilmesi midir?? yanılıyormuyum???


    Donanım haberde çok bişey farketmez ama , FPS oynayanlar yada professional photoshop kullananlar için fark eder..




  • 4000 DPi!!!!!!!!!!!!!!!! elimdeki 2000 DPi lık copperhead zaten kontrol edilmesi zor bir mouse (sırf bunun için kasasını değiştirmeyi düşünüp araştırma yaptım ama tr de ağırlık koymamı sağlayacak kasası yok!!!) umarım bu mouseda ağırlık arttırma şansı olur...



    fizik kartlarının pc de gerekli olup olmadığı tartışılırken şimdi bir de laptoplara da giriş yaptı...bakalım SLI ve fizik kartının bir arada barındıran laptoplar çıkacak mı??? açıkçası Alienwareden beklerim ben...


    PSPye yeni kablosuz yetenekler kazandıracakalrına var olan kablosuz bağlantısını güçlendirseler ya...wirelesstan multiplayer oynamak için 333 MHz den 222MHz ye düşürmek gerekiyor çekirdek hızını... önce bu soruu düzeltsinler...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.