quote:
Orjinalden alıntı: ibrahimalp Teşekkür ederim. bizde değerler 222 ve 229 arasında oynuyor sürekli. Birde ups şarj olduktan sonra bağladım ve diyelimki elektikler gitti ve ups devreye girdi ve kapanana kadar devrede kaldı. O zaman ups i tekrar yüksüz şekilde şarj mı edeceğiz yoksa elektrikler geldiğinde açtıgımız zaman şarj edecek mi ? Merhaba, değişken voltaj değerlerini görünce voltaj dalgalanmalarına şihti olmuş oldunuz. Bu tür cihazlarda cep telefonlarının bataryaları, sarjlı ışıldak bataryaları vb. cihazların bataryalarıda bilinçsiz şarj etmek sebebiyle ömürleri kısa olmaktadır. Bana kalırsa daha uzun ömürlü kullanmak için diyelimki elektrikler gitti, fişi çekin elektrikler gelse dahi fiş çekili dursun taki kendiliğinden kapanana kadar bekleyin ki bütün yük boşalsın. Aslında bu tür cihazlarda dikkat eidlmesi gerekn küçük ama önemli bir ayrıntı. Bu yazdığım fiş çekme olayını uygulamanız için sık sık elektrik kesiliyor olması da önemli. Eğer elektrik senede birkaç kez oluyorsa sorun değil ama sürekli kesintiler oluyorsa yazdığımı uygulamanızı öneririm. Ben bilgisayarı kapattıktan sonra KGK açık bırakıyorum ama aslında kapatmak daha uygun bir haraket olur. Umarım sorunuza yanıt bulabilmişsinizdir