Şimdi Ara

##Samsungdan bellek modüllerinde fiyat artışı##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dünyanın en büyük bellek üreticilerinden biri olan Samsung, geçen hafta 6 fabrikasında birden yaşadığı elektrik kesintisi problemi ile büyük bir zarar etti. 16 adet bellek üreten fabrikasından 6'sını kaybeden firmanın zararı yaklaşık 50milyon$. Kesintilerin ardından hemen akla gelen şey bellek fiyatlarının artması oldu. Hatırlarsanız geçmiş yıllarda Tayvan da olan bir depremde bazı bellek fabrikaları zarar görmüş, ülkemiz de dahil olmak üzere bir çok ülkede bellek fiyatlar 2 katına fırlamıştı.


    Ve beklenen oldu, Samsung ettiği zararı azaltabilmek için, 8GB NAND flash belleklerinin fiyatını %20 arttırarak, 8$'dan, 9.5$'a çıkardı. Samsungdan bellek ihtiyacını karşılayan firmalar duruma tepki göstererek, Samsung'dan aldıkları bellek sayılarını azaltarak 8GB NAND flash bellekleri 8$ civarına satan Hynix ve Toshiba'ya yöneldiler. Samsung ise, yaklaşan yıllık bellek ihtiyacının en fazla olduğu dönem yüzünden, yüksek fiyatlarında ısrarcı davranıyor.








  • bence yüsek fiyat yerine sürümden kazansa daha karlı cıkar
  • ben açıkçası 1 dolarlık farkı vereceği perormans için tercih edebilirim tabii maalesef ben üretici firme değilim adamların tek işi nerden ne kadar kar edebilecekleri
  • 6fabrikada birden elektirik kesintisi nsl bir iş acaba bunlar fiyatları yukarı çekmek için sallıyorlar galiba. 1elektrik kesintisinin bu kdr zarar vereceğini tahmin edemezdim. %20 zamda cok kaççmış bence =)
  • iyi dua edelimde intelde filan elektrikler filan kesilmesin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.