Şimdi Ara

^^YENİ NOKIA 6120^^ DETAYLI İNCELEMESİ (SORULAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR) GÜNCELLENDİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.555
Cevap
4
Favori
210.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar uzun zamandır yazacağım dediğim incelemeyi bugün fırsat bulup yazdım gecikme için kusuruma bakmayım malum aldığım gün telefon hatalı çıktı onunla uğraşmak zorunda kaldım.telefonu 590 ytlye 3 taksit olarak aldım bence bu fiyata alınabilecek en iyi cihaz gerek ekran kalitesi olsun gerek fotoğraf ve video kalitesi bence mükemmel bir alet yapmış Nokia…

Tamam kusurları yok demiyorum ancak benim beklentilerimi karşılaması açısından yeterli.

GENEL ÖZELLİKLER :
    Network
    HSDPA / GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    Duyurulma
    2007, Nisan
    Çıkış Tarihi
    Yakında çıkıyor
    Boyutları
    105 x 46 x 15 mm, 66 cc
    Ağırlık
    89 g
    Tip
    TFT, 16M Renk
    Ölçüler
    240 x 320 piksel, 2 inç (1 inç 2.4 cm)
    - yüklenebilir duvar kağıtları, ekran koruyucular
    Tip
    Polifonik (64 kanal), MP3, AAC
    Uyarlama
    Yüklenebilir
    Titreşim
    Evet
    Telefon defteri
    Evet, Resimli arama
    Arama kaydı
    20 aranan, 20 alınan çağrı, 20 başarısız arama
    Kart slotu
    microSD (TransFlash)
    - 35 MB of kullanıcı Hafıza
    - 64 MB SDRAM, 128 MB ROM
    - ARM 11, 369 MHz CPU
    GPRS
    Sınıf 11
    HSCSD
    Evet, 43.2 kbps
    EDGE
    Sınıf 32, 296 / 177.6 kbits
    3G
    HSDPA
    WLAN
    Hayır
    Bluetooth
    Evet, v2.0 - A2DP
    Kızılötesi portu
    Hayır
    USB
    Evet, miniUSB
    OS
    Symbian OS v9.2, S60 rel. 3.1
    Mesajlaşma
    SMS, MMS, Email, Anında Mesajlaşma
    Tarayıcı
    WAP 2.0/XHTML
    Oyunlar
    Evet + yüklenebilir
    Renk
    Siyah, Gümüş
    Kamera
    2 MP, 1600x1200 piksel, video(QVGA), flash; İkinciary QVGA videocall Kamera
    - Video calling
    - Java MIDP 2.0
    - FM stereo radyo
    - Push to talk
    - MP3/AAC/MPEG4 oynatıcı
    - Ofis programları (Excel, PDF, Powerpoint, Word, Zip)
    - Sesli notlar
    - T9
    - Hesap Makinesi
    - Uzaktan konuşma (Handsfree)
    Standart Batarya, Li-Ion 820 mAh (BL-5B)
    Bekleme süresi
    en fazla 250 saat
    Konuşma süresi
    en fazla 3 saat

TASARIM ve SES:

Tasarim ve ergonomi olarak oldukca basarili. Boyutlari hemen hemen Nokia N80'e benziyor ama kiyaslandiginda ona gore birkac mm uzun ve ince.

Agirligi ise bekledigimin cok altinda(84gr) oldukça hafif. (6630 130gr idi.) Telefonda tek hoparlör var ne yazıkki handsfreeye alındığında ses patlak bir şekilde çıkıyor ancak bu beni çok rahatsız etmedi.telefon çalarken çok üzel bir ses veriyor açıkçası benim beklentimi karşıladı.

Cihazin alt tarafinda 6300'da oldugu gibi 2.5 mm'lik audio ses cikisi var. Sol yanda hafiza karti yuvasi ve hoparlör mevcut. Hafiza karti olarak MICRO SD kullaniyor ve bildigim kadari ile 4gb'a kadar destekliyor. (Bu arada kutusundan herhangi bir hafiza karti cikmadi ben kendi aldığım 1Gb kart ile kullaniyorum.)

^^YENİ NOKIA 6120^^ DETAYLI İNCELEMESİ (SORULAR FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR) GÜNCELLENDİ!!!

Cihazin sağ yan tarafinda ise sesi arttirip azaltmak icin ses tusu (bu tus ile ayni zamanda kamera modunda zoom yapiliyor) ve kamera snapshot tusu konumlandirilmis.

Telefonun alt kisminda diger modellerden alisik oldugumu pop-port baglantisi yerine mini usb baglantisina ince şarj girişine ve usb girişine yer verilmis. Ust kisminda ise sadece acma kapama tusu bulunuyor.(usb kablosu benim canon dijital fotoğraf makinem ve cowon mp3 çalarımınkiyle uyum sağladı bu çok güzel olmuş)

EKRAN:

Ekran kalitesi oldukca iyi, 16 milyon renkli TFT bir ekrana sahip. Ekran cozunurluk olarakta oldukca iyi ve diger modellere gore biraz daha yuksek. Ekran boyutu 2.0" ve 240x320 piksel. Telefon kamera moduna geçince yada köşedeki kamera tuşuna basınca yan çevirmeniz gerekiyor. Cihaz kutusundan ciktiginda ekran uzerinde koruyucu jelatin bulunuyor (bilmiyorum sadece bende mi oldu ama benim ekranın sağ alt köşesi baskı yapınca oynuyordu ama bugün ekranı sağlam bir şekilde bastırarak oturtmaya çalıştım düzeldig gibi olmazsa genpaya gönderip yenisini isteyeceğim zaten) ekranı ve tuşları saran gri kuşak zorladığınızda sağa sola oynuyor zamanla çıkarmı bilmiyorum açıkçası.

HAFIZA:

Nokia 6120'de dahili 35Mb hafiza bulunuyor. Cihazla birlikte kutusundan hafiza karti cikmiyor, sizin satin almaniz gerekecek, 6120 micro sd kart destekli.

PIL:

şu anda net bir fikir veremem ama şimdilik çok uzun gitmiyor 1- 2haftada net bir cevap veririm

VİDEO ÖRNEĞİ İÇİN ALTTA İKİ LİNK VERDİM

BUDA RAPİD LİNKİ İZLEYİN KARAR VERİN BENCE MÜKEMMEL ÇEKTİ

http://rapid-share.com/files/51075923/24082007.mp4

ARADAKİ "-" İŞARETİNİ KALDIRIN

bunlarda alalacele çekilmiş 2 fotoğraf hiçbir ayarı yapılmadı otomatikte çekildi

işte dün çekilen yeni fotoğraflar

gündüz çekimi

GECE ÇEKİMİ FLAŞLI

gece çekimi fluoresan ayarında flaşlı

makro yok bu telefonda ama buda benden olsun:)

buda yüksek çözünürlükte çekilmiş olanı

bugün çekilmiş görüntüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Roman Kosecki:.. -- 25 Ağustos 2007; 16:26:02 >

• dostum öncelikle hayırlı olsun güzel telefon,fiyatıda bence uygun,piyasaya iyi bir fiyatla girdi ayrıca ekran bantı çıkartmak içindir onun orada durması bence saçma cizilmeye karsı falan koruyor diyorsan kalsın ama ben ne model olursa olsun çıkartıyorum görüntüyü bozuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIG -- 22 Ağustos 2007; 20:16:03 >
  • Hayırlı olsun, çok iyi telefon. Fiyatı da oldukça uygun
    Benim de en beğendiğim Nokia modellerinden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Kg21Kco.. -- 22 Ağustos 2007; 20:45:43 >
  • Hayırlı olsun.Foto kalitesi bence 2mp ye göre hiçte iyi değil ama yinede idare eder.
  • Tasarımı Nokia N73'ün kopyası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mct2002

Hayırlı olsun.Foto kalitesi bence 2mp ye göre hiçte iyi değil ama yinede idare eder.

İç mekanda olduğu için biraz noiseli çıkmış olabilir.

Manzara-Dış mekan fotoğrafları bekliyoruz.
  • yarın işyerindeyken çekip akşam yüklerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefonun ses kalitesi nasıl? Ben de almayı düşünüyorum da...
  • bu telefonu kullanan arkadaşlara biraç sorum var

-arkadaki kamerada koruma bantı var mı?
    -ön ekrandaki koruma bantının ucu "c" tuşunun üzerinemi denk geliyor
    -arka kapakta oynama varmı?
    -ön taraftaki gri ekran kuşağı sizdede oynuyormu?

şimdilik gözüme batan sorunlar bunlar yarın telefonu değiştirmeye götürücem kutusu açık geldi buda bende şüphe oluşturdu

alan kullanan arkadaşlar yorum yapabilirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReDDoX

Telefonun ses kalitesi nasıl? Ben de almayı düşünüyorum da...

ses kalitesi derken nasıl anlamadım hangi açıdan hoparlörmü?kulaklıkmı?kulaklıktan bişey bekleme dandik bişey çünkü benim cx300ün yanına yaklaşamaz höparlör ise oldukça iyi hoparlörden müzik çıkışı çok yüksek değil tek hoparlör var çünkü
  • şarj süresi nasıl? titreşimde kullanan biri için ve genelde günde 2 saat konuşan için şarj kaç gün gider?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

şarj süresi nasıl? titreşimde kullanan biri için ve genelde günde 2 saat konuşan için şarj kaç gün gider?

hocam alalı 2 saat oldu daha okadar detaylı bilemiyorum kusura bakma
  • Afedersin. Hayırlı olsun.

Bu arada bir kaç gün kullanarak bu konu hakkında bilgi verebilir misin?
  • ok sorun değill buraya yazarım ancak 2-3 gün bir kullanım beklemiyoum açıkçası sonucunda ekran 16milyon
  • Güle güle kullan.
  • Hem otomatik ayarmış. Bence güzel baksanıza tv den görüntüyü çızgılamamış.
  • Laptop fotoğrafında kırmızılık problemi pek dikkatimi çekmedi. Bu durum 5500, 3250 ve 5700 gibi telefonlarda önemli bir problem halini almış durumda. Hayırlı olsun, inceleme için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 23 Ağustos 2007; 22:31:48 >
  • Bir resimde benden, hiç ayar yapmadan hızlıca çektim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ..:Roman Kosecki:..

bu telefonu kullanan arkadaşlara biraç sorum var

-arkadaki kamerada koruma bantı var mı?
    -ön ekrandaki koruma bantının ucu "c" tuşunun üzerinemi denk geliyor
    -arka kapakta oynama varmı?
    -ön taraftaki gri ekran kuşağı sizdede oynuyormu?

şimdilik gözüme batan sorunlar bunlar yarın telefonu değiştirmeye götürücem kutusu açık geldi buda bende şüphe oluşturdu

alan kullanan arkadaşlar yorum yapabilirmi?

barce hocam sorularıma cevap vereblirmisin?
  • arkadaki kamerada koruma bantı var mı? - hayır,ön tarafta koruma bandı var sadece ama biraz içte olduğu için çizilmesi zor.
    -ön ekrandaki koruma bantının ucu "c" tuşunun üzerinemi denk geliyor - evet,onu biraz absürt koymuşlar maalesef ama zaten ilerde mecburen çıkaracağız çokta önemli değil.
    -arka kapakta oynama varmı? - çok sağlam bende oynama yok hatta kapağı açarken zorlanıyorum
    -ön taraftaki gri ekran kuşağı sizdede oynuyormu? - telefonun ortasındaki arama kapama tuşlarını kastediyorsan evet oynuyor ama benim bildiğim bu tarz modellerde oynaması gayet normal ve sorun olarak görmüyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.