Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SAMSUNGlarda YAZI - KİTAP OKUYUN (RESİMLİ ANLATIM) !!!!!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Samsung >> SAMSUNGlarda YAZI - KİTAP OKUYUN (RESİMLİ ANLATIM) !!!!!!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mrtgkce

22 Ağustos 2007; 19:19:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar wattpad.com sitesi sayesinde istediğiniz her türde yazıyı SAMSUNG cep telefonunuzda okuyabilirsiniz. Hem de wap ile GPRS ile uğraşmadan, kontör harcamadan :) Ben SAMSUNG E250 ile defalarca denedim, harika birşey

İşte size resimli anlatım;
İlk önce buradan download to PC linkine tıklayarak for MIDP 2 phones olan jar ve jad dosyalarını bilgisayarınıza kaydedip, telefonunuza wattpad reader ı yükleyin.

wattpad.com dan jar ve jad dosyalarını java oyun yükler gibi telefona indiriyorsunuz. (forumda java oyun yükleme anlatıldı.) Yüklediğiniz yazı-kitap Telde Java oyun gibi görünüyor. Aşağıda benim yüklediğim "Deneme" adlı yazı telefonda görünüyor;

Bu da Deneme başlıklı yazımın içeriği

İlk önce siteye üye oluyoruz. Sırasıyla adımlar aşağıda.
Burada da yapılışını anlattım;

Geniş geniş görebilesiniz diye direkt link veriyorum.

http://img204.imageshack.us/img204/5597/shot1ew5.jpg

Burada da Upload dan sonra telefonumuza kaydetmesini anlattım;

http://img502.imageshack.us/img502/6631/shot2yt2.jpg

Arkadaşlar bilgisayarımıza jar ve jad ları yükledikten sonrasını normal Java oyun yükler gibi yapıyoruz.
SAMSUNG E250 ye Java yükleme anlatımı linki : http://forum.donanimhaber.com/m_14348827/tm.htm

Benim en çok aradığım özellikti SAMSUNG telfonumda. Nihayet bunu da başardım. Umarım herkese faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 22 Ağustos 2007; 23:37:59 >

drfarukay

23 Ağustos 2007; 16:27:39 

kimse yorum yazmamış teşekkürler emeğiniz için program güzel fakat kötü yanı okuyacağımız yazıyı siteye upload edip sonra telefona atmak. program direk text dosyalarını okusaydı çok daha iyi olurdu (çok şey mi istiyorum ) bir e-kitap okumak istesek site o kadar uzun yazıyı kabul ediyor mu? diyelimki etti program açarken bir proplem çıkarır mı? bu soruların cevaplarını yazarsanız sevinirim

amd x2 3600 1.9 asus m2a-vm 690g 2x1gb kinston ddr2 667 160 gb wd sata hdd asus lightscribe sata dvdrw 19'neovo lcd microlab 2+1 logitech lx500 kablosuz set Aopen G325 mini kasa his iceq 2600xt ddr3
mrtgkce

23 Ağustos 2007; 18:15:53 

Aziz Nesinin Sizin Memlekette Eşek Yok Mu kitabını yükledim ve sorunsuz olarak telefonumda okuyabiliyorum. 184kb tuttu kitap ve satede 2mb a kadar izin var. Artık sen düşün ne kadar fazla yer olduğunu Yani öyle kitabıın ortasında sınırlamıyor.

Zahmetli demişsin ama SAMSUNGLARda e-book okumanın başka yolu var mı? Ben bilmiyorum. Ayrıca bana bu iş hiç de zahmetli gelmiyor

Aşağıya yüklediğim e-book un sırasıyla Java dünyası listesindeki görünümünü, Uygulamanın açılmış halini ve 2 tane de kitabın içinden görünümü ekliyorum

1

2

3

4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 23 Ağustos 2007; 18:17:29 >

drfarukay

23 Ağustos 2007; 19:50:47 

hocam ben nereye zahmetli yazmışım ya göremedim şaka bir yana zahmetli bir kısım varsa samsunga program atma kısmı heralde. yoksa bu tam aradığım program birazdan yapmaya çalışacağım şimdiden çok teşekkürler emeklerin için ben eskiden sony kullanıyordum onda program oyun atma çok basit direk yolluyosun gidiyor ama olsun telefonumdan çok memnunum ben öğrenirim. şimdi birşey daha soracağım benim microsoft readerda okuduğum e-kitaplarım var lit uzantılı bunu önce herhangi bir text dosyasına dönüştürmem gerek heralde sayfa sayfa seçebiliyorum yazıları çünkü. neyse ben bir çevirici bakınayım netten haberdar edicem tekrar süper paylaşım bu arada

amd x2 3600 1.9 asus m2a-vm 690g 2x1gb kinston ddr2 667 160 gb wd sata hdd asus lightscribe sata dvdrw 19'neovo lcd microlab 2+1 logitech lx500 kablosuz set Aopen G325 mini kasa his iceq 2600xt ddr3
mrtgkce

23 Ağustos 2007; 20:01:13 

quote:

Orjinalden alıntı: drfarukay

hocam ben nereye zahmetli yazmışım ya göremedim şaka bir yana zahmetli bir kısım varsa samsunga program atma kısmı heralde. yoksa bu tam aradığım program birazdan yapmaya çalışacağım şimdiden çok teşekkürler emeklerin için ben eskiden sony kullanıyordum onda program oyun atma çok basit direk yolluyosun gidiyor ama olsun telefonumdan çok memnunum ben öğrenirim. şimdi birşey daha soracağım benim microsoft readerda okuduğum e-kitaplarım var lit uzantılı bunu önce herhangi bir text dosyasına dönüştürmem gerek heralde sayfa sayfa seçebiliyorum yazıları çünkü. neyse ben bir çevirici bakınayım netten haberdar edicem tekrar süper paylaşım bu arada

Demeişsin değil mi zahmetli. Haklısın ben de göremedim Neyse kusura bakma.

Eğer microsoft reader da okuduğun yazıları seçip, kopyala-yapıştır yapabiliyorsan sorun yok. Seçer yapıştırırsın siteye. Ama pdf lerde olduğu gibi yazılar seçilemiyorsa o zaman bir txt ye dönüştürücü program gerekir.

Benim ve senin gibi, lazım olanlara arayanlara yarasın yeter.

drfarukay

23 Ağustos 2007; 20:23:01 

quote:

Orjinalden alıntı: mrtgkce

quote:

Demeişsin değil mi zahmetli. Haklısın ben de göremedim Neyse kusura bakma.

Eğer microsoft reader da okuduğun yazıları seçip, kopyala-yapıştır yapabiliyorsan sorun yok. Seçer yapıştırırsın siteye. Ama pdf lerde olduğu gibi yazılar seçilemiyorsa o zaman bir txt ye dönüştürücü program gerekir.

Benim ve senin gibi, lazım olanlara arayanlara yarasın yeter.

olur öyle şeyler ne kusuru malesef readerda tümden seçemiyorsun ama ben çok güzel bir program buldum üstelik bedava http://www.processtext.com/abclit.html bu programla lit uzantılı dosyaları pdf -txt neye isterseniz dönüştürüyosunuz ihtiyacı olanlar kullansın. herşeyi hallettim sırada telefona atmak kaldı onu da yapınca sonuçları paylaşırım

mrtgkce

23 Ağustos 2007; 20:39:52 

quote:

olur öyle şeyler ne kusuru malesef readerda tümden seçemiyorsun ama ben çok güzel bir program buldum üstelik bedava http://www.processtext.com/abclit.html bu programla lit uzantılı dosyaları pdf -txt neye isterseniz dönüştürüyosunuz ihtiyacı olanlar kullansın. herşeyi hallettim sırada telefona atmak kaldı onu da yapınca sonuçları paylaşırım

Sağol converter için.

Dene bakalım. Umarım sende de sorunsuz çalışır.

drfarukay

23 Ağustos 2007; 23:28:51 

evet sonunda yapmayı başardım ben e200 kullanıyorum yeni aldım java yüklemede biraz problem yaşadım ama buradakileri http://forum.donanimhaber.com/m_10170000/mpage_1/key_/tm.htm yapınca oldu biraz karışık geliyor ilk başta ama yapınca alışıyor insan programa gelince gerçekten harika bir şey. en son kaldığınız yeri kaydediyor istediğiniz yere gidebiliyorsunuz çabucak text boyutunu rengini arka plan rengini bile ayarlıyabiliyorsunuz ışık ayarı hatta yazıyı çevirme ayarı bile var hatta şunu çok kesin söylüyeyim microsoft readerdan özellik olarak kat kat iyi

mrtgkce sana program için bir kez daha teşekkürler bu konuyu ikimiz yukarılara taşıyoruz umarım diğer arkadaşlar da yararlanır ben de sorusu olanlara yardıma hazırım özellikle e200 için

mrtgkce

24 Ağustos 2007; 1:42:25 

quote:

evet sonunda yapmayı başardım ben e200 kullanıyorum yeni aldım java yüklemede biraz problem yaşadım ama buradakileri http://forum.donanimhaber.com/m_10170000/mpage_1/key_/tm.htm yapınca oldu biraz karışık geliyor ilk başta ama yapınca alışıyor insan programa gelince gerçekten harika bir şey. en son kaldığınız yeri kaydediyor istediğiniz yere gidebiliyorsunuz çabucak text boyutunu rengini arka plan rengini bile ayarlıyabiliyorsunuz ışık ayarı hatta yazıyı çevirme ayarı bile var hatta şunu çok kesin söylüyeyim microsoft readerdan özellik olarak kat kat iyi

mrtgkce sana program için bir kez daha teşekkürler bu konuyu ikimiz yukarılara taşıyoruz umarım diğer arkadaşlar da yararlanır ben de sorusu olanlara yardıma hazırım özellikle e200 için

Sorunsuzca kullanabilmene çok sevindim. Senin de söylediğin gibi bir çok özellik ve ayarı mevcut. Senin söylediklerine ek olarak;

- " * " ile okuma esnasında menüye dönülüyor.
- " 0 " yazıları çeviriyor.
- " # " ile yazılar otomatik olarak kayıyor. (Harika birşey, siz hiç tuşlara dokunmuyorsunuz )
- yukarı tuşu ile kaydırma yavaşlatılıyor, aşağı tuşu ile hızlandırılıyor.
- " # " kaydırma esnasında basılınca kaydırma iptal oluyor.

Umarım ihtiyacı olan ve arayıp da bulamayan daha fazla kişiler bu programdan haberdar olur.

Her zaman yardım edebilirim ben de.

Denemek isteyene örnek olarak hazır jar ve jad halde bir e-book da gönderebilirim.
PM atın yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 24 Ağustos 2007; 1:51:43 >

emrahdurna

30 Ağustos 2007; 3:30:55 

dostum jad ve jar dosyalarını bilgisayarıma indirirken jar dosyası indiğinden bilg. uyarı gibi birşey veriyor.bilgin varsa beni de bilgilendirmeni rica ederim.

mrtgkce

30 Ağustos 2007; 14:55:45 

quote:

Orjinalden alıntı: emrahdurna

dostum jad ve jar dosyalarını bilgisayarıma indirirken jar dosyası indiğinden bilg. uyarı gibi birşey veriyor.bilgin varsa beni de bilgilendirmeni rica ederim.

Arkadaşım Vista kullanıyorum, ben böyle bir hatayla karşılaşmadım hiç. Senin işletim sistemin nedir? İstersen ilk önce jad dosyasını indir, sonra jar dosyasını indir.(veya tam tersi sırayla)

Bunlar da olmazsa, eğer jar dosyasını indirebiliyorsan, Jadwizard programıyla kolayca elindeki jar dosyasının jad olanını oluşturabilirsin.

Umarım işine yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtgkce -- 30 Ağustos 2007; 14:56:33 >

emrahdurna

8 Eylül 2007; 2:07:15 

jar dosyasını indiremiyorum ama jad dosyasını indirebiliyorum.pentium işlemcim.

mrtgkce

10 Eylül 2007; 16:57:29 

quote:

Orjinalden alıntı: emrahdurna

jar dosyasını indiremiyorum ama jad dosyasını indirebiliyorum.pentium işlemcim.

Arkadaşım neden indiremediğini bilemiyorum valla. Mesela bende JadWizard diye bir program var jar dan jad yapmak için. Ama tam tersi nasıl olyr bilemiyorum. Yani Jad dan Jar yapılabiliyor mu bilemiyorum. İstersen netten bir araştır, eğer bulabilirsen lad dan jar yapan program kullanırsın sorıunun kakmaz.

Kolay gelsin.

demir21

9 Ekim 2007; 10:40:48 

ben bi türlü okuyamadım yüklediğim belgeleri hep internete bağlanmaya çalışıyo read offline diyipte indirdim hem de bi ayarı felan mı var

mrtgkce

9 Ekim 2007; 12:57:39 

Arkadaşım herşey anlatıldığı gibi, ekstra hiçbir ayarı yok.

Siteye yazıyı yükleyip bilgisayarına jar ve jad dosyalarını inidiriyorsun ve ardından java oyun yükler gibi tele yüklüyorsun bu dosyaları. Yükledikten sonra da sorunsuzca okuyabilirsin.

Her adımı eksiksiz yaptığından emin olderim ben.

tcan