Şimdi Ara

TAM 943 VİRÜS BULDU VE TÜM EXELER GİTTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
21.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim elemanlar bi müşterimin bigilerini benim diskime yedeklemişler ve sonuç tüm exeler gitti

TAM 943 VİRÜS BULDU VE TÜM EXELER GİTTİ

işte bazı loglar

disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\autorun.exe
    deleted: virus Virus.Win32.Small.f File: f:\autorun.inf
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\ethernet\vt6105_vt6106h_vt6106l_vt6106sv27fvia\vt6105_vt6106h_vt6106l_vt6106sv27fvia\winsetup.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\ethernet\vt6105_vt6106h_vt6106l_vt6106sv27fvia\vt6105_vt6106h_vt6106l_vt6106sv27fvia\winuinst.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\wlmuniversalpatcherplusplus095.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\335\usnpstd3.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\335\vsnpstd3.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35c\amcap.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35c\stillcap.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35c\vmcap.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35c\vm_sti.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35n\amcap.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35n\stillcap.exe
    disinfected: virus Virus.Win32.Alman.b File: f:\flash yedek\a4tech\35n\vm

• Kaspersky' nin işlem yapılan dosyaların yedeklerini almış olması gerekir (karantina gibi). Sanırım bu tip bir ayar olması gerek. Geçmiş olsun.
  • bana da bulaşmıştı bu virüs...iğrenç bişey..
  • quote:

Orjinalden alıntı: imparatore

Kaspersky' nin işlem yapılan dosyaların yedeklerini almış olması gerekir (karantina gibi). Sanırım bu tip bir ayar olması gerek. Geçmiş olsun.

bazı dosyaları desinfect et dedim ama nafile desinfect edemeyin skip vye delete etmen gerek bende sildim mecburen gitti bütün emekler

• geçmiş olsun dostum insan bunun için kendini asar ya

bir ara bana da olmuştu fakat kasperskyın exeleri silmesi ilginç
  • Win32.Parite.A/B/C aynı bu virüs gibidir. Sıkıştırılmış dosya içindeki exe uzantılı dosyalara bile bulaşır. Kaspersky'ın eski sürümünde taradığımda silmiyor ama dosyalar bozuluyordu. Tahminimce, burda da düzeltemedi ve dosyalar bozulacağı için sildi.
  • Ya bu Ksprsky hep aynısını yapıyor.. 1 hafta öncede benım exeleri sildi :S

format attım onun yüüznden.. Şuan Nod32 Kullanıyrum daha iyi gibi geldi

geçmiş olsun
  • Benimde başımı ağrıtan bir virüs bu: Bir internet sitesinden bunlar denmiş ben diskleri bile çabuk biçimlendirmeden uzun format attım ama hala system32'de linkinfo.dll dosyası duruyor ne yapacağımı bilemiyorum. Umarım sizin de işinizi görür aşağıdaki yönerge

Alman.B is a network virus/worm with rootkit features, so it requires specific disinfection instructions:

1. Stop all network sharing or completely disconnect from the network
    2. Set disinfection action for real-time scanner to "Disinfect Automatically"
    3. Perform a full computer scan with F-Secure product that has a BlackLight engine
    4. Select "Disinfect" action for all infected files
    5. Files that can not be disinfected should be quarantined or deleted (select appropriate action manually)
    6. Files, dropped by the virus: "linkinfo.dll", "nvmini.sys" and "IsDrv118.sys" should be deleted or quarantined
    7. Broken infected files should be restored from a backup
    8. After disinfection restart a computer
    9. After restart perform a full scan again to make sure that no infection is left
    10. Enable sharing or reconnect the network ONLY after ALL computers are disinfected, otherwise a single infected workstation can re-infect the whole network
    11. Make sure that all network shares have strong passwords
    12. After disinfection set the default disinfection action for real-time scanner to "Ask After Scan" if needed

• bu olayın aynısı benım basımada geldı
    pcdekı tüm exeler sılındı
    ama vırusde sılındı
    kaspersky'ın calısma mantıgını çözemedım ama genede guzel bı program onun sayesınde kurtuldum virüslerden
    sonra tek tek gerı yukledım programları
  • benim pc de de var ama kaspersky bulamıyor
  • bu virüsten kurtulmanın tek yolu malesef dosyaları silmek 6-7 ay kadar önce bende aynı sıkıntıyı yaşadım, hiçbir antivirüs temizlemiyor bu lanet virüsü !!!

Geçmiş Olsun.
  • Quarantina yapmayı denesen kardeş ?

Geçmiş Olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imparatore

Kaspersky' nin işlem yapılan dosyaların yedeklerini almış olması gerekir (karantina gibi). Sanırım bu tip bir ayar olması gerek. Geçmiş olsun.
  • karspersky nod32 yüklemeyin hepsi cok kötü onlara göre hersey virüs
  • Kaspersky öyle boş boş exe silmez ne yapılacağını sorma temizle temizlenmezse sil derseniz siler bu ayarlar hep içinde var. Ayrıca exe dosyalarına bulaşabilecek dosyaları bilgisayarınıza alırken başlangıç taramalarını deaktif ederseniz bu sonuçlarla karşılaşmanız normal çünkü öncelikli olarak bilgisayara virüs sokmayacaksınız sokarsanız temizlemesi bulması derken 1 günde 10 yıllık ömrünüzü tüketmiş gibi hissedersiniz. Bu kadar basit...
  • Evet. Her programın ayarı vardır. Durumunuza çok üzüldüm. Peki Recuva tarzı bir programla kurtarılmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

bu virüsten kurtulmanın tek yolu malesef dosyaları silmek 6-7 ay kadar önce bende aynı sıkıntıyı yaşadım, hiçbir antivirüs temizlemiyor bu lanet virüsü !!!

Geçmiş Olsun.

Antivirus programı olarak Avira kullanıyorum firewall olarakda Comodo şimdiye kadar hiçbir virusle başım derde girmedi. Bu tür sorunlar genelde güvenlik programı kullanımı eksikliğinden kaynaklanıyor.
  • Barkod yazılımı gitmiş.
  • Bu virüsü yazan hacker i
  • Win32 virüsü çok lanet bir şeydir. Worm gibidir. Bir dosyaya sıkıştırılmışsa bu virüs ve o dosyayı açtıysanız, çok geçmeden bütün .exe, .html, .htm gibi uzantılı dosyalara bulaşır. Kaspersky'ın bu durumda yapabileceği en iyi şey direk silmek olacaktır. Kurtarılamaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.