Şimdi Ara

Sony D3000 Serisi İzlenimler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
368
Cevap
0
Favori
28.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not : Burayı artık Sony D3000 Serisi Tv ler İçin Ortak Topik İlan Edebiliriz.

Merhaba arkadaşlar. sonunda 40D3000 i almak nasip oldu.
    Tv yi Cumartesi günü aldım ve aynı gün kurdum. Tv nin performansı gayet hoşuma gitti. Hatta Tv yi kurduktan sonra bildiğmiz şu vasat çatı antenine ( hiç bir güçlendirmesi olmayan, çubuk şeklinde olan anten ) bağlayarak bir bakayım dedim. Tv kanal kurulumunu yaparken bende anneme bu antenle bu tv nin çok kötü göstereceğini, fazla bir şey beklememesi gerektiğini falan söylüyordum. Tam bu sırada tv kanal kurulumunu tamamladı ve ben de şöyle bir kanalları gezeyim dedim. Ben kanalları gezerken annemin dediği şu oldu " daha nekadar iyi gösterecekki gayet iyi gösteriyo işte " tabi bende açık söylemek gerekirse beklediğimin çok üstündeki görüntü nedeniyle bir şok durumu. Fotolarını en kısa sürede ekliyeceğim. Neyse ertesi günü yani Pazar günü DT de açılınca ondada görüntü gayet iyi. Ancak kaliteli bir Scart alınca Dahada güzel olacağını düşünüyorum. Şu an cihaz üzerinde daha hiç bir ayar yapmadım. Standart ayarlarla izliyoruz. Ayar olayına biraz daha vakıf olunca yaptığım ayarlar sonrası görüşlerimide sizlerle paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 27 Kasım 2007; 12:26:03 >

• hayırlı olsun.Mutlu haberler seyretmeniz dileyiğle,
  • Hayırlı olsun.
    Bende bu modeli almayı düsünüyordum.
    Yakın zamanda fotolarıda koyarsanız seviniriz.Ayrıca fiyat olarak ne kadar aldınız?

Fiyat 4190 Ytl 12 Taksit.
    [simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 20 Ağustos 2007; 13:53:51 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentozzy -- 20 Ağustos 2007; 13:50:52 >
  • Fotoları ekleyebildim arkadaşlar. Cihazın yanında Türkçe kullanım kılavuzu yoktu. Onuda bugün netten indirdim. Yavaş yavaş ayar olayınıda girerim artık. En kısa sürede DT , DVD , PC görüntülerinide ekleyeceğim arkadaşlar.
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Nereden aldınız cihazı fiyatı uygunmuş...
  • İstanbul Bilişim den. Fiyat biraz daha gerilemiş. ( 10 - 15 Ytl gibi. ) ayrıntılara sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bu akşam birde yeni scart kablo alayım diyorum ancak Teknosa nın sitesinde Monster kablo gözükmüyor. Profigold da biraz pahalı kalıyor ama bakalım.....
    Philipis altın kaplı scart kablo nasıldır bilemiyorum. Sitede arkadaşlar genelde Monster ve Profigold önermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 20 Ağustos 2007; 16:19:51 >

• arkadaşım hayırlısı olsun çok iyi bir seçim yapmışsın. Eğer komponent kablo kullanma imkanınız varsa daha iyi olur.

gayet güzel bir tv almışsın..ancak bazı forumlarda öellikle gri ve açık mavi renklerde köşelerde renklerin daha koyulaştığını ve oyun oynarken falan gri renklerin hareketli imgelerin arkasından bir gölgeleme yaptığını okumuştum..

clouding olayına benzetenlerde vardı..

umarım sende böyle bir sorun çıkmaz..

selamlar
  • Kompenet kablo dediğiniz şu üç adet lale formunda olan ve sarı video, kırmızı ve beyazın sesi ilettiği kablomudur. Eğer öyleyse kullanılabilir. Zaten DT kutusunun arkasında bir scart birde bu tarz bir çıkış var.
    Aslında bugün DT görüntülerini ekleyecektim ama fotoları yanıma almayı unutmuşum. Yavaş yavaş da cihazı kurcalamaya başladık bakalım.

Orjinalden alıntı: senol1979

Kompenet kablo dediğiniz şu üç adet lale formunda olan ve sarı video, kırmızı ve beyazın sesi ilettiği kablomudur. Eğer öyleyse kullanılabilir. Zaten DT kutusunun arkasında bir scart birde bu tarz bir çıkış var.
    Aslında bugün DT görüntülerini ekleyecektim ama fotoları yanıma almayı unutmuşum. Yavaş yavaş da cihazı kurcalamaya başladık bakalım.

hayır o kırmızı beyaz ve sarı olan KOMPOZIT kablo yani en kötü kablo veri grubudur.Yırtınsanız 576i alırsınız maximum.KOMPONENT olan mavi yeşil kırmızı olandır.Bununda kaliteli olanını tercih edilmelidir.Ama ben DT kutularında böyle bir çıkış görmedim.Yeni HD grubunda hdmi ile gelecek..

• Bu arada topicinizde de yazmıştım ama tekrar hayırlı uğurlu olsun efendim. Şu kablo işinide bir çözdüm mü baya rahatlayacağım.

Bu arada D serisi için ayarların olduğu bir site buldum onuda ekleyeyim. Gerçi verilen ayarlar kullanıcıların deneyip bulduğu ayarlar gibi ama genede bir fikir verir. ( Gerçi daha ne arıyosam bende. )

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=541627&highlight=Sony+Kdl+40D3000&page=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 24 Eylül 2007; 9:02:29 >

• güle güle kullan arkadaşım çok iyi bir seri almışşın 100hz olması ekrandaki görüntünün çok net olmasını sağlıyor evinede yakışmış tekrar hayırlı olsun
  • Aslında dün kullanım kılavuzunda aynı konuyu okudum ama ( PIP , PAP ) ne yazik ki denemek fırsat olmadı. Bildiğiniz üzere ben bu tv yi babama aldım ve sürekli başında olamıyorum. Aslında bunu çok istiyorum ama bu seferde eşim mırın kırın ediyor. ( Bayan dırdırı çekilmiyorda ) Bu yüzden izlenimlerin biraz gecikmeli gidiyor.
  • Merhaba arkadaşlar bu akşam Monster marka scart edindim. ( Bayrampaşa Carefore içerisndeki Teknosa mağazasında var arkadaşlar. ) Standart DT scartını çıkarıp Monster scartı taktığımda görüntü kalitesi biraz daha arttı. Yarın iki adet daha alacağım. Dvd ve bir adette yedek. Yarın sabahtan cihazın fotolarını ekleyeceğim. Yalnız fotograflar biraz kötü olabilir çünkü makina 3 Mp lik eski bir makina ve işin gerçeği artık yenilenmek istiyor.
  • Arkadaşlar bugün resim ekleyecem demiştim ama benim şu eski fotograf makinası yapmış yapacağını ve neyazik ki şu an resimleri ekleyemiyorum. Neyse ben gene de şu bir kaç gün içinde oluşan fikirlerimi sizlere aktarayım. Öncelikle ekranda hiçbir şekilde yansıma olmuyor desem yeridir. Gündüz güneş direk cihazın ekranına vururken bile çok rahat bir şekilde tv seyredebiliyorsunuz. Parlak ekranlar janjanlı duruyor ama bu onları kullananlar için bir sıkıntı ( yansıma ) yaratabilir. cihazın Dandik çatı anteni ile bile performansı gayet iyiydi. DT ve normal scart ile daha iyi bir görüntü kalitesi sundu ancak dün akşam aldığım Monster kablo ile bu performans bir çıta daha yükselmiş oldu. Tahmin ediyorum ki şu ince ayarlarını yapınca biraz daha iyi görüntü elde edeceğim. Yalnız şunu söyleyeyim 40" Tv 5 - 5,5 m izleme mesafesinde bile biraz büyük geldi gözüme. Hani sanki 37" daha bir ideal gibi.
    Cihazı şu ana kadar DVD, PC ve HD Çıkışlı bir cihazda test etme imkanım olmadı. Büyük ihtimal bunları bu hafta sonu yapacağım. Şimdilik bu kadar. Cihazı kullandıkça edineceğim izlenimlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.