Şimdi Ara

## MSI'dan X-Fi'lı Yeni Anakart: X38 Diamond ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## MSI'dan X-Fi'lı Yeni Anakart: X38 Diamond ##


    Intel'in X38 yonga seti için artık sayılı günler kaldı. Eylül ayından itibaren satışa sunulması beklenen X38 yonga setli anakartlara yönelik olarak yayın yasağı ise daha önce de belirttiğimiz üzere Eylül ayının son çeyreği ile birlikte sonra erecek. Anakart üreticilerinin X38 yonga setli modellerine yönelik olarak yaptığı hazırlık çalışmaları ise artık tamamlanmak üzere. Önde gelen anakart üreticilerinden MSI'ın X38 yonga setini taşıyan X38 Diamond modelinin de bazı detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.

    MSI'ın X38 Diamond modeli kullandığ yonga seti itibariyle Intel'in şu an satılmakta olan çift ve dört çekirdekli Core 2 işlemcileri ile birlikte 1333MHz FSB ve yakın gelecekte çıkması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere tam destek sağlıyor. Intel, X38 yonga seti ile birlikte P35 yonga seti ile sunulan DDR-2 ve DDR-3 desteğinin aksine sadece DDR-3 bellek desteği sunmak istiyordu fakat DDR-3 belleklerin hala çok pahalı olması ve performans anlamında beklenen düzeye gelememiş olması başta DFI ve Gigabyte olmak üzere pek çok anakart üreticisinin X38 yonga setini taşyan ve DDR-2 bellek desteği sunan anakartlar hazırlmasına da neden oluyor.

    MSI X38 Diamond ile bellek desteği konusunda bir adım daha ileri giderek hem DDR-2 hemde DDR-3 bellek desteği sunuyor. Tabi iki farklı tip bellek teknolojisini aynı anda kullanabilmek mümkün değil ama firma yeni ankarında sunduğu 6 bellek slotu ile dileyen kullanıcılara DDR-2 dileyenlere ise DDR-3 bellek kullanma şansı veriyor. Zira X38 Diamond üzerinde 2 adet DDR-2, 4 adet te DDR-3 bellek slotu ye alıyor. MSI X38 Diamond'un bir diğer dikkat çeken noktası ise sahip olduğu tam 4 adet PCIe X16 slotu. Anakart gerçek anlamda 2x PCIe X16 formunda Crossfire desteği sunarken diğer Crossfire modunda X4 olarak çalıştığı ifad edilen diğer iki slottan biri fizik kartı için diğer ise PCIe ara birimini kullanan herhangi bir donanım için kullanılabileceği ifade ediliyor. Tabi PCIe slotlarının yanı sıra anakart üzerinde bir adet tipik PCI ve 2 adet te PCIe X1 slotu yer alıyor.

    MSI X38'in ana sayfadan haberini verdiğimiz P35 Diamond modeli ile de bazı ortak noktaları var. Zira her iki anakart ile birlikte Creative X-Fi Xtreme ses kartı harici olarak kullanıcılara sunuluyor. Yine VoIP uygulamalarına dönük olarak Skytel desteği de her iki anakart ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. MSI'ın şu an satılmakta olan yeni nesil bazı anakartlarında kullanımına şahit olduğumuz Circu-Pipe adı verilen ısı iletim temelli özel soğutma yerine en azından detayları ortaya çıkan mühendislik örneğinde MSI, nispeten daha basit bir pasif soğutma çözümü kullanmış. Bu arada muhtemelen sıvı soğutma desteği de olabilecek Circu-Pipe Lüquid soğutma teknolojisinin X38 Diamond üzerindeki çalışmalarının da devam ettiği bildiriliyor. Katı kapasitörleri ile de dikkat çeken anakart çok sayıda SATA ve USB desteğini de yine kullanıcılarına sunabiliyor.

    Eylül ayı içerisinde satışa sunulacak olan MSI X38 Diamond'un fiyatı hakkında ise net bir bilgi bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 19 Ağustos 2007; 14:59:35 >







  • yeni teknoloji sahibi güzel bir anakart. PCx16 2.0 ve 16*16 4*4 ve crosfire desteği veriyor . ayrıca ses kartı . bence süper bir kart
  • içine bu kadar şey koymuşlar:----üstüne de ciddi bi fiyat koymaları kaçınılmaz!!!!
  • Harika özellikler
  • çok harika bir kart gerçekten 400$'a yaklaşır gibi sanki..p35 platinum 200$ buna ek olarak pci-ex 2.0 2tane 16x ve 2tane 4x,,xfi harici ses kartı bu fiyatı uçurur ztn,,ddr2+ddr3 ve x38'in ilk çıkışı olacağı için ilk çıkan herzmn çok pahalı olur mantığınıda eklersek fiyat bıraz tuzlu olabilir..
  • bu combo ram slotu anakartların ram kullanımı konusunda bılgısı olan varmı.ıkı ram aynı anda calıstırılırsa yanı hem ddr2 hem ddr3 takılırsa sadece ddr 2 olarak goruyormus ddr3 u.performansı etkılermı? sadece ddr2 mı kullanmak lazım yoksa sadece ddr3 mu?
  • dısket surucusunun takılacagı port yokmu bu anakartta?
  • 2 ram tipi aynı anda desteklenmio galiba. su an ddr3 yeni(fiyatı yüksek) oldugundan dolayı(ve eger bir önceki sisteminde ddr2 bellek kullanıosan) yapılmıs olması lazım.

    ayrıca fazla bilgi yok suan ama disket sürücü de artık günümüzde fazla kullanılan bisey olmadııından(her ne kadar ara sıra kullanılsada flash bellekler sd vb kartların kullanılımı arttıgından) koymayabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 19 Ağustos 2007; 16:56:42 >
  • ebence çok gereksiz ve yetersiz özellikler var mesela x-fi özelliğini yapıyorsun bari birazdaha üst seviye bir seşiöm yapki insanların verdiği paraya değsin
  • Msi AMD yide gecti...

    Halaa P6N Diamond cikacak, Gecen günde P35 Diamond u duyurdu...

    Bunlar 1 seneden önce gelmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kurt_78

    Msi AMD yide gecti...

    Halaa P6N Diamond cikacak, Gecen günde P35 Diamond u duyurdu...

    Bunlar 1 seneden önce gelmez


    P6N Diamond çıktı yurt dışında satılıyor, fakat Türkiye'de yok.

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130080

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengiz_1983

    bu combo ram slotu anakartların ram kullanımı konusunda bılgısı olan varmı.ıkı ram aynı anda calıstırılırsa yanı hem ddr2 hem ddr3 takılırsa sadece ddr 2 olarak goruyormus ddr3 u.performansı etkılermı? sadece ddr2 mı kullanmak lazım yoksa sadece ddr3 mu?


    Dikkatli okursan yazıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    Tabi iki farklı tip bellek teknolojisini aynı anda kullanabilmek mümkün değil ama firma yeni ankarında sunduğu 6 bellek slotu ile dileyen kullanıcılara DDR-2 dileyenlere ise DDR-3 bellek kullanma şansı veriyor.


    Anakartın yorumuna gelecek olursak dehşet hatta vahşet hatta dehşetül vahşet bir kart. Ben bu karta göz koydum arkadaş. Circu-pipe sıvı soğutma, DDR2+DDR3 ve X-Fi ses kartı... Yeni adamım MSI X38 Diamond




  • Türkiyeye gelimesini bekliycez x38 çıkar çıkmaz alıcam bir adet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kurt_78

    Msi AMD yide gecti...

    Halaa P6N Diamond cikacak, Gecen günde P35 Diamond u duyurdu...

    Bunlar 1 seneden önce gelmez

    msi anakartı çıkardıda bizim beceriksiz distribitörler kartı getiremediler bir türlü, inşallah bu x38diamond'da da aynı rezilliği yaşatmazlar bize
  • süper bir kart ama daha modelleri görüp karar vermek lazım
  • MSI hareketli günler yaşıyor, hep sevmişimdir zaten, gerçekten süper anakart, bol artısı olan anakart, umarim büyük eksili fiyattan gelmez..
  • Cok güzel gibi görünüyo bakalım performansı nasıl olacak.
  • altta ikitane güney köprüsü var gibi duruyor. diğer ne?
  • rezalet bir anakart.. 1adet pci slotu var.. ve oda tam pcixin alinda.. yuksek performansli ses karti kullanan birisi icin bir husran..

    onu gectim hani belki bunu alan biri pcie ses karti alir.. kendi ses kartini kullanir vs vs.. Ancak anakartin uzerinde 2 sata portu var.. EVET 2! 2 nedir arkadaslar.. en dandik kt400 anakartlarda bile 2 sata slotu vardir.. 8 hatta 10tane olmasi gerekir.. 2adet opticler icin 6adette minimum hddler icin..

    yada hadi biraz daha normal olsun 4+2 6 adet olmasi lasim en az.. bu anakart gelecegin teknolojilerini destekliyor yada desteklemiyor bilemem.. ama kullanislilik olarak rezalet.. 3. bi hdd almaya kalktiginda bu anakartin sahibi gidip pci sata kartimi alicak?(ve takamicak CF kullandiginda :))

    sacmalik..(ekstradan 4adet yatak olarak duran sata portu yeri var ama resimde bos duruyor.. onuda diamond extreme diye satisa cikartirlar 50$ fark ile 4 port ekleyip..)

    ne diyim msi kartlara birturlu isinamadm.... Extreme anakrtlarti hicde extereme gelmiyor hep bir aciklari oluyor gibi..

    saygilar..




  • İyi gibi duruyor ama test edilmeden alınmaz.Kullanıcı yorumlarını görmek lazım.Fİyat da düşük tutulursa iyi olur
  • İyi bir kart gibi duruyor. Stabilize çalışıyor mu zamanla görürüz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.