Şimdi Ara

cnet 804nf için tek tıkla reset imkanı!!! rapide özel...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rapid yüzünden artık sürekli modeme reset atar olduk. Bende kendi modemimde "cnet" (Firmware Version: CX82xxx_4.1.0.21) bunun pratik bir yolunu, bu forumdaki açıklamalar doğrultusunda buldum. Sizlerle paylaşmak istedim.
    Bunun için Hazar'a konu hakkında yaptığı açıklamalar için burdan tekrar teşekkürler...

Şimdi
    Hazar'ın "Rapid Freemium İceride" adlı topikte yaptığı açıklamalar doğrultusunda cnet 804nf'ye reset atan embedded linux'un shell'ini(komut satırını) kullanan bir dosya hazırlıyacağız.

Öncelikle ihtiyacınız olan Telnet Scripting Tool programını burdan indirin:
    http://mike-tech.com/download/TST10.exe

Bir klasör oluşturun (mesela adı: reboot) ve içine bu programı atın.
    Programın bulunduğu klasörde yeni text dosyası oluşturun, ismi script.txt olsun.
    Aşağıda verdiğim komutları bu script.txt içine yapıştırın.

10.0.0.2 23
    WAIT "PASSWORD>"
    SEND "epicrouter\m"
    SEND "r"
    SEND "y"
    WAIT ""

ÖNEMLİ:
    kendi modem şifrenizi ilgili yere (\m" önce) yazmayı unutmayın "cnet'te" eğer değiştirmediyseniz, default olarak: epicrouter olduğundan yukardaki kodu öyle yazdım. Şifresini değiştirmeyenler aynen kullanabilir. Eğer değiştirdiyseniz epicrouter yerine kendi özel şifrenizi yazmanız gerekiyor.

aynı klasörde yeni bir text dosyası açın bunuda içine şu komutları yapıştırın:

TST10.exe /r:script.txt /m
    @exit

bu yeni text dosyasını reboot.bat olarak kaydedin. Bunu yapmak için not defterinde kaydet penceresinde alttan "tüm dosyalar"ı seçip üstteki kutuya reboot.bat yazıp kaydedin. Hepsi bu kadar...

bu son yaptığınız reboot.bat dosyasına tıkladığınızda (firewall'e TST için portu açmayı unutmayın) modem resetlenecektir. (modemin ışıklarını takip edin) En azından benimkinde çalışıyor. Belki farklı bir firmware varsa çalışmayabilir.(benimkinde Firmware Version: CX82xxx_4.1.0.21 yazıyor). Dün benimkini çalıştırmak için özellikle script.txt dosyasında baya bir deneme yapmak zorunda kalmıştım. Umarım sizinkin de de çalışır. Çalışmaz ise size burdan yardım etmeme imkan yok sadece deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.

Şimdi isterseniz bu reboot klasörünü:
    1. Bilgisayarınızın uygun bir yerine atar içindeki reboot.bat dosyasının kısa yolunu masa üstüne alırsınız. Tıkladığınızda modem hızlı ve güvenli bir şekilde (modem düğmesini açıp kapamaktan herhalde daha güvenlidir)

2. Veya rapid için kullandığınız programa klasörün içinde yer alar reboot.bat dosyasını gösterir. Böylece elle tıklamaya gerek kalmadan modem resetlemenin keyfini çıkararsınız. size kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibubai -- 21 Ağustos 2007; 0:04:37 >

• Modem resetlemeyi ip değiştirme için yapıyosanız resetlemek yerine
    Modem arayüzündeki PPP bölümünde disconnect / connect yapsanız daha kısa sürer,
    Resetleme işleminin bitmesi ve bağlantının sağlanması 20-25 saniyeyi buluyor çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

Modem resetlemeyi ip değiştirme için yapıyosanız resetlemek yerine
    Modem arayüzündeki PPP bölümünde disconnect / connect yapsanız daha kısa sürer,
    Resetleme işleminin bitmesi ve bağlantının sağlanması 20-25 saniyeyi buluyor çünkü.

modemin arayüzünde reboot özelliği ile de reset yapılıyor. Ama bunu otomatik hale getirmek; CryptLoad algılayabileceği bir *.bat dosyasına dönüştürmek oldukça konforlu deneyin hak vereceksiniz....
  • tamam zaten amaç o ama reset yapınca modem kapanıp yeniden açılıyo ve daha uzun sürüyo
    siz disconnect/connect i deneyin, modem kapanıp açılana kadar geçen süreden kurtuluyosunuz
    bağlantının kesilip yeniden kurulması 3 er sn den max 6sn. sürer.

Ben otomatik hale getirme işlemi için telnet yerine modemin disconnect ve connect
    için verdiği url leri kaydedip bat dosyasına koyarak bi dosya oluşturdum birde
    visual basic de de bu kodları kullanarak bi dosya oluşturdum, iki dosya da aynı işi yapıyor zaten.
    Ancak telnet te yapmak istediğimde sadece disconnect yapabiliyorum connect kısmında WAIT kısmında kalıyor script.

Script te iki kod arasında 1-2 sn lik bi gecikme nası koyulabilir acaba bilginiz var mı bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 19 Ağustos 2007; 14:29:17 >
  • Sizinki de bir yol çaışan dosyaları yollayabilirmisinz denemek isterim.
    Script'e beklemenin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Zaten yukarıda da yazdığım gibi bu kodları HazaR'ın yaptığı açıklamalar ile deneme-yanılma yoluyla buldum. Ama mutlaka bir yolu olsa gerek

Belki biliyorsunuz ama yinede:
    TST10.exe'yi tek başına çalıştırdığımda script hakkında şu açıklamalar var:
    Usage Syntax:

tst10.exe /r:script.txt [options]

/r:script.txt run script.txt
    [options] any of these:

/o:output.txt send session output to output.txt
    /m run script in minimized window

Usage Example:

tst10.exe /r:script.txt /o:output.txt /m

Scripting Syntax:

HOSTNAME PORT port number optional, default: 23
    WAIT "string" string to wait for
    SEND "string" string to send
    \" represents the a quote character
    \m represents a <CR/LF>
    \\ represents the backslash character

Scripting Example:

hostname.com 23
    WAIT "login"
    SEND "root\m"
    WAIT "password"
    SEND "mypassword\m"
    WAIT ">"
    SEND "dip internet.dip\m"
    WAIT ">"

Scripting Note:

You can start with either WAIT or SEND commands,
    but you *must* alternate them. ie: you can't use two
    or more WAIT or SEND in a row.

Note:

TST will disconnect and close as soon
    as its done with the last entry of the script.

If you need to, you can type in the terminal
    window while the script is running.

Belki işinizi görür

• Ayrıca reboot.bat dosyasına şimdi tıklayarak reset için geçen süreyi tuttum. Dosyaya tıklayıp bağlantının tekrar sağlanmasına kadar geçen toplam süre tam 36 sn bence hiçte fena değil. Birde çok çabuk reset atması aynı ip nin alınma riski doğurmaz mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibubai -- 19 Ağustos 2007; 14:41:16 >
  • Eğer bağlantıyı kestiyseniz aynı ip yi alma ihtimaliniz çok düşük,
    aynı ip yi aldığınızı düşünüyorsanız bağlantıyı kesememişsiniz demektir,
    ama şu varki işlem hızlı olunca bağlantı kesildikten sonra yeniden bağlanması için gereken süre beklenilmez ise
    yeniden bağlanılamıyor işte araya bir bekleme süresi yada gecikme koymak gerekli.

Ben daha garanti olması açısından dosyada 4 sn bağlantı kesme 4 de yeniden bağlanma için bekleniyor toplam da 8-9 sn max 10 sn.
    Ayrıca burda resette olduğu gibi modem kapanıp açılmıyor ve ready ışığı beklenmiyor, sadece adsl bağlantısı kesilip yeniden bağlanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 19 Ağustos 2007; 15:42:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Pin Scripti Tavsiye ve Önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer bağlantıyı kestiyseniz aynı ip yi alma ihtimaliniz çok düşük,
    aynı ip yi aldığınızı düşünüyorsanız bağlantıyı kesememişsiniz demektir,
    ama şu varki işlem hızlı olunca bağlantı kesildikten sonra yeniden bağlanması için gereken süre beklenilmez ise
    yeniden bağlanılamıyor işte araya bir bekleme süresi yada gecikme koymak gerekli.

Ben daha garanti olması açısından dosyada 4 sn bağlantı kesme 4 de yeniden bağlanma için bekleniyor toplam da 8-9 sn max 10 sn.
    Ayrıca burda resette olduğu gibi modem kapanıp açılmıyor ve ready ışığı beklenmiyor, sadece adsl bağlantısı kesilip yeniden bağlanılıyor.

Şu bahsetiğiniz dosyaları cidden çok merak ettim bir yollasanız, bir denesek? Olmaz mı?

Ayrıca diğer arkadaşlar m-runo arkadaşımız dosyaları yollayana kadar yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda sizde reboot.bat oluşturarak modeme reset atma olayını basitleştirebilirsiniz. Sonuçlarını da yazarsanız takip edecek diğer arkadaşlar açısından da faydalı olacaktır...

• V.basic te yaptığım dosyayı gönderiyorum diğeri biraz zahmetli,
    benioku.txt adlı dosya da yapmanız gerekenleri anlattım,
    rapid den sonra yazan - işaretini silin, buyrun;

http://rapid-share.com/files/49987620/Cnet_ip.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 19 Ağustos 2007; 20:48:09 >
  • quote:

V.basic te yaptığım dosyayı gönderiyorum diğeri biraz zahmetli,
    benioku.txt adlı dosya da yapmanız gerekenleri anlattım,
    rapid den sonra yazan - işaretini silin, buyrun;

http://rapid-share.com/files/49987620/Cnet_ip.rar.html

Teşekkürler denedim ip değişmişmi kontrolu de yaptım cidden hızlı ve ip değiştiriyor. Ellerine sağlık...

• Bu geriye doğru sayan pencere açılmadan arka planda bu dosyayı çalıştırmak mümkün olur mu?
    Mesela CryptLoad'ı çalıştırdım ve o sırada oyun oynuyorum. Ben fark etmeden bu program arka planda ip değişikliği gerçekleştirilebilir mi? Olursa hakikaten süper olacak...

Ayrıca hakkını teslim etmek gerekiyor: Ben programının bu kadar hızlı ip değişikliği yapacağını tahmin etmemiştim... Ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nibubai

Bu geriye doğru sayan pencere açılmadan arka planda bu dosyayı çalıştırmak mümkün olur mu?
    Mesela CryptLoad'ı çalıştırdım ve o sırada oyun oynuyorum. Ben fark etmeden bu program arka planda ip değişikliği gerçekleştirilebilir mi? Olursa hakikaten süper olacak...

Ayrıca hakkını teslim etmek gerekiyor: Ben programının bu kadar hızlı ip değişikliği yapacağını tahmin etmemiştim... Ellerine sağlık

Aslında ben rapid için USDownloader kullanıyorum ve onda update işi daha kolay,
    cryptoload da ise rapid harf setini değiştirince programın yeni versiyonunu indirmek gerekiyo,
    o yüzden bi kere kullandım sonra tekrar USD ye döndüm.

USD de programı minimize başlat yada gizli başlat gibi seçenekler var o yüzden sorun olmuyor.
    Cryptoload da da vardır belki, bi karıştır, bulamazsan minimize çalışanını yapar gönderirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 19 Ağustos 2007; 21:16:48 >

• USD bende de var ama son zamanlarda Can't update uyarısı veriyordu. sitesinde aradım"hemhttp://dimonius.ac3filter.net/ hemdehttp://www.dimonius.ru/ adreslerinden ama yeni versiyonu indiremedim. Anladığım kadarıyla sende uptade özelliği halen çalışan bir versiyon var zahmet olmazsa bana yollayabilirmisin?
  • quote:

USD bende de var ama son zamanlarda Can't update uyarısı veriyordu. sitesinde aradım"hemhttp://dimonius.ac3filter.net/ hemdehttp://www.dimonius.ru/ adreslerinden ama yeni versiyonu indiremedim. Anladığım kadarıyla sende uptade özelliği halen çalışan bir versiyon var zahmet olmazsa bana yollayabilirmisin?

Update otomatik değil ama bat dosyası ile update edebiliyosun,
    kodlama değişince, programı yapanlar yeni kod sistemini bi yere upload ediyolar sanırım,
    bat dosyası da ordan alıp CapLettersRS klasörünün içindeki harfleri yeniliyo.

Yada burayı takip edip değişen harf setini indirebilirsin;
    Gerekli tüm dosyalar ilk sayfada var
    http://www.cithiz.com/showthread.php?t=47525

• quote:

quote:

USD bende de var ama son zamanlarda Can't update uyarısı veriyordu. sitesinde aradım"hemhttp://dimonius.ac3filter.net/ hemdehttp://www.dimonius.ru/ adreslerinden ama yeni versiyonu indiremedim. Anladığım kadarıyla sende uptade özelliği halen çalışan bir versiyon var zahmet olmazsa bana yollayabilirmisin?

Update otomatik değil ama bat dosyası ile update edebiliyosun,
    kodlama değişince, programı yapanlar yeni kod sistemini bi yere upload ediyolar sanırım,
    bat dosyası da ordan alıp CapLettersRS klasörünün içindeki harfleri yeniliyo.

Yada burayı takip edip değişen harf setini indirebilirsin;
    Gerekli tüm dosyalar ilk sayfada var
    http://www.cithiz.com/showthread.php?t=47525

bakıyorum teşekkürler...

• quote:

quote:

Bu geriye doğru sayan pencere açılmadan arka planda bu dosyayı çalıştırmak mümkün olur mu?

Aslında ben rapid için USDownloader kullanıyorum ve onda update işi daha kolay,
    cryptoload da ise rapid harf setini değiştirince programın yeni versiyonunu indirmek gerekiyo,
    o yüzden bi kere kullandım sonra tekrar USD ye döndüm.

USD de programı minimize başlat yada gizli başlat gibi seçenekler var o yüzden sorun olmuyor.
    Cryptoload da da vardır belki, bi karıştır, bulamazsan minimize çalışanını yapar gönderirim.

USD'yi denedim benim haberim olmadan bir sürü dosya indirmeye kalktı bilgisayara, hem gizli ayarı yaptığım halde senin ip-değiştirme programını gizleyemedi... Mecburen Cryptload'a geri döndüm. Senin yukarda bahsettiğin şifre değişikliği ile ilgili olarak (Almancam olmamasına rağmen) forumu biraz karıştırdım ve şu linki buldum:

http://forum.cryptload.info/showthread.php?t=199

bu linkte yapılan şifre değişiklikleri ile ilgili olarak rapid yanısıra filefactory.com, gulli.com, megaupload.com vb gibi sitelere ait güncellenen yama dosyalarına ulaştım. Özellikle rapid'e dikkat edersen orda en son şifre değişikliğinin gerçekleştiği tarihte 19.08.2007'te update gelmiş hemde yakın saatlerde:

Letztes Update: 19.08.2007 - 03:44

olarak belirtilmiş ve hemen altına yama linki konmuş...

Tahminen sadece bu sayfaya ulaşarak programın tamamını indirmeye gerek kalmadan yama dosyasını indirebilir, programın ilgili dizinine atar ve kısa zamanda Cryptload'ı güncelleyebiliriz.

Birde senin şu programı arka planda çalışabilecek şekilde ayarlarsan gerçekten çok makbule geçecek. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibubai -- 20 Ağustos 2007; 16:41:45 >

• USD de "gizli" dersen gizli yapamıyo,"en düşük" (ingilizce dil seçili ise minimize ) olacak şekilde ayarlarsan simge durumunda başlatıyor.
    O yüklenen dosyalar da programı yapanlara ait thanks dosyaları, belli peryotlarda listeye otomatik ekleniyo listeden silersen sorun olmaz.

Al buda minimize çalışanı;
    http://rapid-share.com/files/50154080/Cnet_ip_minimize.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 20 Ağustos 2007; 17:20:08 >
  • Tekrar teşekkür. Hemen indiriyorum...
  • agalar siz cosmussunz yaw yazılanların cok azını anladım ama kısaca modemi resetlemeye calsıyoz en kısa zamanda dimi saka bi yana m_runo kardes senin yazdıgın dosyayı US robotics Modemde kullanabilirmiyiz acaba sadece .txt deki admin ve sifre ayarlarını yaparak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFDB65F44 -- 24 Ağustos 2007; 16:17:27 >
  • m_runo daha iyi bilir ama galiba sadece cnet modemde çalışıyor o program ama denemekten zarar gelmez. Eğer olmazsa ben araştırırken bat dosyası ile ilgili çok kısa bir yöntem buldum.
    starthttp://admin:epicrouter@10.0.0.2/doc/dosave.htm?WINDWEB_URL=%2Fdoc%2Fitem.htm

İstediğiniz bir yere yeni bir txt dosyası oluşturularak içine bu kod yapıştırılıyor ve dosya farklı kaydet özelliği ile txt yerine bat dosyası olarak kaydediliyor ör: reconnect.bat

Bu kodda dikkat ederseniz kullanıcı adı admin,
    şifre: epicrouter
    modem ipsi ise 10.0.0.2
    olarak geçiyor siz kendi modeminize uyarlarmanız gerekiyor
    yanlış hatırlamıyorsam default olarak USRobotics için kullanıcı adı ve şifre admin:admin
    modem ipsi ise 192.168.1.1 olacak ozaman kod şöyle olmalı:

starthttp://admin:admin@192.168.1.1/doc/dosave.htm?WINDWEB_URL=%2Fdoc%2Fitem.htm

Şifre ve kullanıcı adını değiştirdiyseniz onları uygun yere yazar değişiklikleri kaydedip çıkın. bat dosyasına tıklayın bakalım reset işlemi olacakmı?
    Deneyen arkadaşlar cevabını yazarsa diğer arkadaşlarda faydalanabilir. Farklı modemlere uygun olursa o zaman bu reset sorununu kökünden hallederiz.

Yalnız bu yöntem fazla hızlı değil m_runo'nun izlediği yol gerçekten çok hızlı ip değişimi sağlıyor. Ancak yukarıda da yazdığım gibi modeme dokunmadan veya arayüzüne girip uğraşmadan bu iş otomatik hale getirlse bile büyük konfor sağlıyacaktır. İndirmek için kullanılan hemen hemen tüm download programlarında, mevcut olan bölüme, bu bat dosyası veya exe dosyasının gösterilmesi, downloadın otomatikleşmesini sağlar. Sizde bilgisayar başında dakikaları saymaktan kurtulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibubai -- 24 Ağustos 2007; 18:16:15 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.