Şimdi Ara

1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.572
Cevap
28
Favori
344.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olmaz maalesef Panelin piksel sayısı belli ne ise onu verir.720p ise 720p verir ancak Bide downscale yaptığı için biraz daha kayıp olur.Crt monitorde kayıp olmaz ama.Lcd deki çözünürlülük sabit olduğu için.LCD nin çözünürlüğü ne ise ona uygun film en net görüntüyü vericektir.Yani o 720p ye indirgeme işinde kayıp olucaktır mutlaka.HDready panele en uygun en net görüntü 720p olucaktır.
  • arkadaslar;notebookumu vga kablosu ile lcdye taktım bilgisayardan görüntüyü tvde alıyorum fakat sorun su?codecleri (MPC gom vlc ) acıp filmi görüntülemek istedigimde bilgisayarda film gözüküyor ama lcd de codecin içinde sadece siyah görüntü.filmleri lcdde göremiyorum.yardım edin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remeron -- 7 Kasım 2008; 18:34:16 >
  • Herkese Merhaba'Öncelikle Güzel Başlık Tercübeli Elemanlar Şimdi benimde Bi sorum var sizlere özeliklede (FORMEL) Arkadaşıma ...Arkdaşlar Benim PC INTEL COre duo+1GB Ram ekran kartının İsmini Unuttum ve 1 Yıla aşkın Süredir Torent.Sitelerinden indirmişim Olduğum Mkv leri ÖRN:Kung.Fu.Panda.2008.720P.BLURAY.X264-OUTDATED.torrent Buna benzer Mkv leri İndiriyorum Ve KM Player Kullanıyorum Kullanalı hiç bi sorun yaşamadım 720p Lerde..Monitörüm BenQfp94vw HDMI +Ama ben DVI TO DVI Şeklinde Kasa MOnitör Bağlantısı yaptım..Masa Üstündeki NİVİDİA Kontrol panelimdeki renkler SIRASIYLA..

1.Parlaklık________45%

2.Digital Parlaklık __84%

3.Karşıtlık_______75% Kullanıyorum Memnunumda Nede Olsa Renkli AdamızNeyse (KM PLAYER)Kullandığım ...Alt+S Yani (GELİŞMİŞ KESKİNLEŞTİRME SÜZGECİ+AÇIK)Bende.......Her ayar süper ayarladım ....aynen böle örnek vermek gerekirse....

HD filmlerde yapılabilecek şeyler:

CoreAVC yükleyin

KM Player yükleyin. Yükleme bittikten sonra KM Player'i herhangi bir film açmadan çalıştırın. F2 tuşuna basın ve ayarların olduğu pencerede Süzgeç Kontrolü -> Dahili Video Kod Çözücü bölümüne gidin. Sağ tarafta açılan kodek ayarlarından H.264 (AVC1) ve AVC1 in yanındaki kutular işaretliyse bunlara tıklayıp kaldırın.

Arkasından Süzgeç Kontrolü -> Harici Video Kod Çözücü bölümüne geçin. Burada yapacaklarımız için CoreAVC önceden yüklenmiş olmak zorunda. Bu bölümde altta yer alan Harici Kod Çözücü Ara butonuna tıklayın. Gelen ikinci ekrandaki butonlardan Tara, Sonra Ekle'yi tıklatın. Bir süre bekleyin. Kullanılabilir kodekler listelendikten sonra Tamam düğmesine basıp çıkın. Önceki ekrana döndüğünüzde H.264 ve AVC1 in yanındaki liste kutularını açıp bakın. Listelere CoreAVC eklenmiş olmalı. Eklenmişse her ikisi için de CoreAVC seçin.

CoreAVC her ikisi için de seçildikten sonra her iki kodek için de (H264 ve AVC1) sağdaki C butonlarına tıklayıp CoreAVC seçeneklerini kontrol edin. Donanımsal hızlandırma özellikli ekran kartınız varsa, CoreAVC seçeneklerinden Deinterlacing sekmesinde Hardware işaretli olsun.

İşlemciniz yine de ağır kalırsa, CoreAVC ayarlarındaki Deblocking kısmında Skip Always seçeneğini işaretleyin. Bu da işlemci yükünü azaltır.

Tüm ayarları uygulayıp çıkın. Programı kapatıp açın ve HD filminizi açın. Film çalışırken klavyenizin TAB tuşuna basın. Ekrana gelen bilgilerde CoreAVC'nin kullanılıp kullanılmadığını görün. Eğer KMP Video Codec kullanılıyorsa ayarlarda eksik bir şey yapmışsınız demektir. Tekrar kontrol edin.

Bu ayarlarla eski Northwood tabanlı 1.8 GHz işlemcili dizüstü makinemde sorunsuz 720p film izliyorum. Ekran kartı GeForce 420 Go olduğundan donanımsal hızlandırma yok. Ancak takılma olmuyor. Bu ayarlarla CoreAVC varken işlemciniz 720p filmlerde kolay kolay kasılmaması lazım. 1080p filmler ise çoğu sistemi kasar. Eğer kasılmayla karşılaşırsanız CoreAVC ayarlarındaki Deblocking bölümünde Skip Always seçin.

Eğer CoreAVC ayarlarını yaptığınız halde sisteminiz yine de kasılırsa, film oynarken Alt+F tuş kombinasyonunu kullanıp SuperSpeed moduna geçin. Bu da baya rahatlama sağlıyor.

Unutmadan, KM Player bazen default olarak VMR9 video hesaplayıcısını kullanacak şekilde kuruluyor. VMR9 da sistemi ekran yenelemesi sırasında kasıyor. Windows XP kullanıyorsanız film oynarken görüntü üzerine sağ tıklayıp Video (Gelişmiş) -> Video Hesaplayıcı adımlarına gidip Overlay Karıştırıcı seçin. Böylece ekran yenilemesi daha hızlı olacak.

Windows Vista kullananlar ise Overlay Karıştırıcı kullandıkları taktirde Aero arabirimi devreden çıkar ve sistem Vista Basic temasına geçer. Bunu önlemek için Vista ile kullanırken video hesaplayıcı olarak Geliştirilmiş Video Hesaplayıcı seçeneğini kullanın. ALINTIDIR

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bu ayarları bulmak için zamanında baya araştırma yapmıştım. KM Player default olarak çok iyi bir oynatma yazılımı olsa da dahili kodeklerini kullanıyor. Daha iyi netice veren CoreAVC vb. diğer kodeklerle çok güzel sonuçlar almak mümkün.

FORMEL:SANA'SORUM şu? AZ ÖNCE VERMİŞ OLDUĞUN HER TÜR GÖRÜNTÜDEN ÖRN:

1.K-lite Codec pack=KMPLAYER HIZ MODU (ikisindede aynı görüntü aynı perfonmans)

2.2.KMPLAYER normal.(Kaliteden ödün verilmeden) DEMİŞİN ABİ Bakıyorumda.....

2.secenek OLAN NORMAL MOD'DAHA DETAYLI VE KESKİN'ŞİMDİ SORUM ŞU::::

BENDE 2.SECENEĞİ (NORMAL) Kullanmak istiyuorum Çok kıskandım arada baya Fark Var Yani ben dediğim Gibi Monitörde MKV izliyorum İmzamdaki Tv dg+plus var neyse

Bu Normal Mod bende işlermi..Nerden Normale Getirim daha hangi modda(MKV).. ( İzliyorum Belli DEĞİL BANA Bİ YARDIM ARKDAŞLAR NORMAL MOD TAM BENİM MOD ...UKALALIK ETMİŞSSEK AF OLA DOSTLARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 4 Aralık 2008; 4:02:52 >

• Ekran kartı ATI HD2xxx, HD3xxx, HD4xxx
    NVIDIA 8xxx and 9xxx

olanlar DVXA yı nasıl aktif edeceklerini
    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=109401
    linkinden ögrenebilir

sanırsam yukarıdaki anlatımın resimli versiyonu

yukarıdaki ekran kartları ile mkv dosyalarında işlemci kullanımı %20 dan fazla ise ekran kartınızdan faydalanmıyorsunuz demektir
  • gogomez kardeş allah senden razı olsun süper bir anlatım dediklerini uyguadım mükemmel sonuç gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo_19 -- 25 Kasım 2008; 3:00:05 >
  • SIKINTI DEĞİL DOSTUM HER TÜRLÜ YARDIMCI OLURUZ
  • selam arkadaşlar,ben bir şey sormak istiyorum bilen arkadaşlara.şimdi bir video kaynağını oynatırken,donanım hızlandırmayla bir filmi seyretmekle,normal donanımsal hızlandırma yapmadan seyretmek arasında ,filmin görüntü kalitesinde bir fark olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

selam arkadaşlar,ben bir şey sormak istiyorum bilen arkadaşlara.şimdi bir video kaynağını oynatırken,donanım hızlandırmayla bir filmi seyretmekle,normal donanımsal hızlandırma yapmadan seyretmek arasında ,filmin görüntü kalitesinde bir fark olur mu?

Daha önce bazı arkadaşlar bu konuda donanımsal hızlandırma kullanıldığında kalitenin düştüğünü söylemişti ben denemedim açıkçası.

@GOGOMEZ

Dostum yeni gördüm mesajını. Bazı görüntüler hem normal hem de kalite modunda yazmamışım.Ama arasında çok fark yok.Asıl fark hız modu ile normal mod arasında.Hız modunda gerçektende hçbir video takılmıyor fakat kalitesi resimlerden de anlaşılacağı üzere berbat. Şu an optimum olarak en uygun kaliteyi normal mod+ ctrl+f3(Temel keskinleştirme açık) olarak yakalıyorum.ALT+S den daha iyi bir keskinleştirme sağlıyor fakat bunun karşılığı daha fazla işmeci kullanıyor.Özellikle 1080p lerde bu ayarlarda takılma yaşıyorum.Bu kaliteyi 1080plerde koruyabilmek için işlemciyi değiştirmem lazım.Yoksa hız moduna getiririm takılmadan da izlenir fakat kötü bir kalite ile izlenir.
    Şimdi senin soruna gelicek olursak video izlerken sağ tık>Video(gelişmiş)> Ön Tanım modları var Hız(1ghz)-Normal-Kalite(3ghz) diye ordan seçiliyor. Gerçi programı kurarken default olarak hangisi diye soruyordu.

Bu arada nvida renkler kısmı digital parlaklık hariç aynı değerlerde kullanıyoruz.Bide kmplayerdan da ayarları değiştirdim.Daha doğru renkleri buldum o resimlerden daha iyi bir sonuç aldım. Başka bir harici codec kullanmıyorum kullansam belki biraz daha perfonrmans alırım.Birde arada bir gom player kullanıyorum o kmplayera göre daha az sistem yoruyor.KMplayerda normal mod+ ctrl+f3 kullanıp kasıldığı videolarda gom player kullanıyorum onda da sharpness(keskinleştime açık) bir biçimde iyi bir görüntü alıyorum.Ama max kaliteyi istediğimde kmplayer normal mod+ctrl+f3(temel keskinleştirme) olarak kullanıyorum.Bu arada default olarak gom playerın daha iyi renkler taşıdığını gördüm Kmplayerıın renklerini de gom playera denk bir biçimde ayarladım.Ve eskiden ne kadar da yanlış değerlerde kullandığımı anladım kmplayerda.

• Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bu başlıkta yazılmış olabilir belki, yazıldıysa dikkate almayın:

nVidia'nın 8(9)xxx serisi ve Atinin HD serisi ekran kartını kullanan arkadaşlar DxVA (donanım hızlandırma) opsiyonuna sahipler. Bu opsiyon HD videolarda ve de özellikle 1080p videolarda önemli. Bu özellik sayesinde işlemciye önemli yük bindiren video işlemleri grafik kartına devrediliyor ve işlemci yükü çok azalıyor. Bunun yanısıra özellikle hareketli sahnelerde daha akıcı bir görüntü elde edilebiliyor. Kısacası PC'yi HD video izlemek için kullanan bizler için çok önemli bir özellik.

DxVA sadece PowerDVD 8 tarafından destekleniyor (o da mkvler hariç) diye biliyordum. MKV içinse DxVA'yı destekleyen codec yok diye biliyordum. Yanılmışım:

Media Player Classic Home Cinema diye bir program var, linki:

http://mpc-hc.sourceforge.net/

Bu program bildiğimiz MPC (k-lite codecsle gelen) arayüzünü taşıyor. Yeniden programlanmış tek bir exe dosyası. Bütün kodekleri kendi içinde taşıyor. Ve en önemlisi mkvler için DxVA destekliyor.

HD3650 ati kartlı benim sistemim için sonuç şu:
    - 1080p'lerde %20 civarı işlemci kullanımı
    - 720plerde %10 civarı işlemci kullanımı
    - Bunlardan daha önemlisi son derece akıcı görüntü.

Bu ekran kartlarından birine sahip olan bütün arkadaşlara mkv izlemek için bu programı tavsiye ediyorum. Daha önce hemen hemen bütün kodekleri kullanmış biri olarak şiddetle tavsiye ederim.

DxVA desteği için yapmanız gereken tek şey, View>Options>Output sekmesini açtıktan sonra Vista için EVR Custom'ın, XP için de Overlay Mixer, VMR7, VMR9 veya VMR9 renderless seçilmesi. Bunu yaptığınızda DxVA aktif oluyor.

Selamlar.

• Akseaus

Dostum için sağol %1-2 seviyesinde kullanıyor detay karşılaştırması yapıcağım fakat sağlıklı olması için programda contrast parlaklık ayarını yapmam gerek çünkü default olarak çok parlak ve soluk gösteriyor ayar kısmında buldum ama contrast ayarları aktif olmuyor.Nasıl yapılır acaba.
  • ya ben daha hiç hayatımda mkv izlemedim ne olduğunu bile bilmiyorumlcd tv ye yeni kavuştum ama bilgisayarımbiraz eski ( acer 9504 intel pentium m 760 2,0 ghz 533 mhz 2mb l2 cache 17" atı mobiliyt radeon x700 256mb ekran kartlı dvi çıkışlı)
    şimdi ben bu pc ile mkv yada bluray izleyebilirmiyim bu arada sadece dvd playerim var ve internet bağlantım 4 gb kotalı wireless microsofttan falan izliyorum demişssiniz nasıl izleniyor ben bulamdım bana şöyle 20dklık falan ufak belgesel tarzı bir demo indirebileceğim link verirmisiniz bide lcd hd ready 42" vestel şimdşden teşekürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: a.r 156

ya ben daha hiç hayatımda mkv izlemedim ne olduğunu bile bilmiyorumlcd tv ye yeni kavuştum ama bilgisayarımbiraz eski ( acer 9504 intel pentium m 760 2,0 ghz 533 mhz 2mb l2 cache 17" atı mobiliyt radeon x700 256mb ekran kartlı dvi çıkışlı)
    şimdi ben bu pc ile mkv yada bluray izleyebilirmiyim bu arada sadece dvd playerim var ve internet bağlantım 4 gb kotalı wireless microsofttan falan izliyorum demişssiniz nasıl izleniyor ben bulamdım bana şöyle 20dklık falan ufak belgesel tarzı bir demo indirebileceğim link verirmisiniz bide lcd hd ready 42" vestel şimdşden teşekürler..

Dostum şu adreste full hd 1dk 20sn lik bir demo mkv görüntü var indirebilirsin.
    http://www.hdclub.sk/viewtopic.php?t=2706
    tam adresini vereyim( * )işaretini kaldır
    http://rapid*share.com/files/80324046/Paramount.HD.1080p.AC3.x264.mkv

mkv aslında bir taşıyıcıdır avi gibi. hd-ripler için kullanılır genellikle x264 formatındadır.Neyse teknikten ziyade daha basite indireyim. DVD >divx ise blu-ray > mkv(blu-ray-rip) gibi bir bağlantı kurayım.Kısacası şöyle söyliyeyim orjinal blu-ray filmlerin rip versiyonu genellikle mkv olarak gelir. HD kalitesindedir. KMplayer,BSplayer,Gomplayer gibi playerlar oynatır.DVD ye yazabilirsin filmleri fakat dvd playerda izleyemezsin sadece pc de izlenir şimdilik.Tek tük yurt dışında playerlar çıktı oynatabilen ama daha yaygın değil.Ortalama bir film 4-8gb arasında olur.Ama 15-20gblıklarda vardır Yoğun işlemci gücü ister.HD-720P lik filmler daha rahat oynatılırken Full -hd 1080p ler iyi bir işlemci ister aksi taktirde takılır.Çeşitli codeclerle performans kazanabilirsin.Dvd görüntüsü bunun yanında çamur gibi kalır.20 dakikalık bir görüntü 1gb'ı bulabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 29 Kasım 2008; 5:22:06 >

• formel cevabın için çok teşekkürler..
    bideçok olmzsam bişey sorcam böyle dünyayı ve gezegenleri yani uzayı gösteren bi mkv varmış kısa bişey amaçok güzel diyorlar acaba onu nerden bulabilirim..
  • @GOGOMEZ eline sağlık hocam km player ile izliyorum hd filmleri ve işlemci 100 le çalışıyodu 720p lerde bile... şimdi ise senin verdiğin ayarlar ile720p filmler işlemci 50lerde geziyo 1080p ler ise 80 lerde oynuyo benim için yeniden kasa toplamış gibi oldu vallaha süper oldu teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: a.r 156

formel cevabın için çok teşekkürler..
    bideçok olmzsam bişey sorcam böyle dünyayı ve gezegenleri yani uzayı gösteren bi mkv varmış kısa bişey amaçok güzel diyorlar acaba onu nerden bulabilirim..

Tam olarak bilmiyorum dostum.Eğer belgesel istiyorsan torrentten indireceksin aslında herşey için torrent.Her türlü belgesel falan var.Mesela bende meşhur yeryüzü belgeselini indiriyorum Planet Earth 48gb boyutunda bir inmedi Yanlız sanırım senin dediğin tarzda bişeyler ben indirmiştim daha evvel sırf uzay yıldızlar süpernovaları gösteren 40-50 dakikalık bir görüntü. Tam adı şu olucak [HDC] HDScape StarGaze HD Universal Beauty 2008 720p BluRay x264-HiDt mkv. Hubble uzay teleskobunun görüntülerinden oluşuyor.Torrentten indirebilirsin.

• Düne kadar sorunsuz kullandığım programı kendi ellerimle bozdum galiba. Benim k-lite mega codec paketi biraz eski kalmıştı,o yüzden en güncel sürümü yükledim. Yüklemişken BS Player'ı da yenileyeyim dedim,onu da yükledim. Fakat şimdi 1080p videoları izlerken takılma yapıyor görüntü,ses de sorun yok fakat görüntü ağır çekimmiş gibi davranıyor. BS Player'ı yüklerken codecleri kontrol ediyordu ve MPEG-2 decode'u eksik buldu pc'de. K-lite mega codec pack'i direk default ayarlarıyla kurdum. PC yi nasıl eski haline getirebilirim? BS player haricinde dieğr programları da kullandım, sonuç aynı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hell line

@GOGOMEZ eline sağlık hocam km player ile izliyorum hd filmleri ve işlemci 100 le çalışıyodu 720p lerde bile... şimdi ise senin verdiğin ayarlar ile720p filmler işlemci 50lerde geziyo 1080p ler ise 80 lerde oynuyo benim için yeniden kasa toplamış gibi oldu vallaha süper oldu teşekkürler...

Rica ederiz dostum.. Bu arada yeni bi Mediaplayer ile gelicem yakında.. böle bişey yok SD yayınları abartısız HD Gösteren bişey kullanan az kişiler var FORMEL DOstum beklemede olll

• sistem geri yükleme yapıp yeni programlardan önceki güne dönebilirsiniz. o zaman yeni kurmuş olduğunuz sistem tamamen eskiye döner.
    zaten pc lerde düzgün çalışan bir şeyi değiştirmemek temel prensip olmalı ;)

quote:

Orjinalden alıntı: furkanboz

Düne kadar sorunsuz kullandığım programı kendi ellerimle bozdum galiba. Benim k-lite mega codec paketi biraz eski kalmıştı,o yüzden en güncel sürümü yükledim. Yüklemişken BS Player'ı da yenileyeyim dedim,onu da yükledim. Fakat şimdi 1080p videoları izlerken takılma yapıyor görüntü,ses de sorun yok fakat görüntü ağır çekimmiş gibi davranıyor. BS Player'ı yüklerken codecleri kontrol ediyordu ve MPEG-2 decode'u eksik buldu pc'de. K-lite mega codec pack'i direk default ayarlarıyla kurdum. PC yi nasıl eski haline getirebilirim? BS player haricinde dieğr programları da kullandım, sonuç aynı.

• Evet sistem geri yükleme ilk yapılacak iş olmalı.Eğer düzelmezse ki büyük ihtimalle düzelecektir format gerekebilir.Codec karmaşası sistem kararsızlığı yapabilir.Bu arada CoreAVC codec gerçekten çok performans veriyor.KMPlayerın kendi codeci ile arasında bir kalite farkı göremedim ama performans olarak çok çok daha iyi Coreavc. Daha evvelden de duyuyordum fakat fazla üstelememiştim.Gogomez senin de tekrar bunu söylemenle Coreavc denedim hakikaten aynı kalitede ama daha performanslı bir codec. KMplayerın kendi codeci %50 yi az geçince kasılma yapıyordu .Coreavc codeci kullandığımda ise işlemci hemen hemen yine aynı oranda kullanılıyor ama kasılma olmuyor. Özellikle 720 p bitrate değeri yüksek ve keskinleştirme açıkken deniz manzaralı sahnlerde takılma oluyordu şimdi yağ gibi akıyor
    Bu arada merak ettim şu playerı sd yi upscale ediyor demek. Aynı işi yaptığını söyleyen windvd9 plus'ı kurmuştum.Hem 180mb boyutu var programın hem paralı.Merak değil mi kurdum programı tabi para vermedim Taktım dvdyi açtım o modu sonuç tam bir hüsran Bi de ekranı ikiye bölüyor öncesi ve sonraı gibilerden yemin ediyorum ilk hali daha güzeldi:D Sanırım bu işi hakkıyla yapabilen blu-ray playerlar ve 1080p upscale edebilen dvd oynatıcılar.Bekliyorum

• Evet Zannedersem 'Size Bi Media Player'Borcum VarBen Sırası İLe...

1.KM PLAYER
    2.GOM PLAYER
    3.BS PLAYER
    4.VE Özel ücretli Player2Ları Denedim.Öncelikle (GOM PLAYER9Beni Pek tatmin Etmedi.Sonra BS PLAYER Geçtim ..Kendi Kendime IMM Dedim'Bu (GOM)'Dan Daha İyi

Sonra Baktım (KM PLAYER)Denilen Media Player 'Gündeme Geldi Sonuç harikaydıDenemiş Olduğum COdekler:Olsun Altyazı işlevleri ölsün Tüm Özellikleri İle Şahaneydi.Lakin

(NEVUİWE PLAYER) İle tanışana kadar

KM PLAYER HD BİR Fİlmi. ÖRN:Hancock.720p.BluRay.x264.Görüntü İnanılmazdı Evet (KM PLAYER)Dedim Olay bu yUPİİİsONRADA Çok Deneyimli 'Bi Arkadaşım Beni (NEVUİWE PLAYER) Tanıştırana .Denk Bana ..ÖRN:Hancock.720p.BluRay.x264.Bi (KMPLAYER) İLE.Birde (NEVUİWE PLAYER) Dene Aman allahım dedim Höngg Oldum...Bu ne ya dedim Okadar güzel ve detaylı bol contrastlı Bi HD Filim karşımdaydıkı kendime zor geldim Bu ne dedim Bu nasıl bi..MEDİA OYNATICI..

http://www.neuviewed.com/neuview6/generate.php?pagename=home/index#REWARD Kendi sitesinden DOWLOAND Edin +PATCH İçindedir ...KM PLAYER BANA gÖRE aRTIK ölü Bri Medya Oynatıcısı..Yapacak bişey yok...720p filimlerde olsun 1080p filimlerde olsun ne kasma nede başka bişey..

1.DUAL CORE 2.00Ghz+8400Gs 256+512 MB +2GB RAM Benim kasa özelikleri ne kasma ne bişey ..PİXEL FUSHİON öZELLİĞİ eN BÜYÜK aRTISI (HIGH)Olmasına rağmen seçenekler halen ne kasma ne bişey..hemen indirin ve kurun CORE AVC Muhakka pc nizde yüklü olsun arkdaşlar..

pROGRAMI kurdunuzmu ayarla şu şekilde Olsun Dostlar...

Enhancements kısmını on yapın,
    Pixelfusion kısmını auto yapın,
    iq lighting kısmını on yapın,
    output kısmını ise dx blit yapın.

Brightness:41
    Contrast: 50
    Saturation:69
    Digital NR:57
    Sharpness:33

Bir KMPlayer hayranı olarak SD filmler ile (xvid ve AVC) yaptığım testlerin hepsinde en iyi görüntüyü Neuview ile aldım. Bu program için geliştirilen filtrelerin verdiği sonuç renk kalitesi ve netlik anlamında çok çok iyi. KMPlayer ile en yakın görüntüyü dxva aktif iken aldım. KMPlayer'ın en optimize ayarlarını uzun süreler uğraşarak, forumları araştırak bulduğumu ve kullandığımı söyleyeyim. Görüntü örneklerindeki farklar aynen oluşuyor, yani reklam amaçlı değil tamemiyle gerçekçiler.

KMPlayer'da yaptığım incelemelerde Post Processing + "accurate deblocking" filmde detay kaybına neden olduğunu gördüm. Bazı sahneler dışında çoğunlukla görüntüyü bozuyordu. O nedenle kullanmadım.

KMPlayer'da Neuview'de elde ettiğim renk kalitesini almaya çalıştım Bunun için HW ve SW Color Controls ayarlarını denedim. Benim sistemimde HW Color Controls hiç çalışmadı. SW Color Controls'te yaptığım ayarlarla o renk kalitesini yakaladım ama şöyle bir problem oluyor: Ayarlarını yaptıktan sonra pause/play yapınca farklı bir renk veriyordu. Sanki renk offset'i değişiyordu. Orada bir bug var sanırım.

Sonuç olarak görüntü kalitesinde şampiyon Neuview oldu.

Ancak ikincil fonksiyonları çok zayıf, örneğin altyazıyı kendi otomatik almıyor, sizin göstermeniz gerekli. Altyazı stili (renk, font, pozisyon) değiştirilemiyor. Program içinden codec seçimi yapılamıyor. Bu tip özellikler bakımından çok zayıf kalıyor. Çok kullanıcı dostu sayılmaz bu bakımdan.

1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında.

1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 3 Aralık 2008; 1:56:14 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.