Şimdi Ara

1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ :

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
12.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun 52.mesajı (23 Ağustos 2007; 13:13:29) bu olaydan edindiğim tecrübeleri içeriyor.

----------------------

Merhaba,

Bugün öğleden sonra bir işlemci alacağım ve bunun tek amacı MKV codec'li (x.264, matroska) 1080p filmleri hiç takılmasız izleyebilmek.
    Bildiğiniz gibi MKV (x.264) codec'li filmlerde ekran kartının donanımsal hızlandırması devre dışı oluyor ve tüm yük işlemcide oluyor.

Dolayısıyla, Microsoft'un web sitesindeki 1080p filmleri P4 2.8 Dual Core işlemcim ve 7600GS ekran kartım ile %25-30 işlemci kullanımı ile pürüzsüz izleyebilmeme rağmen, MKV (x.264) codec'li 720p filmlerde bile bazen takılmalar olabiliyor, 1080p filmler ise 10fps ile anca oynuyor.

Gerekli bilgileri verdikten sonra, sizde görüş rica ettiğim konulara gelelim :

1) Öncelikle aramızda E6550 veya E6750 ile 1080p MKV codec'li film izleyen arkadaşlar varsa, aldıkları sonuç hakkında bilgi vermelerini rica ederim. Mesela E6550 ile filmin orjinal fps'si ile sorunsuz izliyorum diyorsanız, bu işlemci benim işimi görür.

2) E6550 alsam, %10 kadar OC yapsam zaten E6750'nin saat hizlarına çok yaklaşıyor. Biliyorum arada 20 Usd fark var ve bu fark benim için hiç sorun değil. Ancak gereksiz yere harcayacağım tek kuruş benim için sorun. Dolayısıyla bu konudaki görüşünüzü de rica ediyorum.

İşlemciyi Inventus'tan alacağım, ellerinde ikisi de varmış. Dolayısıyla burada söylenecek görüşler ve Inventus'un önerisi doğrultusunda bir karar vereceğim.

Bu arada, sistemim :
    MB : Asus P5B
    CPU : P4 2.8 Dual Core
    GPU : Nvidia 7600GS
    RAM : 2 x 512 MB 667Mhz Dual Ram
    HDD : 250GB Seagate 16MB Sata2

Edit : MKV kelimesinin yanında (x.264) ifadeleri eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Ağustos 2007; 13:17:18 >

• tabiki e6750 20 dolar fark hem çok az üstelik forumda stok fanla 3.6 ghz de çalıştıran arkadaşlar var hafif bir oc ile en azından 3.2 gibi filan kullanırsınız e6550de ise bu hıza çıkmak baya sorun olur çünkü çarpan düşük kesinlikle e6750 diyorum
  • Core 2 duo 6300'te bile sorunsuz izleyebilmen lazım.
  • Cevaplar için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: tugberk23
    tabiki e6750 20 dolar fark hem çok az üstelik forumda stok fanla 3.6 ghz de çalıştıran arkadaşlar var hafif bir oc ile en azından 3.2 gibi filan kullanırsınız e6550de ise bu hıza çıkmak baya sorun olur çünkü çarpan düşük kesinlikle e6750 diyorum.

Evet, bu açıdan E6750 20 Usd fark ile mutlak tercih edilebilir gibi gözüküyor.

quote:

Orjinalden alıntı: AnacoN
    Core 2 duo 6300'te bile sorunsuz izleyebilmen lazım.

E6300 ile 720p MKV (x.264) filmlerde mükemmel sonuç alacağımı düşünüyorum. Bununla beraber, yanılmıyorsam bir arkadaş 1080p MKV (X.264) filmlerde E6300 ile tam verim alamadığını, takılmalar yaşandığını söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Ağustos 2007; 11:55:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Cevaplar için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: tugberk23
    tabiki e6750 20 dolar fark hem çok az üstelik forumda stok fanla 3.6 ghz de çalıştıran arkadaşlar var hafif bir oc ile en azından 3.2 gibi filan kullanırsınız e6550de ise bu hıza çıkmak baya sorun olur çünkü çarpan düşük kesinlikle e6750 diyorum.

Evet, bu açıdan E6750 20 Usd fark ile mutlak tercih edilebilir gibi gözüküyor.

quote:

Core 2 duo 6300'te bile sorunsuz izleyebilmen lazım.

E6300 ile 720p MKV (x.264) filmlerde mükemmel sonuç alacağımı düşünüyorum. Bununla beraber, yanılmıyorsam bir arkadaş 1080p MKV (X.264) filmlerde E6300 ile tam verim alamadığını, takılmalar yaşandığını söylemişti.

Bir adet link ver deniyeyim.

• quote:

Bir adet link ver deniyeyim.

USENET kullanıyor musunuz ?
    Belki Emule veya Torrent ile bulunabilir ama onlarda zaman alır.

Son çare, sizin için 50 MB'lik bir Sample dosyayı Yousendit.com adresine upload edebilirim (512k upload var, 20-25 dk.'da upload olur herhalde)
  • Upload edersen denerim. P2P kasmayım şimdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Upload edersen denerim. P2P kasmayım şimdi.

Tamam, upload ediyorum.
    Bu arada, imzanızdaki Q6600 ile test etmeyeceksiniz değil mi ?
    Herhalde E6300 işlemcisi olan ayrı bir bilgisayar mevcut.
  • E6300 kullanan bir PC'im daha var. Onda deniyeceğim.
  • E6750 yi stok fanla günlük olarak 3.6ghz kullanım falan insanları anlış yönlendirmeyelim öncelikle...

E6650 işlemci alıp en kötü ama en kötü 3000 mhz stok fanla kullanabilirsiniz ki ben 3850 de kullanıyorum ve dediğiniz türde HD ripleri indirip izlemekle meşgulum şu anda...
  • peki erkan kartındada iş bitmezmi böyle yuksek cozunurluk videolarda mesela ati de hd olarak oynatabilio fln onlarında katkısı olmuomu
  • quote:

Orjinalden alıntı: java
    E6750 yi stok fanla günlük olarak 3.6ghz kullanım falan insanları anlış yönlendirmeyelim öncelikle...

E6650 işlemci alıp en kötü ama en kötü 3000 mhz stok fanla kullanabilirsiniz ki ben 3850 de kullanıyorum ve dediğiniz türde HD ripleri indirip izlemekle meşgulum şu anda...

Açıklama için teşekkür ederim.

İşlemciniz E6650 midir, yoksa E6550 mi ?
    Aslında benim OC ile aram pek iyi değil, hem anakartım (p5b) hem de RAM'lerim (Kingston 2x512mb 667mhz dual ram) OC için yetersiz diye düşünüyorum.

Bu arada, siz de 1080p MKV (x.264) filmler mevcut mu acaba ? Eğer varsa, görüntü ve seste herhangi bir takılma oluyor mu ?
    Ayrıca, MKV dosyalar için Matroska codec mi kullanıyorsunuz, yoksa kaliteyi ve işlemci kullanımını düşüren Core AVC gibi codec'ler mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem
    peki erkan kartındada iş bitmezmi böyle yuksek cozunurluk videolarda mesela ati de hd olarak oynatabilio fln onlarında katkısı olmuomu

İlk mesajda da belirttiğim gibi,
    maalesef MKV (x.264) codec'ler ekran kartının "donanımsal HD hızlandırma" özelliğini kullanamıyor.

Ayrıca ilk mesajda, ekran kartının "donanımsal HD hızlandırma" özellğini kullanabilen Microsoft web sitesindeki 1080p filmleri %25-30 işlemci kullanımı ile oynatabildiğimi söylemiştim.
  • Evet, Apocalypto filminin MKV (x.264) codec'li 1080p SAMPLE dosyası : 57 MB.

http://download.yousendit.com/9B5404C954D76CE9
    (7 gün içinde 100 kez download edilebiliyormuş)

Sisteminizde yüklü olması gereken codec*
    http://www.cccp-project.net/

*Eğer Core AVC gibi bir codec kullanırsanız, kalite ve işlemci düşüyor. Dolayısıyla asıl sorun, MKV codec ile full kalitede nasıl verim alındığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Ağustos 2007; 12:42:05 >
  • 20 $ icin bence bunları sormanıza gerek yok...
  • Dostum rahat ol ben 1080 mkv izledim TMNT'yi herhangi bir sorun olmadı. Core Duo E6300 @2.8.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FeNoMeNMaN
    20 $ icin bence bunları sormanıza gerek yok...

Bu da bir bakış açısı.
    Ancak bu kadar konuşma, diğer arkadaşlara arşiv olsun diye yapılıyor; yoksa 20 Usd az verme çabası değil.
    Diğer yandan, belki bir arkadaş çıkıp (yukarıda olduğu gibi) E6300 bile işinizi görür diyecek.

quote:

Orjinalden alıntı: fifo
    Dostum rahat ol ben 1080 mkv izledim TMNT'yi herhangi bir sorun olmadı. Core Duo E6300 @2.8.

2.8Ghz olunca, artık onun pek E6300 ile ilgisi kalmamış
    Benim maalesef sizin gibi OC yapacak öncelikle ilgim, sonra donanımım yok. Alınabilir ama çok da gerekli olacağını sanmıyorum şu aşamada.
    Sadece medya amaçlı kullanıyorum PC'mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Ağustos 2007; 12:49:21 >

• İndiriyorum. Günün ilerleyen saatlerinde sonucu sizinle paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: java
    E6750 yi stok fanla günlük olarak 3.6ghz kullanım falan insanları anlış yönlendirmeyelim öncelikle...

Açıklama için teşekkür ederim.

İşlemciniz E6650 midir, yoksa E6550 mi ?
    Aslında benim OC ile aram pek iyi değil, hem anakartım (p5b) hem de RAM'lerim (Kingston 2x512mb 667mhz dual ram) OC için yetersiz diye düşünüyorum.

Bu arada, siz de 1080p MKV (x.264) filmler mevcut mu acaba ? Eğer varsa, görüntü ve seste herhangi bir takılma oluyor mu ?
    Ayrıca, MKV dosyalar için Matroska codec mi kullanıyorsunuz, yoksa kaliteyi ve işlemci kullanımını düşüren Core AVC gibi codec'ler mi ?

Yanlış olmuş elbette E6550 işlemcim... ayrıca elinizdeki parçalarla rahatça 400 FSB kullanırsınız (ramler 800mhz çalışır muhtemelen) sistemi ki 2800mhz süper bir şekilde kullanırsınız...

• core avg ile kalite düşüşü yaşandığına dair bir link var mı??
    core avg ile amd 3200+ ta bile 1080p filmleri ÇOK RAHATLIKLA izleyebilirsiniz.
    Ustelik artık coreavg yi ayrı yüklemeye de gerek yok. Kazaa lite codec packin son verisyonunu indirin istediğiniz hd videoyu çok az işlemci kullanımı ile izleyebilirsiniz. Ben standart versiyonunu öneririm.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.